!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
13637394142243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 26. září 2012
    Hmm... Teraz si mi nadhodil... Žeby Jon A Rickon neboli Catlynine deti? :D Catlyn upadla do kómy a jej dieťa neprežilo a tak namiesto neho dosadili dieťa, ktoré splodil Brandonov duch? :D To znie ako skvelá téma na poviedku :D
  • upraveno 26. září 2012
    No podle několika kapitol Cat ve Hře o trůny bych řek že robb byl typickej Ned píše třeba jak ji ukazal plán tak že ji připomínal Neda a další věci ted me napada jen todle ale duležitý je že podle mě byl Robb měníč a i když slovu Freye se moc věřit nedá tak todle bych jim věřil( teda ne s tim že se pokusil zabit Waldra na RW).
  • upraveno 26. září 2012

Skúsme to kombinovať.

Robb má akúsi láskavú nežnosť voči Jeyne od matky a meďové vlasy od matky, trocha tej česti (až na tu chybičku s Jeyne) a sily od Neda. Žeby Lyannin gén.

Robb preukázal svoju česť práve vtedy, keď si vzal Jeyne... Pretože mal pocit, že ju zneuctil...

A tiež si myslím, že Freyovia by v tomto neklamali, zasa meniči takí bežní neboli... Je iné povedať o niekom, že sa zmení na beštiu a iné, povedať, že je menič..
  • upraveno 26. září 2012
    Neda podedila, možno trocha tej čestnosti
    Můj pán z Gepetů jistě jen žertoval
  • upraveno 26. září 2012
    lonelia napsal(a):

Skúsme to kombinovať.

Robb má akúsi láskavú nežnosť voči Jeyne od matky a meďové vlasy od matky, trocha tej česti (až na tu chybičku s Jeyne) a sily od Neda. Žeby Lyannin gén.

Robb preukázal svoju česť práve vtedy, keď si vzal Jeyne... Pretože mal pocit, že ju zneuctil...

A tiež si myslím, že Freyovia by v tomto neklamali, zasa meniči takí bežní neboli... Je iné povedať o niekom, že sa zmení na beštiu a iné, povedať, že je menič..
    Chodil s vlkom to im na klamstvo stačilo
    upraveno 27. září 2012
    lonelia napsal(a):

Skúsme to kombinovať.

Takže ignorujeme fakt, že dal Kráľovský sľub (ako ten film, strašne tématická pointa Har!) a ten nedodržal. Hmm... To mi dvakrát čestné nepríde. Chápem to, ale čestným to nenazývam..
    upraveno 27. září 2012
    lord Thyrael napsal(a):

No podle několika kapitol Cat ve Hře o trůny bych řek že robb byl typickej Ned píše třeba jak ji ukazal plán tak že ji připomínal Neda a další věci ted me napada jen todle ale duležitý je že podle mě byl Robb měníč a i když slovu Freye se moc věřit nedá tak todle bych jim věřil( teda ne s tim že se pokusil zabit Waldra na RW).

Ale freyovia pokiaľ viem, len spomínali, že sa Starkovia menia na príšery v tom poverčivom zmysle. Ak Aeron povie, že jeho Potopený boh ide potopiť Západozemie ako pomstu, nepôjdeme sa z toho úplne všetci pos*ať ako to bude tým poverčivým štýlom. Prosto si dačo také mysleli. Mne Robb ako menič neprišiel, aspoň Cat by o tom tajne povedal.. Veď je "len" jeho matka.
    upraveno 27. září 2012
    Gardien napsal(a):

lonelia napsal(a):

Skúsme to kombinovať.

