!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1135136138140141243

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @svoa00 Mě k Brienne prostě sedí Jaime, už si spolu vytvořili nějaký vztah a Jaimeho odkopla Cersei.
  • A Sansu by mohla oddělat Arya :D
  • @JoffreyWater :applause:
  • Proč by Dany v Západozemí měli svrhnout? Trpěli tam ledakoho a ona není žádný šílenec jako její tatík.

Jinak, kdyby někdo od někud vyhrabal Tyšu, mohli by svazek Tyriona a Sansy prohlásit za neplatný s ohledem na to, že už ženatý byl.
  • Podle mě stejně nikdo z POV nepřežije.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @flanker.27 Dopadlo to s nimi tak, že se zachránili před zkázou, podmanili si sedm království a vytvořili stovky let trvající dynastii. :D Jinak jakkoli je incest nechutný, dá se říct, že oni to nedělali jen tak pro nic za nic, snažili se udržet si v krvi magii.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Madelin Taky se dá říct, že se náhodou zachránili v exilu na zapadlém ostrově, při dobývání krví a ohněm pobili spoustu lidí (rozdíl mezi vrahem a dobyvatelem je jen v počtu obětí :) ), pak začali incestem blbnout až to dospělo ke kreaturám typu šílený král, Viserys a ostatně Daenerys k tomu taky nemá daleko :) To aby si urželi magii v krvi :)

Kdepak, incestní rody to u mě nemají jednoduché, Ptolemaiovci by mohli vyprávět :)
  • Takže, dovoluji si sem vypsat seznam postav u nichž mám teorie na to jak umřou:
    Daenerys - zabijí ji draci
    Sansa - zabije ji Arya
    Melisandre - někdo jí prožene Světlonoš srdcem a stane se Azor Ahaiem
    Stannis - zabije ho Melisandre nebo Brienne
    Twincest - Jaime zabije Cersei a spáchá sebevraždu nebo je oba zabije Tyrion
    Ohař (za pžedpokladu že žije) - uhoří
    Robert Strong - zabije ho Ohař
    Malíček - zabije ho Sansa
    Robert Arryn - zabije ho Malíček
    Lady Stoneheart - zabije jí Brienne
    Bolton - zabije ho Ramsay (nebo někdo tu psal teorii která se mi zalíbila, že ho vykuchají ostatní severští lordi na Zimohradě)
    Ramsay - zabije ho Smraďoch
    Mance - neumře ale stane se novým Smraďochem
    Meryn Trant - zabije ho Arya
    Ilyn Payne - zabije ho Arya
    Tak co si o tom myslíte? Případně doplňte o další postavy.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 24. června 2014
    @JoffreyWater Líbí se mi teorie, že až Melisandra zjistí, že je jí Stannis k ničemu tak ho upálí. To bych se vážně musel smát :-D

EDIT: Myslím, že Arya moc lidí ze svého seznamu nezabije, ty postavy na něm mají takový pěkný zvyk likvidovat se sami. Cersei rozhodně nezabije (ačkoli bych si to přál), Trant se toho asi taky nedožije a Illyn nejspíš zařve někde v říčních krajinách.
  • upraveno 24. června 2014
    @Everett_Young Cersei bych přál jednomu z jejích bráchů, spíš Jaimemu než Tyrionovi.
    Jinak u Stannise upáleným Melisandrou bych se taky smál :D
  • U Targeryenů bych řekl,že začali být šílení až když se začali křížit s lidmi z Westerosu

A zapomněli jste na Šaggu, syna Dolfova, ten bude mít na konci 3 sekery:-D
  • @Sural Myslím, že s horskými klany taky ještě bude sranda :D
  • @JoffreyWater A jaký důvod by podle tebe měla Arya k tomu, aby zabíjela Sansu? Co tak hrozného by Sansa měla províst? To by Arya musela ujít ještě pěkných pár kroků směrem k šílenství, aby vraždila členy rodiny.
  • upraveno 24. června 2014
    @flanker.27 Nezachránili se náhodou, ale díky věšteckému snu. A bylo mezi nimi i spoustu dobrých vládců, stejně jako v každém jiném rodu - navíc mám pocit, že ten incest provozovali už dávno před Aegonem a že to bylo normální i v samotné Valyrii. Byla chyba, že dovolili vládnout šílenému Aerysovi, ale zase koho by po sobě nechal klidně vládnout Robert, moc dobře věděl co je Joffík zač.

No a dobytí mohlo být krvavé, ale zase když byla království sjednocena, válčilo se v nich mnohem méně než předtím, takže to nakonec bylo prospěšné - ale to by se pak zabředlo do diskuze, jak je válčení samo o sobě špatné, beru to tak, že je to zkrátka v lidské povaze.

@JoffreyWater
    Dany - nemyslím si.
    Proč by Arya zabíjela Sansu?
    Mance - určitě ne, navíc kdo by z něj udělal Smraďocha, když bude Ramsay mrtvý?
    Cersei zabije určitě Jaime nebo Tyrion, pravděpodobněji Jaime. A čekám smrt jejích dětí, jak jí bylo předpovězeno, i když zrovna těm dvěma zbylým to nepřeju.

A vážně si nemyslím, že to skončí smrtí úplně všech. :D
  • Ja si myslím, že sa Aerys pokúšal o niečo podobné ako Daenerys (upálenie čarodejnice a úspešné vyliahnutie drakov) len netrafil ingrediencie :-) a to ho tak frustrovalo až z toho zblbol. Ale v podstate nebol hlupák, lebo vedel, že bez drakov svoju vládu neudrží.
  • @Richard_LH No Aerys byl doopravdy šílený tzn. duševně nemocný, zvláště po tom co byl držen v zajetí, přitom na začátku vlády vypadal velice slibně.
  • @svoa00 @Madelin Nějaký důvod už by si Arya určitě našla :D napadlo mě to protože tyhle 2 zrovna sesterskou láskou neoplývaly, tak by bylo celkem příhodné kdyby si Sansu podala Arya. Ale jenom mě to napadlo, možná se to nestane.
  • @Madelin Může z něj udělat Smraďocha ještě než umře, třeba na to bude mít čas.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    To šílenství u Targaryenů už jsme řešili u třetí části dračí dynastie. Nebylo to zase tak strašné, jak je v obecném povědomí. Magory a šílence mezi sebou měli. Ale na druhou stranu i stejnou měrou skvělé vládce a moudré lidi.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @JoffreyWater A pak ho jako zabije Smraďoch Mance? :D Mance vážně není materiál na Smraďocha.
  • @Madelin Ne, Smraďoch Theon :D
  • Ale tak napadlo mě že z Ramsayho by si mohl někdo udělat Smraďocha :D ale to už je asi trochu mimo, podle mě ho zabije Theon.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @brbr Jenom by to prostě bylo krásně ironické a velký popud k tomu aby se Ned obracel v hrobě.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.