Vlastní tvorba

upraveno 28. února 2013 v Píseň ledu a ohně
Na webu je k vidění spousta obrázků a tvorby, spojené s Ice a Fire. Já jsem se teď pustil do sochání na tohle mé oblíbené téma a chtěl jsem se pochlubit svím prvním kouskem, ale nějak jsem nevěděl kam. Pokud jsem podobné téma někde v diskuzích přehlédl, tak mně prosím upozorněte a já se tam přesunu :) Jinak pokud máte doma nějaká díla z tohoto geniálního a fascinujícího světa, tak to sem pěkně rychle nafrkejte!
2

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Wau, pěkný!
    Akorát to kladivo jsem si představoval větší. A také se mi nepozdává tloušťka v pase. Kdyby si sundal ten plát, nebyl by hubený jak vyžle?
  • V pase možná také, ale hlavně v bocích. V knize je popsán coby skutečně urostlý muž, ne pouze vysoký. Zbroj navíc bývá mohutnější než její nositel - nenosí se na holém těle. O jeho kladivu Ned říká, že měl problém ho uzvednout.

Nicméně pomineme-li připomínky ohledně věrnosti předloze, je to parádní práce. Úroveň detailů je obdivuhodná.
  • Čistě podle mého názoru měli rytíři kolem 80-100kg+brnění 30-50kg
  • @Ugla pise sa niekde, z coho je vyrobene to kladivo? lebo niektore latky maju taku hustotu, ze je problem zdvihnut 10 cm kubickych. A to nehovorim o fantasy svete
  • upraveno 7. března 2013
    @Hildegarda: Pomineš-li "materiály" typu neutronových hvězd, tak jsi někde v řádu 20g/cm^3, což je sice dost, ale nic k neuzvednutí. Navíc takové iridium nebo osmium (s přibližně 22,5g/cm^3 nejtěžší kovy) jsou jednak křehké a druhak prakticky nedostupné.

I když před nějakými pár lety se objevila zpráva, že ve slovenském podsvětí se užívá iridia coby platidla :D Ale zas tak bohatí, aby si z něj mohli udělat kladivo, ti vaši mafiáni asi nebudou..

Je fakt, že mě vždycky pobaví, jak ve filmech někdo popadne "zlatý" prut a někam s ním prchá. Zlato má nějakých 19,3g/cm^3, olovo cca 11,3g/cm^3 a ocel kolem 7,9g/cm^3 (podle příměsí).

EDIT:
    @M1on: lidé ve středověku byli v průměru menší než dnes, a i když šlechtici byli samozřejmě živeni podstatně lépe než plebs, a dokázali tudíž ukrmit i nějakou tu extra hmotu, 80+kg měl asi jen málokdo.

Nejtěžší byly, pokud vím, turnajové zbroje, které vážily i přes těch 30kg, ale v bitvě takovou tíhu nikdo netahal - blbě se s tím prchá :P
  • upraveno 7. března 2013
    @Ugla Take mensie kladivo z uranu by vazilo 50 kil a to nehovorim o pake, ked mas na porisku taky riadny suter, tak zdvihnut ho nie je sranda.
    Mozno sa v Piesni hovori, ze to je zelezo, ale preco by to nemohol byt neznamy valyrijsky vyrobok - co ja viem z meteoritu
    Ja len chcem povedat, ze ak nie je urcene, z coho to kladivo bolo, tak tazko urcovat velkost a toboz vo fantasy svete.
  • Sansa: je to vysoký kolem 50cm, čas práce velmi hrubě odhaduju (dělal jsem to nárazově jak mi zrovna vyšel čas :) ) na 30-40h. Ale problém je v tom, že práce mi teprve začíná, protože ted musim sejmout formu a vyrobit odlitek. A to je možný že to zase zku...m a půjde to do kopru celý.

Jinak jsem nadšenej z debaty o velikosti robertova kladiva. Na té fotce kladivo vypadá ještě menší než je, kvůli perspektivě. to kladivo co mu leží u nohou, je stejně velký jako to v ruce. Chtěl jsem to kladivo přiblížit co nejvíc reálu, aby socha nevyznívala moc komiksově, ale stejně je větší než by bylo pro jeho praktický použití v boji možné. Pokud se krutě nemýlim, tak robert používal i štít, takže jeho kladivo byla převážně jednoruční zbraň. Zkuste se ohnat pořádným perlíkem na metr dlouhý násadě jednou rukou :)

K jeho proporcím. Můj postup modelování je takovej, že na drátěnou kostru nanášim modelínu a nejprve vymodeluju člověka nahého s kompletní muskulaturou a potom na něj začnu nanášet oděv, zbroj, doplňky. Takže problém by mohl být třeba v tom, že jsem podcenil tloušťku prošívanice a možná i drátěné košile... Mno je to teprv pátá socha, tak to třeba ještě vychytam ;)

• S tím se nedá nesouhlasit :) Každopádně parádní práce.

