Vlastní tvorba
Na webu je k vidění spousta obrázků a tvorby, spojené s Ice a Fire. Já jsem se teď pustil do sochání na tohle mé oblíbené téma a chtěl jsem se pochlubit svím prvním kouskem, ale nějak jsem nevěděl kam. Pokud jsem podobné téma někde v diskuzích přehlédl, tak mně prosím upozorněte a já se tam přesunu :) Jinak pokud máte doma nějaká díla z tohoto geniálního a fascinujícího světa, tak to sem pěkně rychle nafrkejte!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
Akorát to kladivo jsem si představoval větší. A také se mi nepozdává tloušťka v pase. Kdyby si sundal ten plát, nebyl by hubený jak vyžle?
Nicméně pomineme-li připomínky ohledně věrnosti předloze, je to parádní práce. Úroveň detailů je obdivuhodná.
I když před nějakými pár lety se objevila zpráva, že ve slovenském podsvětí se užívá iridia coby platidla :D Ale zas tak bohatí, aby si z něj mohli udělat kladivo, ti vaši mafiáni asi nebudou..
Je fakt, že mě vždycky pobaví, jak ve filmech někdo popadne "zlatý" prut a někam s ním prchá. Zlato má nějakých 19,3g/cm^3, olovo cca 11,3g/cm^3 a ocel kolem 7,9g/cm^3 (podle příměsí).
EDIT:
@M1on: lidé ve středověku byli v průměru menší než dnes, a i když šlechtici byli samozřejmě živeni podstatně lépe než plebs, a dokázali tudíž ukrmit i nějakou tu extra hmotu, 80+kg měl asi jen málokdo.
Nejtěžší byly, pokud vím, turnajové zbroje, které vážily i přes těch 30kg, ale v bitvě takovou tíhu nikdo netahal - blbě se s tím prchá :P
Mozno sa v Piesni hovori, ze to je zelezo, ale preco by to nemohol byt neznamy valyrijsky vyrobok - co ja viem z meteoritu
Ja len chcem povedat, ze ak nie je urcene, z coho to kladivo bolo, tak tazko urcovat velkost a toboz vo fantasy svete.
Jinak jsem nadšenej z debaty o velikosti robertova kladiva. Na té fotce kladivo vypadá ještě menší než je, kvůli perspektivě. to kladivo co mu leží u nohou, je stejně velký jako to v ruce. Chtěl jsem to kladivo přiblížit co nejvíc reálu, aby socha nevyznívala moc komiksově, ale stejně je větší než by bylo pro jeho praktický použití v boji možné. Pokud se krutě nemýlim, tak robert používal i štít, takže jeho kladivo byla převážně jednoruční zbraň. Zkuste se ohnat pořádným perlíkem na metr dlouhý násadě jednou rukou :)
K jeho proporcím. Můj postup modelování je takovej, že na drátěnou kostru nanášim modelínu a nejprve vymodeluju člověka nahého s kompletní muskulaturou a potom na něj začnu nanášet oděv, zbroj, doplňky. Takže problém by mohl být třeba v tom, že jsem podcenil tloušťku prošívanice a možná i drátěné košile... Mno je to teprv pátá socha, tak to třeba ještě vychytam ;)
Na té váze kladiva záleží jestli měl jen kovovou hlavu na dřevěné násadě nebo celokovový typ, který bude zákonitě těžší. A materiál? Pochybuju že by to bylo něco jiné než ocel.
Něco podobného platí i pro to kladivo. U něj bude klíčová právě délka násady - tady můžeme porovnávat podle samotného Roberta, který má mít nějakých těch 199cm. Ohánět se s byť jediným kilem železa na půlmetrovém klacku je skutečně problém, takže jde spíš o to, zda si Robertovu zbraň představovat jako těžší palici s hodně krátkou násadou, nebo jako realistickou zbraň, jejíž tvar určuje kompromis mezi dosahem a ovladatelností. Vzhledem k tomu, že disponuji pouze papírovou verzí Písně, odmítám dohledávat citace s popisem zbraně..
Chmur: díky. mám před sebou zrovna bustu Tywina na které jsem zkoušel slonovinovou patinu. Ještě jí musim přidělat na podstavec a pak sem dám fotky.
Perfektní práce samozřejmě :applause: