The World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně - Ice & Fire

upraveno 26. dubna 2013 v Svět ledu a ohně
17891113

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Vysvetlí mi inak niekto pointu možnosti Je mi to jedno? Taký človek, čo mu je to fuk môže predsa anketu preskočiť. Alebo body z Je mi to jedno pôjdu ako bonus tomu, čo sa páči Talpressu?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Fakt bych vás chtěla vidět, jak za tu kůži platíte... :)

@TheWhiteWalker Nezveřejnili. Jakmile se tak stane, objeví se info i tady.
  • @Nevada Když se prodá Hobit v kůži, prodal by se i atlas v kůži.
  • upraveno 17. listopadu 2014
    Z Roose nebo Ramsayho?
  • a kdy to bodu mít přeložený nevíte tak zhruba ?
  • chtěj to stihnout do Vánoc, najdi si na FB Talpress, určitě se hned pochlubí, jak to budou vědět, pak se to info určitě objeví i tady :-)
  • Četl jsem úryvky na googlebooks. Nemůžu se dočkat, až to talpress přeloží. Trošku mě zarazilo, že je Casterlyova skála největším a nejnedobytnějším hradem v západozemí. Teď už chápu, proč se nikomu nikdy nepovedlo vyhladit Lannistery. Ve WoIaF se píše, že dokonce i pro Aegona Dobyvatele a jeho sestry by bylo skoro nemožné dobýt Skálu.
  • Příjde mi, že se o každém hradu v západozemí mluví jako o nedobytném.
  • upraveno 21. listopadu 2014
    @Henky Keby sa o nejakom hrade hovorilo ako o dobytnom, tak by ho prvý okoloidúci išiel dobyť. :D
  • Ono se tam spíš píše, že Skálu nikdy nikdo nedobyl. Nejnedobytnější je prý Orlí hnízdo, ovšem drak tam doletěl :-) Skála je největší, protože je to vlastně vymazlený obydlený zlatý důl, takže by draci měli co dělat :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Jitka Ideální místečko pro Šmaka :-)
  • upraveno 21. listopadu 2014
    zlato je ale už prodaný a jsme ve špatném vesmíru

to mi připomíná, kdo doufal, že se v Martinovi objeví ledový drak?
  • @Jitka to je moja nočná mora
  • @Jitka: Doufat bych neřekl, ale zvažuji to jako reálnou možnost,... ostatně "Ledový drak" už tam je (to souhvězdí se "severkou" v oku)...
  • upraveno 23. listopadu 2014
    upraveno 1. prosince 2014
    Popravdě řečeno, se mi trochu ulevilo.
  • Kniha vypadá moc hezky. Jen nechápu, proč tento titul nesepsali a nevydali po dokončení série. Přijde mi to logičtější. No já to vlastně chápu. Dojej krávu, dokud žije a dává mlíko. Mně to přijde smutné.
    upraveno 1. prosince 2014
    Je otázka, jestli tu ságu vůbec dopíše (nepohřbívám ho, jen chápu, že má prostě problém to dopsat).

A jestli hodlá zbylé dva díly psát ve stylu Tance s draky (cestování od ničeho k ničemu a popisy všeho možného, jen ne děje) a Hostiny (spousta nových nezajímavých postav a lokací), tak za sebe říkám, ať se raději věnuje takovýmto projektům a Dunkovi :)
    @Chmur No po dokončení ságy môžu zase vydať Rozšírenú edíciu. Viac kníh, viac peňazí.
  • upřímně řečeno, kdo by kupoval rozšířenou edici, když už by měl doma tu základní...?
    Tak jsou takoví blázni mezi námi, ne že ne ;)

Ale řekla bych, že tam už moc prostoru pro rozšíření nezůstává. Musel by si navymýšlet nové a nové historické události. Což už nemá zapotřebí, protože pro účely této knížky jich dotvořil víc než dost, aby je mohl případně využít i posledních dvou dílech ságy, kdyby potřeboval.
  • Tak po dokončení ságy by to moh' dotáhnout až dáleko za ságu. Má to přece být kompletní historie ;-)
    Nemluvě o tom, že by mě hrozně zajímal pohled mistrů asi o 100 let později na události popsané v sáze (aneb jak zlý zakrslý démon v lidském těle vraždil své osvícené příbuzné, a kterak si zlý lord Stannis přivolal na pomoc démonické síly, aby zavraždil svého bratra, a o šíleném měniči Robbu Krvavém, který hodoval na mase poražených... :D )
    upraveno 2. prosince 2014
  • I když mi Martin a těch mnoho lidí, co se snažej z "jeho" světa snaží vytěžit chechtáky (v podstatě na úkor fanoušků) leží v krku, tak si tuhle publikaci stejně koupím. I když hádám, že se tam stejně nic moc nedovím. Nebo se mýlím?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.