!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
17980828485243

Komentáře

• Mně přijde, že už se v některých bodech rozchází seriál s knihami natolik, že ho jenom stěží beru jako nějaké naznačování toho, co by se mohlo odehrávat v budoucím knižním díle.
  • Lara napsal(a):

Mně přijde, že už se v některých bodech rozchází seriál s knihami natolik, že ho jenom stěží beru jako nějaké naznačování toho, co by se mohlo odehrávat v budoucím knižním díle.

image
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    S tými seriálovými overeniami teórií je to tak, že je potvrdené, čo sa im hodí. Aj ja by som bol rád, keby sa ukázala pravdivosť či nepravdivosť veci s Manderlym a koláčmi, lenže seriál by z toho spravil jasnú pravdu aj keby to tak nebolo, len aby mal ďalšiu brutálnu scénku. Možno je to tak aj s Talisou.
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 4. června 2013
    já chci, aby ukázali, co se stalo s Jojenem.
    Chci , aby se ukázalo, že si jenom zašel se ségrou na ryby.
  • @Phoebea Břichem vzhůru?
  • @Gardien Ale fuj. Jojena ať si klidně sežerou, ale Meera ať je v pořádku.
  • Lara napsal(a):

Mně přijde, že už se v některých bodech rozchází seriál s knihami natolik, že ho jenom stěží beru jako nějaké naznačování toho, co by se mohlo odehrávat v budoucím knižním díle.

Možná i proto přejmenovali Jane na Talisu pač se dočkala jiného osudu.
  • Mě přijde že GRRM sice prozradil scénáristům konec kdyby se ho nedožil, ale myslím že jim nakecal úplné nesmysli aby ještě jednou někoho vytrolloval :D
  • Everett_Young napsal(a):

Mě přijde že GRRM sice prozradil scénáristům konec kdyby se ho nedožil, ale myslím že jim nakecal úplné nesmysli aby ještě jednou někoho vytrolloval :D

Za to bych ti dal like :D

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Za to bych dala GRRM like!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    V něco takového tiše doufám anebe není ze seriálu třeba usuzovat na budoucí osudy...
  • Já osobně považuju za možný nebo dokonce pravdivý tyhle teorie:
    Sam a Joramunův roh
    Robert Strong=Gregor Clegane (ale Qyburn by musel mít opravdu dobrej způsob, jak ho ,,zkrotit")
    Zelená Milost=Harpyje
    Jon není mrtvý
    V tohle doufám:
    Dany se nedostane do Západozemí
    Sansa odstraní Malíčka
    Syrio Forel není mrtvý
    Manderly upekl koláč z Freyů
    Benjen není mrtvý (možná je Studenoruký)

Nakonec něco na zamyšlení (nevím, jestli už to někdo nepsal, nečetla jsem všechny komentáře, ale přijde mi to zajímavý):
    Lemore je Elia Martell -> tohle mě napadlo hned, jak jsem na ni narazila protože: cestuje s Aegonem (proč by to jinak dělala)
    má strie na břiše (to by Ašara teoreticky mohla mít taky, kdybychom se přiklonili k teorii Ned+Ašara=Jon, ale pokud jsem to dobře pochopila, tak Ašara měla fialové oči a černé vlasy a to Lemore nemá-hlavně ty oči)
    Hlavně, jak se povídá, že ji Hora znásilnil, tak to vůbec nemusela být ona. V životě ji neviděl. Takže Jon Connington mohl vzít Aegona a Eliu, ale při cestě pro Rhaenys se mohlo něco zvrtnout, nebo mohla už být mrtvá, koneckonců nevíme, v jakém časovém sledu se všechny ty události KL děly.

Zbytek mi přijde...já nevím, jako něco, co je jen čistě spekulace a nezakládá se na indiciích z knihy (Euron najal muže bez tváře,námořníkova žena, smrt Tommena a Myrcelly atd...) Tak uvidíme, jak se to vyvine :-)
  • @never_mind Jen bych přesunul teorii s Manderlym do jistých, jinak pěkné.
  • @never_mind Já naopak doufám, že Dany do Západozemí dorazí co nejdřív. A že se alespoň dozvíme, co se stalo s Benjenem (moc šancí na "životnost" mu ale nedávám)...

Ad. Elia=Lemore. Hora možná nevěděl, jak vypadá, ale Tywin (a všichni poskoci a služebné v KP) určitě ano. Navíc Jon C. si pro nikoho nepřišel, Aegona dostal na starost od Illyria a Varyse až několik let po vyplenění KP. Navíc nějak nemůžu najít jediný rozumný důvod, proč by Elia-Lemore před Aegonem skrývala, že je jeho matka. To by bylo zbytečně krutý, ne? :)
  • @sveva Já jsem měla Dany ráda asi tak dva první díly, ale po té záležitosti s otroky jsem změnila názor. Teď už mi moc sympatická není. A upřímně, Meereen (nebo jak se to píše :roll: ) byl dost propadák, tak si vem, co by asi udělala se Sedmi královstvými...

