!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
15354565859243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tenebris napsal(a):

@brbr NO či je Jeyne tehotná, alebo nie príbeh aj tak moc neovplyvní a ak náhodou tehotná je, tak sú aspoň Starkovia ďalej od vyhnutia

:twisted: Deväť z desiatich GRRM sa teraz zasmiali...
  • @Tenebris Ono je otázka, jestli to je Jeyne, koho Jaime poslal na Skálu. A pokud bude mít Robb dědice, pak padá ta verze, že Robbovým dědicem bude Jon (když pominu, že není jisté, že to do toho dopisu napsal).
  • upraveno 14. března 2013
    Tenebris napsal(a):

Predsalen 2. oživenie- to by Martin nedopustil.

Já si zase myslím, že takovou poměrně podstatnou věc, jako že rudí kněží můžou oživovat mrtvé, by jen tak "nevyplýtval" na řekněme dějově méně podstatné lince, pokud by ji hodlal aplikovat jenom jednou :-).
    Takže netvrdím, že 100% musí Mel oživit zrovna Jona (i když v to každou noc tajně doufám :-D ), ale určitě Cat nebyla poslední...

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Proboha co si slibujete od malého mrněte, které by snad teoreticky Jeyne porodila? Že se za 18 let vylodí s najatými žoldáky poblíž Bílého přístavu a vezme si co je po právu jeho? Oh, wait...
  • @Nevada Ano a bude mít sestru a tu provdá za barbarského vůdce aby měl armádu. A na svatbě dostane tři dračí zlovlčí vejce mláďata.
    Nevada napsal(a):

Proboha co si slibujete od malého mrněte, které by snad teoreticky Jeyne porodila? Že se za 18 let vylodí s najatými žoldáky poblíž Bílého přístavu a vezme si co je po právu jeho? Oh, wait...

Chcel som napísať predtým niečo v zmysle "Udrží Starkov od vyhynutia? Nemluvňa vyrastajúce v divočine, ktoré chce každý mŕtve. Veľký skok k nádeji v prežitie Starkov...". Ale potom som sa zarazil a radšej to nenapísal, pretože všetko je možné a nechcem maľovať čerta na stenu...
    Everett_Young napsal(a):

@Nevada Ano a bude mít sestru a tu provdá za barbarského vůdce aby měl armádu. A na svatbě dostane tři dračí zlovlčí vejce mláďata.

Alebo si prefarbí vlasy na žlto, aby nikto nespoznal jeho Robbovskú meď a Varys Brynden ho včas vytiahne z klobúka.
    Napadlo už kohosi, že slovo Targaryen je odvodené od slova Tarkán?
    Akurát píšem jeden krátky príbeh a potreboval som originálne slovo pre šľachtica, nuž som teda okamžite vzal slovo Tarkán, ale nechcel som to tak nechať, tak som zamenil podvedome bez premýšľania K za G a keď som videl slovo Targ, okamžite ma napadlo Targaryen.
  • Docela mě baví představa Jeyne s bubnem, kterak se nenápadně plaví po proudu řeky několik mil, aby společně s Černou rybou unikla lannisterským vojákům... =D
  • Targ bylo město v Icewind Dale II třeba.

Sveva: Tak buben v té době asi ještě neměla.
    Musela by otěhotnět před Rudou svatbou... a následné obléhání Řekotočí trvalo několik měsíců (Jaime stačil doputovat do KL, chvíli pobýt, a pak dorazit zase do Řekotočí), tipla bych tak alespoň 5-6. Není někde v Hostině řečeno, že Roslin je "great with child"? To ve mně vyvolává představu, že už má poměrně velký břicho. :)
    @sveva
    Jo, máš pravdu.
    Já už tady taky kdysi polemizovala jestli by si Brynden vzal na triko, aby si šel zaplavat s těhotnou a navíc ji s sebou tahal po čertech a ďáblech divočinou. To už by bylo logičtější, kdyby ji poslal pryč z Řekotočí ještě předtím, než je Freyové stihli oblehnout. Ale...
    Jako fanda Starků doufám, že Jeyne putuje opravdu do C.skály (a ne, nic proti ní nemám).
  • Nevada napsal(a):

Stačí být místo mrněte regentem/regentkou, podívej se na Cersei, jak ji to jde :-) Ale jinak taky doufám, že Jeyne je na cestě do Skály.
  • Ono by to totiž nebylo žádné relaxační plavání pro těhotné, ale boj s docela silnými říčními proudy, který, jak nepochybuju, vysílil i Bryndena.

A malého zranitelného Starka už máme - Rickona. O jeho opatrovnictví se taky strhne bitka. :)
    Panejo, teď jsi mě doslova nadchla myšlenkou, že Brynden ty proudy nezvládl a plave s rybami :)
    To mě ani nenapadlo. Ale na druhou stranu, kdyby měl Martin uzavřít dějovou linku každé vedlejší postavy, nečekali bysme na dvě, ale na dalších pět knih. (btw. Zajímalo by mě, kam se poděl Edric Dayne, to jen tak na okraj...) Třeba o něm už vážně neuslyšíme, a budem si muset domyslet, co se s ním stalo. To by asi početné příznivce Černé ryby docela naštvalo. :)
  • @Blackfish Tak sme z *** přímo na malebním pobřeží samotného Targu
    Jistě :D To jsem slyšel tolikrát když jsem si tvořil postavy a po první kapitole, zjistil že nevyhovují :D Tak jsme z Bremenu přímo na malebným pobřeží samotnýho Targu. Skvělá hra, byť ne taková jako BG II tak jsem tuhle severskou odnož měl radši. Soundtrack Kuldaharu například. Lahůdka.

To ještě dokázali udělat opravdu skvělé RPG, teď mezi šedí ční pár vyjímek, ale žádná není tak dobrá jako tyhle.
  • upraveno 15. března 2013
    @Tenebris Mám pořád svoje pochyby, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím jsem si jistější, že s Jeyne Westerling Martin skončil. Posloužila svému účelu, příběh ji přejel parním válcem a nemá už ději co nabídnout. Starčata jsou v blbých situacích, ale na vymření rozhodně nejsou. Po Tanci ale sázím hlavně na Rickona a snad Sansu.
  • Taky věřím, že Rickon to tam rozmíchá. Ale bojím se, aby ho Martin nezlikvidoval hned jak se objeví.
  • upraveno 16. března 2013
    Já doufám, že Denerys zemře její kapitoly v Tanci mě vyloženě štvaly.Bylo to jen o tom jak moc jí nechutná pes na olivách a přemyšlení o tom jak opíchá Daaria...
    Teda spíš on ji
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Na všechny dojde. Ale ne hned.
  • @DanielSvatoš Tiež v to dúfam. Daenerys ma v tanci pekne štvala... Plne sa ukázalo, že na vládnutie nemá.
    Stannis FTW
  • upraveno 16. března 2013
    @Tenebris asi tak já jsem po dočtení Tance zjistil, že moje oblíbené postavy jsou už jen bratři Lannistrové i když Tyrion taky už nic moc a Jaime měl jedinou kapitolu
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To já mám oblíbených postav pořád dost. A musím zaťukat na dřevo (ťuk ťuk!) že mi z nich zatím umřeli jen tři. :-)
  • jsem zvědavej jak to dopadne s Jonem ale myslím že to Melisandra nějak okočíruje :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    DanielSvatoš napsal(a):

jsem zvědavej jak to dopadne s Jonem ale myslím že to Melisandra nějak okočíruje :)

Jon se normálně uzdraví, tečka :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.