!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
14243454748243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Aha, yops, už si spomínam, to keď som čítal tiež som sa tak podivil, že buď ho nejako trápne stratil a bojí sa to priznať alebo je opatrný.
  • U takeho cvoka ako Euron by som typoval že hovoril pravdu :D
    Inak šak nie sú tie tri vajcia, ktoré vraj ešte existujú, práve oné tri, čo dal Illyrio Dany? Možno sa nejako stratili a zkameneli. A potom možno štvrté ma €n...

Lol.. Euron.. Euroff
  • Nice, namalovat Eurona s páskou přes jedno oko - Euron! - Přes obě oči - Euroff.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. prosince 2012
    A ještě jedna věc k podumání.
    Teorie "těhotná Jeyne Westerling-Stark brouzdá s Černou rybou říčními krajinami", zatímco Jeyne "šupajdím si s Edmurem do Skály" je ve skutečnosti její mladší dcera. Osobně tomuhle nevěřím, ale zajímalo by mě, jestli mi třeba něco neuniklo. Nejčastější argument je rozdílnost popisů Jeyne od Catelyn a Jaimeho. Já bych to smetla ze stolu konstatováním, že Jaime jako chlap (navíc zvyklý na krásnou Cersei) prostě kouká jinak a jinam, než matka ženicha. Můj protiargument je - že by Jeynina mladší sestra tak dobře zahrála vzdornou vdovu, která truchlí po Robbovi? Leda by do něj byla opravdu zamilovaná, ale to už je nějak moc náhod v jednom. A navíc, proč by lady Sybelle přistoupila něco takového? Proč by riskovala hněv Lannisterů a s ním i Kastamer, šlechtický titul a další výhody? Muselo by se přece poměrně brzo provalit, že Jeyne je na svobodě a s malým Mladým vlkem k tomu. Zvlášť, jestli je s Bryndenem, jeho slovo by mělo hodně velkou váhu.
  • @Nevada To je sice pravda, ale nám hloupým naivkům se ta teorie líbí, tak nám ji neber :-). Jinak já obdivuju vás chytráky, kteří nad tím opravdu přemýšlejí a neunikne jim nic. Já, která si nepamatuje na půlku postav, si o něčem takovém můžu nechat jen zdát.
  • upraveno 4. prosince 2012
    @Nevada Tiez si myslim, ze pes je zakopany v muzskom a zenskom pohlade na zenske krivky. :)
  • @Nevada Já té teorii taky nevěřím a nepřeju si její vyplnění, nicméně dobrá... ono by to mohlo být i tak, že Brynden a Jeyne matičku věrnou Lannisterům do ničeho nezasvětili, než utekli, a Sybelle prostě hraje, jak to jde. BTW Nechat si dát facku, říct asi tři věty, utéct z místnosti a pak zahalená odjet z hradu není žádný velký herecký výkon. To roztrhání šatů mohlo být dost dost dobré teatrální gesto.
    A ještě dodatek - Krom toho předpokládám, že by pak mladší dceru brzy někdo začal postrádat. Měla se taky přeci výhodně provdat.
    upraveno 4. prosince 2012
    @svoa00
    To teatrální gesto se mi moc nezdá. Ale budiž. Útěk bez ohlášení mě taky napadl. Ale že by Brynden vzal s sebou těhotnou královničku na rozplavbu? V noci do divoké řeky? Že by ji schoval v Řekotočí asi nepadá v úvahu. Že by ji poslal napřed - ještě před obléháním - asi taky ne. To by to musel stihnout bleskově, protože předpokládám, že Freyové mu neposlali havrana se vzkazem "Heč, zabili jsme Robba a teď táhneme k vašemu hradu, tak se dobře připravte." Navíc - kam by se Jeyne poslal? Do Šedé stráže? Musela by přes území Freyů, kde byl tou dobou velký pohyb. Jako jediné řešení mě ještě napadá Blackwoodův hrad. To by taky vysvětlovalo tuhý odpor. Ale je to moc velká sázka do loterie. Prostě příliš proměnných, příliš možná, příliš náhod.
  • Tak tuhle teorii už jsem taky slyšela, a vůbec se mi nelíbí. :( Ještě by se mohl objevit tajný legitimní dědic Baratheonů, a máme to kompletní. Aegona jsem Martinovi ještě odpustila, z různých důvodů :D, ale tohle by bylo už vážně... nevím, blbé? Lady Sybell Jaimemu říkala, že Jeyne dávala měsíční čaj, proč by mu lhala? Že by to Jeyne tušila a nepila ho? Předpokládala bych, že tohle si její matka asi ohlídala. I když je trochu podezřelé, že se někam poděla ta mladší sestra... Doufám, že GRRM jen troluje.
  • Myslím, že dobré útočiště by mohl najít v údolí Arryn, přecejenom tam sloužil dlouho a má tam dobré jméno. Jak to tam teď vypadá pod malíčkovým vedením je druhá věc..
  • Myslím, že troluje :) Chápu, že laskavý čtenář si v koutku duše přeje, aby ta Robbova chyba měla aspoň nějaký smysl, ale tenhle příběh je IMHO u konce. Princ je mrtvý, Popelka jede domů - nic víc v tom není. Ostatně mě o to přesvědčuje i seriál. Celá ta Westerlingovská eskapáda byla slepá ulička, proto si mohli dovolit vymyslet si Talisu, která nejspíš umře na Rudé svatbě.
    Sybelle je sviňa, ktorá v tom šla s Tywinom a IMHO nemala dôvod, aby klamala Jaimemu do očí a tejto záležitosti a napomáhala tak Bryndymu.
    Na druhej strane som tiež zvažoval to, čo vravela svoa - možno, že Jeyne utiekla, Sybelle sa zľakla a keďže sa bála, že ju obvinia zo spolupráce, improvizovala. A to, že to dievča milovalo Starka môže byť pravda. Už len Malíček + cat + Lysa bolo podobné lovesotry :D
    Ale aj tak si nemyslím, že je to pravda.
    Pokud si dobře pamatuju, tak v Jaimeho kapitole nezmiňuje ani Rollama. Chcete říct, že je taky na výletě s Bryndenem a Jeyne? ;o)
    IMHO je prostě Martin v tu chvíli pustil z hlavy, protože pro děj nebyli důležití. I mistr tesař se utne.
  • A čo ak je to Jeyne, Jeyne ide do skaly len je tehotná?
    To by byla pro starou čarodějnici vyloženě (společenská) sebevražda.
    Premýšľali ste nad Varysovými motívmi zabitia Kevana? Varys tvrdil, že Kevan hýbal figúrkami, ktoré chcel mať Varys na mieste (tvoril rovnováhu medzi Tyrellmi a Lannistermi, ktorých chcel mať Varys rozhádaných, ničil tu všetkú "skvelú" Cerseinu prácu). Ale čo iné motívy a ďalšie kroky v hre? Čo dôsledky?