Aha, tak to jsem to asi blbě přečetla nebo tak, já myslela, že tam J.C. přišel a v tom zmatku ho odnesl. Achjo, a tak hezky vymyšlený jsem to měla :evil: :-D Jenže ona by to netajila před Aegonem, ale před Tyrionem z jehož pohledu to vidíme ;-) Tak nic, no :-( Vzdávám se :-D
  • @never_mind Já jsem ráda, když někdo přijde s novou teorií, těch se tu poslední dobou moc nevidí. A baví mě pak hledat, proč je/není možná... :D

Kdyby to tajili jen před Tyrionem, tak by jí asi neříkali Lemore po tom, co je Tyrion zase opustil. A Connington jí i ve svých úvahách nazývá Lady Lemore. A proč je na straně Aegona? Tak příznivci Targaryenů ještě (kupodivu) nevymřeli, může ho znát z dětství (nějaká dvorní dáma Eliy atd.). Nebo je to prostě jen septa, kterou Connington sebral někde po cestě... :)
  • septa to nie je, to uz myslim ze vravel i connington
  • A kde? :) To, že jí říká "lady", neznamená, že se někdy později nedala na dráhu septy. Spíš mám takový pocit, že nás Martin trolluje a bude to nějaká lady, kterou nikdo z nás stejně nezná.
  • upraveno 5. června 2013
    Obyčejná Septa je to :) Martin jen chce aby se do té jejich partičky vyvrhelů a zhrzenců nějak hodila :)
    Možno je to Quaithe
  • A možná je to Maybelline :P
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Branislav_Gepeto napsal(a):

Možno je to Quaithe

:roll:
    Nevada napsal(a):

Branislav_Gepeto napsal(a):

Možno je to Quaithe

:roll:
    No čo. Dany ju videla len v maske a Quaithe sa vie evidentne teleportovať. Nemožné to nie je. Možno stopuje oboch drakov, nie len Dany.
    No, je fakt, že je to pořád lepší varianta, než kdybys navrhl, že je to Pyat Pree.
  • Podľa mňa je to Ašara aj keď veľa dôkazov pre toto tvrdenie zatiaľ nie je. Už len 2 knihy nás delia od konca. GRRM nevyklopí všetko v druhej polovici siedmej knihy. Myslím si, že už v šietej budeme shopný snaď o polovici rozhodnúť :)..
  • Podle mně už si GRRM vytvořil dostatek sítí, do kterých se občas sám chytá a nepotřebuje splétat další, bohatě mi stačilo zázračné zjevení Aegona a vzkříšení Ashary se mi zdá značně nepravděpodobné, to už by záhadnou septou klidně mohl být třeba přetransformovaný Syrio :roll:
    Tak mně Ašara připadá dost pravděpodobná (teď si nejsem jistá jak je to s tou barvou očí u Lemore, jak tady někdo zmínil). Její tělo se nenašlo, Martin ji zmiňuje od začátku ságy, v kombinaci s Aegonem zkloboukuvytaženým VI. mi to přijde v celku logické.
    upraveno 5. června 2013
    Ten opis a jej zakomponovanosť sa mi zdala väčšia, než aby to bola proste len septa, ktorá zmizne v tej istej knihe ako sa zjaví. Ale možno len bude hrať úlohu v tom, že ju niekto zajme a dozvie sa od nej o trpaslíkovi nápadne sa podobajúcom Tyrionovi. Alebo bola možno sama špeh - možno Malíčkov. Síce podobnú úlohu môže zastať ktokoľvek z tej kompánie, ale tak bolo by dobré, keby to dakto vyklopil.

Inak, tak ma napadlo,to, že Talisa zahynula v seriáli neznamená, že nebola špeh. Možno tým bolo jej prekvapenie väčšie. Že nerátala s tým, že ju zabijú. Ono bude možno pre nečitateľov pekný šok, keď sa dozvedia, že zlý ujo Bolton pomohol Jaimemu, pretože bol v danú chvíľu zadobre s Tywinom - myslené ako UŽ v danú chvíľu -, ale tomu prekvapeniu, keď Kevan zrazu dával podpísať listinu o odmenení Westerlingov by sa vyrovnalo len to, keby sa Tywin po dostaní správ otázal, prečo mu Walder zabil špeha, keď to nebola súčasť plánu - Walder by si to možno nedovolil, kto vie, ale tak v seriáli je možné všetko.

Možno práve pre túto scénku má byť Jaime v KL už teraz. Nechcú to tiahnuť do ďalšej série. Pretože ak tam má byť nejaký háčik či prekvapenie, Jaime je asi jeden z mála, ktorému by to Tywin skutočne povedal. Možno práve vo veci s Jaimeho rukou sa začne debata, kde Tywin odhalí ako dlho to plánuje - teda, že spomenie, že to sa nemalo stať, že sa postaral o to, aby mal priateľov na správnom mieste a takúto zradu nečakal a tak.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.