Lady Catelyn Tully Stark
Při pročítání starých starých příspěvků mne docela vyvedlo z míry, kolik lidí nemá rádo, nemusí, nemá v oblibě či dokonce nenávidí Lady Cat.
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Když ono je to těžké, zjevně se pořád viděl jako ten, kdo o všem rozhoduje a je nepopiratelnou autoritou (což byl na Zimohradě, ne v KL)
K Cersei - Ty uteč, děti jsou bastardi, a hrozí jim smrt
K Renlymu - trůn náleží Stannisovi, a proti Lannisterům teď nic nepodniknu, jsou odepsaní...
k Malíčkovi - sežeň mi pláště a nezajímá mě, že ty Stannise nechceš ani za zlatý prase...
Jo, to se pak těžko vyjednává...
Nevím, co znamená ten anglický citát. Nevím proč ho tam dáváš (a není to poprvé) bez bližšího osvětlení. Ano, je to tím, že angličtinou vládnu je slabě a překládat se mi to nechce. Mýlíš se.
Renly neměl 400 mužů v Králově přístavišti. Neměl ani armádu Tyrellů v záloze. Neměl v záloze ani armádu Bouřlivého konce. Obě armády museli nejdřív svolat. Proto mu taky trvalo tak dlouho, než jeho armáda vůbec vytáhla na hlavní město (a to přitom navíc ani moc nespěchal.)
Ostatně ty zvyky platí pro běžný lid, ti mocní, kteří hrají hru o trůny si pravidla vždy přizpůsobovali po svém a tradic se drželi jen když jim to bylo po vůli... (To platí asi obecněji než ve Westerosu...)
To řekl Ned?
Ty zvyky platí i pro ty mocné. Kdyby neplatily, tak by zavládla anarchie a rval by se každý s každým neustále. Robert systém správy, zákony i zvyky přebral po Targaryenech, stejně jako Targaryeni většinu z nich převzali, nebo spíš ponechali v platnosti po vládě jednotlivých království. Nezavedl nový zákoník, nezměnil systém vlády, nezměnil dědická práva. Proto jsou to pořád zákony a zvyky a tradice platné (minimálně) několik staletí.
Malíček je v Písni bezprecedentní svině a dělá to z něj v mých očích horšího šmejda, než jsou Joffrey či bastard Ramsay. Může se ti to nelíbit, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat. Obhájit ho nedokážeš.
Tvoja (ne)logika ráta s tým, že Malíček sa stal jedným z hlavných z KL úplnou náhodou, vôbec to nechcel, vôbec sa o to nesnažil a teraz, chudáčik jeden maličký, sa musí chovať ako sviňa, aby prežil to strašné prostredie, v ktorom je bez svojho zásahu. Nie. Malíček bol nepodstatný lord, keby taký zostal, prežil by aj bez toho byť sviňa. On ale chcel viac a aby to dosiahol, musel byť sviňa. Áno, pre prostredie musel byť tým, čo si nevybral, ale to prostredie si už vybral. Chápeme už?
Zdá se mi, že rveš do Malíčka zlosti celého světa písně, ale takový bastard to zase není. Co udělal přímo? Co?
Opět, já nepsal NIKDE, že se stal klíčovou postavou jen tak náhodou, protože mu to vytočil v kole štěstí Béda Trávníček. Ale když už jí byl (a cíleně), tak se nemohl chovat jako nebožtík Ned a vyčítat mu intrikánství je povrchní. Do "politiky" šel ze svobodné vůle, chtěl vydělat (kdo ne) a podle toho se chová, protože je značně inteligentní, tak z toho i solidně těží a dokáže ostatními manipulovat. Je to svině? Asi jo. Ale jestli chce dosáhnout svých cílů, musí se tak +- chovat. Já ho neomlouvám, jen podotýkám, že jeho chování je úměrné době a prostředí dvora. Toť vše.
Až budeš příště reagovat, prosím, nemyslím to nijak zle ani útočně, snaž se reagovat jen na to, co jsem nepsal, ne na to co si moooožná myslím. Děkuji.
Jinak přeji pěkný pátek :)