Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
1969799101102109

Komentáře

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik Chtít může :twisted:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. prosince 2019
    Mandalorian 1x05 - další a další udičky pro fandy původní trilogie. A zabírá to :)
  • Heh. Mě začíná zajímat, k čemu se chtějí v téhle sérii dopracovat, protože tohle byla jenom další planeta týdne, ačkoliv zábavná. Mě naopak to pomrkávání a udičky moc neberou. To prostě nestačí. Měli by hlavně pomalu dávat nové informace o té době po pádu Impéria, ne se ohlížet. Jako netvrdím, že je něco špatného na tom mít rád jenom původní trilogii (i když někteří s tímhle zaměřením mají problém i s Návratem Jediho), ale nevím přesně, proč se LF zaměřil na tuhle skupinu. Jsou to do velké míry právě jenom fanoušci původní trilogie, ne Hvězdných válek jako celku, už z principu se jim teda nemůžou zavděčit.
  • @svoa00 To pomrkávání je fajn ale už toho začíná být dost. Jediný význam téhle epizody pro ten děj kolem babyYody byl ten že po nich pořád jdou, což jsme věděli už z minula po scéně v lese. Vlastně jsme se nehli z místa ani o centimetr.
    upraveno 10. prosince 2019
    @svoa00 @sfik
    Víc imho ani nečekejte. Baby Yoda a jeho ochránce jsou jen prostředek na vyprávění minipříběhů z Divokého západu předaleké galaxie. První dva díly jen navodily schéma a dál to bude o osamělém žoldákovi, který chrání "bezmocné" mládě a snaží se protlouct životem mezi odrážením útoků pronásledovatelů a zakázkami pro obživu. Jak už tady psal tuším Tyrion, prostě Lone Wolf and Cub ve vesmíru.
    Popravdě, ani by mě nepřekvapilo, kdyby zatím autoři ani nevěděli, jak to skončí a co s mrnětem do budoucna.
  • @sfik To souhlasím.

@Nevada Neříkám, že se mi to nelíbí, ale co teda chtějí nabídnout v druhé sérii, to netuším. Nevím proč, ale tenhle formát seriálu mi připomněl xenu a Herkulese :D
  • @svoa00 Ale tenhle formát mi osobně vyhovuje a tak nějak mi v dnešních seriálech chybí.
  • @svoa00
    ale tenhle formát seriálu mi připomněl xenu a Herkulese
    No tak: stand alone epizody, hlavní hrdina cool bijec, a legrační parťák :D přesnější přirovnání už vymyslet nejde :D Snad se objeví čas od času Ares...

@Nevada @StandazPorubhradu
    Pokud v tomto formátu budou pokračovat tak se to prostě omrzí. Takže pro mě za mě ať to tento formát i má, ale ať to včas zastaví..
    @svoa00
    Mě začíná zajímat, k čemu se chtějí v téhle sérii dopracovat, protože tohle byla jenom další planeta týdne, ačkoliv zábavná. Mě naopak to pomrkávání a udičky moc neberou. To prostě nestačí. Měli by hlavně pomalu dávat nové informace o té době po pádu Impéria, ne se ohlížet.
    Těžko čekat, že seriál bude dělat něco, co nedělá ani nová trilogie. Tady alespoň o ohlížení je doplněné o ne úplně profláklým konceptem Vlk samotář a mládě a navíc bylo vellice příjemné vidět po dlouhé době známé místo :D Mne ten formát "pouhých" dobrodružství Manda a dítěte vyhovují.
    upraveno 12. prosince 2019
    The Mandalorian 1x05 Po čtrnácti dlouhých letech jsme se vrátili na planetu Tatoonie a já jsem z toho naprosto odvázanej. Určitě bych do budoucna ocenil i ve filmech, kdybychom se vraceli na známá místa už jenom z toho principu, že "nové" planety jsou jenom kopie těch starých. Vidět znovu legendární přistávací plošinu s proslulým barem, jak říká Nevada ty udičky fungují a to nemusím být fanouškem originální trilogie, neboť jako fanouška prequelů měl potěšil návrat nejmocnější bytosti v Galaxii High Ground.
    Mechanička byla dostatečně vtipná a baby Yoda dostal několik vělice roztomilých scén, stejně jako naši droidi kyklopové, které jsem také rád znovu viděl. Zápletka s vražedkyní dostatečně uspokojivá bylo hezké vidět další vybavení světlice těším se na další díly.
  • @Tyrion Lannister "že "nové" planety jsou jenom kopie těch starých" - No, to je hodně přehnané tvrzení. To, co bys chtěl - věčné opakování stejných lokací - by zredukovalo fiktivní svět zhruba stejně jako to, kdyby všechny důležité postavy byli příbuzní někoho.
  • @svoa00 spis bych si rekl ze kdyz se pohybujeme v predaleke galaxii jejiz klicove okamziky se deji na rekneme deseti planetach, ze to je nejak podstatna informace a ze to neni jen omezenou fantazii tvurcu. Protoze aby se klicove okamziky galaxie dely na nekolika planetach je nonsens
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

@Tyrion Lannister "že "nové" planety jsou jenom kopie těch starých" - No, to je hodně přehnané tvrzení. To, co bys chtěl - věčné opakování stejných lokací - by zredukovalo fiktivní svět zhruba stejně jako to, kdyby všechny důležité postavy byli příbuzní někoho.

