TANEC CZ

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.

pekné tancovanie všetkým!!!
191012141517

Komentáře

• upraveno 12. června 2012
    Ale Jon má svou pravdu, nechá tam bezbranné divoké a přez zeď se mu povalí desetitisíce oživlých mrtvol, a poraď si Bowene :). Všichni králové kromě Stannise na něj serou, Spoiler Jon 13 současný pán zimohradu mu vyhrožuje zabitím a snězením srdce, pak si vyber jakou pomocí máš vzít zavděk, žoldáci mu utečou když je najme, poctivých vran moc nemá - to mě vlastně přišli jen tři - Qhorin, Benjen a Starý medvěd. Já s rozhodnutím poslat divoké na opuštěné hrady souhlasím, pod výcvikem velením vran se budou bít se svým největším nepřítelem dobře. Možná líp než zrádci, zloději a vrazi z Hlídky.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. června 2012
    Nesouhlasím. největší úctu k zákonu musí mít zákonodárce sám. Právě ten ho nejmíň ze všech smí ohýbat na základě citu.

Címž naprosto neříkám že to nechápu a že by mi neudělalo radost, kdyby Ramsaye ošoustal kopím.
    Jen tu hovořím, že ve stanovách řádu mají, že nemají jiné rodiny než bratrů ve zbrani a nesmí zasahovat do světských záležitostí....Jon to zjevně porušil...chtěl mstít rodinu, zachraňovat Aryu,...velitel musí jít příkladem a ne takovým. Bylo to spravedlivé podle stanov Noční hlídky. Aemon s ním měl na toto téma rozhovor už před kala kala dobou....Jon si to měl uvědomit, měl se ovládnout. Neudělal to. Ne že by si to zasloužil. Ale z pohledu zákona byl March v právu. Proto mám rozporuplný pocit. Nevěřím, že ho autor nechá umřít - má tam přece Melisandru a bude další ohnivá zombie....(ale to už je můj osobní názor)
    Co si s tím udělá autor je jeho věc :-)
    Tak
    Moj suhlas patri k nazoru ze jon prezije. S flankerom nesuhlas.
    Flankere IMHO ohnul to na základě ne citu a praktické potřeby. Je to logické uvážování. (opakuju IMHO)

Aha řeč je o trestné výpravě ne o propuštějí divokých. My apologize ser.

V tom případě. On je lord velitel noční hlídky a rozhodl se odjet na zimohrad, myslím že v tomto mu žádná přísaha ani zákon nebrání. Samozřejmě neznám zákony noční hlídky tak dopodrobna ale on nechce dezertovat, ani porušit přísahu. Tak.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 12. června 2012
    Trestná výprava úplně v pohodě není, ale co se o tom ovlivňování mimo Zeď říká, když se otevřeně vyhrožuje útokem na Velitele?
    To by musel Ramsey skutečně zaútočit na Zeď a tím by útočil na Noční hlídku jako takovou, což byl jasný žvást jen pro hec, protože i když je magor, tak je mu dobře v teple Zimohradu a ne aby ve vánici šlapal na Zeď a vyvolával rvačky....Jon se tomu měl vysmát....navíc z toho dopisu vyplývalo, že Aryu nemá, takže tím spíš se na to Jon měl vyklajznout z osobního hlediska. Neříkám, že bych to dokázala, jen je zjevné, co je podle regulí řádu....
    Neplatí ale to co není zakázáno je povoleno? Kde je zákoník noční hlídky? Myslím že Lord velitel má právo odjíždět. I když ne vyřizovat si vlastní účty ale to by schopný právník zamaskoval :)
    Neplatí ale to co není zakázáno je povoleno? Kde je zákoník noční hlídky? Myslím že Lord velitel má právo odjíždět. I když ne vyřizovat si vlastní účty ale to by schopný právník zamaskoval :)
    Ale on to podal jako osobní mstu - přečetl přítomným dopis a ještě teatrálně prohlašoval, že pojede sám a vyřídí si to sám...zaťuká na bránu a vyzve Ramseje na souboj v čáře.....
    upraveno 12. června 2012
    To by musel Ramsey skutečně zaútočit na Zeď a tím by útočil na Noční hlídku jako takovou, což byl jasný žvást jen pro hec, protože i když je magor, tak je mu dobře v teple Zimohradu a ne aby ve vánici šlapal na Zeď a vyvolával rvačky...
    Přesně tak, kvuli takovejm dopisům se nezávislost hlídky neporuší. navíc otevřeně prohlásil, s jakým úmyslem na Jih jede s tím, že nebude nikomu bránit se připojit.
    Opakuju, lidsky plně pochopitelné.
    upraveno 12. června 2012
    No ale furt to (v Krisově) nedává právo ho píchnout do zad...
    Blackfish: On přísahu porušil. Vzdal se rodiny, slíbil, že se nebude vměšovat. A šel se vmísit.

jarla: předpokládám, že má noční hlídka vzhledem ke své tradici nějaký manuál, jak se zachovat, když lord velitel evidentně chce porušit pravidla. A určitě tam není, zezadu ho ubodejte :-)

Škoda, on Jon jako jeden z prvních pochopil, že to "jsem štít, který brání říši lidí" znamená opravdu lidí. Že zeď byla posavena nikoliv primárně kvůli divokým, ale především aby zadržela Jiné a tvory temnoty.

