TANEC CZ
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.
pekné tancovanie všetkým!!!
pekné tancovanie všetkým!!!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Címž naprosto neříkám že to nechápu a že by mi neudělalo radost, kdyby Ramsaye ošoustal kopím.
Co si s tím udělá autor je jeho věc :-)
Moj suhlas patri k nazoru ze jon prezije. S flankerom nesuhlas.
Aha řeč je o trestné výpravě ne o propuštějí divokých. My apologize ser.
V tom případě. On je lord velitel noční hlídky a rozhodl se odjet na zimohrad, myslím že v tomto mu žádná přísaha ani zákon nebrání. Samozřejmě neznám zákony noční hlídky tak dopodrobna ale on nechce dezertovat, ani porušit přísahu. Tak.
Opakuju, lidsky plně pochopitelné.
jarla: předpokládám, že má noční hlídka vzhledem ke své tradici nějaký manuál, jak se zachovat, když lord velitel evidentně chce porušit pravidla. A určitě tam není, zezadu ho ubodejte :-)
Škoda, on Jon jako jeden z prvních pochopil, že to "jsem štít, který brání říši lidí" znamená opravdu lidí. Že zeď byla posavena nikoliv primárně kvůli divokým, ale především aby zadržela Jiné a tvory temnoty.
Ostatně to muselo být zajímavé, když ji stavěli. Zvláště pro lidi, kteří zůstali za ní...
V daný situaci se těžko šéf svrhává a odsuzuje ke stětí...
A proto - mám z toho rozporuplné pocity. Chybí tam někdo natolik lidský a moudrý, kdo by to trochu usměrnil jako byl Aemon. Nebo třeba Starý Medvěd Mormont.
Ovšem opakuji - v Jonovu definitiovní nevratnou smrt nevěřím. (což se může ukázat liché - jsem si toho vědoma).
Bohužel to je situace, která nejde jednoznačně posoudit tak nebo tak. Rozumím oběma stranám.