Lady Catelyn Tully Stark
Při pročítání starých starých příspěvků mne docela vyvedlo z míry, kolik lidí nemá rádo, nemusí, nemá v oblibě či dokonce nenávidí Lady Cat.
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak Catelyn opustila Zimnohrad, protože neměla úplně na výběr koho jiného vyslat.
Nemohla poslat Roba, protože na Zimnohradu musí vždy zůstat Stark. Theona by asi také nebylo dobré vyslat, úplně se nehodí vyslat svěřence a navíc to asi nebyl ideální pro tajné úkoly předávat vzkazy neviděn a nepozorován.
Mistra Luwina by také nebylo chytré poslat, jelikož je mistrem Zimnohradu a jeho věrnost patří hradu nikoliv rodu.
Ser Roderik by byl vhodným kandidátem, ale je otázka zda ho původně nechtěla nechat na Zimnohradě, aby dával pozor na Roba a pak s ní nejel, aby neměla doprovod.
Samozřejmě mohla poslat jakéhokoliv strážného, ale to je ve hře, kdy jde o přežití vaší rodiny, nebezpečná sázka.
1) Z toho ji rozhodně neobviňuji... :o) A ano, mám a vím.
2) Když ono je to těžko popsat - prostě Cat nemusím (ne, že nenávidím, to je silné) a má to zmíněné dva důvody... Povahový a literární - a nic z toho mi člověk nevymluví. Že jsem se ozval ve chvíli kdy ji tu kdosi velebil, žádný div...
3) Jednak si myslím, že tohle je trochu spekulace - ty si myslíš, že ona si myslela, že on měl někde ženu, kterou miloval víc než jí (to slovo povinnost tam zní jako úplně extrém - tyjo, není to triangl Bobby, Lya a Cercei - až takhle nízké mínění o Cat nemám... a ta Cercei alespoň měla pravdu)..., ale hlavně, myslím, že i toto je to, co si měla vyříkat s Nedem, ne z toho vinit Jona, který neví nic víc než ona. Ale jestli to chceš nazývat "hýčkáním pocitu křivdy", nemám problém, pro mě to (v mém omezeném chápání emocí) je neupřímnost a neochota vyřešit si problém s tím, s kým jej mám... a tohle u skutečných lidí nesnáším (a ano, je to uvěřitelné, znám takové lidi) a takovým lidem se vyhýbám. (Lidi jako Joff neznám,...)
V čem ale zcela určitě poškodila rod Starků, byla její důvěra v Malíčka. Ned by Malíčkoví sám nikdy neuvěřil a spolehl se proto spíše na Cat a proč mu věřila Cat, uvedl snad Malíček nějaké rozumné vysvětlení? měl jen banální neověřitelnou historku o sázce. Jenže Cat si pamatovala Malíčka z dob, kdy beznadějně zamilován by pro ni udělal cokoliv a ona toho i využívala (mňam, mňam blátové buchtičky). Myslela si, že její stejně slepě oddán, jako tehdy a on na to spoléhal a hle, válka byla na světě.
1) Místo Orlího hnízda ho měla odvézt do Řekotočí
2) Poslat havrana Robbovi, aby se připravil na válku
3) Poslat havrana Nedovi, aby poslal Sansu a Aryu do bezpečí
Co měl udělat Ned když umřel Robert
1) Přijmout Renlyho nabídku
2) Poslat Sansu a Aryu na Zimohrad
3) Poslat Robbovi havrana, aby shromáždil vazaly
2) Cat chcela vypátrať Branovho zhadzovača a vrahokupca a potrestať ho, nešlo jej o vojnu a ani ju nechcela, nemohla vedieť, čo sa presne stane.
Takisto by Cat nikdy nepovedala Robbovi, aby sa "pripravil na vojnu". Ak ti to uniklo, Robb je 15 rokov starý v danej dobe (+-) a Cat si namiesto od teba nepovedala ,Robbovi tá vojna pôjde, veď predsa je to vidieť v celej druhej knihe nášho príbehu, ktorý poznám'. Pochybujem, že by chcela Robba do niečoho takého zatiahnuť hoc len okrajovo. Radšej by počkala na Neda (o ktorého smrti v budúcnosti akosi nevedela). A opätovne, ona nechcela nijakú vojnu, nie je šibnutá ako určitá časť čitateľov, ktorí by tak hrdinsky šli do vojny proti celému Westerosu a Essosu dokopy za každú kravinu. ,Och, v mojom tanieri je mucha, poďme vyprovokovať vojnu!' Cat verila (s Robertom a nie Lannisterom na tróne), že spravodlivosť by mohla byť dosiahnutá aj bez toho, aby hneď Západozemie padlo do vojny. Chcela to oficiálne, nie rebelisticky.
3) Mám na teba otázku na potrápenie mozgu. A toho havrana si Cat mala vytiahnuť zo zadku a poslať ho Vianočným expresom? Tak trocha pochybujem, že by všade v Západozemí bola Pobočka pošty. ,Prepáčte pane, mohla by som si požičať vášho havrana, aby som svojho manžela upozornila, že sa chystám vyprovokovať konflikt globálnych rozmerov?'
Myslím, že šanci jak něco změnit by měl pouze za absolutní podpory Roberta. Jmenování Jaimiho strážcem Východu a poprava Lady ho měla upozornit, že tu bohužel nemá.
1) Nemohla, oprávněně se bála, že by někdo Skřeta osvobodil, aby se zavděčil Lannisterům. Kdyby jela k Řekotočí, tak by to všem takovým akorát usnadnila. Navíc do Údolí to měla blíž. 2) Odkud? A jakým právem? Copak ona někomu vyhlásila válku? Navíc měla od Neda příkaz udržet jeho rozkazy Tallhartovi a Gloverovi v tajnosti.
3) Odkud? Vždyť Yoren byl v hlavním městě dřív, než Catelyn s ostatními dorazili do Údolí.
A vzpomeneš si, kdo z Rudé bašty odesílal havrany? ;)