Chodil s vlkom to im na klamstvo stačilo
    A ja že chodil s Jeyne.. :D Zoofil Robb
  • upraveno 27. září 2012
    Myslim, že se o tom psalo už u Varamyra v prologu nebo v čem.. - kde vzpomínal na Jona - že je to měnič, ale zatím se jeho talent nerozvinul a své podstatě se Jon spíš brání - ale to, že je to měnič je jjasný už jen z toho, jak ho ten zlovlk následuje... - řekl bych, že Robb byl uplně to samý, akorát, že jsme neměli jeho kapitoly, zatimco Jon to poslední dobou podává všem čtenářům polopaticky...
    ;)
  • upraveno 27. září 2012
    Jon je plochy.. nema kozy...
    upraveno 27. září 2012
    Prečo každý chce, aby bol Robb menič???????? To ste naozaj závislý na tej idealizácií jednej postavy, hrdinu, čo poriadne roz**** nepriateľa???? Ach, jáj, pardón, ale tak ma to štve, Rbb už bude normálne Tvajľájťský vlkolak.... Prosto bol zaujímavý kráľ ale nie menič, Sansa je zaujímavá lady, ale nie menič, ja za meničov beriem, bral som a budem brať Rickyho, Brana, Jona a Aryu...
  • upraveno 27. září 2012
    Ale Robb môže byŤ to nevieš...---
    Mimochodom vlci ich nasledovali lebo ich mali od šteňaťa
  • upraveno 28. září 2012
    Branislav - no, já myslim, že nikdo neni závislý na idealizaci postavy, případně Robbovu měničství, mně je to v zásadě fuk, je to fiktivní postava - ale z toho textu to dost silně vyplývá, takže proto tvrdím, že Robb byl měnič, i když ještě nestihnul rozvinout svůj talent(něco jako Jon).
  • upraveno 28. září 2012
    evidentne medzi starkom a zlovlkom je prirodzené puto. nielen heraldické. samozrejme, niekto ho má silnejšie, niekto menej. ale v zásade už vieme o 4 deťoch zo 6, že ich puto je výraznejšie. možno je najsilnejší rickon, nevieme. každopádne pri tomto pomere je síce možné že Sansa a Robb boli iba dobrí páni svojich psov, ale je minimálne rovnako pravdepodobné, že mali v sebe aspoň špetku "meniča". to, že si to neuvedomovali, nerozvýjali, že o tom čitateľ nevie, to je dané mnohými skutočnosťami...
    upraveno 28. září 2012
    Ja som to bral práve tým putom - prirodzene sa tí zlovlci spájali s dušou vlastníka. Greywind bol vetroplach, Lady slušná, Nymeria divoká, Chundeláč neposlušný, Léto taká smutná dušička, Duch prosto tiché stvorenie v snehu (Snow... Jon Snow). Teda toto spojenie. Ale meničstvo je iný druh spojenia. Ten IMHO majú len Rickon, Bran, Arya a Jon. Arya je totiž divoká dievočka, Rickon neposlušák, Bran zlomená dušička, čo chce chodiť, Jon chce byť výnimočný aj niečím viac než len bastardom. Zdá sa im to tak prirodzené. Ale čo Sansa a Robb? Robb je kráľ a nemá čas behať ako zlovlk a Sansa by sa toho IMHO desila. Prosto buď ten talent zapreli alebo ho nemali práve kvôli tomu, že preň neboli stvorení. Ale to len tak IMHO.

Napríklad ani Arya nevedela, čím je. Mala prosto sny. A napriek tomu - toto zvýrazním.
    Arya nechcela uveriť že je Cat mŕtva. Kedy ako-tak uverila? Kedy dala pokoj? Keď videla jej mŕtvolu ako zlovlk - Arya stále považovala tie sny za sny, napriek tomu uverila tomu, čo videl jej zlovlk. Zato Robb cítil neistotu z Greywinda a "ignoroval" to (nie že by mal na výber).
  • upraveno 28. září 2012
    ignoroval to aj Jon na záver.
    upraveno 28. září 2012
    Bál som sa kto to spomenie -_- K'guci....

No, to je pravda, ale Jon mal okolo seba ľudí, čo mu to vysvetlili a už prvý krát keď mal ten sen v ACoKu mal podozrenie, čo sa deje...
  • upraveno 28. září 2012
    sarven napsal(a):

Přesně tak. Ono je těch paralel mezi Robbem v Bouři a Jonem v Tanci víc a je to dost frustrující. Rozdíl je v tom, že Robba v sáze Martin nutně nepotřeboval (ta postava je holt stejně jako dost jiných jenom prostředek k určitým dějovým událostem), ale nedokážu si představit, že by se tak snadno zbavil Jona.
  • upraveno 28. září 2012
    svoa00: Tohle není seriálové vlákno. Dokonce má v názvu Spoiler! Robb je mrtvý, zemřel na své svatbě kvůli zradě Freyů a Westerlingů, kteří celou dobu spolupracovali s Tywinem Lannisterem. Všichni to víme, Kdo to neví, neleze do vlákna označeného spoiler.

