TANEC CZ

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.

pekné tancovanie všetkým!!!
11112141617

Komentáře

• upraveno 13. června 2012
    Krisa: Ne, to já jen předpokládám, když jeho poslední slovo bylo "Ghost" :)
    Pokud ty bodný rány přežije, tak to bude skoro zázrak, imo. (dostal pokud vím čtyři, do břicha, do zad (do plic?) :(...)
    svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

No a co kdyby ho vůbec nemusela oživovat a Jon prostě neumřel - píchli ho, on ztratil vědomí, po chvíli se probral a nakopal Bowena Marsche :) Vždyť pak už nebylo nic o jeho těle ne, ani že vlítl do Ducha?

Tak jsem to myslela. Ono ve skutečnosti není tak jednoduchý zabít člověka nožem, pokud teda zrovna nejste znalec anatomie.
    To nebylo že by se vtelil, já už mám asi profesionální deformaci z nemocnice, že kažké zranění může být smrtelné:-) Jen se mi nezdá, že by ho nechali ležet na dvorku a nekontrolovali jestli je opravdu mrtvý
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 13. června 2012
    Mel mu rány vypálí - stejně jako Moqoro (či jak se ten šáša jmenuje) Victarionovi pacičku.
    Zvolání Duchu bylo dle mého názoru spíš přivolání nejvěrnějšího přítele ve chvíli strachu/bolesti/umírání než převtělování...
    No uvidíme jestli budou kapitoli v ve vichrech pokracovat Jonem, nebo Duchem :-)
    Krisa napsal(a):

Mel mu rány vypálí - stejně jako Moqoro (či jak se ten šáša jmenuje) Victarionovi pacičku.
    Zvolání Duchu bylo dle mého názoru spíš přivolání nejvěrnějšího přítele ve chvíli strachu/bolesti/umírání než převtělování...

Ostatně poslední slova Robba taky patří jeho zlovlkovi. Ale na to radši nebudu myslet, to by pro Jona nevypadalo vůbec dobře a víme jak rád Martin porušuje zákonitosti klasickýho vyprávění :/
    je možné že to přežil, ale fakt se mi nezdá že by si nekontrolovali ze nežije a pripadne ho dorazili. Nebo se v tom momentě kdy ho pobodají, ozve 3x zatroubení a je konec srandy
    Třeba ho začali bránit jeho divocí kamarádi...
    svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

Ostatně poslední slova Robba taky patří jeho zlovlkovi. Ale na to radši nebudu myslet, to by pro Jona nevypadalo vůbec dobře a víme jak rád Martin porušuje zákonitosti klasickýho vyprávění :/
    Tyjo, teď mě napadlo... co když byl Robb s Šedivákem taky propojenej (jen mu nevidíme do hlavy, tak to o něm nevíme) a před smrtí se do něj převtělil? To by pak zabití jeho zlovlka dostalo, ehm, novej rozměr... :O

Edit: nebo ho zabili dřív (zlovlka)? Už si to moc nepamatuju.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 13. června 2012
    Ja očakávam, kedy sa Sansa ocitne v Rajskej záhrade :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 13. června 2012
    sveva: Použít spojení "nevidíme mu do hlavy" u Robba/Šedého větra mi přijde dost černohumorné :)
    Krisa napsal(a):

sveva: Použít spojení "nevidíme mu do hlavy" u Robba/Šedého větra mi přijde dost černohumorné :)

LOL. No, já černý humor ráda...
    upraveno 13. června 2012
    Krisa napsal(a):

To vysvetľuje vynechanie kapitol Neda v Strete :D
    sveva napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

Tyjo, teď mě napadlo... co když byl Robb s Šedivákem taky propojenej (jen mu nevidíme do hlavy, tak to o něm nevíme) a před smrtí se do něj převtělil? To by pak zabití jeho zlovlka dostalo, ehm, novej rozměr... :O
    Kdyby se uměl Robb převtělovat, asi by na svojeho zlovlka přece jen dal víc. Ta schopnost bude nejspíš podobně výběrová jako v případě Targaryenů a krve draka. Nebo taky ne, uznávám, dvě Starčata nejsou POV a Sansa nestihla před smrtí Lady "trénovat".
    upraveno 13. června 2012
    Ono to prepojenie je dosť silné aj citové, myslím si, že ak by sa stalo niečo Letovi, Bran by to cítil. Ale z Robbovej strany aj keď jeho zlovlk cíti obavy, on mi nepríde nejaký s ním spojený. V prípade Robba mi zlovlk niekedy prišiel tak trochu ako jeho zbraň. Sansa ju brala ako svoju priateľku. A pravda, nemala čas trénovať, veď aj najlepší Menič zo Starkov, Bran, začal jumpovať až v Strete.

Ale Bran, Arya a Jon berú zlovlkov ako spriaznené duše....

Ono to prepojenie je dosť silné aj citové, myslím si, že ak by sa stalo niečo Letovi, Bran by to cítil. Ale z Robbovej strany aj keď jeho zlovlk cíti obavy, on mi nepríde nejaký s ním spojený. V prípade Robba mi zlovlk niekedy prišiel tak trochu ako jeho zbraň. Sansa ju brala ako svoju priateľku. A pravda, nemala čas trénovať, veď aj najlepší Menič zo Starkov, Bran, začal jumpovať až v Strete.