Tak zatím všichni důležití záporáci byli příbuzní někoho =D Čemuž se doufám další trilogie už obloukem vyhne. Krom toho menší update by rozhodně neuškodil. Máme dvě epizody za sebou a neváme vůbec ponětí, kde se co děje.
    POZOR BOJLERY!!!

Takže to nakonec vypadá, že Nevada měla pravdu a Snokovo sladké tajemství opravdu je, že to byl celou dobu Palpatine =D A předpokládam tedy, že když Kylo mluvil s tou maskou, tak to byl taky Palpatine. A ty vize Rey, když vzala meč poslal taky Palpatine =D Vypadá to, že Abrams našel svoji univerzální odpověď na všechny otázky: "Nemám vůbec ponětí, takže: PALPATINE!" :D
    upraveno 13. prosince 2019
    Mandalorian 1x06 pokračuje v nastoleném trendu předchozích dílů, ale pořád mě to baví. Vlastně víc a víc :) Dokonce tentokrát ani ta akce nebyla až tak pitomá (i když lapsy tam pořád jsou). Jo, a díl je cca o 10 minut delší.
    Díky kulisám tohoto dílu jsem dostala neskonalou chuť si pustit znovu starou trilogii. A zítra pohledám DVD s Vlkem samotářem...
    Tyrion Lannister napsal(a):

POZOR BOJLERY!!!

Takže to nakonec vypadá, že Nevada měla pravdu a Snokovo sladké tajemství opravdu je, že to byl celou dobu Palpatine =D A předpokládam tedy, že když Kylo mluvil s tou maskou, tak to byl taky Palpatine. A ty vize Rey, když vzala meč poslal taky Palpatine =D Vypadá to, že Abrams našel svoji univerzální odpověď na všechny otázky: "Nemám vůbec ponětí, takže: PALPATINE!" :D

Video jsem neviděla, reaguju jen na text. Nechce se mi věřit, že něco tak zásadního by pustili ven s předstihem. Bude to spíš jen návnada, součást propagace. I když ty nové filmy jsou tak pitomé, že by mě vlastně ani nepřekvapilo, kdyby to byla pravda. Zoufalé doby vyžadují zoufalé činy.
    The Mandalorian 1x06. No teda! Tomu já říkám správně diverzní cast =D Je to vynikající potěšily výborné vtipy jako I was not Stormtrooper!!! nebo s tím Gungamen. Infiltrace vězení je slast a líbí se mi úplně zbrusu nový typ droidů stejně jako závěrečná scéna, kdy si je bere jednoho po druhém. A vidět znovu X-Wingy bylo taky za mne obrovské plus. Minulost Mandaloriana a její prozkoumávání také není k zahození. A baby Yoda vs droid super těším se na poslední dva díly.

• upraveno 14. prosince 2019
    Já teda nevím, já žádnou slast u Mandaloriana necítil. Spíš jsem si říkal proč je to to stejný přes kopírák. (Ne)Zaujaly absolutně nesympatický vedlejší postavy (jakože ta banda) oškliví twileci a telletubies robot. Opakující se ohrožení baby yody vyřešené v posledních minutách epizody.

To celé korunoval fakt že nekompromisní Mando zabil jen robota, protože lumpy raději pracně zabásnul (asi aby to prošlo u Disney ratingové komise). Nechápu že se fans nechávají takhle oblbnout. Disney servíruje každý týden hrachovou polívku a fans věří že mají každý týden něco jiného protože se změní název, talíř a lžíce.
    upraveno 14. prosince 2019
    @sfik No rozhodně se to obměňuje více než nová trilogie :twisted: Zdržím v tomto pripade k přirovnávání jidlu
    Mně prostě prison break přišel v rámci star wars celkem inovativní. Že se některé elementy opskuji no to muzeme říct i o filmech
    sfik napsal(a):

To celé korunoval fakt že nekompromisní Mando zabil jen robota, protože lumpy raději pracně zabásnul (asi aby to prošlo u Disney ratingové komise). Nechápu že se fans nechávají takhle oblbnout.