Kevan je najväčší neuväznený podporca Cersei. Je to jeho neter a má ju svojím spôsobom rád, chce ju zachrániť a poslať do Casterlyovej skaly. On jej vybavil tú prechádzku, vďaka ktorej sa síce zahanbila, no je v Bašte, on ju viac-menej držal nad vodou. A teraz je preč. Je možné, že Tyrellovia to ihneď využijú? Mace sa bude snažiť všetkým ukázať, akí sú dobrí v porovnaní so smilnými Lannistermi a bude sa snažiť očistiť meno svojej dcére zatiaľčo bude hádzať špinu na Cersei a tým možno vyvolal vzbury aj keby ten boj vyhrala (resp. Strong by ho vyhral). Aký to bude mať dôsledok na iné udalosti? Aká bude spolupráca Tyrellov s Boltonmi a Freymi?

Okrem toho, je jasné, že Mace si zaberie miesto regenta za Tommena a pobočnícke kreslo. Má silného bojového stratéga a lodného admirála na svojich miestach. Vyhodí Swyfta a nahradí ho svojou rodinou a ovláda aj peniaze. Pycelle je mŕtvy => Staré mesto je vazal Tyrellov => použijú niečo, aby si dosadili "svojho vlastného" veľmajstra? No jedno kreslo je pre Dorn, ktoré Tyrellovia neznášajú. Ako to ovplyvní Nymeriinu prítomnosť => budú Tyrellovia natoľko odvážni, aby sa jej pokúsili "ublížiť"?

A ako to všetko asi ovplyvní celý hrací plán? Kým nebudú vydané Vichry, ostáva nám len špekulovať o týchto udalostiach. Tak, čo si myslíte vy?
  • Imo, bud Varys osobne dosadi svoju vlastnu figurku na niektori z uvolnenych postov, alebo ta figurka tam uz je, len to nevieme :)
    Este jeden tah mu chyba, aby to mal vsetko pod kontrolou. Ak samozrejme nechce vyvolat vseobecny chaos a uvolnit cestu pre Jona C.
  • @Branislav_Gepeto Obávám se, že tohle bude běh na dlouhou trať a rozřeší se to za cenu dalších kapitol Cersei. Jestliže bude Nymerie rozumná, tak si vzpomene, že Doran ji tam neposlal kvůli Tyrellům, ale Lannisterům. Obávám se, že Strong opravdu vyhraje a Cersei ještě nějak zasáhne do hry. Tady by chtěla vidět akci Písečných hadů :twisted: IMHO Jestliže Tommen opravdu umře, tak to bude taky kvůli Písečným hadům. V Králově přístavišti budou nejspíš krvácet všechny strany.
  • Neviem či si Stannis bude môcť ponechať Theona. Predsa len každý si myslí že zabil Brana a Rickona, jedine ak by Davos stihol prísť aj s Rickonom a dosvedčil severným lordom že ich Theon nezabil.
    upraveno 5. prosince 2012
    @Branislav_Gepeto
    Pardon, ne Tallhart, ale Robett Glover.
  • upraveno 5. prosince 2012
    @Branislav_Gepeto Davosova kapitola v Tanci, Bílý přístav. Nějak se přifařil k Wymanovi. :) (Odváděl Davose na tajnou schůzku.)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.