@Nevada No im stačilo asi dať veľkým Ice and Fire, ktoré je najčastejšie spojené s Piesňou a menšie Game of Thrones dali ako bonus. Ono je to smutný paradox, že celá séria je viac o tej Hre než o nejakej Piesni, o ktorej zas tak veľa nevieme (akurát, že je to subjekt veštby). Možno by aj Martin uznal, že lepší názov pre sériu by bol Hra o tróny a skôr ten záver by sa mohol volať Pieseň (esteticky mi to viac sedí normálne, ale takto by o sedelo technicky).
Ad Drak na obálke - mne strašne evokuje tú pečať z knihy Nekonečného príbehu.
@Nevada: no hlavně to vypadá, že ten drak má dvě nohy - (dle umístění) levou zadní a pravou přední a tělo téměř kulovité jen o trochu širší než krk a dlouhé asi tak jako je jeho lebka... ... a navíc ty barvy...
Hmm, z obsahu to zatím nevypadá, že bychom se dozvěděli i něco víc o menších rodech. Očekával jsem i nějaký přehled všech erbů a třeba i nějaká další rodová slova. Asi jsem očekával víc encyklopedii než kroniku. :-k
Co myslíte, že je "The Glorious Reign"? Podle umístění by se to mohlo vztahovat k Robertově vládě (ale proč ten název), nebo na období před sedmi královstvími - to by mohlo být zajímavé, je ale nějaké takové?
Ja len dúfam že to bude aj v češtine. Po anglicky neviem ani ťuk a tak som odkázana na preklad. Ale podľa vzhľadu tých pár zverejnených strán to bude slušná rana pre peňaženku, keď je to také vytunené :-)
Jmenovala se Robbova žena (v eng.) opravdu Jayne, nebo je to překlep jako u "Tryiona" Lannistera? Česká je Jeyne, ne? Taky mě překvapuje Locke (matka Nedova otce), mimo seriál jsem žádný takový rod nezaznamenala. Jsem zvědavá, jestli budou někteří z těch lidí v knize vysvětlení ("tohle je ten Brandon, co..."), takhle je to hromada nicneříkajících jmen... :-? Ale stejně je to zajímavé :) @sveva Jo, a jsou každý v jiné generaci :-O
@CervenKa Jo, jsou tam překlepy, je to asi nějaká pracovní verze... Navíc tam ti potomci nejsou (někdy) chronologicky, takže ten William (Rickardův děd) byl pravděpodobně prvorozený, kdežto Rodrik (otec Rickardovy manželky) byl o dost mladší... Hm, takže Rickard si vzal svojí pratetu.. nebo prasestřenici..? :-k:-D
@CervenKa: To bych neřešil, třeba to odchytnou před vydáním... jako slovo hell místo heel v kapitole Mercy,... a jako neodchytili Daariovo příjmení v dodatcích DwD (je tam uveden dvakrát a jednou z toho jako Naeharis nebo tak nějak...)
Zajímavé jak málo Starků mělo dál děti. Lannisteři se rozmnožili do tolika linií a Starkové nic. Je jich hrozně málo, proti třeba právě Lannisterům. přijde mi to divné.
Jsem zvědavá do jakých detailů tahle "encyklopedie" půjde a nakolik se budou moje teorie shodovat s oficiální verzí, každopádně teď bude těžké je opustit a smířit se s tím, jak je to psáno a dáno :)
@Everett_Young Tipuji, že to u Starků fungovalo podobně jako v případě Eddardovi linie. Nejstarší se oženil, zajistil rodinu a ostatní se přidali k Noční hlídce. Jako to udělal Benjen. Věřím, že například u té osmičlenné Beronovi rodiny šli minimálně dva synové k Noční hlídce.
Na to, proč je tak málo Starků, se GRRM už ptalo dost lidí... Vysvětloval to myslím tím, že na Severu jsou drsné podmínky, různé větve rodu mezi sebou vedly spory a bojovaly proti sobě, odolávali útokům divokých, a v neposlední řadě se dávali k Noční hlídce. Ale tady v tom stromě určitě spousta Starků chybí... předpokládám, že tam nevypisoval všechny děti všech generací, jen v té přímé linii.
Komentáře
No im stačilo asi dať veľkým Ice and Fire, ktoré je najčastejšie spojené s Piesňou a menšie Game of Thrones dali ako bonus. Ono je to smutný paradox, že celá séria je viac o tej Hre než o nejakej Piesni, o ktorej zas tak veľa nevieme (akurát, že je to subjekt veštby). Možno by aj Martin uznal, že lepší názov pre sériu by bol Hra o tróny a skôr ten záver by sa mohol volať Pieseň (esteticky mi to viac sedí normálne, ale takto by o sedelo technicky).
Ad Drak na obálke - mne strašne evokuje tú pečať z knihy Nekonečného príbehu.
No ja dúfam, že sága nebude Nekonečný príbeh...
... a navíc ty barvy...
To by si sa divil, keby je tam samstatná kapitola Anatómia drakov a je tam opísané, ako majú mať draci dve nohy, prednú a zadnú :D
Asi jsem očekával víc encyklopedii než kroniku. :-k
Taky mě překvapuje Locke (matka Nedova otce), mimo seriál jsem žádný takový rod nezaznamenala.
Jsem zvědavá, jestli budou někteří z těch lidí v knize vysvětlení ("tohle je ten Brandon, co..."), takhle je to hromada nicneříkajících jmen... :-? Ale stejně je to zajímavé :)
@sveva Jo, a jsou každý v jiné generaci :-O
Hm, takže Rickard si vzal svojí pratetu.. nebo prasestřenici..? :-k :-D
Věřím, že například u té osmičlenné Beronovi rodiny šli minimálně dva synové k Noční hlídce.
Ale tady v tom stromě určitě spousta Starků chybí... předpokládám, že tam nevypisoval všechny děti všech generací, jen v té přímé linii.