Aktuálně trochu OT, ale každopádně by mě zajímalo tohle:
"Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností"
Z čeho tato teorie vychází? Tanec jsem četl dvakrát, podruhé už jsem o této teorii věděl, tak jsem si v Branových kapitolách dával pozor, ale nenarazil jsem vůbec na nic, z čeho by mohlo vzniknout tohle tvrzení...
Tak když je hlad sní se všechno. Jinak, když jsem četl o těch kořenech prorůstajících nemrtvým (v tom stavu se nedá jinak popsat) Bloodravem, o kaši z čarostromu, o tom podzemí, o ochočené zombie ve službách dětí lesa. Tak jsem začal pochybovat o dobrých úmyslech. Ten popis na mě působil moc zkaženě.
matka eddarda starka myslím pocházela z horských klanů ale nechci kecat. v knize to asi zmíněno není jen okrajově a jméno vůbec ne.
@JoeGyry Není tam nic o jejím původu. Nějaká náhodná poznámka tam je. Píše se, že matka Eddardovy matky byla z klanu Flintů, ale nemůžu si vzpomenout kde. Mám pocit, že zemřela když byly děti malé. V době Rickardovy a Brandonovy smrti už celkem určitě nežila - předpokládám, že by ji Martin při té příležitosti zmínil.
Nie je v Qaithinej veštbe spomínané, že za Dany príde Čierny plameň? Ako je to v originále? Nie náhodou Čierny oheň? Black fire... Blackfire... Blackfyre?
Mě uvádí do nejistoty, že skoro všichni se z toho proroctví dají tak snadno identifikovat. Buď to bude nakonec úplně jinak (je to jen část proroctví, něco jako úvod), nebo bude Quaithe zlá a bude tím sledovat vlastní cíle, nebo Martin prostě senilní.
Nevada: Možno si Martin povedal, že nemusí do každého proroctva dávať toľko kódov. Qaithine sa ti môže zdať jednoduché, keď si fanúčiška, ktorá pozná znaky všetkých rodov a knihu čítaš a vieš kdo kde je. Ale z pohľadu dany sa mi páčilo ako sa pre istotu spýtala Quentyna na znak jeho rodu - nebolo to také Mám tě, první návštěvníku! ale skôr také Hele, nejsi ty náhodou ten... čo je varianta, ktorá sa mi páči. Mňa to proroctvo ničím nesklamalo.
Když teď je teď Quentyn Well-done, co myslíte ochladne Doranovy vztahy k Daenerys a upne se jen na Aegona nebo zůstane neutrální i při jeho dobyvačné válce?
@Blackfish já si myslím že po dobytí BK se přidá právě k Aegonivi, na jeho místě bych to udělal. Jo a myslím si že sedmá kniha skončí epilogem z pohledu Dany - konečně vyrazí do Západozemí :-D
plus od Hry sem měl pocit že Varys je - a teď se mi prosím nesmějte, je to divné ale i tak - právě Aegon, který přežil. A díky svým technikám se dokonale maskuje... :-D:-k
Komentáře
"Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností"
Z čeho tato teorie vychází? Tanec jsem četl dvakrát, podruhé už jsem o této teorii věděl, tak jsem si v Branových kapitolách dával pozor, ale nenarazil jsem vůbec na nic, z čeho by mohlo vzniknout tohle tvrzení...
Ne.
@Bortas
Z chování Jojena - měl strach, protože věděl co ho čeká a z chuti toho pokrmu.
matka eddarda starka myslím pocházela z horských klanů ale nechci kecat. v knize to asi zmíněno není jen okrajově a jméno vůbec ne.
Není tam nic o jejím původu. Nějaká náhodná poznámka tam je. Píše se, že matka Eddardovy matky byla z klanu Flintů, ale nemůžu si vzpomenout kde. Mám pocit, že zemřela když byly děti malé. V době Rickardovy a Brandonovy smrti už celkem určitě nežila - předpokládám, že by ji Martin při té příležitosti zmínil.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Flint_of_the_mountains
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Eddard_Stark Family Tree
Ako je to v originále? Nie náhodou Čierny oheň?
Black fire... Blackfire... Blackfyre?
A vypadá to spíš na Moqorra, který je černý, uctívač R´hllora a má na obličeji vytetované plameny.
skôr to sedín na Victariona a Moqorra.
Mohou se ženy převtělovat do chlapů?