Oblíbená postava?

upraveno 2. června 2011 v Akce a hlasování
Zajímalo by mě jakou máte oblíbenou postavu a jak se oblíbenost v průběhu knih vyvíjela.
Přiznám se že od začátku sjem fandil Starkům a vlastně pořád jim fandím a od krvavé svatby čtu Píseň už jenom s proncipu a abych věděl jak to skončí, také mě děsí klesající kvalita.
Favoritem pro mě byl Eddard, s Robbem a Jonem, ale poslední dobou jasně vede Brienne a Jaime...
1373840424359

Komentáře

• upraveno 29. února 2012
    Ani v realitě :)
    Příklad?
    :))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. února 2012
    Jako genderový stereotyp mi spíš připadá, když žena šopíčkuje, stará se o domácnost a chodí s kamarádkami na kafíčko.
    A jako jedinou alternativu k tomu bereš, že se musí ohánět sekerou nebo kulometem :) Mě prostě vadí, že "silnou sibevědomou ženu, která nemusí kouřit" dokážou udělat jen takhle. Jako by neexistovalo nic mezi slepicema ze Sexu ve městě a Xenou (pro Chmura: ta je mi navždycky asociovaná se spolužákem z gymplu, kterej byl do Lucy tak udělanej, až na to málem drsně dojel).
    kterej byl do Lucy tak udělanej, až na to málem drsně dojel
    Vysvětli. To zavání vtipnou historkou...
    AshaG:
    A co sci-fi? Třeba Mark Stone nebo Ledová společnost. Tam jich je. A obecně nejde jen o bojovnice, ale o typ "mužatka".
    Ve scifi je nejoblíbenější moje (vytvořená) Shepardka z Mass Effectu. Má jizvu přes ret a bojovný hlas. Prsa schovává za nevytvarovanou zbrojí. :-)
    upraveno 29. února 2012
    Vysvětli. To zavání vtipnou historkou...
    Mno, my jsme se samozřejmě na jeho účet bavili, ale - no, koneckonců si za to může sám.

Jako fanda udělal stránky seriálu, prej hodně dobrý, zvlášť na tehdy ještě stále dřevní dobu internetu (sám jsem je nikdy neviděl, neměl jsem ještě počítač, natož připojení :), a to i s anglickou verzí. No a napsala mu nějaká ženská, co se představila jako produkční seriálu, že na ní ty stránky udělaly dojem a kdesi cosi, zkrátka za chvíli to došlo k tomu, že mu začala tvrdit, že s Lucy provozujou lesbický hrátky, že pojednou do Čech za ním a vezmou ho mezi sebe. On to bral fakt vážně, objednal na to nějakou horskou chatu, půjčil drahý auto a tak, investoval do toho opravdu dost horentní sumy v desítkách tisíc, než se osoba na druhý straně přiznala, že ho tahá za fusekli...
    To je vůl:-))) Nic ve zlým, ale opravdu nechápu, jak mohl takhle neletět:-))
    Flanker: Nemusí, může se ohádnět i bystrou myslí, šarmem či pěstí :) Anebo vším dohromady, když na to přejde ;)
    flanker.27: I jako dost feministicky založená baba uznávám, že fyzicky maj chlapi v 90 % případů převahu, v určitých věcech holt může existovat rovnost, ale v tomhle rozhodně ne.
    upraveno 29. února 2012
    svoa00: Vem si třeba, že v armádádě, kde už taky existujou různý kvóty (asi pod vlivem západu), zkoušeli dostat do pilotní školy nějaký ženský, tak jim snížili požadavky na obor stíhací pilot. Sice se tam žádná nedostala ani tak, ale nechápu tu pitomost. Já nemám nic proti tomu, aby to kterákoli žena dělala, když jí to baví. Ale nejde to přece dělat podle nějakejch kvót.
    upraveno 29. února 2012
    AshaG napsal(a):

:))

Ženská, ty nás pokoušíš k tomu vyžádat si foto, abychom tě mohli zhodnotit znaleckým okem :)

Asi tak. Na akademii s náma pochopitelně byla i řada děvčat, některý byly fakt dobrý holky, i kočky. Ale upřímně, fyzicky se ani ty nejlepší nám chlapům prostě rovnat nemohly.

