@Aviv Luke má hlavně obrovský pocit viny za to, co všechno odstartovalo jeho přičiněním. Líbilo se mi, že se nesnaží synovce napravit, to může Ben Solo udělat jenom sám.
A ešte jedna myšlienočka... Časovo to nie je úplne jasné, ale Lukov obrat k hrdinstvu nastáva niekedy okolo bodu, keď Kylo zabije Snokea. Snokea, o ktorom sme špekulovali, že tak ako zvádzal Bena, tak možno aj vnukol Lukovi samotnú myšlienku na zabitie Bena v spánku (a to, že ju prakticky hneď zavrhol svedčí o sile jeho charakteru, nie?). Snokea, u ktorého sa špekuluje o tom, že možno rátal s tým, že Kylo by ho mohol zabiť, že mu to zapadalo do plánov, pretože ten trik by nefungoval, keby boli použité slová iné a naozaj to pôsobilo nejako príliš ľahko. Snokea, o ktorom dokopy nič nevieme. Moja hypotéza je, že ten milovník nadrozmerných hologramov mohol mať nejaký diaľkový vplyv na psychický stav Skywalkera. Nič veľké, ale ak jeden stojí na okraji priepasti, stačí málo. A až ho nebolo, ovplyvňovanie bolo ukončené a Luke je takmer hneď nápomocný.
@Aviv k tomu lukovu odriznuti od sily. Vzpomnel jsem si na jednu sw hru kde byla postava jediho ktery byl odriznutnod sily. Takze neco takovyho mozneho je byt mimo kanon.
Btw. Ta hra byla Knights of the old republic 2 .. ted po asi dvouletech hraju prvni dil a i kdyz grafika ke dnes jiz nekde jinde, still best starwars story ever :)
@sfik Je boj ve SW hrách někdy v jiném smyslu než impérium versus rebelové/republika? Vím, že v SW loru existují i jiné věci, proti kterým se dá bojovat, ale bylo to někdy použité i mimo knížky/komiksy?
@sfik OK, díky za info. Šíření entuziasmu je sice záslužná činnost, ale nemůžu začít hrát. Jsem osoba dost náchylná k závislostem, takže počítačové hry se snažím radši ignorovat ;-)
@svoa00 Až to uděláš, tak se svěř s dojmy. I když se u nich najde také dost bullshitů, tak rozhodně šlo o originální a ne úplně špatný příspěvěk do EU.
Předpokládám, že tohle je relevantní zdroj. Mají v sobě něco v Klingonů a trošičku z Borgů, ale jsou zvrácenější.
Ptala jsem se pro inspiraci, s čím se může vytasit další trilogie, protožeuž mám určitou představu, co se bude dít v Epizodě IX. Tihle típci by nebyli vůbec špatní antagonisti.
@svoa00 Určitě, akorát by museli odstranit ten bullshit, že jsou imunní vůči síle, protože to je mnohem větší blbost než Reylo s létající leiou dohromady. :D Nahradit to můžou tím, že budou v masivní přesile.
@svoa00 O Revanovi snad že i vyšla knížka :) ale nevím jaká je.. Na databázi knih má tuším velmi bídné hodnocení :D Ale Revan je asi moje oblíbená postava (samozřejmě můj RPG Revan který se vrátil ke světlu :) ).
@Tyrion Lannister Jestli myslíš tou druhou linkou boj o moc, tak souhlasím, že se tomu měli věnovat víc, ale žíly mi to zase netrhá.
Pokud jde o to, proti komu by měli Kylo Ren a Rey společně bojovat, tak se budu držet při zemi a nebudu předpokládat, že si pro třetí díl vytáhnou ze zadku něco úplně nového. Bude to První řád. Hux má samozřejmě s novým šéfem problém, ale potřebuje proti němu pomoc. Dovolím si spekulovat, že mu pomůžou rytíři z Renu. Jedno ze základních poučení o moci je, že uzurpátoři to mají vždycky těžké, protože je snadno nahradí jiný uzurpátor.
Komentáře
Časovo to nie je úplne jasné, ale Lukov obrat k hrdinstvu nastáva niekedy okolo bodu, keď Kylo zabije Snokea. Snokea, o ktorom sme špekulovali, že tak ako zvádzal Bena, tak možno aj vnukol Lukovi samotnú myšlienku na zabitie Bena v spánku (a to, že ju prakticky hneď zavrhol svedčí o sile jeho charakteru, nie?). Snokea, u ktorého sa špekuluje o tom, že možno rátal s tým, že Kylo by ho mohol zabiť, že mu to zapadalo do plánov, pretože ten trik by nefungoval, keby boli použité slová iné a naozaj to pôsobilo nejako príliš ľahko. Snokea, o ktorom dokopy nič nevieme.
Moja hypotéza je, že ten milovník nadrozmerných hologramov mohol mať nejaký diaľkový vplyv na psychický stav Skywalkera. Nič veľké, ale ak jeden stojí na okraji priepasti, stačí málo. A až ho nebolo, ovplyvňovanie bolo ukončené a Luke je takmer hneď nápomocný.
Btw. Ta hra byla Knights of the old republic 2 .. ted po asi dvouletech hraju prvni dil a i kdyz grafika ke dnes jiz nekde jinde, still best starwars story ever :)
Předpokládám, že tohle je relevantní zdroj. Mají v sobě něco v Klingonů a trošičku z Borgů, ale jsou zvrácenější.
Ptala jsem se pro inspiraci, s čím se může vytasit další trilogie, protožeuž mám určitou představu, co se bude dít v Epizodě IX. Tihle típci by nebyli vůbec špatní antagonisti.
http://cs.starwars.wikia.com/wiki/A'Sharad_Hett
Pokud jde o to, proti komu by měli Kylo Ren a Rey společně bojovat, tak se budu držet při zemi a nebudu předpokládat, že si pro třetí díl vytáhnou ze zadku něco úplně nového. Bude to První řád. Hux má samozřejmě s novým šéfem problém, ale potřebuje proti němu pomoc. Dovolím si spekulovat, že mu pomůžou rytíři z Renu. Jedno ze základních poučení o moci je, že uzurpátoři to mají vždycky těžké, protože je snadno nahradí jiný uzurpátor.