Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
19091939596581

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já za jeden ze znaků chytrosti (či inteligence) považuji i schopnost slušného chování, neurážení lidí na potkání a neházení špíny na druhé. (Tím nechci říci, že je MZ hloupý, to vůbec ne, jen mě překvapuje, kolik lidí - nejen tady - MZ považuje za chytřejšího, než je KS.)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    tady to vře, jako kdyby se volilo mezi Tywinem a Daenerys :)
    Vláda dokument neposuzovala, Nečas jí ho nepředložil.
    No, minimálně ministerstvo spravedlnosti k ní dodávalo podklady. Nicméně vláda jako celek amnestii neposuzuje, to je pravda. Ale ve chvíli, kdy se vyjadřujui k něčemu konkrétnímu, tak buď vím, co to obsahuje, nebo to nevím a jsem zticha, dokud se s tím neseznámím. Ať to bylo tak nebo tak (a já mu fakt nevěřím, že jako místopředseda vlády nevěděl, co v textu je), jde o těžké selhání.

Já posuzuju podle osobnosti a činů, ne podle toho, jak se někdo jeví (resp. jak ho líčí naše "nezaujatá" média). Jako ona historka s televizní debatou mezi Kennedym a Nixonem, kdy lépe oblečený a vizuálně lépe působící Kennedy vyhrál podle televizních diváků, zatímco ti, co debatu poslouchali v rozhlase a rozhodovali jen podle obsahu řeči určili vítězem Nixona :)

Pokud jde o ty činy, tak KS je předním členem vlády, s jejíž politikou nesouhlasím, podporuje věci, proti kterým jsem a on sám je jedním z hybatelů minimálně některých z těchto kroků. Ostatně docela se mi líbila Fischerová, která na jednu stranu prohlásila, že je ráda za jeho postup, na druhou stranu jeho účast v této antisociální vládě (její slova) je pro ni těžkým problémem. A hezkýá byla zoufalá snaha moderátora ČT dostat z ní přímou podporu KS :)

Vůbec se média opět předvedla. Nechápu, kde se v nich bere drzost požadovat zákony na sou ochranu, protože prý chrání veřejný zájem, když ve skutečnosti vystupují jako zcela komerční subjekty, z čehož vyplývá jejich ideová vyprofilovanost a "doporučení", co si mají čtenáři (a voliči) myslet. Nejvýraznější je v tom pochopitelně MfD. Moje osobní zkušenosti s médii bohužel potvrzují Zemanovy názory :)

Jo a Špidla, to je člověk, který dávno nemá nic společného s levicí (i když ono to levice pravice, hmhmhm) ani s českým státem. To je "dobrý Evropan" a vrána k vráně sedá.

Jako přežiju i Schwarzenberga (hm, teď mi dochází, že to zní poněkud cynicky dvojznačně) a žíli mi to trhat nebude, aspoň bude z čeho si dělat legraci. A jak pravil v pátek jeden člověk od nás: budu volit KS, páč za to čekám léno a právo první noci :)
    upraveno 13. ledna 2013
    chytrejší je výborná hodnota pre grázla. myslím, že prezidentom by mal byť lepší človek.
    Chytrost se dá do jisté míry změřit nebo rozpoznat. Leč lepší člověk, to je věc značně subjektivní. Což je ostatně vidět v tom, že příznivci KS míří spíš na city než na věcný obsah. Jenže pro mě se i tahle hodnota "dobroty" odvíjí od objektivních kritérií. jakou politiku razí, jaké zákony prosazuje, koho podporuje atd.

Plus jsem si vzpomněl, co říkal Martin: Takový Carter byl podle mne velmi dobrý člověk, ale velmi špatný prezident :)

Beru to jako takovou jeho narážku na idelalismus. Ono je to hezké, ale prezident musí být někdo, kdo třeba "velí" armádě, tudíž musí být schopen dělat rozhodnutí idealismu se mnohdy vymykající. Proto bych nevolil právě třeba Fischerovou, byť osobně si jí docela vážím. Schwarzenberga ovšem tedy z idealismu nepodezírám :)
  • Zeman je hlupák a primitiv. Fascinuje mě, že se někdo nechá zblbnout jeho bonmoty a citáty (z velké části nepřesnými a od zcela jiných autorů) a považuje to za za projev inteligence či vzdělání. Pořád je to jen zakomplexovaný průměrný amorální ekonom, jakým byl odvždycky.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @AshaG Ne, ne, teď je to prognostik :)
  • Chmur napsal(a):

U Miloše Zemana se bojím, že se bude podobně jako Václav Klaus snažit zbytečně zviditelňovat, jeho zahraniční reprezentace bude v rozporu se zájmy ČR, místo uklidnění přinese svár..

