Oblíbená postava?

upraveno 2. června 2011 v Akce a hlasování
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
1343537394059

Komentáře

• upraveno 27. prosince 2011
    Presne tak, Smrť Krakatici!
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 27. prosince 2011
    Ollena je fajn, ale jako POV by se mi asi nelíbila (vidět jí do hlavy). Willas mi přijde mnohem zajímavější, i když o něm toho moc nevíme. A myslím, že je to i větší šance. Martin má pro mrzáky slabost.
  • upraveno 27. prosince 2011
    Pche! Krakatice se smrti nebojí
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. prosince 2011
    !SPOILER! Moje Hodnocení Postav po Tanci s Draky !SPOILER!

Nejoblíbenější: 1) Arya Stark - Naše opět vidící malá psychopatka, která má zabíjení v krvi. Prostě číslo 1.

2) Davos Seaworth - Z všech G.R.R.Martinem vytvořených postav má právě Davos nejblíže k obyčejnému člověku který někdy musí dělat věci které nechce.

3) Jon Sníh - Z nedospělého a lehce naivního kluka ze začátku AGOT se stal zodpovědným lordem velitelem. Vývoj jeho postavy je pro mě hned po Brannovi nejzajímavější.

4) Bran Stark - Branovi kapitoly jsou jako víno. Ve hře o trůny nic moc, ale když se začali objevovat vlčí sny tak snílek Bran ( to se asi nikdy nezmění ) začal jít kupředu. Za těch pět knih to byl právě Bran který udělal ze všech největší pokrok. Mimochodem ty popisy potulování se po okolí v Létově kůži jsou naprosto úžasné.

5) Tyrion Lannister - Leprikon který nosí více smůly než štěstí ( Zeď - ztráta Benjena, Královo přístaviště - Smrt Rudé zmije :( :( :(, východ - chycení otrokáři ) ale přesto kapitoli celkem zaujmou

Nejnenáviděnější:
    1) Cersei Lannister - Díky Tanci se dozvídáme že je nejen ukázkovou sbírkou nejhorších ženských vlastností ale, je navíc neuvěřitelně hloupá a sama by nic nedokázala.
    2) Sansa Stark - Že se změnila??? Jak pro Rholla??? Vždyť je to pořád ta samá naivní káča co na začátku. Jediná pořádná věc kterou v celé sáze udělá bude že zabije Malíčka a stane se novou královnou údolí.
    3) Catelyn Stark - Je sice už dvě knihy mrtvá ( ale před ní bych se o tom radši nezmiňoval ) ale to snad není důvod přestat jí nenávidět. Navíc Undead Catelyn je snad ještě horší než živá Catelyn.

4) Gregor Cleagane - ZABIL MI KENNYHO ( Red Vipera ), BASTARD!

5) Mellisandra z Ašaje - Kdo ví jak moc jí ten ohníček vlezl na mozek?

• upraveno 28. prosince 2011
    Montezuma3 napsal(a):

Doufám, že nám Martin ve Vichrech naservíruje Willase jako novou POV :-)

GRRM už prý další postavy přidávat nebude.

A co vám tak vadí na Greyjoyech? V Střetu jsem se rozhodoval komu fandit (Stark vs. Greyjoy), ale v Hostině už to bylo jasné, protože Robb je mrtvý, Cersei koza a Martellové se moc nezapojili. Tedy kromě toho, že Doran poslal pro "Oheň a krev" a pokusu korunovat Myrcellu.
    Takže moji favoritové jsou prostě Greyjoyové a Martelové. Mohli by být i Lannisterové, když teď Kevan bude dělat Tommenovi dozor a Cersei hnije v žaláři.
    V Tanci jsem asi na 100. stránce a teď nevim jestli mám fandit Victarionovi nebo Quentynovi, kdo získá Daenerys... už to zní jako telenovela brrrrr
    S většinou bych souhlasila, ale Davos?
    Tak ve Střetu jsem ho četl jenom kvůli Stannisovi, ale i ta námořní bitva na konci byla skvělá, v Bouři mě bavily všechny jeho kapitoly.
    No jo, ale kdyby třeba z "táboru Stannis" byla POV Melissandra, pro mě by to bylo mnohem zajímavější.
    Mnozí doufali, že se tak v Tanci stane...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. prosince 2011
    Já bych to přivítala jen kdyby to bylo v prologu :)
    V Tanci je Melissandra, ale co jsem koukal, tak asi jen jednou.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Souhlasím s šoupnutím Melissandry do prologu!!! A Cersei by prolog taky docela slušel...
    Vidím, že Martinova specialita vytvářet z prologu nekrolog není drahým čtenářům nijak utajena. :-)
    Ale myslím si, že Melisandra je natolik "záhadná" postava, že POV by jí jen ublížilo. Některým postavám je lepší do hlavy nevidět.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já bych nechtěla Melissandře vidět do hlavy - raději do břicha roztomilou sečnou ranou...
    Kdyby bylo vidět Melissandře do hlavy, Martin by musel vymýšlet, jak funguje to její čarování.
    Každopádně Melissandra je kněžka, tak se musí chovat trošku jako náboženský fanatik, což ji přidává negativního hodnocení.