Rickon taky používá Shaggyho jako zbraň. Duch se v Tanci pokouší Jona varovat podobně jako Šedý vítr Robba, ale Jon tomu nerozumí. Ten pocit spřízněnosti bude přece jenom spíš daný tím, kdo je POV postava a kdo není.
    upraveno 13. června 2012
    svoa00 napsal(a):

Rickon taky používá Shaggyho jako zbraň. Duch se v Tanci pokouší Jona varovat podobně jako Šedý vítr Robba, ale Jon tomu nerozumí. Ten pocit spřízněnosti bude přece jenom spíš daný tím, kdo je POV postava a kdo není.
    A možno je to meradlo detinskosti a detí... Bran, Rickon, Arya - deti... Jon.. no možno detinský.. Robb a Sansa sa musia tváriť dospelo :D
    k převtělení Jona do Ducha..... mám pocit, že Jon sice měnič byl, ale zatím mu to nešlo tak dobře jako Branovi nebo Varamyrovi, tzn. nedostával se do Ducha úmyslně. takže nevím, jestli by se mu v "předsmrtné křeči" podařilo vlézt do Ducha, když to záměrně předtím nikdy neudělal.
    brbr napsal(a):

k převtělení Jona do Ducha..... mám pocit, že Jon sice měnič byl, ale zatím mu to nešlo tak dobře jako Branovi nebo Varamyrovi, tzn. nedostával se do Ducha úmyslně. takže nevím, jestli by se mu v "předsmrtné křeči" podařilo vlézt do Ducha, když to záměrně předtím nikdy neudělal.

Já jsem to myslela tak, že to bylo spíš neúmyslně... prostě jeho poslední myšlenka byla na Ducha a pak asi omdlel, dostal se do stavu podobnýmu spánku... A Jon už se ve spánku do Ducha několikrát převtělil. A ten prolog s Varamyrem mě v tom spíš utvrzuje, autor nám potřeboval ukázat, co se stane s měničem, když jeho tělo zemře.
    Je možné, že bude v kóme a chvíľu v duchovi. A niekto ho vytiahne...
    Přesně tak jsem to myslel, čím kniha začína, tím skoro i končí... Vtělil se neúmyslně, přes poslední myšlenku. a jestli ho někdo vytáhne? we know nothing...:)
  • upraveno 14. června 2012
    Dočteno :)
    sakra já chci další díl :)

John: no snad neumře, byla by to velka škoda ...
    Dočteno....a musím říct, že velká pecka...
    Pokud jde o Jona tak si myslím, že neumře, protože by tím spekulace o jeho rodičích vyšuměli do prázdna...spíš by mě zajímal ten dopis od Boltonova bastarda, protože když jsem četl kapitolu Theona z Vichrů tak tam nebylo nic o uvěznění...teda pokud se ta kapitola neděla ještě před Jonovou....
    Každopádně Vichry budou mega...Martellové v KL, Mladý drak útočí na Dračí kámen, šedá eminence Varys, Jaime vs unCat, Victorian vs Euron, Stannis army vs Bolton army (konečně by se už mohl objevit Great Jon), těším se až bude Daenerys hromadně znásilňována koňáky a jejich koňmi xDDD
    prvá theonová kapitola vo vichroch je určite dejovo pred ramsayovým listom.
    Durexxx: Souhlasím, že si tu Martin hezky nahrál na spoustu zajímavých situací, který bude muset ve Vichrech řešit (respektive už se z toho nebude moct vylhat). Tanec se totiž čte hezky, ale pár zásadních věcí se stane až na konci knížky.
    svoa00 napsal(a):

Durexxx: Souhlasím, že si tu Martin hezky nahrál na spoustu zajímavých situací, který bude muset ve Vichrech řešit (respektive už se z toho nebude moct vylhat). Tanec se totiž čte hezky, ale pár zásadních věcí se stane až na konci knížky.

Jo no je to lišák...podle toho co se zatím událo a má se udát se může z Vichrů stát zatím nejsilnější kniha, protože tolik zásadních událostí v jedné knize je fakt nálož...jen by mě zajímalo kolik tam bude POV podle mě se ta kniha vyšplhá nad 1500 stránek (myslím jenom děj bez dodatků).
    Durexxx napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Jo no je to lišák...podle toho co se zatím událo a má se udát se může z Vichrů stát zatím nejsilnější kniha, protože tolik zásadních událostí v jedné knize je fakt nálož...jen by mě zajímalo kolik tam bude POV podle mě se ta kniha vyšplhá nad 1500 stránek (myslím jenom děj bez dodatků).
    Ne nutně. V druhej půlce Bouře Martin ukázal, že dokáže zásadní věci řešit i na menším prostoru, ale ty čtyři kapitoly z Vichrů, u kterých už známe obsah, ukazujou spíš na opak. Ale uznávám, že se můžu mýlit, všechny ty kapitoly jsou ostatně z úvodu knížky.
    svoa00 napsal(a):

Durexxx napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Ne nutně. V druhej půlce Bouře Martin ukázal, že dokáže zásadní věci řešit i na menším prostoru, ale ty čtyři kapitoly z Vichrů, u kterých už známe obsah, ukazujou spíš na opak. Ale uznávám, že se můžu mýlit, všechny ty kapitoly jsou ostatně z úvodu knížky.
    Jaký 4 kapitoly z Vichrů??? Vím jen o Theonovi...
    Jasný že to nemusí bejt tak nabitý jak se zdá ale určitě by to nebylo na škodu xD
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 14. června 2012
    Durexxx:

Arianne četl GRRM tuším na WorldConu
    Theon je na jeho webu
    Victariona četl tady na konci videa
    o dalších nevím
    paul-cz napsal(a):

Durexxx:

Theon je na jeho webu
    o dalších nevím

Moje angličtina není tak silná...mohl by mi někdo říct o co v těch kapitolách jde??? Theona jsem četl...
    paul-cz napsal(a):

Durexxx:

Theon je na jeho webu
    o dalších nevím

Čtvrtá kapitola je Tyrionova, na konci se dozvídá, že přijíždí Victarion, jinak se v ní nic důležitýho neděje. Psala jsem o tom v topicu Vichry zimy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.