Uznávám samozřejmě existenci koulařek, diskařek a sester Williamsových, ale pokud tohle chtěj, opravdu musej trochu na ženskej vzhled rezignovat. Taková tyčkařka Jelena Isinbajevová. Pamatuju, když se objevila na olympiádě v Sydney. Tehdy to byla pěkná holka se sportovní postavou. Postupně ale "mužněla a mužněla", až se skoro blíží dvěma sestrám, co šly do světa.
    Edit: Bylo to v Athénách.
    Ja nejsem feministka, jen se chlapum v ledascems vyrovnam. Minimalne vyrovnam :)
    :-))) Děláš čest svému nicku:-) A v kterých, řekněme spíše mužských vlastnostech, je předčíš?
    V matematice? V logice? V prostorové představivosti? V páce? :))
    upraveno 29. února 2012
    Pak jsi jedna z milionu. pokud se nevytahuješ v domově důchodců :)
    Ashko milá, sice bych taky byla ráda, aby to bylo jinak, ale aby šermířka zpráskala (s mečem a ve zbroji, nemluvíme o fleretu) bandu chlapů na jednu hromadu, musí mít prostě trošku festovní kosti a nějaký svaly. A ženské s touto dispozicí prostě mívají vyšší hladinu testosteronu, což bývá spojeno s ne příliš jemnými rysy. A z vlastní zkušenosti to znát až tak nemůžeš - pokud jsi šermovala, tak sportovně, nebo jsi dělala historický šerm - a to je, přiznejme si to, napůl divadlo. Prostě pokud jsi nikdy nešla do zlámaných hnát a vyhřezlých střev, nemůžeš vědět, jak bys jako ženská obstála.
    Další logický důvod pro to, aby Brienne nebyla konvenčně pohledná, je to, že v tom případě by jako jediná dědička pána z Tarthu byla už dávno pod čepcem.
    No vzhledem k tomu, ze uz pres deset let chodim do posilovny (pak ta dispozice nehraje takovou roli) a moje zkusenosti jsou nikoliv duchodcovske, ale hospodske, neco malo o tom vim :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. února 2012
    AshaG: No nevím, podle mě srovnáváš nesrovnatelné = sebe a pány, které porážíš v páce. Dělám docela silový sport (teda spíš dřív, teď už jen když škola a hlavně zdraví dovolí), tudíž posilovnu taky znám...a co se týče síly jsem se klukům nikdy nevyrovnala. Netrénované jsem v páce třeba porazila, ale se stejnou přípravou - bez šance...
    No to mas pravdu samozrejme. Nevim, co delas ty, ale na toho, kdo travi denne dve hodiny v posilovne jako ja, samozrejme nemam. Ale prumerneho kluka se uz davno neobavam.
    upraveno 29. února 2012
    AshaG: Na průměrného netrénované ano, ale ty jsi oponovala tomu, že fyzicky žena muži prostě stačit nemůže - což je míněno za stejných podmínek (to by se pak dalo tvrdit, že poběžím rychleji než Asafa Powel, který přišel o nohy...)
    No muze. Ale musi se trochu vic snazit :) A ja se snazim docela ;) Kazdopadne jsem rada (a prekvapena), ze tu je nekdo, kdo to zna i z praxe.
    Podívejte se. Neznám žádného primáta, kde by samice byly větší než samci. Proto i v každé lidské populaci jsou muži vyšší, silnější, rychlejší. Samozřejmě to neznamená, že nemůže být žena silnější než muž, ale pokud se bavíme o nějakých průměrných jedincích tak nemá od přírody šanci. Konec konců když se podíváme na světové tabulky různých atletických disciplín, tak je tam opravdu velký rozdíl. Je to samozřejmě dané evolučně, protože muži jsou ti, kteří bojovali o zdroje a samice tedy ženy.
    S vyjímkou Jarmily Kratochvílové :))
    upraveno 29. února 2012
    Jenže paní Jarmila Kratochvíl sportovala v době, kdy bylo běžné užívání steroidů a dalších prasáren (ikdyž to nikdy nepřiznala, což nechápu, protože brali všichni a tak to prostě bylo, žádná ostuda)
    upraveno 29. února 2012
    Vyšší hladinu testosteronu měla údajně Helena Fibingerová, což prý způsobovala jakási její nemoc (porucha).
    Jarmila Kratochvílová měla buď vyšší hladinu testosteronu, asi víte, že ho produkují i ženy nebo brala steroidy. Každopádně má můj respekt. Ale rozhodně nemá na čtyřstovce ani osmistovce lepší časy než mužské protějšky.
    Mám rád silné ženy. Fandím například Dany. Víc se mi ale líbí, když používaj ženské zbraně - sex appeal a chytrost než obvod paží. Brienne je vlastně taková nešťastnice. Snaží se vyrovnat mužům, protože jinak nemůže uspět, ale uvnitř jí bije něžné ženské srdce:-)
    Zbožňuju hru Koule (ta je právě o HF).
    upraveno 29. února 2012
    Brienne je vlastně taková nešťastnice. Snaží se vyrovnat mužům, protože jinak nemůže uspět, ale uvnitř jí bije něžné ženské srdce:-)
    Řekl jsi to i za mne, zamačkávám slzu. :)
    Jenže paní Jarmila Kratochvíl sportovala v době, kdy bylo běžné užívání steroidů a dalších prasáren (ikdyž to nikdy nepřiznala, což nechápu, protože brali všichni a tak to prostě bylo, žádná ostuda)
    Ona doba, kdy to není běžné, neexistuje od doby kdy to vymysleli. Dopingový kontroly? S tim ať si nedělaj srandu. I pokud se to s kontrolou myslí vážně, tak jsou slušný způsoby, jak to obcházet.

Asha: Pro zajímavost, kolik na bench pressu?
    AshaG: No a právě Jarmila Kratochvílová na vrcholu své výkonnosti nepatřila vzhledem zrovna k něžným kvítkům (nemyslím to zle) . Že by jen proto, aby nevybočovala ze zažitého stereotypu? :-P
    Legendární velká žena...ta by mohla hrát i Horu:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.