Davos je jedna z mála opravdu kladných postav. Osobně ho mám ráda, ale moc se toho kolem něj neděje, proto může připadat nudný.
    Krisa napsal(a):

Já bych nechtěla Melissandře vidět do hlavy - raději do břicha roztomilou sečnou ranou...

Ano, ano, ano!
    Ale souhlasím s tím, že některým postavám by vlastní POV hodně ublížila - určitě Melisandře, Maličkovi, Varysovi.

Davos je u mě takovou snahou o nahrazení Eddarda. Ale dost v tom pokulhává.
    No jo taky by mi nevadili Melisandra nebo Cersei v Nekrologu...pardon, prologu.
    Já Davose moc nemusím... Někomu přiveze jídlo - načež on zato mu usekne prst, Davos mu dál servilně slouží a přitom si svůj prst nosí na krku a pořád si s nim má tendenci hrát => úchylný :-D
    V Tanci u mne ale celá grupa kolem Stannise značně stoupla na hodnotě (kromě Královny fousáče)
    Raději bych viděla její střeva a vnitřnosti. Pokud možno ještě kouřící.
    Uáá! Jó. Já taky!!
    Jen počkejte, jak byste byli vděční za trochu toho světla, až by po vás natáhla ruce Tma a Chlad. Chtěl bych slyšet ty vaše silácké řeči potom! :-)
    (Léto by vám to vysvětlil).
    Já Davose moc nemusím... Někomu přiveze jídlo - načež on zato mu usekne prst, Davos mu dál servilně slouží a přitom si svůj prst nosí na krku a pořád si s nim má tendenci hrát => úchylný :-D
    Však měl na vybranou, tak si vybral. Já bych volila jinak, radši být chudá a celá. :-)
    Pro mě je těžký říct, koho mám nejradši, když snad každá postava udělá nějakou očividně hloupou chybu nebo se zachová jako krutej zmrd (a zdá se, že za obojí dřív nebo pozdějc zaplatěj). Slabost jsem vžycky měla pro Starkovic děcka a doufám, že to jejich spojení a způsob, jak na sebe myslej, bude mít na konci hlubší smysl. Pak samozřejmě Tyrion (byť v Tanci jsou právě jeho kapitoly vedle Daenerys největší zklamání) a Jaime (tady ale počítám s tím, že ho Martin ještě tvrdě zdrtí, byť už tou svojí ručičkou se u mě vykoupil za to, co udělal Branovi) Nejnenáviděnější postava je pro mě lord Frey.
    já mám dojem že Davos měl na výběr jestli si nechá uťafnout ruce a bude sloužit nebo hlavu a bude může na svobodu, ale nejsem si jistej...
    A chudinku Mellisandru byste chtěli zabíjet, hanba vám :-) a to její čarování přece trochu nastíněný je...v Tanci hází nejakej prach do ohně a ten pak víří a hoří barevně. Jsem si jistej že v Ašaji vedou i nějakej prach po kterým má ty svý vize.
    Jsem si jistej že v Ašaji vedou i nějakej prach po kterým má ty svý vize.
    Jo. Říká se mu Lisohlávky
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Zabíjení v krvi. Jak málo stačí, aby ze mě byla populární osoba. Proto masovejm vrahům do vězení chodí tolik dopisů od fanynek :)
    Davos neslouží servilně, proti tomuto výrazu se co nejostřeji ohrazuji, neb znamená bezpáteřnost, bezúsudkovost. Davos se vnitřně ztotožňuje se Satnnisovým pohledem na spravedlnost, což je dle mého naprosto odlišná věc. Ano, je to moje nejoblíbenější postava a kdo říká, že se kolem něj nic neděje, ten by to měl vzít znovu od začátku...
    Pro mne by byl Stannisuv pohled na spravedlnost docela sympatický v případě že by existovala nějaká dělba moci... Takhle je to pro mne chladná osobnost, která se moc pro kralování nehodí...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To je otázka názoru. Každopádně to by mělo směřovat spíš na Davose, schválně jestli odpoví.
  • upraveno 29. prosince 2011
    Z POV mám rád skoro všechny (je to tak dobře napsané, že můžu nenávidět jen Cersei :D ), ale mezi ty nejoblíbenější patří Arya, Davos, Jon, Theon (kvůli jeho pěkné tvářičce určitě ne, to jen ty jeho kapitoly jsou dobře napsané) a Tyrion. U těhle postav jsem pořád koukal dopředu kdy si o nich něco přečtu.
  • upraveno 1. ledna 2012
    můj nejoblíbenější je jednoznačně Oberyn Martell ,Victarion Greyjoy a Jon sníh
    upraveno 1. ledna 2012
    Jo z vedlejších postav je Oberyn Martell jednoznačně nejlepší.
  • upraveno 1. ledna 2012
    kris444 napsal(a):

můj nejoblíbenější je jednoznačně Oberyn Martell ,Victarion Greyjoy a Jon sníh

Nespletl sis to s Quentynem?
  • upraveno 1. ledna 2012
    Proč ne Oberyn? Mi připadal mnohem sympatičtější (zábavnější, živější) než Quentyn.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.