Tanec s draky vyšel česky!

upraveno 31. května 2012 v Píseň ledu a ohně
2456710

Komentáře

• upraveno 31. května 2012
    Tomee: neboj, Tanec je taková bichle, že se ti vytratí spousta děje ze začátku, než to dočteš. :-)
    Tomee: tak to nebudeš taková stará sklerotická vykopávka jako já. :-)

já četla Tanec cca 14 dní při 1-2 hodiny denně.
    V kolika letech se ženil takový Karel IV?
    každopádně v Písni alespoň čekají, až může dívka otěhotnět.
    Hm, nemám teď moc času, takže se mi čtení Tance dost natáhne. Poprvé asi budu mít anglickou verzi přečtenou v kratším čase než českou :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 31. května 2012
    Nevada: Souhlasím. Přinejmenším ten věk Daenerys si pamatuju moc dobře, Martin to opakuje až obscénně často :D
    Danearys měla třinácté narozeniny ve chvíli, kdy se dozvěděla, že je těhotná, tzn. vdávala se ve dvanácti.

Ty dvě vážně mohly být o fous starší.
    Jaké přibyly mapy prosím?
  • upraveno 1. června 2012
    Šlo mi o to, že on v ní neviděl dítě, viz prokazatelná erekce. Ke styku nedošlo proto, že o něj ona zjevně neměla zájem a byla k smrti vyděšená a on je to slušněj člověk. Ne proto, že by nechtěl spát s dítětem.

Ostatně takové štěstí neměla jedna její zhruba stejně stará, možná mladší, kamarádka. modří už vědí...

A vůbec, proč sakra spoilerujeme T + S, když tohle je knižní vlákno? :-)
    Modří u stolečku již vědí a zvracejí do připraveného pytlíku....
    Hurray, konečně si to můžu přečíst česky, jen je otázka jak dlouho to bude trvat. Docela jsem se vyděsil tloušťkou knihy.
    Jedna svatba a čtyři a více pohřbů :-D
    A nekecej - co svatba na Zdi?!!!! Náhodou - tam oba oblízli všech deset :-D
    Njn, to je fakt, není nad svatbu, která vás zachrání ze spárů vlastní rodiny usilující vám o život :-))))
    tak jsem si ji včera objednala, zaplatila a čekám na doručení.. a už se nemůžu dočkat.. jediný, co mě odrazuje, je pocit až to dočtu.. pač si řeknu "hm, tak pokračování zase za pár let.. abych se toho vůbec dožila :-D"
    jinak k těm rokům - nemá náhodou svět ledu a ohně jiný roky než máme my? jako že jim bylo třeba 13, 14, když se brali, ale na naše to mohlo bejt klidně 20-25.. i když je fakt, že u holek se zmiňovalo první krvácení.. tak nevim no, třebas měly jinej vývoj :-) a jak to bylo ve středověku v našich (evropských) krajích? nevdávaly se náhodou ty princezny taky takhle mladinký? často nám na zámcích říkaly, že třeba zemřely při porodu nebo děti nedonosily kvůli mladému věku.. každopádně jsem ráda, že žiju v této době a této kultuře..
    tak jsem si ji včera objednala, zaplatila a čekám na doručení.. a už se nemůžu dočkat.. jediný, co mě odrazuje, je pocit až to dočtu.. pač si řeknu "hm, tak pokračování zase za pár let.. abych se toho vůbec dožila :-D"
    jinak k těm rokům - nemá náhodou svět ledu a ohně jiný roky než máme my? jako že jim bylo třeba 13, 14, když se brali, ale na naše to mohlo bejt klidně 20-25.. i když je fakt, že u holek se zmiňovalo první krvácení.. tak nevim no, třebas měly jinej vývoj :-) a jak to bylo ve středověku v našich (evropských) krajích? nevdávaly se náhodou ty princezny taky takhle mladinký? často nám na zámcích říkaly, že třeba zemřely při porodu nebo děti nedonosily kvůli mladému věku.. každopádně jsem ráda, že žiju v této době a této kultuře..

pajdón, to samo :-(
    Ano, co vím, tak to nebylo nic neobvyklého. Stejně tak, jako když se mladičký šlechtic oženil se starou babiznou
    Jistěže dynastické svazky probíhaly často mimo věkovou shodu partnerů a to na obě strany.
    Přemysl Otakar II. by mohl povídat, jak si bral sám a dobrovolně Markétu Babenberskou o 29 let starší....ještě ji nejdříve musel dostat ven z kláštera!
    O tom žádná.
    Ale ani tehdy ani teď není běžné, aby se dopsělý chlap zamiloval do třináctileté holky...není to přirozené, je to proti vlastním genům - tutíž z evolučního hlediska vadné chování. Toť vše :-) Ano jsou...ale vztah Nedvěd a Pavlínka a podobné jsme už probrali :-))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. června 2012
    Spojení staré DNA a nedovyvinutého těla je poměrně vadný :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. června 2012
    not again...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.