TANEC CZ

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
pre tých čo práve čítajú v češtine a boja sa ísť do pôvodného topiku, aby tam nenarazili na niektoré informácie z konca knihy. Tu sa diskutuje k tancu priebežne. vždy dajte na úvod názov kapitoly (napr Jon II.) aby ostatní vedeli, či to už čítali a nehrozí spoil.

pekné tancovanie všetkým!!!
18911131417

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 12. června 2012
    Mám dotaz: na straně 460, 2. dílu je tato věta "Z jedné nosní dírky mu tekla krev a srážela se v koutcích obou jeho očí." (Aryina kapitola, popis jednoho služebníha Mnohotvářného boha)
    Já si nejsem moc schopná představit, kudy teče ta krev, když oči jsou nad nosem...přece mu neteče nahoru...
    A ještě mám k této kapitole jeden dotaz - když Arye mění tvář a řežou jí - odřezali ji celou její tvář nebo jen nařízli nebo jak? Četla jsem to dost pozdě večer a asi jsem to úplně nepochopila.
    Dík :)
  • upraveno 12. června 2012
    no ja to beriem ako hotovú vec, že to tak je.
    Krisa: já jsem to pochopila tak, že jí tvář jen nařízli, asi z důvodu, že její krev zřejmě "oživí" nový obličej...
    Nebo aby srostla s novou tváří....
    osobně si myslím, že tam o srůst nejde, spíš je to jen nějaká iluze... ale neznám technologické postupy mužů bez tváře, takže možné je cokoliv :)
    upraveno 12. června 2012
    OK - já si taky myslím, že šlo jen o naříznutí. A teď co ta krev tekoucí nahoru :)))
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 12. června 2012
    Ja som síce Tanec nečítal, ale čo ak muž ležal a teda mal hlavu zaklonenú, krv by si našla spôsob ako stekať do oči... Ale prosto nevydarená modifikácia tváre, pri ktorej nos skončil nad očami :/
    upraveno 12. června 2012

Ja som síce Tanec nečítal, ale čo ak muž ležal a teda mal hlavu zaklonenú, krv by si našla spôsob ako stekať do oči... Ale prosto nevydarená modifikácia tváre, pri ktorej nos skončil nad očami :/

:D To by asi nebyl moc nenápadný :D
    Kriso - no já to četla jen v angličtině a minulý týden jsme si poslechla anglický ebook, takže to nemusí být dokonale pochopené z mé strany....ale připomínalo mi to plastiku - seřízneš jednu tvář a nasadíš druhou, která logicky může přirůst jen na rozříznutou čerstvou tkáň (pomineme-li krevní skupiny a protilátky a tak podobně - prostě magie) - ta druhá jí přirostla a když splnila úkol, tak jí ji zase vzali a stejným postupem nasadili nebo nasadí zase novou - tentokrát prý hezkou, ale jinou než je její vlastní....tak jsem to pochopila z popisu :(
    K té krvi z nosu a očí.... podle mě nejde o to, že by mu ta krev tekla z nosu do očí, ale z nosu a zároveň z očí (respektive se tam srážela)... ten popis je matoucí :)
    Já měl dojem že jí ten obličej nějak nalepily na její původní.
    Doslova se tam píše, že jí natáhli novou tvář přes starou ;)
    upraveno 12. června 2012
    Aleen napsal(a):

K té krvi z nosu a očí.... podle mě nejde o to, že by mu ta krev tekla z nosu do očí, ale z nosu a zároveň z očí (respektive se tam srážela)... ten popis je matoucí :)

To mě nenapadlo, ale je to celkem logické vysvětlení :D

čo tu preboha robíš?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 12. června 2012
    sarven napsal(a):

čo tu preboha robíš?
    Nehoda, len tak kliknem, aby mi to akceptovalo, že tu nie sú žiadne nové komenty a v tom vidím zaujímavú diskusiu, tak ma to lákalo si to prečítať... Ale neboj, už aj padám, aby som sa nedozvedel niečo, čo budem ľutovať.. ./
    No nevadí mu spilery :-) Mi ostatně taky ne...na začátku detektivky taky můžeš vědět, kdo ho zabil, ale podstatné je, jak se to stalo a ještě důležitější - jak to spisovatel popíše - to si člověk užije - pes vzal fakt, že to víme předem :-))
    upraveno 12. června 2012
    Jon 13 (poslední kapitola Jona): SVINĚ
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. června 2012
    :))
    Kriso kdo ? Jon ?
    upraveno 12. června 2012
    Blackfish napsal(a):

Kriso kdo ? Jon ?

Tak nějak :D
    Asi si změním avatara na Bowena Marshe...:)))
    :D :D Mě přišel Bowen Marsh jako sympaták celou dobu, až do té doby co se tam objevil Jánoš Žgrind.
    upraveno 12. června 2012
    Blackfish napsal(a):

:D :D Mě přišel Bowen Marsh jako sympaták celou dobu, až do té doby co se tam objevil Jánoš Žgrind.

Já si taky myslela, že je hodný...dokud nezačal prudit, chovat se jako blbec a...A!!!!
    Mi taky přišel jako sympaťák, ale pravda je, že Jon překročil tu pomyslnou mez svých pravomocí....ve skutečnosti to bylo striktně spravedlivé....mám z toho takový rozporuplný pocit kdo si co zasloužil či ne...:(
    Krisa: Klid, podle veškerý vypravěčský logiky se z toho Jon nějak dostane. Martin zabíjí postavy, aby to nějak pomohlo příběhu, a tady mě žádnej přínos nenapadá.
    upraveno 12. června 2012
    No spravedlivé to rozhodně nebylo! Mez možná překročil, ale o té mezi snad rozhoduje velitel a ne vrchní majordomus...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. června 2012
    Odhlédněme od toho, že je to Jon. Kdyby šlo o kohokoli jinýho, jak by to bylo hodnocený?
    upraveno 12. června 2012
    svoa00 napsal(a):

Krisa: Klid, podle veškerý vypravěčský logiky se z toho Jon nějak dostane. Martin zabíjí postavy, aby to nějak pomohlo příběhu, a tady mě žádnej přínos nenapadá.

Já jsem v klidu. Jon je moje nejoblíbenější postava = z toho už se nevyhrabe.
    Jarla napsal(a):

Mi taky přišel jako sympaťák, ale pravda je, že Jon překročil tu pomyslnou mez svých pravomocí....ve skutečnosti to bylo striktně spravedlivé....mám z toho takový rozporuplný pocit kdo si co zasloužil či ne...:(

To neznamená, že se to hned muselo řešit kudlou. Ale Martin holt opravdový konflikty jinak řešit neumí.
    upraveno 12. června 2012
    flanker.27 napsal(a):

Odhlédněme od toho, že je to Jon. Kdyby šlo o kohokoli jinýho, jak by to bylo hodnocený?

Špatně - je to lord velitel, dělá správnou věc (aspoň z mého pohledu - zachraňování lidi) a píchání kudličkou do zad byla, je a vždycky bude prasárna.
    Krisa napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Já jsem v klidu. Jon je moje nejoblíbenější postava = z toho už se nevyhrabe.
    Tomu nevěřím. Kdyby se ho Martin zbavil takhle a v tejhle chvíli, pět knížek by se věnoval postavě, která nakonec vyzní jako trubka.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.