!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
14142444647243

Komentáře

• MissUtahraptor napsal(a):

Myslí, že ten lomený Mopatis měl být Aegon. ;)

Touché! :)
    I když... =D ... třeba draci ještě HODNĚ vyrostou.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. listopadu 2012
    sveva napsal(a):

No, tomu moc nevěřím.
    Ale GRRM řekl, že dračí jezdec nemusí být nutně Targaryen, takže určitá možnost tu je.
    IMHO to bude Greyjoy, Blackfyre/Mopatis, Martell, bastardí "Stark", nebo pokud mě bude chtít hodně naštvat, tak třeba Tyrion. :-k

Ty chceš toho draka zabiť? :D :D

Tyriona si predstavujem skôr v pozadí, že pomôže, ale nebude to dračia hlava.

A napokon bude ešte dračia hlava Barristan. Dlho slúžil Targom a možno ešte nájde nejakú sympatiu u Rhaegala (Rhaegara), ktorému slúžil :)
    MissUtahraptor napsal(a):

"Uhněte, uhněte! Teď jsem na řadě já! Mááámíííí, oni mi nechtějí půjčit draka!!!" :-P

Excalidrak :D
    Joe Gyry napsal(a):

Ako by Tyrion skrotil draka? Dany na to potrebuje bič, a to pri nich bola od začiatku, Tyriona by si ani nevšimli. S malými rúčkami nemôže švihať bičom : (

Síce nesympatizujem dvakrát s touto myšlienkou, ale sám si si odpovedal - Tyriona by si možno ani nevšimli, keby na nejakého vysadol :D
  • @Branislav_Gepeto Jsem ráda, že zdraví draků leží na srdci tolika lidem. :D
    Jak už psala Miss, tím Blackfyre/Mopatis jsem myslela Aegona, vycházejíc z teorie, že je to Blackfyre nebo Illyriův syn a Blackfyre po mamce...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ech, kde jsou ty dračí bestie, co žraly jen panny (možná proto draci vymřeli?) a museli je skolovat hrdinové... Dneska jsou to buď mazlíčci nebo zachránci - jedna z věcí co člověka donutí se těšit na Hobita, tam je to ohledně draků ve starých dobrých kolejích :)
    flanker.27 napsal(a):

Ech, kde jsou ty dračí bestie, co žraly jen panny (možná proto draci vymřeli?) a museli je skolovat hrdinové... Dneska jsou to buď mazlíčci nebo zachránci - jedna z věcí co člověka donutí se těšit na Hobita, tam je to ohledně draků ve starých dobrých kolejích :)

Lepšie ako Twilightský romantický upír a vlkolak domáci mazlíček
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak i romantický upír jde udělat v celku originálně. Twilight sága je prostě shit.
    Totéž. Chci návrat bestií do fantasy, draků chrlících oheň, upírů sajících krev nevinných dívek, chci výzvy pro statečné rytíře (nebo aspoň české Honzy), vysvobozování zakletých princezen a tak dále...

Hmm, kde jsem to nechal ty pohádky...? :)
    flanker.27 napsal(a):

V dětství :o)

Jsem velký dítě :)
    flanker.27 napsal(a):

Totéž. Chci návrat bestií do fantasy, draků chrlících oheň, upírů sajících krev nevinných dívek, chci výzvy pro statečné rytíře (nebo aspoň české Honzy), vysvobozování zakletých princezen a tak dále...