• upraveno 28. září 2012
    suhlasim so všetkym vyššie
    upraveno 29. září 2012
    svoa00 napsal(a):

sarven napsal(a):

Přesně tak. Ono je těch paralel mezi Robbem v Bouři a Jonem v Tanci víc a je to dost frustrující. Rozdíl je v tom, že Robba v sáze Martin nutně nepotřeboval (ta postava je holt stejně jako dost jiných jenom prostředek k určitým dějovým událostem), ale nedokážu si představit, že by se tak snadno zbavil Jona.
    Síce sa s Jonovou smrťou zmierim, ale tiež to tak cítim. GRRM tiež pozná svoje limity, potrebujeme niekoho, kto rozpráva o NW a navyše postava Jona sa rozvinula až príliš, aby ju teraz zahodil. To mohol Jon rovno zostať u Divokých. BTW myslím, že presne tak Jon skončí, ako nový Kráľ za Zdí, s tým, že Divokí už budú viac-menej spriatelení s NW a že ich kráľ bude vypomáhať Nočnej hliadke. Alebo to bude Kráľ pred Zdí?
  • upraveno 29. září 2012
    Tyna napsal(a):

svoa00: Tohle není seriálové vlákno. Dokonce má v názvu Spoiler! Robb je mrtvý, zemřel na své svatbě kvůli zradě Freyů a Westerlingů, kteří celou dobu spolupracovali s Tywinem Lannisterem. Všichni to víme, Kdo to neví, neleze do vlákna označeného spoiler.

Já to přece nezačernila kvůli Bouři, ale kvůli Tanci. Pokud vím, tam o Tanci se pořád ještě úplně volně mluvit nemá a pokud to někdo nedodržuje, tak je to jeho věc a zodpovědnost! Však jsem za to byla už dvakrát napomínaná.
    upraveno 29. září 2012
    svoa00 napsal(a):

Tyna napsal(a):

Já to přece nezačernila kvůli Bouři, ale kvůli Tanci. Pokud vím, tam o Tanci se pořád ještě úplně volně mluvit nemá a pokud to někdo nedodržuje, tak je to jeho věc a zodpovědnost! Však jsem za to byla už dvakrát napomínaná.
    Aha. Ja to rozdeľujem na tri druhy.

1. Seriálové
    2. Knižné
    3. Voľné

V seriálovom sa hovorí len o priebehu knihy po danú epizódu najnovšiu (momentálne až po koniec Stretu, či mierne začiatok Búrky). V knižnom sa diskutuje ohľadne knihy a všetkých vydaných dieloch, na ktorých nie je embrago, ktoré je nejakú dôbku na najnovšie vydanej a preloženej knihe. Kým Alek nerozhodne inak, momentálne je pod embargom Tanec. A Voľné beriem ako témy, kde pre lepšiu diskusiu bez problémov a zábran je povolené všetko ak je téma označená ako SPOILER (aj táto téma je tak označená). Tu je možné diskutovať aj s Tancom rovnako ako v témach SPOILER Diskuze k Tanci.
  • upraveno 29. září 2012
    edit: No jo, píšu to samé. :)
  • upraveno 29. září 2012
    Hm hm hm.... ja by som povedal že NW možno zruši prisahu a bude ako osobna armada severu
  • upraveno 29. září 2012
    svoa00: Aha, to mi nějak nedocvaklo.
  • upraveno 30. září 2012
    Já teda nevim, jak to kdo vnímá, ale slovo spoiler do názvu tohohle vlákna jsem dal zcela cíleně s tím, že se tu můžeme bavit absolutně o všem, co se icefire týče, tedy logicky i poslední knihy....
    Tím, že jsem do názvu dal !!! Spoiler !!!, tak předpokládám, že každému dojde, pokud ještě nepřečetl vše ohledně icefire vydané, že by se tu neměl zdržovat... A taky proto, abysme nemuseli neustále začerňovat, když se chceme bavit o poslední knize... - v jiných diskuzích to rád, z ohledu na jiné čtenáře, začerním, ale přišlo mi fajn mít pár "volných" diskusí.
    Prostě - nemáš dočteno, nelez sem.
    Chápu, že to někdo může vnímat jinak, ale takhle jsem to myslel, tak to, prosím, respektujte,, ať si můžeme v klidu debatit i bez hektarů barvy noci...
    ;)
    (ale pokud Alek řekne jinak, tak to pochopitelně bude jinak)
  • upraveno 30. září 2012
    .
  • upraveno 30. září 2012
    Mně je tedy to neustálé začerňování taky proti srsti. V seriálových vláknech ho respektuji, jinak si také myslím, že se spoilerové debatě bychom se mu mohli vyhnout.
    Záleží, co na to Alek.
  • upraveno 30. září 2012
    Alek se k tomu nějak nevyjadřuje, takže jsem radši opatrná, ať se někdo (nejenom Nevada) nečertí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.