!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1155156158160161243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Aký zmysel by tam mal Stannis, Meli a Theon ak by boli odkrágľovaní len aby kniha nebola bez veľkého množstva vrážd?
  • @Gepeto Takhle to nemůžeš brát, jakej smysl tam měl Quentyn, Oberyn apod. jasný, díky nim se něco pohnulo, ale stejně tak Standa zachránil sever a může umřít (já osobně doufám, že ne!), Mel zachrání Jendu (???) a může umřít, ve Smraďochovu smrt moc nevěřím, ale třeba taky učiní něco významnýho a jako Theon může zemřít, takže svůj význam by tam všichni měli :-) popravdě bych na smrt ani jednoho z nich nevsadila, ale u Martina nikdy nevíš...
    upraveno 13. srpna 2014
    @Miya Neviem, mne proste namiesto do takého Robba (pravda, asi kvôli tomu, že to je minulosť a po vojne je každý generál) či Neda prídu Stannis, Meli ako postavy pre záverečnú smrť. Meli si po všetkej tej istote zaslúži zomrieť neočakávanou debilnou smrťou, aby zomrel s desom a prekvapením na ksichte počas záverečnej bitky. Stannis zomrelý v bitke by bol možno klišé.

Theon mi príde ako postava, čo si prešla traumom s čím sa dá pracovať. Takí ako on sú postavy dobré na to, aby prežili s určitým odkazom.

A Quentyna som mal rád, ten mi tiež príde ako divná smrť. Postava predstavená k smrti. Ibaže by ožil ako nemŕtvy ohňa (celý spálený), no to by skôr usadol na Ľadový trón a spojil sa so Sylvanas Windrunner :D
  • Quentyn byl absolutně nudný a navíc nám ho Martin ještě fyziognomicky znepříjemňoval.

abych doplnil ty svoje přeškrtance, myslím si, že
    - Brienne umře v náručí Jaimieho
    - Thorneho zabijí Jiní
    - Aegon zdechne při nějakém příliš hrdinském pokusu
    - Barristan se tentokráte v klíčové bitce postaví za svou královnu a neustojí to
    - Bowen Marsch umře za vraždu Jona
    - Cersei bez komentáře
    - Daario umře v náručí Dany, když bude poprvé bojovat za lásku a ne za prachy
    - Euron na to, co dělá, prostě dojede, podle mne ho zabije bratr
    - Roose Bolton bude zabit někým, s kým nepočítá, i když si myslí, že počítá s každým
    - Ramsay si to nakonec šeredně odskáče a zabije ho Jon nebo Theon
    - Freyové budou padat jako mouchy
    - Harys prostě umřít musí, protože se Sansou se ještě něco důležitého stane, já bych to viděl i na romantickou lásku s Tyrionem, hahahaha
    - Stannise to nakonec sežere zevnitř...

Tak, to je moje proroctví, zapište to zlatým písmem a bohdá v roce 2020 si to odškrtáme:)
  • @Damocles

To bude muset dát alespoň všech Sedm bohů, aby to stihl do 2020. :D...Už jenom poslední kapitoly bude mít chtít dodělaný do nejmenšího detailu.
  • Moje tipy:

Daenerys zemře před branamy Bravosu.
    Standa za zdí v boji s Jinými, Theon to přežije pač uteče.
    Melisandra svím tělem zakalí světlonoš popř. půlku Ledu kerou doveze Briane Kráska.
    Pokud žije Sandor sejme Gregora nekrouša.
    Arya si podá Payna, Cersey a určo i někoho dalšího ze seznamu.
    Tomen bude mít nehodu.
    Daenerys vypálí s Drogonem železnou flotilu v zálivu otrokářů.
    John je AA a stane se králem za zdí a bude z Černého hradu hlídat zeď a pořádek za ní.
    A Sansa se vdá za Aegona aby urovnali válku mezi zbilými 2 strany sever + řekotočí + údolí vs. zlaté společenstvo s dorne.
    Vraní oko si vybije army s Tyrelem, ale oba přežijí.
    Tiryona vykastrujou a bude dělat mistra našeptávače Aegonovi a Sanse :-)
  • (vzdychnutí) No a co, že mu to bude trvat do roku 2020? To je jeden z neduhů naší doby, tenhle arogantní předpoklad, že bavič mě musí hned rychle zabavit znova. Když to udělá a už to není tak dobré, tak budu držkovat. Když mu to trvá dlouho, tak je lempl a lemra líná a vůbec si mě neváží. Jako bonus začnu filozofovat o tom, že děda umře dřív, než to dopíše. Jenže Martin nemá povinnost každý rok čtenáře zásobovat novou knížkou a dokonce ani ságu dopsat. Těch posledních řekněme tři tisíce stran chce mít napsat nejlíp, jak to dokáže, a já jsem schopná se zabavit jinak třeba i do roku 2025, pokud Martin bude dalších deset let potřebovat.
  • Tak ohledně spisovatele. Rád bych už věděl jak celý příběh dopadne. Otázka je když ságu neustále rozšiřuje a natahuje jest-li se mu to vleze do 2 knih (cca 3000 stran co předpokládá). Spíš jak rychlost jeho psaní mi vadí jeho četné vedlejší aktivity u seriálu neustále podle všeho cestuje po světě na těch con cosi atd...
  • Jaime zabije Cersei a přitom spáchá sebevraždu
    Stannise zabije Melisandra
    Mance bude Smraďoch
    Malíčka zabije Sansa
    Sansu zabije Arya
    Draci vypálí Mereen
    Mellisandu zabije Azorek a stvoří Světlonoš
    Brienne zabije nemrtvou Catelyn
    Růžu zabije Ramsay
    Ramsayho zabije Smraďoch
    Plumm zabije Daaria nebo Daario Plumma
    Samozřejmě v první řadě záleží na autorovi, ale tohle jsou moje teorie.
  • @JoffreyWater

