Vysvetlí mi inak niekto pointu možnosti Je mi to jedno? Taký človek, čo mu je to fuk môže predsa anketu preskočiť. Alebo body z Je mi to jedno pôjdu ako bonus tomu, čo sa páči Talpressu?
Četl jsem úryvky na googlebooks. Nemůžu se dočkat, až to talpress přeloží. Trošku mě zarazilo, že je Casterlyova skála největším a nejnedobytnějším hradem v západozemí. Teď už chápu, proč se nikomu nikdy nepovedlo vyhladit Lannistery. Ve WoIaF se píše, že dokonce i pro Aegona Dobyvatele a jeho sestry by bylo skoro nemožné dobýt Skálu.
Ono se tam spíš píše, že Skálu nikdy nikdo nedobyl. Nejnedobytnější je prý Orlí hnízdo, ovšem drak tam doletěl :-) Skála je největší, protože je to vlastně vymazlený obydlený zlatý důl, takže by draci měli co dělat :-)
Kniha vypadá moc hezky. Jen nechápu, proč tento titul nesepsali a nevydali po dokončení série. Přijde mi to logičtější. No já to vlastně chápu. Dojej krávu, dokud žije a dává mlíko. Mně to přijde smutné.
Je otázka, jestli tu ságu vůbec dopíše (nepohřbívám ho, jen chápu, že má prostě problém to dopsat).
A jestli hodlá zbylé dva díly psát ve stylu Tance s draky (cestování od ničeho k ničemu a popisy všeho možného, jen ne děje) a Hostiny (spousta nových nezajímavých postav a lokací), tak za sebe říkám, ať se raději věnuje takovýmto projektům a Dunkovi :)
Ale řekla bych, že tam už moc prostoru pro rozšíření nezůstává. Musel by si navymýšlet nové a nové historické události. Což už nemá zapotřebí, protože pro účely této knížky jich dotvořil víc než dost, aby je mohl případně využít i posledních dvou dílech ságy, kdyby potřeboval.
Tak po dokončení ságy by to moh' dotáhnout až dáleko za ságu. Má to přece být kompletní historie ;-) Nemluvě o tom, že by mě hrozně zajímal pohled mistrů asi o 100 let později na události popsané v sáze (aneb jak zlý zakrslý démon v lidském těle vraždil své osvícené příbuzné, a kterak si zlý lord Stannis přivolal na pomoc démonické síly, aby zavraždil svého bratra, a o šíleném měniči Robbu Krvavém, který hodoval na mase poražených... :D )
I když mi Martin a těch mnoho lidí, co se snažej z "jeho" světa snaží vytěžit chechtáky (v podstatě na úkor fanoušků) leží v krku, tak si tuhle publikaci stejně koupím. I když hádám, že se tam stejně nic moc nedovím. Nebo se mýlím?
Komentáře
@TheWhiteWalker Nezveřejnili. Jakmile se tak stane, objeví se info i tady.
to mi připomíná, kdo doufal, že se v Martinovi objeví ledový drak?
A jestli hodlá zbylé dva díly psát ve stylu Tance s draky (cestování od ničeho k ničemu a popisy všeho možného, jen ne děje) a Hostiny (spousta nových nezajímavých postav a lokací), tak za sebe říkám, ať se raději věnuje takovýmto projektům a Dunkovi :)
Ale řekla bych, že tam už moc prostoru pro rozšíření nezůstává. Musel by si navymýšlet nové a nové historické události. Což už nemá zapotřebí, protože pro účely této knížky jich dotvořil víc než dost, aby je mohl případně využít i posledních dvou dílech ságy, kdyby potřeboval.
Nemluvě o tom, že by mě hrozně zajímal pohled mistrů asi o 100 let později na události popsané v sáze (aneb jak zlý zakrslý démon v lidském těle vraždil své osvícené příbuzné, a kterak si zlý lord Stannis přivolal na pomoc démonické síly, aby zavraždil svého bratra, a o šíleném měniči Robbu Krvavém, který hodoval na mase poražených... :D )