Ostatně to muselo být zajímavé, když ji stavěli. Zvláště pro lidi, kteří zůstali za ní...
    upraveno 12. června 2012
    For Watch, for greater good... :))
    V daný situaci se těžko šéf svrhává a odsuzuje ke stětí...
    upraveno 12. června 2012
    Tyna napsal(a):

Škoda, on Jon jako jeden z prvních pochopil, že to "jsem štít, který brání říši lidí" znamená opravdu lidí. Že zeď byla posavena nikoliv primárně kvůli divokým, ale především aby zadržela Jiné a tvory temnoty.

Tohle se mi na té postavě a jejím příběhu líbí ze všechno nejvíc. No a KH taky, samozřejmě :D
    Tyna napsal(a):

Blackfish: On přísahu porušil. Vzdal se rodiny, slíbil, že se nebude vměšovat. A šel se vmísit.

jarla: předpokládám, že má noční hlídka vzhledem ke své tradici nějaký manuál, jak se zachovat, když lord velitel evidentně chce porušit pravidla. A určitě tam není, zezadu ho ubodejte :-)

Ostatně to muselo být zajímavé, když ji stavěli. Zvláště pro lidi, kteří zůstali za ní...

Podepisuji v plném rozsahu. Přísahu objektivně porušil, ale způsob, jak se s tím jeho "bratři" vypořádali, rozhodně košer nebyl.
    No mě by hlavně zajímalo, co si jeho "bratři" představovali, že bude následovat - že v klidu vyprovodí divoké za Zeď?
    upraveno 12. června 2012
    svoa00 napsal(a):

No mě by hlavně zajímalo, co si jeho "bratři" představovali, že bude následovat - že v klidu vyprovodí divoké za Zeď?

To by mě taky zajímalo, přece nebyly všechny vrány proti Jonovi a měl nějaké stoupence...
    svoa00 napsal(a):

Ubodáme zrádce, opijem se ze zásob hlídky a uvidíme. :)
    Krisa napsal(a):

svoa00 napsal(a):

To by mě taky zajímalo, přece nebyly všechny vrány proti Jonovi a měl nějaké stoupence...
    To se uvidí v TWoW. :)
    Ano, nebylo košér, jak se s tím hlídka vypořádala. A Jon měl samozřejěm z lidského hlediska má plné pochopení (bydlíme blízko Krisova:-)) )
    A proto - mám z toho rozporuplné pocity. Chybí tam někdo natolik lidský a moudrý, kdo by to trochu usměrnil jako byl Aemon. Nebo třeba Starý Medvěd Mormont.
    Ovšem opakuji - v Jonovu definitiovní nevratnou smrt nevěřím. (což se může ukázat liché - jsem si toho vědoma).
    Krisa napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Takže se mi rýsuje masakr. Hej, vždyť právě proběhla svatba, ne? :)
    upraveno 12. června 2012
    Oni přece neklekají před králi :)
    způsob, jak se s tím jeho "bratři" vypořádali, rozhodně košer nebyl.
    Toť otázka. Je košer hodit někomu bombu do auta (přesněji vedle auta)? Jistě by bylo správné dotyčného postavit před soud, ale když k tomu není šance...

Bohužel to je situace, která nejde jednoznačně posoudit tak nebo tak. Rozumím oběma stranám.
    Heh?
    upraveno 12. června 2012
    Jasně, Jon neumřel, jen se mu to zdálo :)
    Divoké sny Zlopsa Fíka :-D
    upraveno 12. června 2012
    Krisa napsal(a):

Se ti nikdy nezdálo, že tě bodají tvoji bratři v přísaze?
    Dobře - rýsuje se DALŠÍ masakr.
    upraveno 12. června 2012
    flanker.27 napsal(a):

Krisa napsal(a):

Se ti nikdy nezdálo, že tě bodají tvoji bratři v přísaze?
    Právěže dost často - naposled se mi zdálo, že mi Daario Naharis rozmlátil hlavu holýma rukama.
    Raději to než s ním dělat...to by bylo nechutné :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.