Oblíbená postava?
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Bran
Jon
Arya
Daenerys
Jamie
Osobne nesúhlasím s tým, že by kvalita kníh mala klesajúcu tendenciu, minimálne nie nejako výrazne. A holt kdo se bojí o vlky, nesmí číst ASOIAF :))
Hostina je IMHO tak slabá, protože GRRM plánoval hlavní události za mořem, a když byl nucen knihu rozdělit, Hostina zůstala víceméně bez významnějšího děje.
btw - hezké, žes to v novém příspěvku začernila, ale v tom původním jsi to nechala tak...
S takovou by se musel považovat za spoiler i název knihy, protože implikuje, že tam budou draci. :-(
Několik lidí tady už několikrát dali najevo, že nechtějí vědět z nové knihy vůbec nic. A tak se znovu ptám - je to vážně takový problém všechny informace z Tance označit jako spoiler?
Arya, Tyrion a Jon
Hra o trůny:
Eddard - skvělý
Catelyn - průměr
Sansa - průměr
Arya - něco mezi průměr a skvělý
Bran - špatný - s výjimkou několika málo kapitol se skoro nic něděje
Jon - skvělý
Tyrion - skvělý
Daenerys - něco mezi průměr a skvělý
Střet králů:
Catelyn - průměr - právě díky jedné scéně s Robbem a dějem v Bouřlivém konci
Davos - skvělý - nejlepší na něm jsou rozhovory se Stannisem námořní bitva na konci
Sansa - průměr - konečně nějaký vývoj postavy, ne jenom "Ach Joffrey!"
Arya - skvělý
Bran - průměr - konečně se něco děje a zjišťujeme něco více o vlčích snech
Jon - něco mezi průměr a skvělý- ne, že by se děj někam neposouval, ale některé kapitoly mě nebavily, ale ke konci se to už lepšilo
Tyrion - skvělý - parádní dávka trpasličích intrik a skvělá bitka na konci
Daenerys - skvělý - méně kapitol s více zajímavým obsahem, GRRM to skvěle vyvážil
Theon - skvělý - je to sice svině, ale číst si o něm mě nesmírně bavilo
Bouře mečů:
Catelyn - skvělý - Robb se vrátil a taky jsme se (živé) Catelyn napořád zbavili, co víc bych si mohl přát?
Davos - skvělý - Stannis je ještě parádnější, Davos je mi čím dál více sympatičtější, pijavice geniální
Sansa - skvělý - musím přiznat, že na tyto kapitoly jsem se dokonce těšil, konečně jsme se zbavili té hloupé holky
Arya - skvělý - sledovat osudy Západozemského Robina Hooda jejíma očima jsem si nadmíru užíval a cestování s Ohařem jakbysmet
Bran - skvělý - z Krysokuchaře jsem si málem nadělal do kalhot!
Jon - skvělý - nejlepší POV z Bouře a možná i z celé ságy
Tyrion - skvělý - ironií bylo, že jsem si zakončení jeho příběhu četl na záchodě, brrr
Jaime - skvělý - do Bouře mi přišel jako zloduch, teď je to moje další oblíbená postava
Daenerys - skvělý - Barristan se vrátil!
Samwell - skvělý - kdopak by neměl rád zabijáka?
Hostina pro vrány:
Cersei - průměr - koza, ale za to její intrikaření jí dám průměr
Sansa - skvělý - od Bouře mám ji a Malíčka čím dál více rád
Arya - skvělý - málo kapitol, ale dobrý zvrat na konci, to se musí nechat
Jaime - něco mezi průměr a skvělý - začátek nuda, v Říčních krajinách se to zlepšilo
Brienne - průměr - nebýt rozsáhlého popisu cestování sem a tam si jí oblíbím
Samwell - průměr - střídavě dobré a špatné kapitoly
Aeron - skvělý - tenhle fanatickej řízek mě dostal
Aša - skvělý - sice se v té kapitole nic moc nedělo, ale užil jsem si jí
Victarion - skvělý - obě kapitoly jsou lahůdka, zvlášť ta druhá
Areo - skvělý - ta jeho sekera mi přirostla k srdci
Arys - skvělý - ta jedna kapitola navnadila, ale GRRM jich tam mohl dát více
Arianne - skvělý - obě kapitoly na konci prošpikované zvraty, komu by se to nelíbilo?
Podtrženo sečteno, k mým nejoblíběnějším patří: Jon, Theon, Victarion, Davos, Arianne
A vím, že se opakuju, ale nelze jinak: Smrt Greyjoyům!
(Ale hlavně ne Margaery nebo Mace!)