Oblíbená postava?
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Martellové: krása - Arianne
Ta se mi nelíbí :D
Samozřejmě, Tyrellové nejsou jediní, Lannistery mám celkově asi nejradši.
Chmur píše:
Myslíš, že je Margarey lesba?
Nemyslím, je to jen návrh.
Theon je hloupý kvůli tomu, že používá stejně jako Cersi pouze strach, který by ovšem měl být vyvážen laskavostí (on se o to trochu snažil... maličko, ale neodhadl míru) - panovník má být jako Bůh. Takový je trochu Stanis, ale ten je starozákonní, což mu vychází jen u jedinců jako je Davos.
To nic Varle. Půjč mi tu sekeru...
nie si ty nahodou undeground teacher? každopádne ti požičiam maximálne míč a/alebo píseň do nepohody. v manželstve sa môže zísť :)
Myslíš, že je Margarey lesba?
To né, Dany a Cersei taky nejdou lesby a Martin už jim dívčí hrátky jednou naordinoval. Tak proč by si nemohli užívat i mladé princezničky.
Neznám nikoho, kdo by neměl rád Jona
Tak teď už jo :-)
nie si ty nahodou undeground teacher? každopádne ti požičiam maximálne míč a/alebo píseň do nepohody. v manželstve sa môže zísť :)
I think we don't need to use full degrees here on far north, just teacher is enough for me.
I think we don't need to use full degrees here on far north, just teacher is enough for me.
Promiňte, já jsem začátečník, takže teď už přesně nevím o čem mluvíte :-)...
Německý čech, já americký čech wonderfull :-)
speedy: Ono je to možná lepší :)
Ne né, já sem rozuměl, o čem si psal. To jsem jen odpovídal jako Z. Svěrák v roli toho pomocného učitele. "My name is Václav Poustka. I am ... underground teacher" :-)
Polární noc, má zvláštní moc, každého přepadne smutek.
Tyrell, i Lev, Greyjoy i Dorn (čili Andalové), každý by nejradši utek
Ba i ti šikovní Karstarci, se silami jsou na konci.
Jen jeden z hrdinů neskoná, hrůzy severu hravě překoná.
Tam kde hyn, tam kde hyn, kde hynuli vlci
Tam kde hyn, tam kde hyn, kde hynuli vlci
Tam kde hyn, tam kde hyn, kde hynuli sobi,
Jon se přizpůsobil, Jon se přizpůsobil.
To je celé.
Můj cvičební meči s čepelí dřevěnou,
s tebou jsem cvičíval na Zimohradském nádvoří.
S tebou jsem přemohl většinou bratříčka,
k libosti tatíčka, k libosti neznámé matičky.
Ser Rodrik, dávno již pod drnem,
choulí se v hrobečku v kabátku chatrném.
Můj cvičební meči s čepelí dřevěnou,
jak se ti Rodriku, jak se ti odměním.
Vše, co's mě naučil, provedu Lannisterům,
semínka z tvých lekcí vydají úrodu.
Amaroun píše:Neznám nikoho, kdo by neměl rád Jona
Tak teď už jo :-)
Tak to seš jeden z mála :D
Ážmilid odhalí pamětní desku / to bude popola a stesku
:D
Knihy jsem četla už víckrát a musím říct, že mí oblíbenci se porůznu měnili, nesnášela jsem Sansu, to si pamatuji, dnes se na kapitoly s ní těším, je to prostě nejvíc realistická postava, jedná tak jak byla vychována, teprve v konfliktu s prostředím se vyvíjí a má velký potenciál. Dřív jsem naopak zvlášť v první knize zbožňovala Aryu, dnes jí nemohu vystát - je přehnaná, zkrátka tak malé děvče by se dle mého chovalo zcela jinak, prostě už se mi zdá, že autor přestřelil a udělal z ní supermega hrdinku, kterou nic a nikdo nezastaví.
K typicky oblíbeným:
Jon - nuda, absolutně kladný hrdina, jeho kapitoly se dají číst jen díky zajímavému ději u zdi, ale on sám je fádní jak bačkora. To samé platí pro Brana, toho jsem leckdy jako jednoho z mála měla nutkání přeskočit. Daenerys jsem baštila hlavně v prvních dvou knihách, později i když jsem její kapitoly s nadšením prosvištěla, už zkrátka nepatřila mezi elitu.
Mezi mé absolutní favority od začátku do (prozatimního) konce jsou Tyrion a Sandor, nejlepší dialogy, nejzajímavější životy, ačkoli ani jeden se nedá označit za stoprocentně kladného, fandím jim jakoby to byli hlavní hrdinové :D. Hlavně Sandor by si zasloužil o mnoho víc prostoru, nevěřím že je mrtvý a doufám, že o něm ještě uslyšíme.
No a v neposlední řadě Jaime, který doplňuje Sandora a Tyriona v mé pomyslné dvoraně slávy této ságy.
Ale měla-li bych to shrnout, oblibu u mě nemá postava sama o sobě, ale její interakce s ostatními, Sandor by nebyl tak skvělý bez Sansy a Aryi, Tyrion bez svého otce a Šae, Jaime bez Cersei a Brienne. Právě ty mezilidské vztahy dělají z těchto knih tak úžasný zážitek.
Ovšem nechápu, co mají všechny ty chytré, vnímavé a počestné čtenářky na Jaimem.
...teda zlatý vlasy :)
Sandor: "Královna Cercei, matka Joffreyho?"
Cercei (zmateně): "Ano, pse. Vždyť přece víš kdo jsem!"
Sandor jediným švihem rozsekne Cersei vedví, otočí se ke zkoprnělému Neddovi a prohlásí: "Tady je lepší otázky klást až potom." Pak zmizí v zákoutích Rudé bašty se slovy "Já se vrátím."