TANEC CZ

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.

pekné tancovanie všetkým!!!
17810121317

Komentáře

• EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 9. června 2012
    Tyna : hmm to som nevedel, ze aj auran ma take vlasy(uz je to davno co som to cital asi hostinu)

• upraveno 10. června 2012
    Zdá se mi že Aegonův příchod do západozemí je inspirován Hannibalovým překročením Alp? Jak se tam pořád zmiňují o slonech a tak ? :D
  • upraveno 11. června 2012
    Nějak mi to čtení nejde, jak by chtěla , každou chvíli se zaseknu, hlavně na kapitolách Dany. Ale teď jsem dočetla Davose III a to byla fakt pecka, Manderlay je hustej týpek, asi mám dalšího oblíbence :) Tak kam myslíte, že pojede Davos pro Rickona? Já to tipuju na Skagos, podle toho, jak se tvářil D. Taky soudím podle toho, že se Martin velmi svědomitě snaží v knížce pokrýt každej kout Západozemí a na Skagosu jsme ještě nebyli...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 11. června 2012
    Mimochodem zkuste na chvíli přemýšlet o tom co dává Manderlay do těch koláčů. Možná bude příjemně překvapeni ;)
    Everett Young: Myslím, že většina čtenářů to pochopila přesně tak, jak Martin chtěl, aby to pochopili ;) Talk shit, get hit.
    Na ty koláčky bych asi sama nepřišla, nevím. :D Ale věděla jsem to ještě před přečtením.
    Já bych ani nepřišla na to, kdo je Brynden Tříoká vrána...

Mimochodem, co si myslíte o té teorii, že Bran v té kaši z čarostromu někoho snědl? :D
    Mě by spíš zajímalo kam zmizeli ti Freyové co jeli s Manderlyem *wink*
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 11. června 2012
    Já ty koláče nechápu (dává tam zeleninu a vepřové) - pokud se význam někde dočtu, tak to vědět nechci :)
    Koláče se nemají chápat, ale jíst. :-)
    Krisa napsal(a):

Já ty koláče nechápu (dává tam zeleninu a vepřové) - pokud se význam někde dočtu, tak to vědět nechci :)

Význam je třeba spíš odvodit. Pak přijde takové to:

see
    upraveno 11. června 2012
    Griff: Jenže u mě to občas bývá, že tápu, tápu, tápu, až se hodí spíš obrázek s facepalmem :)))
    Měl by přijít Captain Obvious ?
    upraveno 11. června 2012
    Blackfish napsal(a):

Měl by přijít Captain Obvious ?

Tak nějak :D:D:D
    upraveno 11. června 2012
    Ne, já to nechci vědět, až dočtu, tak se přijdu zeptat :D
    upraveno 11. června 2012
    A proč myslíš že jsem se ptal na ty koláče? ;)

A kdo to je?

add Freyové

COŽE? hoďte mi záchranné lano, z čeho že se to dá odvodit? je evidentní, co naznačujete, ale v knize jsem to neodhalila

K septám.někdo tu tvrdil, že jednaz těch sept u Cersei je Tyene, tak jsem na to mrkla znova, ale žádná vizáží neodpovídá jste si tím jistí?
    Tyna napsal(a):

add Freyové

COŽE? hoďte mi záchranné lano, z čeho že se to dá odvodit? je evidentní, co naznačujete, ale v knize jsem to neodhalila

Koláč z Freyů - teorie (EN).
    Tyna napsal(a):

A kdo to je?
    Brynden Rivers, jeden z legitimizovaných bastardů Aegona IV. Zatím je to jen teorie, ale ten popis dost odpovídá. Pokud jsi nečetla Tajemnýho rytíře, tak ti to ale asi moc neřekne...
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 11. června 2012
    Griff: ja by som nepovedal, ze ten kolac je z freyou a nejedol ich nahodou aj lord Manderly? a este tam lord Bolton jedol az po tom co jedol samotny lord Manderly aby sa ujistil, ze ho nechce otravit.
    Tyna napsal(a):

A kdo to je?
    Tříoká vrána je ten greenseer srostlý se stromem, který zaučuje Brana. A existuje poměrně slušně podložená teorie, že je to Brynden Rivers.
    Edem napsal(a):

Griff: ja by som nepovedal, ze ten kolac je z freyou a nejedol ich nahodou aj lord Manderly? a este tam lord Bolton jedol az po tom co jedol samotny lord Manderly aby sa ujistil, ze ho nechce otravit.

Lord Manderly si koláč z Freyů zřejmě užíval (2 porce z každého ze tří koláčů), jiní bojují mečem, on žraním. ;)
    Griff napsal(a):

Tříoká vrána je ten greenseer srostlý se stromem, který zaučuje Brana. A existuje poměrně slušně podložená teorie, že je to Brynden Rivers.

"Poměrně slušně podložená" je skoro slabý slovo... :)

Vím, kdo je to v Tanci, zajímala mě ta totožnost :-)
    No jo no, a prej že Targaryeni jsou na vymření :D Jinak díky za to objasnění, kdo je Tříoká vrána, taky jsem to nevěděla.
    To jo, ale Brynden už se asi rozmnožuje jen pomocí semínek čarostromu. :D Tak to dopadá, když někdo úsloví "zapustit kořeny" vezme doslova...
  • upraveno 12. června 2012
    Everett Young napsal(a):

A proč myslíš že jsem se ptal na ty koláče? ;)
    A proč myslíš že jsem mrknul :) Teď už je to fuk ale nechtěl jsem být Captain Obvious.
    upraveno 12. června 2012
    A proč myslíš že jsem mrknul :) Teď už je to fuk ale nechtěl jsem být Captain Obvious
    A jo takhle to byla odpověď mě to nedošlo :D
    Lewandule napsal(a):

Ale teď jsem dočetla Davose III a to byla fakt pecka, Manderlay je hustej týpek, asi mám dalšího oblíbence :)

presne. manderly príjemné prekvapenie a ždibec nádeje pre sever.
    Griff napsal(a):

Tyna napsal(a):

add Freyové

Proboha. Mě to taky nenapadlo.
    Lasičí koláčky, yummyyy... To už skoro zavání kuchařkou Stařenky Oggové :D
    Lewandule napsal(a):

Griff napsal(a):

Tyna napsal(a):

add Freyové

Proboha. Mě to taky nenapadlo.
    Lasičí koláčky, yummyyy... To už skoro zavání kuchařkou Stařenky Oggové :D

Blbost, to by Manderly neudělal, to by se snížil na úroveň Freyů... - to je zas moc fantazie čtenářů, bych tipnul ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.