TANEC CZ

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.

pekné tancovanie všetkým!!!
1356717

Komentáře

• upraveno 7. června 2012
    Krisa napsal(a):

Jon, kapitola od str. 348: Ať od nĕj dá ta rudá čůza pracky pryč! (nic neprozrazovat!!!) :)

Tady někdo žárlí... xDDD
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 7. června 2012
    nekouknu se a nekouknu! :)))
    Krisa napsal(a):

Jon, kapitola od str. 348: Ať od nĕj dá ta rudá čůza pracky pryč! (nic neprozrazovat!!!) :)

presne tak. ešte poškvrní pamiatku Ygritte! :)
    Blackfishi - taky je mi Manderly sympatický....žádné unáhlenosti, ale má v tom naprosto jasno a žádné iluse si nedělá. A hlavně se mi na něm líbí, že nečeká, jak to dopadne, ale sám podniká kroky, vyšetřuje, hledá, vyzvídá, dělá cílené obstrukce a dobře to maskuje za dobromyslného tlusťocha...mám dojem, že využije toho, že ho bolton pošle na Stanise a pěkně Stanisovi všechno vyzvoní a mazaně se vrátí na Zimohrad a pak pomůže diverzně zevnitř (a zároveň nezahyne hlady v závějích u Stanise - na to je chytrý dost)
    Krisa napsal(a):

Pryč?! :D
    Strážce strana 586

Ta Cersei je fakt svině ale hrozně se těším na Písečné hady v KL :)))...a kdo si myslíte,že je ten spojenec? Já bych řekl, že to je Varys.(Protože, ta věta u konce "I když si myslím, že by bylo docela snadné ukrýt mladého draka v nákladním prostoru velké kogy." mi zní tak, že ví o mladým Aegonovi)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. června 2012
    Krisa napsal(a):

Hurvínek: Cháchá. :)
    flanker.27 napsal(a):

Krisa napsal(a):

Hurvínek: Cháchá. :)
    xDDD
    upraveno 7. června 2012
    Zatím jsem se nekoukla, ale je to boj :)
    Durexxx napsal(a):

Strážce strana 586

Ta Cersei je fakt svině ale hrozně se těším na Písečné hady v KL :)))...a kdo si myslíte,že je ten spojenec? Já bych řekl, že to je Varys.(Protože, ta věta u konce "I když si myslím, že by bylo docela snadné ukrýt mladého draka v nákladním prostoru velké kogy." mi zní tak, že ví o mladým Aegonovi)

Mně to teda zní tak, že se domnívá, že celá flotila patří Daenerys. A tím drakem je míněn skutečný drak.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. června 2012
    Krisa napsal(a):

Co když řeknu, že nejde o spoiler z knihy, ale spoiler z Krisy
    flanker.27 napsal(a):

Krisa napsal(a):

I tak se to dá říct xD
    Griff napsal(a):

Durexxx napsal(a):

Strážce strana 586

Mně to teda zní tak, že se domnívá, že celá flotila patří Daenerys. A tím drakem je míněn skutečný drak.
    Jo máš pravdu to se jeví pravděpodobnější...
    upraveno 7. června 2012
    Durexxx napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Krisa napsal(a):

I tak se to dá říct xD
    Že bych se opravdu koukla :D
    Krisa napsal(a):

Durexxx napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Krisa napsal(a):

I tak se to dá říct xD
    Že bych se opravdu koukla :D
    Koukni ale aby jsi nebyla rozhněvána xDD
    Durexxx napsal(a):

Griff napsal(a):

Durexxx napsal(a):

Strážce strana 586

Jo máš pravdu to se jeví pravděpodobnější...
    Ale podle toho dialogu už princ Doran očividně počítá s dnes již potvrzeným faktem, že Arianne s nimi pojede dojednat spojenectví.
    upraveno 7. června 2012
    Tak jsem se koukla :D:D:D Samozřejmě, že žárlím! Hlavně nemám ráda tu rudou čůzu, ať si Jon porušuje přísahu do aleluja, ale ne s ní :))))
    Krisa napsal(a):

Tak jsem se koukla :D:D:D Samozřejmě, že žárlím! Hlavně nemám ráda tu rudou čůzu, ať si Jon porušuje přísahu do aleluja, ale ne s ní :))))

To je jasný...hlavně aby nevzplanul xDDD
    Hlavně se o porušování přísahy nesmějí dozvědět jeho bratři v přísaze protože si tím vyslouží kudlu do břicha od Bowena Marshe
    Jarla napsal(a):

Hlavně se o porušování přísahy nesmějí dozvědět jeho bratři v přísaze protože si tím vyslouží kudlu do břicha od Bowena Marshe

Ahá, tak takhle to bylo. Žádné "Za Hlídku!", ale "Když ne my, tak ani Ty!!!". ;D
    Marná sláva, z hlediska Hlídky bylo to zapíchnutí oprávněné.
    Jon porušil základní pravidlo - Hlídka se nevměšuje do vnitrozápadozemských bojů.

