The World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně - Ice & Fire

upraveno 26. dubna 2013 v Svět ledu a ohně
imageThe World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně - Ice & Fire

Podle posledních informací by měla vyjít 5. listopadu 2013 (Amazon.com uvádí dokonce 29. října) a měla by čítat 288 stran. Na internetu se již objevily první ukázky z knihy:

Read the full story here

1246713

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 4. prosince 2013
    @David23 Skvělé. Díky!
    Z čeho že to překládáš? Nějaké screeny z knihy?
  • Jsou to screeny, které jsou zde v článku.
  • Do třetice všeho dobrého přidávám poslední přeložitelný kousek. Jedná se o část vyprávění o Úsvitu věků, je zde povídání o obrech a počátcích lidí. Screen ale nebyl příliš kvalitní a na internetu se mi nepodařilo najít nic lepšího. Mnohá slova jsem nedokázal rozluštit a tak jsem jen tipoval, co by tam sedělo do významu věty.

Chtěl jsem přeložit i červený odstavec dole ale více než třetinu jsem nepřečetl. Zhruba o čem se tam píše: "Mistr Aemon psal do Citadely zprávy během vlády Aegona V. Také je zde zmínka o králi Dorrenovi Starkovi a jsou tu i Děti lesa."

Zde už přeložená část:

Není zde nikdo, kdo by mohl s přesností říct, kdy vznikl svět. To ovšem neodradilo mnoho mistrů a učených lidí, aby se pokusili najít odpověď na tuto otázku. Někteří tvrdili, že svět je 40 000 let stár, další tvrdili, že je to 500 000 let. Mohlo by to být i víc? Není to psáno v žádné knize, protože, jak dobře vím, lidé v Úsvitu věků neuměli psát.

Můžeme si být jistí, že svět byl mnohem primitivnější, protože zde žily kmeny, které nedokázali zpracovávat kov nebo chovat zvířata. To málo, co o těchto dobách víme, jsou staré příběhy napsané Andaly, Valyriany, Ghiscarci a dokonce velmi vzdálenými a legendárními Ašajci. V těchto starověkých zápisech však nebyli žádné Děti lesa, jenž měly právě v době příběhů žít. Je tedy velmi těžké přijít na to, co je v těchto příbězích pravda a co ne.

Co tedy může s největší pravděpodobností říct o Úsvitu věků? Východní země byly obydleny mnoha necivilizovanými lidmi, tak jako celý zbytek světa. Ale v Západozemí od Zemí věčného zimy až k pobřeží Letního moře žily pouze dvě rasy: Děti lesa a obři. O obrech z Úsvitu věků je známo jen velmi málo, protože nikdo nezaznamenal jejich příběhy, legendy a historii. Muži Noční hlídky tvrdili, že divocí znali příběhy obrů žijících bok po boku s Dětmi lesa. (Cosi o tom, že si někdo vezme co mu patří. Nečitelná slova…) Všechny zprávy říkají, že to byla velká a velmi silná stvoření, leč jednoduchá a nepříliš inteligentní. Důvěryhodné zprávy od průzkumníků z Noční hlídky, kteří byli poslední, jenž viděli živé obry, říkaly, že obři měli velmi hustou srst. (Něco o příbězích, nedokážu přečíst…) Existuje mnoho důkazů…
  • Martin dokončil poslední kapitolu a kniha by se tak mohla objevit na pultech obchodů v říjnu tohoto roku...

http://grrm.livejournal.com/
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Konkrétní odkaz. http://grrm.livejournal.com/360175.html
    Ten Johnnyho předchozí je obecně na blog, a zobrazí tam nejnovější příspěvek.
    Jupíííí
    Doufám že překlad bude co nejdříve