Na té váze kladiva záleží jestli měl jen kovovou hlavu na dřevěné násadě nebo celokovový typ, který bude zákonitě těžší. A materiál? Pochybuju že by to bylo něco jiné než ocel.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @Veen: já jsem samozřejmě rád, že nevypadá komiksově. Steroidy vykrmení hrdinové fantasy nepůsobí zrovna věrohodně. Navíc se kvůli takovým archetypům zapomíná, jak vypadá normální vytrénovaný chlap - tedy někdo, kdo není placený od toho, aby na sobě držel maximální hmotu, ale musí s těmi kily normálně fungovat.

Něco podobného platí i pro to kladivo. U něj bude klíčová právě délka násady - tady můžeme porovnávat podle samotného Roberta, který má mít nějakých těch 199cm. Ohánět se s byť jediným kilem železa na půlmetrovém klacku je skutečně problém, takže jde spíš o to, zda si Robertovu zbraň představovat jako těžší palici s hodně krátkou násadou, nebo jako realistickou zbraň, jejíž tvar určuje kompromis mezi dosahem a ovladatelností. Vzhledem k tomu, že disponuji pouze papírovou verzí Písně, odmítám dohledávat citace s popisem zbraně..
  • @Veen Ja sa len bojim, ze ked urobis odliatok, tak sa stratia miektore detaily a nebude to posobit tak pekne, ako teraz. Odliatok by som robila z menej prepracovaneho diela, ako je toto. Tu to vidim jednoznacne na sochu. Aby si nebol sklamany...
  • Hildegarda: já musim udělat odlitek. socha je z modelovací hmoty která nijak nezatvrdá ani vytvrdit nejde. takže leda bych si to dal znovu, z jinýho materiálu. a tam je problém, že sochy téhle velikosti nejdou tak detailne zpracovat z běžné sochařské hlíny. holt musim vypilovat odlévání :)
  • Máš to moc pěkný
  • Mě se to taky líbí. Zvlášť když jsi znak na plachtě dělal sám. Takovouhle práci navíc dokážu ocenit, protože jsem plastikové modely dělal taky (bohužel mi znemotorněly prsty a musel jsem skončit :( )
  • @Maliky co si pod tím mam představit znemotorněly prsty?
  • @Veen: Možná je skutečně oproti mým představám trošku hubenější, ale to nijak významně nesnižuje kvalitu tvé práce. Je to opravdu úžasné. Jako člověk bez trpělivosti s průměrným uměleckým talentem to nemohu neobdivovat. Hrozně rád uvidím tvoje další počiny.
  • @M1on vyrostl jsem a stejně tak i prsty a už jsem v nich nedokázal spojovat malé částečky jako dřív (čímž dostávala na frak i moje trpělivost) :-? Ale lego bych ještě dohromady dal :-D (snad)
  • upraveno 20. dubna 2013
    radekzl: paráda, máš to hezký. hlavně jsem rád, že sem konečně někdo něco dal, třeba to inspiruje i další :-) vsadim se, že je víc lidí, kteří maj doma třeba nějaký kresby, nebo podobná díla.

Chmur: díky. mám před sebou zrovna bustu Tywina na které jsem zkoušel slonovinovou patinu. Ještě jí musim přidělat na podstavec a pak sem dám fotky.
  • @Veen - díky s kámošem ještě uvažujeme, že si koupíme ty miniaturní figurky co se dělají, tak uvidíme, jak to dopadne, pak to sem zase hodím :)
  • ještě bych ji potřeboval lepe nafotit :)
  • @Veen Vydarila sa :applause:
  • @Veen to si děláš ***** 8-O fakt hezký :applause:
  • @Veen Klobouk dolů, připojuji se k všeobecnému obdivu.
  • Nádhera, celej Tywin s pohledem Římského diktátora :) Parádní práce, klobouk dolů.
  • A jaký dílo předvedeš příště?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Bylo by k tý bustě stylový, kdyby se před svou smrtí Tywin zeptal Tyriona: "Máš vůbec jméno?"

Perfektní práce samozřejmě :applause:
  • Pecka, doslova kamenný pohľad. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.