Nad nějakým sexem se už dávno přimhuřuje oko - členové hlídky docela pravidelně navštěvují místní bordely.
    Pardon - ústavy sexuální péče. a osvěty. ;-)
    haladdin napsal(a):

Marná sláva, z hlediska Hlídky bylo to zapíchnutí oprávněné.
    Jon porušil základní pravidlo - Hlídka se nevměšuje do vnitrozápadozemských bojů.

Upřímně, atentátníkům vadilo víc, že pustil Divoké přes zeď a začal se s nimi paktovat.
    Upřímně, atentátníkům vadilo víc, že pustil Divoké přes zeď a začal se s nimi paktovat.

A vůbec nejvíc jim podle mě vadilo, že ti divocí jim zblajznou zásoby a všichni budou hladovět. Potíž je, že pravdu má i jon, když říká, že čím víc mrtvých za zdí, tím víc zombie jim zaklepe na dveře, až přijde dloháááá noc.
    Durexxx: Melisandra je od začátku náboženská fanatička, ale nepochopila jsem tu míru nenávisti, kterou jí některý čtenáři věnují, když je tam tolik postav, co si tak silný city zaslouží o dost víc.

Já zas nechápu míru nenávisti, kterou vzbuzuje Cersei. Intrikuje, vraždí...hm, to dělá v Písni každej druhej. Jenom Cersei to moc nejde , je poněkud hloupá a neúspěšná. Ale to byl i Theon, zrazoval, vraždil, intrikoval kvůli koruně a přivedl se do ještě horší situace než Cersei a přesto ho tu lidé chtějí objímat :-)

A k Dany. Pokud dělá samá špatná rozhodnutí, co přesně byste udělali na jejím místě?

Jon taky dělá kontroverzní rozhodnutí, Jamie se chová jako cvok a leze do pasti, Theon intrikoval a vraždil kvůli koruně, Victarion je drancíř a pošahaný fanatik, ale nejvíc nenáviděny jsou Cersei, Dany a Melisandra :-) Zdá se, že krásným ženám, (které nesedí ve věži jako Sansa), toho moc neprojde .-)

Tyna napsal(a):

Durexxx: Melisandra je od začátku náboženská fanatička, ale nepochopila jsem tu míru nenávisti, kterou jí některý čtenáři věnují, když je tam tolik postav, co si tak silný city zaslouží o dost víc.

Já zas nechápu míru nenávisti, kterou vzbuzuje Cersei. Intrikuje, vraždí...hm, to dělá v Písni každej druhej. Jenom Cersei to moc nejde , je poněkud hloupá a neúspěšná. Ale to byl i Theon, zrazoval, vraždil, intrikoval kvůli koruně a přivedl se do ještě horší situace než Cersei a přesto ho tu lidé chtějí objímat :-)

A k Dany. Pokud dělá samá špatná rozhodnutí, co přesně byste udělali na jejím místě?
    Cersei vzbuzuje velkou míru nenávisti, protože je lidskej odpad, kráva bez špetky empatie, která si myslí, že je jí všechno dovoleno. To je takovej MALEJ rozdíl oproti Theonovi, kterej je "pouze" sobecký hovado.
    Tyna napsal(a):

A vůbec nejvíc jim podle mě vadilo, že ti divocí jim zblajznou zásoby a všichni budou hladovět. Potíž je, že pravdu má i jon, když říká, že čím víc mrtvých za zdí, tím víc zombie jim zaklepe na dveře, až přijde dloháááá noc.
    Sežerou zásoby, zaberou půdu, znásilní ženy etc.
    Pokud můžu poprosit začerně spoilery k Jonově lince.
    upraveno 7. června 2012
    Melisandra 1: Nevĕřím, že to říkám, ale Mel mĕ potĕšila. Jak se začlo s iluzí, zasoufala jsem, že Mance doopravdy nezabila :)
    upraveno 7. června 2012
    Nemusíte přímo černit, ale prosim o označování odkud spoiler je (aspoň přibližnĕ - např. druhá kniha v půlce)
    Cersei vzbuzuje velkou míru nenávisti, protože je lidskej odpad, kráva bez špetky empatie, která si myslí, že je jí všechno dovoleno. To je takovej MALEJ rozdíl oproti Theonovi, kterej je "pouze" sobecký hovado.

Když já ten rozdílně jak nevidím. Theon zavraždil syny ženy, s níž sám spal, a ji samotnou také, jen aby nevypadal jako hlupák. Theon přepadl hrad člověka, o kterém tvrdil, že je pro něj mladším bratrem a zajal jeho bratry. Theon nechal zavraždit septona, který ho roky vyučoval, aby se vytáhnul před svými chlapy... Proč to zněj dělá "jen sobce" a z Cersei lidský odpad? Ano, Theon se změnil, ale třeba se změní i Cersei, má k tomu nakročeno.

Ostatně, oblíbený obrácenec k dobru jamie byl ten, kdo si myslel, že je mu vše dovoleno a žádnou empatií nevynikal...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.