@Talpress_nebo_kdokoli_jiný
    image
  • @Nevada Chvilu, sladku chvilu som si myslela, ze hovorite o siestej knihe. Kedy ja uz vyrastiem z tych rozpravok?!
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Hildegarda Já taky :spike:
    To je jako ten vtip, jak se baví ti dva Yetti.
    "Už jsi slyšel tu novinu o Vichrech zimy?"
    "Cože? Ty na ni věříš?"
    @Hildegarda
    V topicu o encyklopedii? :)
  • @Hildegarda Jsme na tom stejně :-(
  • Když pominu to, že GRRM už to měl mít dávno napsané a mělo to vyjít před rokem, tak je to rozhodně pozitivní zpráva. :D
  • @Hildegarda @Krisa Jsem ráda, že nejsem jediná blbá, naivní a s infarktem k tomu... =D ... :'-(
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Že já kráva blbá to nečtu od konce. Taky jsem se zaradoval.
  • upraveno 17. března 2014
    @Nevada Takže to snad neobrečíš, Ran na westeros.org právě potvrdil, že ve WoIaF bude dost targaryenského infa (mimo jiné) :D
    The lengthy histories of various Targaryen kings, queens, princes and princesses, may well see the light of day in their unabridged form in what our editor Anne Groell first called the GRRMarillion, and which George has now taken to calling Fire and Blood. But that’s for later, after the series is done, according to current plans. The World of Ice and Fire will offer shorter versions of everything George wrote and could not directly , containing essential information, curious details, and more, boiling the histories down to their essences… and providing a lot of brand new information along the way, adding considerable depth to fan’s knowledge of the history of the Targaryens.

And not just the Targaryens: each region of the Seven Kingdoms, and many of the lands and cities of Essos, the Summer Isles, and Sothoryos, have sections devoted to them (including mysterious areas first introduced to fans in The Lands of Ice and Fire). There’ll be maps aplenty along the way, ably illustrated by Michael Gellatly, and scores upon scores of illustrations by artists both long experienced with the world of A Song of Ice and Fire (such as Marc Simonetti, Michael Komarck, Magali Villeneuve, and Ted Nasmith) and new (you’ll have to discover those on your own!)
    *spokojeně vrní* :)
  • ííík? ;-) Doufám že se dozvíme více o Mormontech, o divokých, a o menších (ale oblíbených) rodech v západozemí.
  • a obvzlášť o těch již "vymřelých"
  • Na půl zabušení srdce jsem si to myslel taky, hold slepé a naivní duše :-D.
  • Everett_Young napsal(a):

... Doufám že se dozvíme více o Mormontech ...

MORMONT!!! :weirwood:
    Marek napsal(a):

a obvzlášť o těch již "vymřelých"

Mrtvoly!!! :other:
    Zítra GRRM zveřejní na svých stránkách ukázku z kapitoly Aegonova dobytí.
  • Zítra se na Martinově stránce objeví ukázka z WoIaF, bude to kousek z Aegonova dobývání. Pokud jsem to dobře pochopila, tak i s obrázkem. :-)
    Bastard jeden... umí taky něco jinýho, než nás pořád lákat na nevydaný knížky?! :evil:
    upraveno 17. dubna 2014
    *** Tento uživatel zde debilně trolloval. Úroveň své trapnosti si druhý den uvědomil, a příspěvek smazal. ***
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 16. dubna 2014
    Hildegarda napsal(a):

@Nevada Chvilu, sladku chvilu som si myslela, ze hovorite o siestej knihe. Kedy ja uz vyrastiem z tych rozpravok?!

Ja az do tvojho príspevku :D Si mi pokazila radosť..
    Som bol tak uradostnený, že som si ani nevšimol, v akom topicu sme..

BTW zajtra zverejní Martin ukážku z tej knihy
    (nedalomi to :D )
  • No a tady je ta ukázka, i s Martinovsky megalomanským obrázkem :-)
    Paráda :)
  • Tak ten obrázek maličkého Aegona na obrovském Balerionovi mě vážně pobavil :-D
  • sakra, nebýt tebe, ani bych si toho Aegona nevšiml :D
  • Talpress mi konečně odpověděl na můj dotaz, zda toto dílo plánuje přeložit do češtiny. Moc nadšený jsem z ní nebyl: "Podíváme se na to, až to tam vyjde."
    Doufal jsem, že o tom budou mít jasno trochu dřív :-( Takhle to zatím moc nevypadá, že by se do toho hrnuli...
    Prostě Talpress, no :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.