TANEC CZ
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.
pekné tancovanie všetkým!!!
pekné tancovanie všetkým!!!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A ještě bych se ráda vyjádřila k tomu, jak strašně moc se Rhaegar a Lyanna milovali - viděli se kolikrát? Kde asi tak měli možnost se nějak blíže poznat ? O tomto v knize není zatím ani píp...z čehož plyne, že tam je velká "vůle" odsud pocus. Když vybereme střed - tak Rhaegarovi hrklo někde a Lyanna byla tak maximálně okouzlená malá holka...o nějaké psychické vyspělosti pro vztah v jejím věku nemůže být ani řeči.
Jak moc se mohli milovat? Asi dost, ne? Když to oběma vydrželo cca rok mezi turnajem a "únosem"?
Zato ve všech ostatních případech se úzkostlivě dbalo na to, aby se partneři poznali co nejblíže a aby byli psychicky vyspělí pro vztah. ;)
Například nenapochodovat před Rudou baštu a nevyřvávat, já tě zabiju, ty svině?
A třeba díky tomu bude zachráněno celé lidské pokolení před jinými. To jsou paradoxy, co? :)
1. - nemáš děti
2. - nežiješ a nežil jsi v dlouhodobém šťastném partnerském vztahu
3. - nejsi dospělý (tím myslím věk), protože dokážeš omluvit nehorázný masakr a válku "paradoxem o spasení světa"
To není žádné odsouzení, to jen konstatuji. Nehledej za tím žádnou ofenzívu vůči sobě.
Tvá argumentace z něčeho vychází a já sleduji důvody.
Robert by asi nebyl můj kamarád, ale rozhodně bych neměl nikdy potřebu ho jakkoli srovnávat s krutým sadistou.
s tím plně souhlasím
Já jsem pouze srovnával dva špatné krále, že byli špatní z větší části v něčem jiném, je věc, která s tím příliš nesouvisí.
Tvá přízemní argumentace mne nezajímala jako obsah, ale jakožto taková, poněvač jsem se začala zaobírat studiem tebe samotného jakožto vzorku.
Jinými slovy - diskuse mne přestala zajímat v původním významu, ale nastolila jsem význam nový - vzorce chování a jejich odvození.
Ještě jinak - proč tvrdíš, to co tvrdíš a jaký k tomu máš důvod.
Mé příspěvky výčtem těch bodů přestaly býti argumentací, leč pouhými výsledky pozorování jednání vyššího primáta samce postaveného před nějaký úkol.
Jedna strana říká: Není tak úplně nemorální unýst cizí dceru bez vědomí rodiny, když jste korunní princ, Quod licet Iovi, non licet bovi. Když si rodina stěžuje, je to vlastně její problém, že neni dost diplomatická. Ano, bylo to hloupé, ale jen v kontextu politických důsledků, protože oni se určitě milovali k smrti (jsme moderní lidé ze století Twilightu a víme, že životní láska přichází jen v teen věku). krom toho se pokouší relativismem dokázat, že vraždění pro osobní potěchu není až tak špatné, vlastně to není horší o nic víc než pití a ženský.
Druhá strana říká, že unést 14-15letou holku je blbost bez ohledu na postavenía rodina má právo na spravedlnost. Sadistické sklony a potěšení z utrpení rozhodně nejsou totéž co opilý král s nesnesitelnou manželkou.
Na těchto pozicích jsou strany zakopány, první strana o stanovisku druhé nepřemýšlí, druhá říká, že na tom, co říká první, není k přemýšlení nic. OK. Dobrou noc. :)