Na to zviditelňování už nejspíš nebude mít dost sil, nicméně k tomu rozhodně má, nebo minimálně měl větší tendence. Takovéhle chování nemám rád ani na osobní úrovni, a veřejný činitel by si to měl hlídat tím spíš. Nejvyšší úřad rozhodně nemá sloužit k seberealizaci. Tohle mimochodem je velká přednost KS v porovnání prakticky s kýmkoliv v naší politice, proto má také takovou podporu.

Na zájmy ČR může mít každý jiný názor, jenom tady na fóru máš značné názorové rozdíly třeba na naše angažování v rámci EU.
    Chmur napsal(a):

..má prsty ve spoustě špinavých a nedořešených kauz, ale byl příliš chytrý (podobně jako Vašek), než že by si nechal něco dokázat

Tohle vidím jako podstatně větší nebezpečí, než by se na první pohled zdálo. Viz. ty amnestie - Klaus tímhle splatil nějaký svůj dluh bůhvíkomu. Nadělat si dluhy u špatných lidí je vždycky průser a nedělám si iluze, že MZ někomu nedluží.
    Chmur napsal(a):

Nemyslím si, že prezident u nás nemá žádnou moc a je jen na ozdobu viz. amnestie či Lisabonská smlouva.

Naprostý souhlas, navíc úřad prezidenta republiky má u nás velkou vážnost přesahující jeho reálné pravomoce.
  • flanker: No nesrovnával bych roli prezidenta USA a ČR (my si můžeme dovolit v této pozici dobrého člověka). Ale chápu, že cokoli řeknu, budeš v opozici. Hodně sympatický je mi komentátor Mitrofanov, předpokládám, že toho ale také nepovažuješ za levičáka... :-)

Hezky to vyjádřili ostatní. Klaus a Zeman jsou jak dělaní na pozice ministrů a premiérů, tam jim to sedí, maj pro to talent (pomíjím jak toho zneužívali a co napáchali). Typu lidí jako je Havel a Schwarzenberg zase více sedí (by seděla) role českého prezidenta. Vidíme to dobře na KS, který se ve vládě po většinu času trápí, občas zkrotí Kalouska, když mu přeleze do oblasti, na který mu záleží, občas usměrní silou Nečase, ale to je jen pár okamžiků.

Tyhle dva typy lidí by spolu měli soupeřit z těchto pozic a navzájem se vyvažovat (Havel si snažil uzurpovat více moci a bylo dobře, že měl Klause, který ho srovnal. Klaus už bohužel tuto protiváhu neměl.). Hezky je to vidět na MZ, který otevřeně říká, že bude tvrdě zasahovat do vlády, bude chodit na její jednání apod. To budeme koukat :-(
    @alek Mitrofanov? U toho tak nějak nevím, co vlastně je :) Jinak nejsem v nějaké programové opozici, jen mi mediální podání přijde poněkud monotónní :)
  • upraveno 13. ledna 2013
    No není divu, Zeman byl zřejmě jediný, kdo se opravdu fakticky odvážil likvidovat (finančně osobně, jeho podřízení i fyzicky) česká média :-)

Mitrofanov je dle mě moc chytrý pán, i když s ním politicky nesouzním, lidsky bychom si jistě rozuměli. Je socan tělem i duší, ale nenávidí Zemana/Šloufa a spol.

Dva trapné (i když oba tábory to zřejmě budou vnímat pro daného kandidáta kladně) momenty včerejška:

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Hezky je to vidět na MZ, který otevřeně říká, že bude tvrdě zasahovat do vlády, bude chodit na její jednání apod. To budeme koukat
    Ale vždyť to je jedině dobře. Kalousek a spol. potřebují aby jim někdo dělal drába.
    Které médium je ještě fakticky české :)

Ale jak říkám, mám pár zkušeností s novináři, osobně a pracovně, a dobrého slova pro ně nenacházím. Nemá to nic společného se Zemanem, mimochodem :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Tak moje názory na novináře Zeman vystihnul přesně. To je taky jediné co by mohlo být zábavné až bude prezident, chudáci zahraniční novináři...
    Zeman je hlupák a primitiv. Fascinuje mě, že se někdo nechá zblbnout jeho bonmoty a citáty (z velké části nepřesnými a od zcela jiných autorů) a považuje to za za projev inteligence či vzdělání. Pořád je to jen zakomplexovaný průměrný amorální ekonom, jakým byl odvždycky.
    @AshaG - měl jsem možnost s ním mluvit živě (bydlí asi 20km ode mě - odhadem, neměřil jsem to) a působí daleko lépe než v televizi. Ale je pravda že v té době byl v "důchodu".
    Četl jsem od něj "Jak jsem se mýlil v politice". A pokud to nepsal někdo za něj, tak v hlavě nemá úplně nasráno.
    @Thorar To jsem taky četl a nabyl jsem názoru že je tam tak 1/5 pravdy zbytek je smyšlený.
    Jestli lže nebo ne, jsem neřešil, ale to jak psal.
  • O tom žádná, stejně tak Klausovi jsem schopen přiznat velké schopnosti. Ale oba ten svůj talent a někdy i dobré nápady hloupě ničí svým komunikačním stylem. A to mě na nich štve vlastně víc než všechny ty zlodějiny a podvody.
    Everett_Young napsal(a):

