WarCraft + World of WarCraft

upraveno 21. ledna 2013 v Rozličný pokec
Aby nás po nociach nestrašila Nevada za ten desný offtopic v Tanec - diskuze, bolo by dobré založiť pre WoWko a WarCraft samostatnú diskusiu. Síce tu už je PC Gaming, ale WoWko je tak skvelá a obrovská hra, že si zaslúži vlastný topič.
Tak čo, hráte WoW alebo WarCraft? Čítali ste nejaké knihy či komiksy o WarCraft Lore?
2456711

Komentáře

• upraveno 22. ledna 2013
    Krisa napsal(a):

Moje nejoblíbenější postavy jsou Arthas a Illidan (nechápu, jak si Tyrande mohla vybrat Malfuriona).

Tak třeba, čistě namátkou, ..ten druhý nebyl potrhlý šílenec, kvůli němuž přišla o ruce, zatímco se snažila zachraňovat svět, aby ho ten první nezničil?
    Dobrá, přiznávám, že mám pro Illidana též slabost. Scéna, kdy ho Tyranda přijde osvobodit z vězení, mě vskutku dojala :P
  • WoW sám také hraju (ale jen na free serveru, nikdy bych za to neplatil) a ačkoliv mě baví, myslím si, že zničil příběh Warcraftu. Ze začátku bylo na všechno dost času, děj plynul tak nějak přirozeně, uvěřitelně. Bohužel po příchodu WoWka nastala potřeba neustálého přidávání nového obsahu, tak se na Azeroth začla řítit jedna pohoma za druhou a jelikož mají vývojáři potřebu neustále se překonávat, nebezpečí je čím dál větší a bossové čím dál epičtější. Z toho vyplynulo to, že téměř všichni záporáci, jejichž vývoj jsme sledovali v předchozích hrách a užívali si jej v knihách, jsou mrtví a teď se při šílených zápletkách vymýšlí množství nových, u kterých není šance, aby si je člověk nějak zapamatoval a jejich zabití nic neznamená, jen další čárku v seznamu.

Jinak k těm datadiskům, osobně taky neočekávám víc než dva další. Blizzard jednou prohlásil, že nepůjde přes lvl 100 a tomu bych docela věřil. A hlavně bych řekl, že nejsem jediný, kdo z té hry cítí jistou nasycenost, při současné situaci už není moc kam jít, jen se dokola recykluje v podstatě to samé, akorát v jiných barvičkách, a nebude trvat dlouho, kdy to většinu lidí omrzí a přestane vynášet.

• BenjiBenji so much universe, so little time
    total souhlas s @svoa00
    WarCraft3 je boží, za ten příběh by se nemusela stydět leckterá kniha... :applause:

WoW mánii nesdílím.

Já CHCI Warcraft IV. !!!! :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Ugla napsal(a):

Tak třeba, čistě namátkou, ..ten druhý nebyl potrhlý šílenec, kvůli němuž přišla o ruce, zatímco se snažila zachraňovat svět, aby ho ten první nezničil?
    Dobrá, přiznávám, že mám pro Illidana též slabost. Scéna, kdy ho Tyranda přijde osvobodit z vězení, mě vskutku dojala :P

Já vím, já vím. Když to promýšlím, tak mi to je naprosto jasné....ale stejně mám radši I než M, ze stejného (pro někoho) nepochopitelného důvodu, jako mám radši Ohaře než Barristana (i když višchni vědí, že Barristan je po všech stránkách lepší člověk).
    Osvobození se mi taky líbilo, já tomu klukovi ušatýmu fakt věřila, že už bude hodnej (spíš jsem si to přála) :)

• Krisa napsal(a):

Ugla napsal(a):

Já vím, já vím. Když to promýšlím, tak mi to je naprosto jasné....ale stejně mám radši I než M, ze stejného (pro někoho) nepochopitelného důvodu, jako mám radši Ohaře než Barristana (i když višchni vědí, že Barristan je po všech stránkách lepší člověk).
    Osvobození se mi taky líbilo, já tomu klukovi ušatýmu fakt věřila, že už bude hodnej (spíš jsem si to přála) :)

