Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já posuzuju podle osobnosti a činů, ne podle toho, jak se někdo jeví (resp. jak ho líčí naše "nezaujatá" média). Jako ona historka s televizní debatou mezi Kennedym a Nixonem, kdy lépe oblečený a vizuálně lépe působící Kennedy vyhrál podle televizních diváků, zatímco ti, co debatu poslouchali v rozhlase a rozhodovali jen podle obsahu řeči určili vítězem Nixona :)
Pokud jde o ty činy, tak KS je předním členem vlády, s jejíž politikou nesouhlasím, podporuje věci, proti kterým jsem a on sám je jedním z hybatelů minimálně některých z těchto kroků. Ostatně docela se mi líbila Fischerová, která na jednu stranu prohlásila, že je ráda za jeho postup, na druhou stranu jeho účast v této antisociální vládě (její slova) je pro ni těžkým problémem. A hezkýá byla zoufalá snaha moderátora ČT dostat z ní přímou podporu KS :)
Vůbec se média opět předvedla. Nechápu, kde se v nich bere drzost požadovat zákony na sou ochranu, protože prý chrání veřejný zájem, když ve skutečnosti vystupují jako zcela komerční subjekty, z čehož vyplývá jejich ideová vyprofilovanost a "doporučení", co si mají čtenáři (a voliči) myslet. Nejvýraznější je v tom pochopitelně MfD. Moje osobní zkušenosti s médii bohužel potvrzují Zemanovy názory :)
Jo a Špidla, to je člověk, který dávno nemá nic společného s levicí (i když ono to levice pravice, hmhmhm) ani s českým státem. To je "dobrý Evropan" a vrána k vráně sedá.
Jako přežiju i Schwarzenberga (hm, teď mi dochází, že to zní poněkud cynicky dvojznačně) a žíli mi to trhat nebude, aspoň bude z čeho si dělat legraci. A jak pravil v pátek jeden člověk od nás: budu volit KS, páč za to čekám léno a právo první noci :)
Plus jsem si vzpomněl, co říkal Martin: Takový Carter byl podle mne velmi dobrý člověk, ale velmi špatný prezident :)
Beru to jako takovou jeho narážku na idelalismus. Ono je to hezké, ale prezident musí být někdo, kdo třeba "velí" armádě, tudíž musí být schopen dělat rozhodnutí idealismu se mnohdy vymykající. Proto bych nevolil právě třeba Fischerovou, byť osobně si jí docela vážím. Schwarzenberga ovšem tedy z idealismu nepodezírám :)
Na zájmy ČR může mít každý jiný názor, jenom tady na fóru máš značné názorové rozdíly třeba na naše angažování v rámci EU. Tohle vidím jako podstatně větší nebezpečí, než by se na první pohled zdálo. Viz. ty amnestie - Klaus tímhle splatil nějaký svůj dluh bůhvíkomu. Nadělat si dluhy u špatných lidí je vždycky průser a nedělám si iluze, že MZ někomu nedluží. Naprostý souhlas, navíc úřad prezidenta republiky má u nás velkou vážnost přesahující jeho reálné pravomoce.
Hezky to vyjádřili ostatní. Klaus a Zeman jsou jak dělaní na pozice ministrů a premiérů, tam jim to sedí, maj pro to talent (pomíjím jak toho zneužívali a co napáchali). Typu lidí jako je Havel a Schwarzenberg zase více sedí (by seděla) role českého prezidenta. Vidíme to dobře na KS, který se ve vládě po většinu času trápí, občas zkrotí Kalouska, když mu přeleze do oblasti, na který mu záleží, občas usměrní silou Nečase, ale to je jen pár okamžiků.
Tyhle dva typy lidí by spolu měli soupeřit z těchto pozic a navzájem se vyvažovat (Havel si snažil uzurpovat více moci a bylo dobře, že měl Klause, který ho srovnal. Klaus už bohužel tuto protiváhu neměl.). Hezky je to vidět na MZ, který otevřeně říká, že bude tvrdě zasahovat do vlády, bude chodit na její jednání apod. To budeme koukat :-(
Mitrofanov je dle mě moc chytrý pán, i když s ním politicky nesouzním, lidsky bychom si jistě rozuměli. Je socan tělem i duší, ale nenávidí Zemana/Šloufa a spol.
Dva trapné (i když oba tábory to zřejmě budou vnímat pro daného kandidáta kladně) momenty včerejška:
Ale jak říkám, mám pár zkušeností s novináři, osobně a pracovně, a dobrého slova pro ně nenacházím. Nemá to nic společného se Zemanem, mimochodem :)
Šlouf - Kalousek
Nejedlý -Bakala
Lukoil - Omnipol
Bamberg - privatizace Becherovky
,... - ,...
eurofederalista - eurohujer
arogant a opilec - sedmispáč
opoziční smlouva - Kosovo
netransparentní financování - ACTA
Prognosťák - Bilderberg
sešlý chlastem a cigáry - sešlý věkem
atd. - atd.
Hmm, babo raď.
Myslím, že současná vláda naprosto na rozhádání MZ nepotřebuje, s trochou parafrázování "hádali jsme se před Zemanem, budeme se hádat i po něm".
Nejvíc mě v nedávný době pobavil výrok Karolínky Peake, když po jejím rekordně dlouhém - pardon, krátkém - působení na ministerstvu obrany zase LiDem vyhrožovaly odchodem vlády a byla tázána, zda odchází definitivně. Její odpověď mě rozšvihala: "V této chvíli definitivně." =D
Mimochodem je tam ten link na článek SME, co jsem tudle hledal.