!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
14849515354243

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Možno išlo o Jaimeho ruku... Že sa zrodil v Harrenhale.. Ktorý je prakticky popolavé zničené miesto... A možno mu ktosi sypal soľ do rany :)
  • soľ je teoreticky dezinfekcia
  • Spomína sa niekde v knihe Nedova matka? Z ktorého rodu bola napr?
  • Aktuálně trochu OT, ale každopádně by mě zajímalo tohle:

"Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností"

Z čeho tato teorie vychází? Tanec jsem četl dvakrát, podruhé už jsem o této teorii věděl, tak jsem si v Branových kapitolách dával pozor, ale nenarazil jsem vůbec na nic, z čeho by mohlo vzniknout tohle tvrzení...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @JoeGyry
    Ne.

@Bortas
    Z chování Jojena - měl strach, protože věděl co ho čeká a z chuti toho pokrmu.
  • upraveno 7. ledna 2013
    Tak když je hlad sní se všechno. Jinak, když jsem četl o těch kořenech prorůstajících nemrtvým (v tom stavu se nedá jinak popsat) Bloodravem, o kaši z čarostromu, o tom podzemí, o ochočené zombie ve službách dětí lesa. Tak jsem začal pochybovat o dobrých úmyslech. Ten popis na mě působil moc zkaženě.

matka eddarda starka myslím pocházela z horských klanů ale nechci kecat. v knize to asi zmíněno není jen okrajově a jméno vůbec ne.
  • @Blackfish ale čo sú to dobré úmysly ? :D a v Martinovom svete nie je nič iba dobré alebo iba zlé.
  • @Nevada nie je tam nič ani o jej smrti? žila počas Robertovej rebélie napr?
    @JoeGyry
    Není tam nic o jejím původu. Nějaká náhodná poznámka tam je. Píše se, že matka Eddardovy matky byla z klanu Flintů, ale nemůžu si vzpomenout kde. Mám pocit, že zemřela když byly děti malé. V době Rickardovy a Brandonovy smrti už celkem určitě nežila - předpokládám, že by ji Martin při té příležitosti zmínil.
  • @Nevada díky za info : )
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Eddard's maternal grandmother had been a Flint from the mountains.

http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Flint_of_the_mountains
    http://awoiaf.westeros.org/index.php/Eddard_Stark Family Tree
  • Eddard bol teda severan srdcom aj dušou
    Nie je v Qaithinej veštbe spomínané, že za Dany príde Čierny plameň?
    Ako je to v originále? Nie náhodou Čierny oheň?
    Black fire... Blackfire... Blackfyre?
    "dark flame"

A vypadá to spíš na Moqorra, který je černý, uctívač R´hllora a má na obličeji vytetované plameny.
  • Soon comes the pale mare, and after her the others. Kraken and dark flame....

skôr to sedín na Victariona a Moqorra.
    Škoda :( Ba na Moqorra som zabudol...
    upraveno 10. ledna 2013
    Mě uvádí do nejistoty, že skoro všichni se z toho proroctví dají tak snadno identifikovat. Buď to bude nakonec úplně jinak (je to jen část proroctví, něco jako úvod), nebo bude Quaithe zlá a bude tím sledovat vlastní cíle, nebo Martin prostě senilní.
  • @Nevada Jedna možnosť horšia než druhá
    Nevada: Možno si Martin povedal, že nemusí do každého proroctva dávať toľko kódov. Qaithine sa ti môže zdať jednoduché, keď si fanúčiška, ktorá pozná znaky všetkých rodov a knihu čítaš a vieš kdo kde je. Ale z pohľadu dany sa mi páčilo ako sa pre istotu spýtala Quentyna na znak jeho rodu - nebolo to také Mám tě, první návštěvníku! ale skôr také Hele, nejsi ty náhodou ten... čo je varianta, ktorá sa mi páči. Mňa to proroctvo ničím nesklamalo.
  • Když teď je teď Quentyn Well-done, co myslíte ochladne Doranovy vztahy k Daenerys a upne se jen na Aegona nebo zůstane neutrální i při jeho dobyvačné válce?
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Blackfish já si myslím že po dobytí BK se přidá právě k Aegonivi, na jeho místě bych to udělal. Jo a myslím si že sedmá kniha skončí epilogem z pohledu Dany - konečně vyrazí do Západozemí :-D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    plus od Hry sem měl pocit že Varys je - a teď se mi prosím nesmějte, je to divné ale i tak - právě Aegon, který přežil. A díky svým technikám se dokonale maskuje... :-D :-k
  • Mě teĎ napadla taková vtipnost: Co kdyby byl Jaqen J´ghar žena?
    Mohou se ženy převtělovat do chlapů?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.