Môžem raz vytvoriť taký film a bude sa volať Fairy Tale for Big Kids :D
    @Branislav_Gepeto Jen do toho, ale ať to stojí za to.
  • @Branislav_Gepeto
    beriem si na starosť produkciu
    Aegon v bodovačce mi znovu připomněl myšlenku (asi ne moc objevnou), že pokud by loutkový drak uspěl a stal se králem, tak se nám v Písni otvírá možnost zakončit občanskou válku skoro přesně podle Války růží. Zvlášť, jestli je to opravdu Blackfyre. K dokonalosti by to dovedla svatba s Shireen.
    Nevada: História by sa mala opakovať tak možné to je...
  • @Nevada Možné to je, i když Martin se vyjádřil, že se evropskou historii inspiruje, ale rozhodně nechce opisovat. Tohle by asi přece jen bylo hodně doslovné...
    Aha, ty si myslela tú skutočnú Vojnu ruží :) Ja som si myslel, že na tú z knihy...
    Je někde v knihách řečeno, jak či kde skončilo dračí vejce, které měl Aegon V.? A při brouzdání po wiki jsem narazila na zmínku, že jedno měl i Aerion. Tuhle informaci si nepamatuju vůbec. Zajímalo by mě co se s nimi stalo.
  • upraveno 1. prosince 2012
    Je někde v knihách řečeno, jak či kde skončilo dračí vejce, které měl Aegon V.?
    Myslím, že není. Předpokládám, že to bude mít nějakou spojitost s Letohradem. Někdo v sáze říkal, že se tam Targaryeni pokoušeli 'vysedět' :D dračí vejce, a že na to doplatili.
    Ještě si vybavuju jedno další, v Tajemném rytíři se přece taky objeví dračí vejce
    jako hlavní cena turnaje ve Whitehalls (to, které Aegon IV. daroval nějakému lordovi za zneuctění jeho tří dcer)... Bloodraven ho pak někam odvezl, ale co se s ním stalo taky nevíme...
  • Existuje jedna šialená teória, že pod Winterfellom je dračie vajce, a počas vypálenia hradu sa drak vyliahol. Ale ako vravím je to dosť šialená teória založená len na pár náznakoch ( už si presne nepämatám, ale napr. horúce pramene, Bran niečo videl cez dym .. )
    Nie je Bloodraven Trojoký? Alebo je to ktosi iný. Ak by to bol on... Nu, tu by sa rodila zaujímavá špekulácia :D Fight fire with fire...
    Jo, o tom třetím vím. A o spojitosti s Letohradem taky. Vznikl tam přitom velký požár, který je stál život a hrad byl zničen. Ale předpokládám, že dračí vejce by to zničit nemuselo. Takže se nám někde v říši toulají 2-3 vejce (možná dokonce 4, pokud Euron lže).
  • @Mrcel17 To by byla prča!
    Přiletí Daenerys na Drogonovi (zbylé dva draky se pokusí ovládnout Victarion, oni se na něj vykašlou,usmaží ho i s celou flotilou a vydají se prozkoumávat zemi svých předků :D)- "Já jsem Daenerys za Bouře zrozená, Matka draků, blábláblá ... a přišla jsem si vzít co mi právem náleží!!! Mám totiž draka a vy ne!"
    A z trosek Zimohradu jí zamávají Starčata (v libovolném počtu): "My jo..." :-P
  • @MissUtahraptor :) no, bolo by to rozhodne zaujímavé :D
    Sakra, nesnáším to místní neaktualizování stránky...
    Mrcel17 napsal(a):

Existuje jedna šialená teória, že pod Winterfellom je dračie vajce, a počas vypálenia hradu sa drak vyliahol. Ale ako vravím je to dosť šialená teória založená len na pár náznakoch ( už si presne nepämatám, ale napr. horúce pramene, Bran niečo videl cez dym .. )

Já si myslím, že je to zůstane jen jako legenda. Tohle už by od Martina bylo hodně přitažené za vlasy.
    (zbylé dva draky se pokusí ovládnout Victarion, oni se na něj vykašlou,usmaží ho i s celou flotilou a vydají se prozkoumávat zemi svých předků :D)

Ach, ano, ano, ano! :o)))
  • Hmm Bloodraven ma ešte aj dračie vajce? boože ja tu postavu milujem viac a viac(ale nie viac než Aryu)
  • Nezničli Majstrovia všetky dračie vajcia ktoré mohli nájsť? Lebo aj tie 3 ktoré má Dany boli obrovská rarita, a Euron tvrdí že jeho dračie vajce bolo z Valýrie alebo nie?
    MissUtahraptor napsal(a):

@Mrcel17 To by byla prča!
    Přiletí Daenerys na Drogonovi (zbylé dva draky se pokusí ovládnout Victarion, oni se na něj vykašlou,usmaží ho i s celou flotilou a vydají se prozkoumávat zemi svých předků :D)- "Já jsem Daenerys za Bouře zrozená, Matka draků, blábláblá ... a přišla jsem si vzít co mi právem náleží!!! Mám totiž draka a vy ne!"
    A z trosek Zimohradu jí zamávají Starčata (v libovolném počtu): "My jo..." :-P

Tu mi napadlo...
    ,, A keď budeš dobrá kráľovná (khaleesi), uvidíš zlatého draka..."
    ,,A oci/braček? Bude šľahať taký oheň na nevinných ľudí?"
    ,,Musíš vydržať a bude aj oheň.."
    ,,Nie nie, ja nemusím ja už ho vidííím..."
    Euron má nejaké dračie vajce? Asi som Hostinu nečítal pozorne :D
    upraveno 1. prosince 2012
    @Branislav_Gepeto : On tvrdí, že už ho nemá. Ale je otázka jestli se mu dá věřit. Takový nájezdník, že by lehkomyslně zahodil tak cennou věc?

Vraní oko upíjel ze svého stříbrného poháru. „Jednou jsem držel v ruce dračí vejce, bratře.
    ...
    Victarion se zachvěl. „Ukaž mi to dračí vejce.“
    „Hodil jsem ho do moře během jednoho ze svých chmurných rozpoložení.“ Euron pokrčil rameny.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.