TANEC CZ

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.

pekné tancovanie všetkým!!!
11112131517

Komentáře

• paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 14. června 2012
    svoa00: aha, už jsem si to našel :) (předtím jsem nějak přehlédl). Očividně stále žije Daario a já myslel, že už jsme se ho zbavili

Durexxx: sám jsem moc nezkoumal o čem ty kapitoly jsou. Theona jsem si přečetl teprve nedávno a to už mám tanec přečtený skoro rok.
  • upraveno 14. června 2012
    Takže som v polovici Tanca. Čo k tomu povedať? Kniha nesklamala. Číta sa jednym dychom, no ešte som nezažil napätie ako pri Búrke. Otázkou je, či mi to neprekáža.
    Kniha má proste svoje tempo a nepotrebujem hneď vedieť koniec. Chcem byť v Martinovom svete tak dlho, ako to len ide. V Hostine ma väčšina postav nebavila. V Tanci je to pravý opak. Síce sa napätím Búrke mečou nevyrovná, ale zato nám poskytne viac informácií o svete a histórií Piesne. Tyrion na prasati pobavil :D
    Tak ja sa idem opäť začítať... :)
    .
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 14. června 2012
    erik1131: Souhlas, sice je to takové strkání figurek na požadované políčko (hodně cestování), ale dost mě bavila ta historická kaše okolo.
    Ano, Hostina i Tanec je jako, když si hráč cyvasse rozestavuje figurky a o každé nám tak pěkně vypráví - z jakého je materiálu, kdo ji vyrobil, jakou má historii. Ale protože vastně nevíme, kam ty figurky patří, je to vlastně napínavé.

nicméně doufám, že v další knize se už začne hrát!
    Tyna napsal(a):

Ano, Hostina i Tanec je jako, když si hráč cyvasse rozestavuje figurky a o každé nám tak pěkně vypráví - z jakého je materiálu, kdo ji vyrobil, jakou má historii. Ale protože vastně nevíme, kam ty figurky patří, je to vlastně napínavé.

nicméně doufám, že v další knize se už začne hrát!

V další knize se určitě začne hrát ... spousta nových a napínavých partií cyvasse Tyrion vs. vyzyvatelé. ;)
    upraveno 14. června 2012
    Tyna: Já myslím, že už je rozestaveno a na řadu přijde první tah :)
    Přesně tak...figurky jsou rozestavěny...ta pravá HRA O TRŮNY začíná...
    Ohledně Cersei, nevidíte jistou podobnost s Annou Boleynovou, i když Cersei byla obvinena právem, a z dobrýho důvodu narozdíl od Anny. Ale dost věcí spolu sdílí. Možná i osud.
    No jsem cca ve 2/3 a jsem rád že jsem se konečně pročetl do "přítomnosti" tedy začali přibávat posatvy z hostiny. Baví mě celkem Jon, Tyrionova cesta je na můj vkus, od setkání s medvěděm, už moc překombinovaná. Málo Brana, málo draků, tak uvidíme jak se vyvrbí závěrečný taneček.
    RadekK napsal(a):

No jsem cca ve 2/3 a jsem rád že jsem se konečně pročetl do "přítomnosti" tedy začali přibávat posatvy z hostiny. Baví mě celkem Jon, Tyrionova cesta je na můj vkus, od setkání s medvěděm, už moc překombinovaná. Málo Brana, málo draků, tak uvidíme jak se vyvrbí závěrečný taneček.

fuj já jsem češtin :(
    Ohledně Cersei, nevidíte jistou podobnost s Annou Boleynovou
    kromě toho, že si obě vzaly tlustého ožralu, co nenechá na pokoji ani jednu sukni, ani ne :-)

Boleynová Jindřicha chtěla, v podstatě ho rozvedla, porodit syna mu taky chtěla, jak by taky ne, když na tom závisel její život...
    Mluvím o obvinění, figuruje tam bard, její brácha, dvorní dáma.
    No s tím Jidřichem a ženskýma to zas tak moc prokázáno není....ví se pouze o dvou milenkách a už za Boleynové měl tak těžké zdravotní problémy a hlavně nejspíše syfl - což vysvětluje ty přehršle potratů a kojenecké mortality....jana po něm moc nehctěla a brzo umřela a další již pannou zůstala, páč už se na nic nezmohl...Jindra si pěstil svůj smrdutý vřad a měl jiné straosti než ženské :-p
    Hm, našel jsem pár podobností mezi sériemi Farseer, a Snědý muž od Robina Hobba , a Písní. Že by jeden autor od druhého trošinku opisoval ?
    haladdin: Otroci? Taky jsem si toho všiml. :)
    To snad ani ne...
    Spíš systém státního zřízeni, vlasně jakási federace, v písni království, ve Farseerovi vévodství.
    A ještě pár věcí, ale momentálně nemám čas.
    Ale více méně to nejsou až tak zásadní věci, aby se tomu dalo říkat plagiát.
    Oba cykly mají zcela jinou stavbu
    upraveno 14. června 2012
    haladdin napsal(a):

