Volby

upraveno 4. října 2014 v Rozličný pokec
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
1192022242536

Komentáře

• Ja som pravicovy, liberalny volic. Ale myslim ze tento vysledok je otrasny. Osobne povazujem za tragediu rastucu moc komunistickej strany ( ti nasi asimilovani v smere ma nijak neupojojuju tiez), ale vzostup babisa a tokio makumuru je uplne porovnatelny problem. Vzhladom na to ze vlastne ziadna "slusna vlada" nemoze vzist (bez ohladu na politicke spektrum) je zle.
  • sarven napsal(a):

ziadna "slusna vlada" nemoze vzist

Na to jsme v Česku zvyklí =D Laťka politické úrovně je u nás tak nízko, že hůř už být stejně nemůže. Cokoliv, co pomůže aspoň trochu omezit korupci a parlamentní despocii je krok k lepšímu.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mně se hlavně líbily ty "nezaujaté nezávislé komentáře" :)
  • svoa00 napsal(a):

sarven napsal(a):

ziadna "slusna vlada" nemoze vzist

Na to jsme v Česku zvyklí =D Laťka politické úrovně je u nás tak nízko, že hůř už být stejně nemůže. Cokoliv, co pomůže aspoň trochu omezit korupci a parlamentní despocii je krok k lepšímu.
    mno ked to pojde takto ešte pár (predčasních, a častíchň) voleb, tak to bude parlamentní anarchie :/(twisted ešte aj nový systém, resp.mix vznikne =D
  • upraveno 27. října 2013
    Babiš už připustil vládu s ČSSD, před měsícem jsem byl na jeho přednášce a tam se tak rozohnil když mu to někdo navrhl :) Kde ty loňské sněhy jsou, pár týdnů chtěl být jen v opozici :)
  • @Blackfish Bez účasti Babiše ve vládě(nebo alespoň s jeho podporou menšinové vlády) by byly předčasné volby
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tom napsal(a):
    =D
    Dopadlo to tak jak to dopadlo. Čekal jsem takový výsledek a zčásti jsem za něj i rád. Jsem rád že strana přátel mlhoše zemana se tam nedostala a vyhořela. Jsem rád že se tam opět dostalo KDU-ČSL, s novým vedením. Topka si výrazně nepohoršila. ODS potřebovala výprask aby se tam udělal pořádek a zbavili se kmotrů z čech. A teď je na čase aby se historicky znemožnila ČSSD (znovu, lidi už na vajíčka zapomněli) Ano (Protože se strejdou eštébákem, líp nebude). Jediné co mě mrzí je vytrvalý postup rudých. Lidi mají moc krátkou paměť, a někteří nevidí dál než na špičku vlastního nosu.

V poslední době zjišťuji, že si vlastně sami vládnout nemůžeme, že demokracie je pro tupé lidské stádo ještě moc složitá věc. Jedinec, nad svým rozhodnutím dokáže rozumně přemýšlet, lidské stádo se hloupostí dere kupředu. Že se mi až tak neprotiví myšlenka malé skupiny lidí, řídící stát na základě hlasování a nepřenechání žádné rozhodovací moci lidu. Oligarchie, jaká platila ve starověké Spartě. Pokud by stát řídili dobře, nevidím žádný problém.
  • @Blackfish
    Pokud by stát řídili dobře, nevidím žádný problém.
    Já bych viděl takový malý problém právě v tom "Pokud by stát řídili dobře"
    sem rád že se tam opět dostalo KDU-ČSL, s novým vedením.
    :hand: Do vlády nepatří ani křesťanští, ani muslimští, ani jiní fanaticky smýšlející maniaci.
    Jediné co mě mrzí je vytrvalý postup rudých.
    Postup? Pokud vím, dříve měli i 17 a více procent, tentokrát to bylo 15%. Pokud tě tedy nemrzí jejich pád, pak nevím kde je problém.
    demokracie je pro tupé lidské stádo ještě moc složitá věc
    image
  • @Everett_Young co ten leteckej smajlík
  • Ještě ke komunistům - skutečně to není žádné posilování. Mají stálou voličskou základnu, která k volbám pravidelně chodí. To je všechno.

Je milé, jak jsou zástupci stran, co se dostaly do parlamentu, v debatách konstruktivní. Jediné, co mě přesvědčuje o tom, že nebudou další předčasné volby, je ale fakt, že to řekněme zhruba rok nebude v zájmu ani jedné strany. A nepřipravenost ANO mě šokuje. O co jim teda šlo - o státní příspěvek?
  • @svoa00 Babiš si tím udělal reklamu sám na sebe a navíc získal hromadu peněz a oveček. Víc nepotřebuje.
  • @Blackfish Co se týče ČSSD tak ta se začala prát už dnes :D
    :) Nejde o výsledek jako takový. Ovšem z toho co vím, a jak jsem seděl u volební komise, začínají se všude, komunisté prosazovat čím dál tím víc, v žádné obci v okolí nevyhrála pravice, což je standardní, morava je oranžová ať už si říkám cokoliv. Ale, i ti oranžoví v okolí ochabují a rudí přetahují jejich voliče, naopak pravice se roztříštila z ODS a TOP 09 na ODS, TOP09, ANO a Úsvit. A abych řekl pravdu, pár lidí co měli v olomouckém kraji na kandidátce KDU, znám a nedají se považovat za fanatiky.