Však Illidan byl hodnej. Nikdo nepochopil jeho oběť. A jak sám řekl: "Zrádce! Ve skutečnosti jsem to já, kdo byl zrazen. Všichni po mě jdou, všichni mě nenávidí..." Ill byl borec. A blondýn Menethil taky... dokud nesáhl na Uthera. To u mě podělal!
  • @Maliky Tak ohledně Illidana si dovolím nesouhlasit ;-) Add Arthas - nic ve Warcraftu není originální ani kdovíjak promyšlené, je to jenom dobře poskládané. Arthas je napůl Elrik z Melniboné (albínský vládce země, proti které se nakonec obrátí, který vlastní démonský meč požírající duše - nakonec i jeho vlastní duši) a napůl Anakin Skywalker - Uther je zkrátka jeho Obi Wan. Arthas za to vlastně nemůže :twisted:
    M1on napsal(a):
    Já chci, já chci, já chci. Akorát moc nevěřím, že se toho kdy dočkáme doopravdy.

Mimochodem věta
    Nezbývá tedy než doufat, že budou mimozemšťané, vlkodlaci, skřeti, draci, nemrtví a kdo ví co ještě v jeho podání tak fajn, že fandové nikoho neušlapou.
    je trochu dost WTF.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Zaujímavá informácia. Díkes...
  • AKTUALIZACE: Do hlavní role chce prý studio Johnnyho Deppa. Dobře pro ně.

W T F
    upraveno 31. ledna 2013
    JoeGyry napsal(a):

AKTUALIZACE: Do hlavní role chce prý studio Johnnyho Deppa. Dobře pro ně.

W T F

KOHO by měl hrát? (to bude jenom kec, aby nalákali lidi a kačky)
  • Nejakého piráta asi :D
    Illidana? =D
    upraveno 31. ledna 2013
    Branislav_Gepeto napsal(a):

Illidana? =D

To mě napadlo taky... A nejsem si jistá, jetsli to je dobře :D
    Krisa napsal(a):

Illidana? =D

To mě napadlo taky... A nejsem si jistá, jetsli to je dobře :D

Mňa to napadlo pretože Jonny hrá toho indána či čo to je v Lone Ranger a pripadal mi tam tak Illidansky..

Mňa to napadlo pretože Jonny hrá toho indána či čo to je v Lone Ranger a pripadal mi tam tak Illidansky..

No mě to napadlo spíš z důvodu, že Illidan je v podstatě taková "pološílená" (to není úplně nejlepší výraz) rozervaná postava a JD hraje často podivíny a často dost dobře. Ale zrovna nevím, jestli se mi hodí na Illidana, to asi spíš ne...ale je zas pravda, že mě nenapadá nikdo, kdo by se mi na něj hodil.
    A navíc mám pocit, že tam Illidan vůbec nebude, i když Válka prastarých by podle mě byl moc dobrý námět na film, ale to i Arthasův příběh... Sakra já chci víc W filmů :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    J. D. v roli Tyrande Whisperwind :D
  • upraveno 31. ledna 2013
    Sakra já chci víc W filmů
    Tak se modli k starým i novým bohům, at to nepodělá.
    a mimozemštani jsou (pokud se to bere mimo Azeroth tak spíš mimoazerothani)Orkové, Nemrtvý, Plamená legie, + další zrůďičky z WoW
    Everett_Young napsal(a):