Mimochodem,
    Brienne... Kam to vedla jednorukého lannistera ? A ke komu ? Arya by měla být v zámoří, Sanza s Malíčkem..

K UnCat (podle mne - vůbec jsem o tom nepochybovala)
    Jarla napsal(a):

No s tím Jidřichem a ženskýma to zas tak moc prokázáno není....ví se pouze o dvou milenkách a už za Boleynové měl tak těžké zdravotní problémy a hlavně nejspíše syfl - což vysvětluje ty přehršle potratů a kojenecké mortality....jana po něm moc nehctěla a brzo umřela a další již pannou zůstala, páč už se na nic nezmohl...Jindra si pěstil svůj smrdutý vřad a měl jiné straosti než ženské :-p

Mimochodem, tuším ve Windsoru jsem viděl jeho brnění..
    Sočástí byl suspenzor obřích rozměrů :-))))
    haladdin napsal(a):

Mimochodem,
    Brienne... Kam to vedla jednorukého lannistera ? A ke komu ? Arya by měla být v zámoří, Sanza s Malíčkem..

Soudě podle toho, jak skončila v Hostině, tak vede Jaimeho na smrt... errr, totiž k lady Stoneheart.

Dotaz: co se tady v topiku musí začerňovat? Já měla za to, že nic... Jsem z toho nějaká zmatená. :)
    Taky jsem z toho trochu zmatená, že když je v názvu spoiler, že i tady jsou lidé buzerováni těmi, co snad úmyslně čtou co nejpomaleji (co jde i v originálě zfouknout za 3 dny) a místo čtení brousí po fóru a buzerují ty, co si to přečetli rychleji, což je zde zjevně Kainovým znamením....
    Pr, Jarlo,
    jednak každej nečte stejně rychle, a jednak těžko můžeš chtít po někom, kdo (třeba) má zkouškové období, aby nad tím seděl imrvére.
    Takže beru na vědomí, že když je v nadpisu spoiler, nemusím spoilerovat.
    Jo když mám zkouškové, tak tím spíše neslídím po netu, ne ?
    Ale pokud jsi změnil názor a uznal, že černění i ve spoilerovém topiku je prima kratochvíle - užívej a volně dýchej :-)
    Jarla napsal(a):

Ale pokud jsi změnil názor a uznal, že černění i ve spoilerovém topiku je prima kratochvíle - užívej a volně dýchej :-)

No, já chápu, že to někomu nedá.:-) A broušení po netu se snad dá zanechat spíš, než se odtrhnout od knihy. ;-)
    No, nebyl jsem si jistej, jestli jsem pravidla správně pochopil, a spoler navíc se dá odstranit
    A abych ti ušetřil psaní - Jo, jsem trochu natvrdlej obyčejnej sekáček trávy, školy nemám, a chápu pomalejc - zabiješ mě kvůli tomu ? ;-)

sveva napsal(a):

haladdin napsal(a):

Mimochodem,

Soudě podle toho, jak skončila v Hostině, tak vede Jaimeho na smrt... errr, totiž k lady Stoneheart.

Dotaz: co se tady v topiku musí začerňovat? Já měla za to, že nic... Jsem z toho nějaká zmatená. :)

V nadpisu je spoiler, ještě mi to tu není úplně jasný, a už jsem byl jednou sprdnutej.
    Takže pro sichr.;-)
    A ne každej už to přečetl celý.
    Mimochodem,
    Brienne... Kam to vedla jednorukého lannistera ? A ke komu ? Arya by měla být v zámoří, Sanza s Malíčkem.
    Jarla napsal(a):

Děvče, děvče, tak to Ti garantuju, že drtivá většiná studentů to má uplně naopak... ;)
    To musím potvrdit. Já mám teď taky zkouškové, za týden zkoušku... :-)
    Jo tak - chcete říct klasická prokrastinace :-D
    Kažej si občas potřebuje udělat pauzu - někdo otevře Kitekat,:-) někdo koukne na net.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.