@Branislav_Gepeto Jsem ráda, že zdraví draků leží na srdci tolika lidem. :D Jak už psala Miss, tím Blackfyre/Mopatis jsem myslela Aegona, vycházejíc z teorie, že je to Blackfyre nebo Illyriův syn a Blackfyre po mamce...
Ech, kde jsou ty dračí bestie, co žraly jen panny (možná proto draci vymřeli?) a museli je skolovat hrdinové... Dneska jsou to buď mazlíčci nebo zachránci - jedna z věcí co člověka donutí se těšit na Hobita, tam je to ohledně draků ve starých dobrých kolejích :)
Totéž. Chci návrat bestií do fantasy, draků chrlících oheň, upírů sajících krev nevinných dívek, chci výzvy pro statečné rytíře (nebo aspoň české Honzy), vysvobozování zakletých princezen a tak dále...
Aegon v bodovačce mi znovu připomněl myšlenku (asi ne moc objevnou), že pokud by loutkový drak uspěl a stal se králem, tak se nám v Písni otvírá možnost zakončit občanskou válku skoro přesně podle Války růží. Zvlášť, jestli je to opravdu Blackfyre. K dokonalosti by to dovedla svatba s Shireen.
@Nevada Možné to je, i když Martin se vyjádřil, že se evropskou historii inspiruje, ale rozhodně nechce opisovat. Tohle by asi přece jen bylo hodně doslovné...
Je někde v knihách řečeno, jak či kde skončilo dračí vejce, které měl Aegon V.? A při brouzdání po wiki jsem narazila na zmínku, že jedno měl i Aerion. Tuhle informaci si nepamatuju vůbec. Zajímalo by mě co se s nimi stalo.
Existuje jedna šialená teória, že pod Winterfellom je dračie vajce, a počas vypálenia hradu sa drak vyliahol. Ale ako vravím je to dosť šialená teória založená len na pár náznakoch ( už si presne nepämatám, ale napr. horúce pramene, Bran niečo videl cez dym .. )
Jo, o tom třetím vím. A o spojitosti s Letohradem taky. Vznikl tam přitom velký požár, který je stál život a hrad byl zničen. Ale předpokládám, že dračí vejce by to zničit nemuselo. Takže se nám někde v říši toulají 2-3 vejce (možná dokonce 4, pokud Euron lže).
@Mrcel17 To by byla prča! Přiletí Daenerys na Drogonovi (zbylé dva draky se pokusí ovládnout Victarion, oni se na něj vykašlou,usmaží ho i s celou flotilou a vydají se prozkoumávat zemi svých předků :D)- "Já jsem Daenerys za Bouře zrozená, Matka draků, blábláblá ... a přišla jsem si vzít co mi právem náleží!!! Mám totiž draka a vy ne!" A z trosek Zimohradu jí zamávají Starčata (v libovolném počtu): "My jo..." :-P
Nezničli Majstrovia všetky dračie vajcia ktoré mohli nájsť? Lebo aj tie 3 ktoré má Dany boli obrovská rarita, a Euron tvrdí že jeho dračie vajce bolo z Valýrie alebo nie?
Komentáře
Jak už psala Miss, tím Blackfyre/Mopatis jsem myslela Aegona, vycházejíc z teorie, že je to Blackfyre nebo Illyriův syn a Blackfyre po mamce...
Hmm, kde jsem to nechal ty pohádky...? :)
beriem si na starosť produkciu
Přiletí Daenerys na Drogonovi (zbylé dva draky se pokusí ovládnout Victarion, oni se na něj vykašlou,usmaží ho i s celou flotilou a vydají se prozkoumávat zemi svých předků :D)- "Já jsem Daenerys za Bouře zrozená, Matka draků, blábláblá ... a přišla jsem si vzít co mi právem náleží!!! Mám totiž draka a vy ne!"
A z trosek Zimohradu jí zamávají Starčata (v libovolném počtu): "My jo..." :-P