Arya zabije Sansu, Melissandra Stannise a Brienne Catelyn? Heh..
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Damocles Jediné jako reálné vidím to zabití Stannise Melisandrou. Až Mel zjistí že Standa není ten koho hledala, tak ho nebude váhat obětovat jakožto královskou krev pro "vyšší dobro" a svou lásku upře místo k Standovi k novému Azorovi. To bych se docela zasmál =D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Moje tipy
    1) Tyrellové se dostanou do války s Lannistery a navzájem se vytlučou
    2) Arianne se vdá za Aegona
    3) Aegon zaútočí na KL
    4) Varys otevře Aegonovi brány města
    6) Stannis dobude Zimohrad
    A co bude dál to vědí jen bohové :-)
  • @Achileus: Zelkem se držíš v těch odhadech při zemi (žádné šílené nečekanosti), ale o to více pravděpodobné... Z těchto teorií mi vrtá hlavou jen postoj Tyrellů - Na jednu stranu, Mace byl zarytý loayalista, takže ten by klidně mohl ke Griffovi přeběhnout, na druhou stranu, Margaery je tím, kdo je teď na trůně a stejné privilegium si bez Lannisterů neudrží,... ale zase M je vězněm, takže jakmile se Mace rozhodne řešit stávající situaci silou, skončí u Aegona dřív, než řekneme "Smrt Daenerys Targaryen!"...
  • Já si u dvou věcí nejsem vůbec jist. Teorie o ne/porážce Stannise a o pravosti Aegona jsou podle mě 50 na 50.

@Achileus
    No teď už si nevím, čím by mohli Lannisterové oponovat. Cersei je vyřízená, protože teď nemá nikoho, kdo by se jí na dvoře zastal, možná až na Qyburna s Robertem Strongem. A Jaime se v intrikaření sice dost zlepšil, ale bůh ví, jak to s ním skončí. Dědic rodu Lannisterů je v tuhle chvíli Tommen, takže více méně Tyrellové.

V Králově přístavišti ale rozhodně nuda nebude. Tyene a Nym už jsou s Myrcellou na cestě a čekám, že to tam trochu zamíchají. Třeba se Cersei k Dornům nakonec přes svou dceru nějak vetře.
  • Já v pravost Aegona věřím. Říkám si, proč to všechno, kdyby mělo jít o "podvrh".Ale Martin je Martin a stát se může vše. Naopak je podle mě nesmysl, aby byl Standa poražený. Jasně, vzhledem k situaci a okolnostem by to teoreticky bylo dost možný, aléé... Nemyslím si, že Standu trmácel až tam, kde je, aby mu armádu rozprášila druhořadá postava jako je legitimovaný bastard z Hrůzova. Nebo aby ho snad i zabil... to už vůbec ne. Ne, myslím si, že u Zimohradu čeká na svůj konec právě Ramsay.

Na výše napsané bych si tipnul zhruba na 85%.

Upřímně, zabít může úplně každou postavu, ale udělá to? Ne.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Jinak jsem toho názoru, že jestli dojde k setkání Brienne + Jaime + Kamenosrdce, tak se nestane víceméně nic. Hodně lidí tu tipuje smrt jednoho z aktérů, ale já ji nevěřím... :)
  • @Nevada

Pravda....i když Tommen si dědice může zvolit ne? Jako to udělal Robert s Bouřlivým koncem, který připadl Renlymu.
    @Oops Tak ono Tommen ako kráľ môže pokojne dať celú Skalu aj svojej mačke (hoci kôň ako kongresman je skôr vecou staroveku). Myslím si, že kráľa neobmedzuje nič. Z oficiálneho hľadiska.
  • @Gepeto: Incitatus se jmenoval. :-)
    upraveno 14. srpna 2014
    @Nevada Bol som v tom, že ako kráľovi mu stačí spísať listinu/nariadenie, podpísať to a tak ako je tam napísané, sa to musí (oficiálne) stať. Pravda, možno sa lordi vzbúria a to bude zlý dôsledok, ale ak by zamával tým, že ho osvietili Siedmi?

@Velbloud Kôň či ten vladár? :) Na to vždy zabúdam. Ale vládca bol Caligula, či? :-k Tie mená sa mi vždy plietli.
  • Není náhodou dědicem Skály Lancel?
    není
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.