Pokud by stát řídili špatně? Zavedl bych metodu mistra Ilyria a nahradil je.
    @svoa00 Oni si mysleli, že se nedostanou takhle vysoko, že se budou šmrdlat v opozici.
  • @Blackfish Mustafa Kemala na ně :twisted:
    @Everett_Young No jo, můj dědek je na tom ještě líp, říká, Hitlera na vás, aspoň 10 let. :D

Ale to je trošku mimo. Žádný pořádný státník tady v tom státě nebyl od Beneše.
  • @Blackfish Mustafa Kemal nikoho nezplynoval, jen vymyslel, že pokud se dostane v turecku k moci někdo kdo pojede podle náboženských zákonů místo zákonů právních (např muslimské právo) tak bude svržen. Proto je turecká armáda naprosto oddělená od politiky aby mohla hlídat vládce. A když dělá bordel...no, na bordel se musí se smetákem, to říkala moje máma :D
    Já vím kdo byl Ataturk, a co zavedl, jen jsem si vzpomněl na tu dědovu hlášku při té tvé :) Nemělo to být mířeno jako srovnání. Proto jsem psal že to mé je trošku mimo téma.
    muslimské právo
    Tady by se flanker mohl ozvat a říct, že muslimské právo je chybné označení pro islámské právní systém čili "Šária"

Nehledě na to že, tenhle systém byl dopněn v některých zemí o kontinentální a angloamerické právo.V posledních 30 letech se zase prosazuje Šária do popředí v Saudské Arabii a Kuvajtu
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Že se mi až tak neprotiví myšlenka malé skupiny lidí, řídící stát na základě hlasování a nepřenechání žádné rozhodovací moci lidu. Oligarchie, jaká platila ve starověké Spartě. Pokud by stát řídili dobře, nevidím žádný problém.
    Tohle vždycky ztroskotá na tom, kdo by měla bejt ta skupina osvícenejch. Většina lidí do ní samozřejmě zařadí sebe. Jakmile nebude mít ta oligarchie konkurenci a tím pádem nečelí riziku, že její chyby budou trestány, nakonec si začne dělat, co se jí zlíbí bez ohledu na realitu. Na tom troskotaly monarchie, nacisti i pěst dělnické třídy. Ale o tom jsme tu už mluvili několikrát.
  • Blackfish napsal(a):

..Jediné co mě mrzí je vytrvalý postup rudých. Lidi mají moc krátkou paměť, a někteří nevidí dál než na špičku vlastního nosu.

V poslední době zjišťuji, že si vlastně sami vládnout nemůžeme, že demokracie je pro tupé lidské stádo ještě moc složitá věc. Jedinec, nad svým rozhodnutím dokáže rozumně přemýšlet, lidské stádo se hloupostí dere kupředu. Že se mi až tak neprotiví myšlenka malé skupiny lidí, řídící stát na základě hlasování a nepřenechání žádné rozhodovací moci lidu. Oligarchie, jaká platila ve starověké Spartě. Pokud by stát řídili dobře, nevidím žádný problém.

thumb-up, vcelku souhlas,
    jj, presne tak, oligarchie, / alebo absolutistická osvietenská monarchie, ale "s trochu lidskou tvárí" - napr. niektoré veci by bolo dobre zachovať, napr. referendá,/plebiscity a pod. u nekterích tém a otázek, týkajících se lidí - dá to lepší, vernejší obraz, je to aj dobrý zpusob feedbacku, a celkovo to dobre vyzerá - aj pred lidmi, aj v zahraničí, a u lidu..
    (nj, heh, tak napr. plebiscity a referendá používal už dost čast kupodivu napr. hitler, - viz.nedávny článok o jeho sposobe spravenia referenda (tušim rok *38) pre Rakúšanov o Anšluse Rakúska a vedúcej úlohe nsdap & vudce.. hádajte jako dopadol ten plebiscit ? ;D) - cca 96 - 99% bolo za to velké "Ja" (vo "velkom vystredenom krúžku" :twisted: , jako taká malá nápoveda, "pomknutie, postrčenie, jako majú ludia hlasovať, jaký výsledok je želaný.. (plus, samotné hlasovanie nebolo tajné, označený hárok sa odovzdával priamo do rúk volebnej komisii :king: :-# =D
  • Tak co jsem četl příspěvky, tak moc nechápu, některý vyjádření o KDU. S komunisty do žádný vlády rozhodně nepůjde a ani nebude ve vládě ani s tolerancí komunistů ( pro zapomnětlivý v roce 2006 na to dojel v KDU Kalousek).
    Jinak se ukazuje jaký jsou v ČSSD hovada ( Hašek a spol) řízený ještě větším hovadem na hradě. Takhle odstřelit předsedu za špatný volební výsledek, který rozhodně částečně způsobily sami rozpolceností strany - to celkem síla. A Zeman po tom co jeho pseudostrana drtivě propadla u voleb, tak se ser* do ČSSD. Spíše by se měl starat o to aby mu tam dneska někdo přišel a převzal vyznamenání ( ale co Čuba rád nakluše)
  • sarven napsal(a):