Tak mrtvých tam byla už hromada. Vždyť už tam Mando postřílel řadu lidí. To uvěznění bandy mělo být spíš na efekt. Že je tím potrestal mnohem víc, než kdyby je zabil.
    Jinak ani původní filmy přece neoplývají bůhvíjakou originalitou. Jde o styl zpracování a respekt k předloze - nevadí, že z ní Mandalorian čerpá (zrovna tenhle díl se silně inspiroval osvobozením princezny z Nové naděje), pokud ji tupě nevykrádá jako načančané, ale jinak prázdné sequelové pokračování.
    Pokud Ti nevoní styl - malé samostatné dobrodružství místo kontinuálního příběhu o mláděti, tak si Mandaloriana neužiješ. Hodnotíš totiž něco, co ten seriál vůbec není, ale Ty to očekáváš/chceš. A možná proto přehlížíš, co tam je. Pokud přistoupíš na pravidla hry, tak se třeba bavit budeš :)
    upraveno 17. prosince 2019
    Blíží se premiéra, proto přředstavuji TOP 10 predikci pro RisE of Skywalker xD

1) Palpatine zůstane mrtvi a ve filmu se vubec neobjeví a celá kampaň je trolling. Vzhledem k tomuhle videu nepravděpodobné ale po TLJ pořád možné
    2) Potopená Death Star je samozřejmě plně funkční protože proč k*rva ne.
    3) Rytíři z Renu chcipnou bez jediné věty dialogu
    4) Kylo Ren hodí Palpatina do šachty
    5) Abrams Palpatinuv návrat vůbec nevysvětlí, protože to je Abrams
    6) Kylo Ren přejde zpátky ke světle straně síly
    7) Rey je propojena s Palpatinem
    8) Rey a Kylo zalozi rodinu
    9) General Hux zradí Kylo Rena
    10) Vedle tohodle filmu bude Klony útočí vvypadat jako Občan Kane
  • upraveno 17. prosince 2019
    image

Celkom pekne to jedna k jednej vychádza, aj keď Mando nie je moc Starlord. :D
  • Já jdu na film už zítra večer, takže se vyvaruju všech těch zákeřných videí na YT, co už v názvu spoilerují. Ne, nepapíšu tady dojmy :D Po té nablblé kampani zaměřené na nostalgii, nudný odboj a heroické trio Rey-Finn-Poe jako Han-Leia-Luke 2.0., totiž trio, které nikoho nezajímá a ani neexistovalo (a existovat bude tak na pár minut), jsem hlavně ráda, že čekání je u konce. Čekám ale rozhodně další rozhořčená videa od autorů, co na film půjdou, i když je to teda další film, co zničil Star Wars.
  • Ja idem do kina v sobotu. ;-) Konšpirácie, ktoré sa objavili na internete, beriem zatiaľ len ako konšpirácie. Či sú pravdivé alebo vytiahnuté zo šachty... To uvidím v kine. ;-)
  • JoserJoser persona non grata
    Konspirace na internetu jsou vzhledem k tomu, že scénář filmu se jeden čas povaloval na eBay bohužel pravdivé-
    jinak pro zájemce, kdo by si chtěl počíst a připravit se na tu hrůzu, může zde https://star-wars-episode-ix-leaks-rumours-and-theories.webnode.cz/l/detailni-popis-deje-filmu/
    image
  • upraveno 18. prosince 2019
    Uf, na film teda večer půjdu, ale bohužel ty dnešní spoilery mě optimismem fakt nenaplňují. No, možná sem přece jenom zítra něco napíšu, protože jestli je to všechno pravda, tak si už brousím verbální vidle. Už proto, abyste si vy ostatní nekupovali lístky a ten chladnokrevný kalkul (kdyžtak vysvětlím zítra) Disneyho nepodporovali a nekazili si Vánoce tím, jak se SW změnilo v nihilistické depresivní puritánské poselství. JJ bude dobrý sociopat, když předem označoval konec ságy jako "nadějný" a někteří členové týmu taky, jestli jim tohle připadá "uspokojující" :roll: A kristepane, ten hejt na Rey se ještě oprávněně znásobí desetkrát.
    Ráno byla na ČT k premiéře SW asi desetiminutová reportáž. Mimo jiné tam byl rozhovor s Fukou, který zmínil, že spousta věcí zůstane na konci nedořešených. Že na řadu otázek odpověď prostě nedostaneme.
    Poprvé jsem přitom viděla záběry z toho filmu (zaváhala jsem, jestli napsat filmu, nebo to rovnou označit nějakým upřímnějším výrazem). Lidi, to vypadá, že to bude ptákovina... Jsem opět v pokušení jít na to do kina - čistě z recese, jestli to trumfne Twilight v titulu "nejhorší film, co jsem viděla v kině". (Jen se mi místní promítání s titulky kryje s firemním večírkem, tak nevím.)
    @Nevada Tak to mne vůbec nepřekvapuje, když to dělal Abrams chlap, který stál za LOST a navíc spousta těch otázek prostě smysl a) nedává b) nebyly vymýšleny s tím, aby k ním byla odpověď
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.