Tanec s draky vyšel česky!

upraveno 31. května 2012 v Píseň ledu a ohně
Co se týče spoilerové politiky, nadále prosím udržujme spoilery z Tance s draky ve speciálně označených diskuzích. Poznáte je pomocí [Spoiler] v názvu. Dosavadní diskuze k Tanci najdete na http://icefire.cz/forum/42.

Na východě, sužována svými nepřáteli, vládne jako královna města postaveného na prachu a smrti Daenerys, poslední potomek rodu Targaryenů, jejíž draci vyrostli do hrůzné dospělosti. Nyní, když je známo místo jejího výskytu, se...

Číst celý článek zde
«13456710

Komentáře

• upraveno 31. května 2012
    Krása :) Mám předobjednanou vázanou verzi, tak snad brzo přijde :)
    Máááám ji!!!!!!!! A mám prosím jeden dotaz. Jsem na začátku Hostiny pro vrány (čtu celou ságu po prví). Můžete mě říct, podle čeho se dá soudit, že ten Loras a Renly jsou (byl :( ) teplí???? Jsou tam sice řeči, který na to sedí, ale podle toho, se to nikdy nedalo zjistit. Pouze to v tom vidí ten, kterej už viděl serial.... děkuji za odpověď
    Georgovi to přišlo zřejmé dost.... :D
    No, ono to nikde v knihe potvrdené nebolo, najviac narážok na to mal Jaime, ktorý bol úplne v inej časti krajiny. Tiež je tam to, keď Stannis povedal, že v Renlyho posteli Margaery zostane navždy pannou, ale inak to potvrdené nebolo. Je však pravda, že Loras mal dosť silnú reakciu po Renlyho smrti, asi viac, než by mal pri obyčajnom priateľovi. Naisto sa to však povedať nedá, možno tam nič nebolo, len boli veľmi dobrí priatelia.
    + v Hostine sa zistilo, že Margaery už nie je panna, čiže buď má milencov, alebo bol Renly predsa len heterosexuál. Naozaj sa to však nedá povedať a s istotou to asi nikto nepovie. V seriáli to mohli zmeniť, rovnako ako veľa vecí.
    No ja som na to prisla v Bouri mecu, ked Loras niekomu vysvetloval, co robili s Renlyn v stane: "no a potom sme sa...modlili". A Jaime sa mu vyhrazal, ze mu strci nieco tam, kde mal len Renly pristup, ci nieco podobne :) Ja nie som velmi domyslava, ale zase toto sa nedalo prepocut precitat :)
    Pozor, Jaime mohol hovoriť len tak do vzduchu, ako by to zistil? Veď celú vojnu bol väznený Starkami.
    jedna pani mu povedala :)
    a Loras sa proti tomu vobec neohradil :)
    Jedna paní povedala, že Robb Stark mal armádu vlkolakov :)
    ale Jaime bol natolko chytry, ze toto by tej panej nezhltol :)
    To hej. Ale s istotou to nikdy nebudeš môcť povedať. Toto je inak aj dobré na Martinových knihách, niektoré veci sa zrejme nikdy nepotvrdia a aj po konci(ak sa ho Martin dožije a bude ho teda môcť napísať) bude stále priestor na diskusie.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 31. května 2012
    Anglachel napsal(a):

Pozor, Jaime mohol hovoriť len tak do vzduchu, ako by to zistil? Veď celú vojnu bol väznený Starkami.

Renly se s Lorasem ...modlívali už nějakou dobu před válkou. Renly byl členem Malé rady, Loras jeho panošem, Jaime byl členem královské gardy. Všichni tři často a dlouhodobě pobývali v hlavním městě. A tam se máloco úplně utají.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. května 2012
    Hildegarda napsal(a):

jedna pani mu povedala :)
    a Loras sa proti tomu vobec neohradil :)

Jaime byl za Roberta v Králově přístavišti a tam byl i Renly...
    Naozaj si myslíš, že by Renly znásilňoval svojho panoša? Veď Loras vtedy musel byť ešte dieťa.
    upraveno 31. května 2012
    Nevypadá to, že se Loras bránil, takže o znásilnění nemůže být řeč :)
    V seriálu ho kousal! :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. května 2012
    Minimálně je dost pravděpodobný, že znal Renlyho preference. Pak už stačí vědět, že Renly se s Lorasem "hluboce přátelí"
    Naozaj si myslíte, že by Renly bol pedofil? Teda ja viem, že tejto ságe jediný, komu môžeme veriť počestnosť sú Starkovia, ale zas toto?
    To už môžeme špekulovať aj o Loras+Margaery, aj o tom sa niečo myslím povedalo.
    Ehm, pedofil by v sáze byl podle dnešních měřítek každý jeden a půltý. :)
    heavy - ty ses koukal!!!! jak jsi jen mohl!!!! zradil jsi náš odboj!
    upraveno 31. května 2012
    Anglachel napsal(a):

Naozaj si myslíte, že by Renly bol pedofil? Teda ja viem, že tejto ságe jediný, komu môžeme veriť počestnosť sú Starkovia, ale zas toto?

V sáze je podle dnešních měřítek pedofilem skoro každý ;)
    Anglachel napsal(a):

To už môžeme špekulovať aj o Loras+Margaery, aj o tom sa niečo myslím povedalo.

To můžeme. Ale to bychom spekulovali jen o fantaziích opilé, paranoidní a závistivé čubky, která sama měla dlouholetý incestní poměr.
    heavy_head: si vúčší pokrytec ako Tywin :D Hanbi sa, už len z princípu by si po zverejnení toho článku(inak, bol fakt dobrý) nemal okolo seriálu ani ísť a nie ešte ho pozerať :)
    Heavy přece zmiňoval, že viděl úplně první díl a pak první tři z druhý řady, Loras a Renly se muchlujou ve třetím díle druhý řady. Nemyslím si, že tohle v seriálu změnili, prostě je to tam jako dost jiných věcí explicitně.
    To bylo ve 3. dílu 2. série, myslím. To jsem přece v článku přiznal. Zabalil jsem to až potom. :-)

Zase mi chtějí nasadit psí hlavu, no totok. :-)
    Ještě, že se mě dámy zastávají. :-) Styďte se! (svoa00 - ty ne :-)
    netuším ve kterém to je dílu, protože nečučím. a vůbec nekomentuji jestli to je nebo není podle předlohy. jen čekám, jak mi to heavy vysvětlí osobně :-p
    Pouze první komentář se vztahuje k názvu topicu.....

mě se do tance chce, i nechce....až to dočtu....co pak? nevytratí se mi spousta děje z hlavy než příjde další díl? mírnou útěchu vidím v seriálu, který mě aspoň trochu ponechá v tomto světě :-)
    Tomee: Seriálem se moc neutěšuj, ještě pár dní a pak budeme čekat dalších deset měsíců. Mám jedinou radu - čti hodně pomalu :p
    upraveno 31. května 2012
    Nebo celou ságu pořád dokola :)
    svoa00 napsal(a):

Tomee: Seriálem se moc neutěšuj, ještě pár dní a pak budeme čekat dalších deset měsíců. Mám jedinou radu - čti hodně pomalu :p

ale stejně je to pořád lepší než nic ne? jestli je nejlepší odhad, že si martin na každou knihu vezme nejméně tři roky plus další rok na překlad, pořád je seriál mírně utěšující:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.