Oblíbená postava?
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nejoblíbenější: 1) Arya Stark - Naše opět vidící malá psychopatka, která má zabíjení v krvi. Prostě číslo 1.
2) Davos Seaworth - Z všech G.R.R.Martinem vytvořených postav má právě Davos nejblíže k obyčejnému člověku který někdy musí dělat věci které nechce.
3) Jon Sníh - Z nedospělého a lehce naivního kluka ze začátku AGOT se stal zodpovědným lordem velitelem. Vývoj jeho postavy je pro mě hned po Brannovi nejzajímavější.
4) Bran Stark - Branovi kapitoly jsou jako víno. Ve hře o trůny nic moc, ale když se začali objevovat vlčí sny tak snílek Bran ( to se asi nikdy nezmění ) začal jít kupředu. Za těch pět knih to byl právě Bran který udělal ze všech největší pokrok. Mimochodem ty popisy potulování se po okolí v Létově kůži jsou naprosto úžasné.
5) Tyrion Lannister - Leprikon který nosí více smůly než štěstí ( Zeď - ztráta Benjena, Královo přístaviště - Smrt Rudé zmije :( :( :(, východ - chycení otrokáři ) ale přesto kapitoli celkem zaujmou
Nejnenáviděnější:
1) Cersei Lannister - Díky Tanci se dozvídáme že je nejen ukázkovou sbírkou nejhorších ženských vlastností ale, je navíc neuvěřitelně hloupá a sama by nic nedokázala.
2) Sansa Stark - Že se změnila??? Jak pro Rholla??? Vždyť je to pořád ta samá naivní káča co na začátku. Jediná pořádná věc kterou v celé sáze udělá bude že zabije Malíčka a stane se novou královnou údolí.
3) Catelyn Stark - Je sice už dvě knihy mrtvá ( ale před ní bych se o tom radši nezmiňoval ) ale to snad není důvod přestat jí nenávidět. Navíc Undead Catelyn je snad ještě horší než živá Catelyn.
4) Gregor Cleagane - ZABIL MI KENNYHO ( Red Vipera ), BASTARD!
5) Mellisandra z Ašaje - Kdo ví jak moc jí ten ohníček vlezl na mozek?
A co vám tak vadí na Greyjoyech? V Střetu jsem se rozhodoval komu fandit (Stark vs. Greyjoy), ale v Hostině už to bylo jasné, protože Robb je mrtvý, Cersei koza a Martellové se moc nezapojili. Tedy kromě toho, že Doran poslal pro "Oheň a krev" a pokusu korunovat Myrcellu.
Takže moji favoritové jsou prostě Greyjoyové a Martelové. Mohli by být i Lannisterové, když teď Kevan bude dělat Tommenovi dozor a Cersei hnije v žaláři.
V Tanci jsem asi na 100. stránce a teď nevim jestli mám fandit Victarionovi nebo Quentynovi, kdo získá Daenerys... už to zní jako telenovela brrrrr Tak ve Střetu jsem ho četl jenom kvůli Stannisovi, ale i ta námořní bitva na konci byla skvělá, v Bouři mě bavily všechny jeho kapitoly.
Ale myslím si, že Melisandra je natolik "záhadná" postava, že POV by jí jen ublížilo. Některým postavám je lepší do hlavy nevidět.
Každopádně Melissandra je kněžka, tak se musí chovat trošku jako náboženský fanatik, což ji přidává negativního hodnocení.
Davos je jedna z mála opravdu kladných postav. Osobně ho mám ráda, ale moc se toho kolem něj neděje, proto může připadat nudný.
Davos je u mě takovou snahou o nahrazení Eddarda. Ale dost v tom pokulhává.
V Tanci u mne ale celá grupa kolem Stannise značně stoupla na hodnotě (kromě Královny fousáče)
(Léto by vám to vysvětlil).
A chudinku Mellisandru byste chtěli zabíjet, hanba vám :-) a to její čarování přece trochu nastíněný je...v Tanci hází nejakej prach do ohně a ten pak víří a hoří barevně. Jsem si jistej že v Ašaji vedou i nějakej prach po kterým má ty svý vize.
Davos neslouží servilně, proti tomuto výrazu se co nejostřeji ohrazuji, neb znamená bezpáteřnost, bezúsudkovost. Davos se vnitřně ztotožňuje se Satnnisovým pohledem na spravedlnost, což je dle mého naprosto odlišná věc. Ano, je to moje nejoblíbenější postava a kdo říká, že se kolem něj nic neděje, ten by to měl vzít znovu od začátku...