The World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně - Ice & Fire
The World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně - Ice & Fire
Podle posledních informací by měla vyjít 5. listopadu 2013 (Amazon.com uvádí dokonce 29. října) a měla by čítat 288 stran. Na internetu se již objevily první ukázky z knihy:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Záleží na tom, co si kdo představuje pod termínem "něco se dozvědět". Je třeba si uvědomit, že je to opravdu kniha o historii. Pokud vás zajímá jen ústřední příběh z Písně, tak se nedozvíte nic nového. Jestli vás baví rýpat se v historii, legendách, pověrách, atd., tak si na své přijdete. Martin tam dopsal opravdu hodně informací, které v sáze nejsou, a nejen o Targaryenech (ale o nich taky hodně). A předvádí, že na malém prostoru umí psát výborně.
Co se týče toho, že by pak mohla vyjít rozšířená verze s událostmi "budoucími", tak nemohla. Kniha je jako (do)psaná v době vlády nynějšího krále. To by Martin jedině musel sepsat další knihu, úplně novou. A na to ať zapomene, protože chceme další příběhy Dunka a Egga!
HURÁááaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Je pravda, ze jsem od toho asi cekal neco jineho.
Celkove mi ta knizka prijde docela zbytecna. Podle me mela vzniknout az po napsani 7. dilu a mela byt napsana pouze Martinem
Spíš jsem uvažovala, co překladatel udělá, když najde faktickou chybu. opraví ji? nebo je jeho funkce "jen přeložit" ...i blbost.
Moje další obava je, že sami přidají další chyby.
(Teď koukám, že můj příspěvek nebyl jasný, moje chyba :-))
O co se jedná s tím Targaryenem?
Bohužel u té druhé chyby nemám nikde poznamenáno, kde byla, ale byla.
Jinak v originále jsou například dvě chyby v kapitole o Jaehaerysovi I.
Jeho matka Alyssa je tam označená jako jeho babička. A jeho nejstarší vnučka má nejdřív jméno Rhaena (jen jednou), pak Rhaenys.
Nicméně, jestli to tak funguje při běžném vydavatelském spěchu... Spíš bych čekala, že to prostě opraví (a konzultuje třeba s českým redaktorem), k čemu ty chyby zachovávat? Problém by byl, kdyby opravil nějakou nechybu (nebo nějakou úmyslnou nepřesnost).
Přesněji řečeno sem.
http://www.martinus.cz/?uItem=194881