Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1464749515275

Komentáře

• @Krisa Aj Agricola? Inak minule som mala podobny problem, tak som sa snazila vybrat hru, ktora v poslednych rokoch ziskala tu prestiznu nemecku cenuza doskove hry. Nech je to nove a dobre. Ale nakoniec som tusim vybrala nieco ine...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Hildegarda Agricolu odněkud znám, ale možná ji nemají - dík za nápad, zkusím vyšpionit, jak s ní na tom jsou :)
  • @Krisa A este Ubongo ma napadlo...
    @Hildegarda To máme od nich :D
  • @Krisa Už jsem na to rezignoval, navíc projevil zájem :D
    @Tom Ach tak. V tom přpadě to je jiná :)
  • upraveno 15. srpna 2013
    kachy mam doma a nemam s kým je hrát:D
  • @Krisa to je tak když to člověku ujede a nechá se trochu uvolnit vínem...a je je upřímný, až to hezký není :D
    @Tom Hmmmm...a ovíněný/upřímný jsi byl ty tou básní nebo on tím projevením zájmu? :-k
  • @Tom Aha, tak on je taky na kluky? Takže happy end? V tom případě držím palce
  • @Krisa Nevím, jestli moje rada zapadla, nebo jsi jen neměla čím reagovat, ale navrhovala jsem Dixit, což je podle mě strašně super a originální hra na asociace, nehledě na to, že je strašně moc pěkně udělaná a má krásný obrázky :D Ale je dražší no...
  • @Melindaaaa Hej, vsimla som si ju, tiez bola ocenena v tej nemeckej sutazi, co som sem davala. Keby som ja len mala pol dna casu na taketo eskapady :). Carcassonne som nehrala, odkedy sa mala narodila. Ani len karty :)
  • @Hildegarda No jo, s dětmi jsou starosti :D Ještě že jsem sama ještě napůl děcko a můžu si hrát :D Ale je fakt, že se ke mně a mým kamarádům ráda přidává i mamka. Zvlášť Dixit ji fakt chytnul :) Až ti děti vyrostou a bude jim kolem 20, tak si s nima třeba taky budeš hrát hry co máš ráda :)
    @Melindaaaa Jé, tak toho jsem si vůbec nevšimla.
    My jsme se nakonec doma rozhodli pro Agricolu, páč by ji nemuseli příbuzní mít a vypadá zajímavě. Takže děkuji všem za nápady, určitě je využiji při dalších návštěvách/narozeninách/Vánocích apod. :) (Během vybírání jsme si s bráchou každý našli hru, kterou nutně potřebujeme k Vánocům :D )
  • upraveno 15. srpna 2013
    @Krisa Tak potom daj vediet, ako sa ti Agricola paci, ked si ju zahrate. Zevraj je to trosku narocnejsie na mozgove bunky, ale inak fasa zazitok.

A ktore hry to chcete na Vianoce? :)
  • tá Alhambra a Carcassone sú dobré?, o čom, jaké témy
    zaujali ma už podla tích (dobre-znejúcich) názvov :p :-)
    @Hildegarda Já doufám, že to dáme. Asi nejnáročnější hra na pochopení, co jsme zatím hráli je Warcraft, tak si říkám, že už snad musíme pochopit všechno :D

Brácha chce Civilizaci a já Hru o trůny (když už je konečně i v ČJ a mohli bychom ji hrát všichni) (+ poníkové Monopoly =D )
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell Mě třeba víc než Carcasonne baví Osadníci z Katanu, ale špatné to rozhodně není a ráda si to občas zahraju.

Jinak moje nejoblíbenější hra poslední doby je Ticket to ride.
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell carcassone je mozno take jednoduchsie na pochopenie, ale existuje vela rozsireni, da sa to hrat s roznymi zmenami. V podstate ide o dobytie co najcennejsieho uzemia.

Onehda sme hrali so susedmi a sused vhlasil, ze on odmieta hrat s drakom, lebo to nie je fer :)
  • @Krisa Neeee, vlaky neeee. Cely den uz teraz nic nerobim, len staviam trate :)
    @Hildegarda Tyhle vlaky jsou fakt super. Je to hrozná zábava a kolikrát dokáže nakrknout, když si hráč před tebou vezme všechny zelený... :D
  • @Krisa - civilizaci, tú Sid-Meyerovu´ Civ. ? tak to berte, to je klasika :p ;)
    H.o.T. by som bral tieš :P
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell Tuhle
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Je možné, aby bol laptop/notebook dosť silný na utiahnutie hier s veľmi dobrou kvalitou grafiky a zároveň sa poprípade dali jednoducho nahradiť jednotlivé diely - karty, procesor a pod. - aj za cenu predraženosti alebo sa mám radšej zameriať na výber desktopu? Aj keď taký pohyb s ním by nebol lepší než s notebookom.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Branislav_Gepeto Přijde na to jaké máš finanční možnosti. "Herní" notebook tě klidně vyjde i 2x dráž než srovnatelně silné pc.
  • @Branislav_Gepeto zaleží jestli s ním budeš cestovat.U notebooku se neda výměnit procesor a grafická karta ;-) .
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Branislav_Gepeto Pokud seženeš tak výkoný notebook, je pravděpodobné že už nepůjde dále měnit součástky, navíc u velkého množství notebooků padá s otevřením notebooku záruka. Další problém je že noty nejsou na takovou zátěž stavěné chlazením a většina z nich se přehřívá. Raději investuj do pořádného desktopu, ale pokud se budeš i po střední dál věnovat programování, repektive informatice obecně, notebook si budeš muset stejně pořídit.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Thorar @M1on @Everett_Young
    Vďaka. Zdá sa, že pre hry a pod. to bude chcieť desktop, avšak ak sa mi aj niekam podarí dostať na vysokú tak to rozhodne nebude blízko. Najlepšie by bolo nejaký dobrý PC a lacnejší notebook. Lenže v mojom prípade sú tie možnosti zlé už pre jedno z toho :D Uvidíme.
  • upraveno 17. srpna 2013
    @Branislav_Gepeto pokud budeš mít vedle sebe stejně silný(myslím výkonově pro rejpaly) notebook a desktop tak vyhrává desktop
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.