úprimnú sústrasť. vyzerá to žiaľ na talianský model totálne rozdrobeného parlamentu a volieb každú chvíľu... :(

nebude tak zle, snad. Babiš nás paradoxně uchránil od toho, na co ČSSD nepochopitelně znovu vsadila a sice jen a jen komunisty. Musím se smát, že levice zase nemá většinu - ani po těch letech pravicových vlád. To je už na střelení do hlavy...

Babiš sám o sobě je děs, ale asi ne takový jako Okamura. Ten se obklopil jen pohůnky, Babiš tam nemá jen stádo. Takže věřím, že to (ČSSD+KDU+ANO) nějak fungovat může. Tedy až si socani vyjasní, jestli jim šéfuje Sobotka či Zeman.
  • @alek Což, že ČSSD nemá většinu, ale to co zvládla během jednoho dne předvést. :)
  • ČSSD nic, to Mlha :-)
  • Mno, příjemně mě v téhle situaci překvapil jenom konstruktivní přístup ANO i KDU, kteří se rozhodli, že nebudou čekat, komu budou dělat děvku.
  • Současná politická situace mě inspirovala ke složení rýmovačky, kdyby nešlo o tak důležitou věc jako je nová vláda škodolibě bych to co se děje Haškovcům přál.
    Jmenuji se Michal Hašek
    Zemana jsem věrný šašek
    puče se mi nedaří
    podrazáci narazí.
    Nebyl jsem i byl jsem v Lánech
    poradit se o skvělých plánech
    kdo by to byl býval tušil
    že Sobotka vytrvá
    To co Zeman chvatně ušil
    už se asi nekoná.
    Je to škoda pro Vás všechny
    že vám vládnout nebudu
    mít alespoň nějakou slušnost
    vnímal bych tu ostudu
    korýtka se dále držím
    proč bych se ho nedržel
    od toho je tady Škromach
    aby mě v tom podržel
  • upraveno 30. října 2013
    To to zas jednou dopadlo..

Souhlasím s panem Okamurou v otázce odvolatelnosti politiků. A kde lépe začít, že? No nic, úlet demokracie budeme muset nějak přežít, třeba bude líp.

Pan Babiš se sice hrnul do politiky, ale zatím nějak netuší, co tam chtěl vlastně dělat. Možná si to časem ujasní, uvidíme. Přesto stále nechci, aby někdo řídil stát jako firmu, ani aby moje děti jednou žily v autobuse (tedy linkovém, na tom volebním zrovna tenhle slogan neměli). Nejspíš není pro každého.. ;-)

Doufám, že se ČSSD očistí od různých šašků a začne třeba něco dělat. Přijde mi, že MZ nedokáže zůstat nad věcí, ale netuším, zda je to tím, že pije moc, nebo málo.

"Postup rudých" lze celkem jednoduše vysvětlit přechodem části voličů od názorově nejednotné ČSSD při (zřejmě opodstatněné) nedůvěře lidí v Zemanův spolek. Na rozdíl od ostatních mě to ani nemrzí, ani neděsí. Pro úplnost - netančím ani oslavné tanečky s třešničkami za uchem. To, že si zbytek levice počíná jak si počíná, žádným důvodem k oslavám není.

Vítám zpět hady (kterým jsem to hodil minule), i když z nového pana předsedy zrovna nadšený nejsem. Hlavně doufám, že začnou konečně dělat konzervativní politiku. Plýtvat svůj čas a úsilí bezúčelným navážením se do KSČM jí není, naopak, je to podle mě jeden z důvodů proč si nikdy nezískali větší podporu.

Kvůli těmto volbám jsem si vůbec poprvé pořídil voličák. Stačí dorazit na příslušný úřad s občankou a umět se podepsat. Důvod, proč to zmiňuju není ten, že bych ho pak zapomněl doma, jak by někdo možná čekal. Jen mi přijde poněkud kontroverzní možnost "kroužkovat" v obvodě kde nežijete..

Můj osobní názor je, že pokud je technicky nerealizovatelná výměna informací mezi obvody, neměl by "hostující" volič mít možnost udílet preferenční hlasy. Proto jsem nekroužkoval.

Navíc jsem přesvědčen, že člověk dlouhodobě pobývající mimo území státu by měl mít úplně pozastavené volební právo. Vím, že z tohohle názoru se může typický "liberál" posrat, tak mě zajímá, s čím kdo přijde..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.