Hezky je to vidět na MZ, který otevřeně říká, že bude tvrdě zasahovat do vlády, bude chodit na její jednání apod. To budeme koukat
    Ale vždyť to je jedině dobře. Kalousek a spol. potřebují aby jim někdo dělal drába.
    Fíha, to tu fakt ještě chybělo, parlament je rozhádán málo, potřebujeme přiložit :-)
    Ale jak říkám, mám pár zkušeností s novináři, osobně a pracovně, a dobrého slova pro ně nenacházím. Nemá to nic společného se Zemanem, mimochodem
    Uznávám, můj pohled na média je trochu zkreslen tím, v kterém pracuju a proto mě taky trochu rozčiluje, když se házej do jednoho pytle. Ale tak z pohledu příznivců MZ a VK jsme zrovna to největší zlo, žumpa a zločinný časopis :-)
  • upraveno 13. ledna 2013
    MZ vs KS

Šlouf - Kalousek
    Nejedlý -Bakala
    Lukoil - Omnipol
    Bamberg - privatizace Becherovky
    ,... - ,...
    eurofederalista - eurohujer
    arogant a opilec - sedmispáč
    opoziční smlouva - Kosovo
    netransparentní financování - ACTA
    Prognosťák - Bilderberg
    sešlý chlastem a cigáry - sešlý věkem
    atd. - atd.

Hmm, babo raď.
    alek napsal(a):

Ale tak z pohledu příznivců MZ a VK jsme zrovna to největší zlo, žumpa a zločinný časopis :-)

A nejen příznivců ;-)
  • Původně jsem taky nevěděla, koho, ale nakonec jsem i v prvním kole volila KS. Žádný druhý Havel to není, ale dívat se celých pět let na komunistu se třemi přebytečnými bradami, na to opravdu, ke vší úctě ke zdejším zemákům, nemám morál.
  • flanker.27 napsal(a):

Vůbec se média opět předvedla. Nechápu, kde se v nich bere drzost požadovat zákony na sou ochranu, protože prý chrání veřejný zájem, když ve skutečnosti vystupují jako zcela komerční subjekty, z čehož vyplývá jejich ideová vyprofilovanost a "doporučení", co si mají čtenáři (a voliči) myslet.

Z toho, když se novináři prezentují jako nějací ochránci práva a pořádku, můžu vždycky úplně vyletět z kůže (což je mimochodem mnohem těžší, než byste si mysleli, s tím vším peřím a tak..).
    Fíha, to tu fakt ještě chybělo, parlament je rozhádán málo, potřebujeme přiložit
    Ano, jednotu si rozvracet nedáme. Kde jen jsem to slyšel :)

Myslím, že současná vláda naprosto na rozhádání MZ nepotřebuje, s trochou parafrázování "hádali jsme se před Zemanem, budeme se hádat i po něm".

Nejvíc mě v nedávný době pobavil výrok Karolínky Peake, když po jejím rekordně dlouhém - pardon, krátkém - působení na ministerstvu obrany zase LiDem vyhrožovaly odchodem vlády a byla tázána, zda odchází definitivně. Její odpověď mě rozšvihala: "V této chvíli definitivně." =D
  • No nebylo to lepší s tím Ruďasem? :-)
    Ono to tak nějak vyjde nastejno.
  • @alek Hmm, že nechce dát rozhovor SME, bych pochopil, ale proč uvalil kolektivní vinu na všechny slovenské novináře?
  • Mlha no...
    Jinak se samozřejmě nechci dotknout Alekovy profesní cti, my právníci si o sobě taky ledasco vyslechneme :)
  • Napad mě ten příměr, ale nedovolil jsem si ho použít :-) Samozřejmě, že ta profese má svoje potíže, proto jsem psal, že možná žiju trochu v bublině (ještě dávno před tím než jsem tam pracoval), která má profesní standardy položené trochu výš než jiní. Neumím si představit pracovat někde v Ringieru nebo u Soukupa. Stejně tak flanker by asi nemoh pracovat u Sokola (prosím, nezklam mě) :-)
    Možná nosit čaj a zákusky :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.