Volby
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
V poslední době zjišťuji, že si vlastně sami vládnout nemůžeme, že demokracie je pro tupé lidské stádo ještě moc složitá věc. Jedinec, nad svým rozhodnutím dokáže rozumně přemýšlet, lidské stádo se hloupostí dere kupředu. Že se mi až tak neprotiví myšlenka malé skupiny lidí, řídící stát na základě hlasování a nepřenechání žádné rozhodovací moci lidu. Oligarchie, jaká platila ve starověké Spartě. Pokud by stát řídili dobře, nevidím žádný problém.
Je milé, jak jsou zástupci stran, co se dostaly do parlamentu, v debatách konstruktivní. Jediné, co mě přesvědčuje o tom, že nebudou další předčasné volby, je ale fakt, že to řekněme zhruba rok nebude v zájmu ani jedné strany. A nepřipravenost ANO mě šokuje. O co jim teda šlo - o státní příspěvek?
Pokud by stát řídili špatně? Zavedl bych metodu mistra Ilyria a nahradil je.
Ale to je trošku mimo. Žádný pořádný státník tady v tom státě nebyl od Beneše.
Nehledě na to že, tenhle systém byl dopněn v některých zemí o kontinentální a angloamerické právo.V posledních 30 letech se zase prosazuje Šária do popředí v Saudské Arabii a Kuvajtu
jj, presne tak, oligarchie, / alebo absolutistická osvietenská monarchie, ale "s trochu lidskou tvárí" - napr. niektoré veci by bolo dobre zachovať, napr. referendá,/plebiscity a pod. u nekterích tém a otázek, týkajících se lidí - dá to lepší, vernejší obraz, je to aj dobrý zpusob feedbacku, a celkovo to dobre vyzerá - aj pred lidmi, aj v zahraničí, a u lidu..
(nj, heh, tak napr. plebiscity a referendá používal už dost čast kupodivu napr. hitler, - viz.nedávny článok o jeho sposobe spravenia referenda (tušim rok *38) pre Rakúšanov o Anšluse Rakúska a vedúcej úlohe nsdap & vudce.. hádajte jako dopadol ten plebiscit ? ;D) - cca 96 - 99% bolo za to velké "Ja" (vo "velkom vystredenom krúžku" :twisted: , jako taká malá nápoveda, "pomknutie, postrčenie, jako majú ludia hlasovať, jaký výsledok je želaný.. (plus, samotné hlasovanie nebolo tajné, označený hárok sa odovzdával priamo do rúk volebnej komisii :king: :-# =D
Jinak se ukazuje jaký jsou v ČSSD hovada ( Hašek a spol) řízený ještě větším hovadem na hradě. Takhle odstřelit předsedu za špatný volební výsledek, který rozhodně částečně způsobily sami rozpolceností strany - to celkem síla. A Zeman po tom co jeho pseudostrana drtivě propadla u voleb, tak se ser* do ČSSD. Spíše by se měl starat o to aby mu tam dneska někdo přišel a převzal vyznamenání ( ale co Čuba rád nakluše)
Babiš sám o sobě je děs, ale asi ne takový jako Okamura. Ten se obklopil jen pohůnky, Babiš tam nemá jen stádo. Takže věřím, že to (ČSSD+KDU+ANO) nějak fungovat může. Tedy až si socani vyjasní, jestli jim šéfuje Sobotka či Zeman.
Jmenuji se Michal Hašek
Zemana jsem věrný šašek
puče se mi nedaří
podrazáci narazí.
Nebyl jsem i byl jsem v Lánech
poradit se o skvělých plánech
kdo by to byl býval tušil
že Sobotka vytrvá
To co Zeman chvatně ušil
už se asi nekoná.
Je to škoda pro Vás všechny
že vám vládnout nebudu
mít alespoň nějakou slušnost
vnímal bych tu ostudu
korýtka se dále držím
proč bych se ho nedržel
od toho je tady Škromach
aby mě v tom podržel
Souhlasím s panem Okamurou v otázce odvolatelnosti politiků. A kde lépe začít, že? No nic, úlet demokracie budeme muset nějak přežít, třeba bude líp.
Pan Babiš se sice hrnul do politiky, ale zatím nějak netuší, co tam chtěl vlastně dělat. Možná si to časem ujasní, uvidíme. Přesto stále nechci, aby někdo řídil stát jako firmu, ani aby moje děti jednou žily v autobuse (tedy linkovém, na tom volebním zrovna tenhle slogan neměli). Nejspíš není pro každého.. ;-)
Doufám, že se ČSSD očistí od různých šašků a začne třeba něco dělat. Přijde mi, že MZ nedokáže zůstat nad věcí, ale netuším, zda je to tím, že pije moc, nebo málo.
"Postup rudých" lze celkem jednoduše vysvětlit přechodem části voličů od názorově nejednotné ČSSD při (zřejmě opodstatněné) nedůvěře lidí v Zemanův spolek. Na rozdíl od ostatních mě to ani nemrzí, ani neděsí. Pro úplnost - netančím ani oslavné tanečky s třešničkami za uchem. To, že si zbytek levice počíná jak si počíná, žádným důvodem k oslavám není.
Vítám zpět hady (kterým jsem to hodil minule), i když z nového pana předsedy zrovna nadšený nejsem. Hlavně doufám, že začnou konečně dělat konzervativní politiku. Plýtvat svůj čas a úsilí bezúčelným navážením se do KSČM jí není, naopak, je to podle mě jeden z důvodů proč si nikdy nezískali větší podporu.
Kvůli těmto volbám jsem si vůbec poprvé pořídil voličák. Stačí dorazit na příslušný úřad s občankou a umět se podepsat. Důvod, proč to zmiňuju není ten, že bych ho pak zapomněl doma, jak by někdo možná čekal. Jen mi přijde poněkud kontroverzní možnost "kroužkovat" v obvodě kde nežijete..
Můj osobní názor je, že pokud je technicky nerealizovatelná výměna informací mezi obvody, neměl by "hostující" volič mít možnost udílet preferenční hlasy. Proto jsem nekroužkoval.
Navíc jsem přesvědčen, že člověk dlouhodobě pobývající mimo území státu by měl mít úplně pozastavené volební právo. Vím, že z tohohle názoru se může typický "liberál" posrat, tak mě zajímá, s čím kdo přijde..