J. D. v roli Tyrande Whisperwind :D

Hm, jo, díky za hodnotný příspěvek do diskuse, další? :roll: :twisted:
  • skôr to bude asi ako s Batmanom kde mal Johny hrať Riddlera
    @Krisa Řekla sis o to! v roli Illidana, miláčka ženských srdcí, se představí Robert Pattinson :twisted:
    @Everett_Young Pattinson mi nevadí (dokonce na něm shledávám cosi atraktivního - má divné, oči), ale do role Illidana se nehodí, takže bohužel.
    @Krisa Máš pravdu, ale zato se skvěle hodí do role "neznámý mrtvý sedlák č.3"
    upraveno 31. ledna 2013
    @Everett_Young To zas nemá ani trochu za potřebí, takže znovu bohužel ;)
  • upraveno 31. ledna 2013
    Ted mě napadlo, že by to mohli natočit jako Beowulfa
    Heh, moja idea ako by som spravil trilógiu W-filmov, divná idea, beztak citácia z wofanu kde som to dával
    Myslím si, že WarCraft by si zaslúžil trilógiu. Vo voľných chvíľach z nudy som aj premýšľal, ako by sa dal WarCraft podať aj pre nehráčskych fanúšikov, aby pochopili dej, no to by si vyžadovalo veľa úprav a jednoduchší dej a to by sa zrejme väčšine fandov nepáčilo. :D No mohlo by to byť viac o tom, ako Deathwing plánoval Kataklyzmu. Mne ten jeho príbeh príde desne Kde sa vzal, tu sa vzal, planétu nám skároval. Mohli by to rozviesť, že potreboval naozaj veľkú silu na niečo také a tú silu, nevediac ako ju použiť, mal Ragnaros - magický zdroj energie Molten Core (je to síce v skutočnosti hrad, ale toto by mohla byť jedna z tých filmových zmien). Končiť by sa to mohlo zničením Stormwindu. Plus by sa to točilo aj okolo Striebronej dosky Titánov ako súčasť plánu Ragnarosa získať skrze Moiru trpaslíkov (neviem aká je Moirina povaha, no povedzme, že zo strachu o svoje dieťa by bola na chvíľu tá zlá). Nuž a keď sa zbavili Magniho (veľmi zlá...) tak ich naštval príchod Muradina a snažili sa plottiť proti nemu. Plus Thrall a zakladanie toho šamanistického kruhu. Plus Vol'Jin a boj proti Zalazanemu o Echo Isles. Druhý diel by mohol byť o tom, že Zalazane v skutočnosti prežil a privoláva ostatných trollov k vyvolaniu Zandalaryho (nahradil by úlohu toho trolla s nevysloviteľným menom). Plus pri úteku z horiaceho (a kompletne zničeného Stromwindu - zmena) by Varian stroskotal na zničenej Pandarii. Pomaly by zisťoval, že stratený národ Pandarenov čelil niečomu, čo nemohli zničiť a tak na seba radšej uvalili Hmlistú kliatbu a čakajú na prebudenie. Na konci filmu by ich prebudil, no omylom prebudil aj to, čomu čelili - Sha. Deathwing po neúspechu získať zničený Molten Core by chcel získať na svoju stranu Sha. Posledný diel by sa točil kolo Ulduaru a toho, že ten pajaác usúdi, že Azeroth je už až príliš ničený a zaslúži si byť zničený tým hviezdnym glóbusom. A ostatní sa ho budú snažiť zastaviť zatiaľčo Deathwing sa bude snažiť získať ten glóbus. A napokojili by sa do toho aj Titáni. Nuž a koniec. A točilo by sa to aj okolo Malygosa (časová zmena) a zatmenia mesiacov Azerothu. Názvy by mohli byť Hour of Dragons, Dawn of Demons, Eclipse of Titans.
  • Výborná zpráva a zajímavá volba režiséra - vypadá to, že Blizzardi to s tím filmem přece jenom myslí vážně :-D Ještě doplním pár informací známých z dřívějška. Rozpočet by měl být přes sto milionů (Jones umí za málo peněz hodně muziky, tak se nám snad nezkazí). Efektů tam bude požehnaně a pomůžou na svět orkům, některým nemrtvým a částečně nočním elfům. Co se týče příběhu, tak poslední zprávy znějí následovně - děj se má odehrávat rok před začátkem původního World of Warcraft, má jít o nezávislý příběh a v jeho centru má být ve hře neznámý hrdina Aliance. Můžeme si teda domyslet, že ve filmu uvidíme Variana Vrynna, Jainu Proudmoore, Thralla nebo Sylvanas. Arthas by vzhledem k časovému zasazení vypadnul a o Illidanovi bych taky pochybovala.

Mno, očekávám dobrou popcornovou zábavu a pastvu pro oči a držím palce, ať to tentokrát s tím filmem vyjde. Taky mě zajímá, jak se Jonesovi tahle kombinace high fantasy a Světa zítřka povede.
  • Nezbývá tedy než doufat, že budou mimozemšťané, vlkodlaci, skřeti, draci, nemrtví a kdo ví co ještě v jeho podání tak fajn, že fandové nikoho neušlapou.

Čemu nerozumíš? Mimozemštané - Draeinei, Vlkodlaci- Worgen, Skřeti - Goblins, Draci a nemrtví jsou jasní ne ? :D
    @Blackfish No tak jo no :D
    Možno ten hrdina bude Ashbringer :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.