Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
18889919394581

Komentáře

• Stark z hor napsal(a):

Alek: tak schválně, kdo toho trefí víc(přesné procento u jednotlivých kandidátů a k tomu postupující do druhého kola) - a pokud se někdy potkáme, tak vítěz má právo na jedno pivo od každého, kdo se zúčastní
    :-)
    Zuzana Roithová 7 %
    Jan Fischer 13 %
    Jana Bobošíková 4 %
    Táňa Fischerová 4 %
    Přemysl Sobotka 9 %
    Miloš Zeman 25 %
    Vladimír Franz 14 %
    Jiří Dienstbier 11 %
    Karel Schwarzenberg 13 %

(zúčastnit se může kdo chce, jak chce, i kdy chce až do soboty, 12.1.2013, 13.59 našeho času)

Od boku se tedy prohlašuji za vítěze :-) Fakt jsem nevěřil, že KS přeleze 20 %, příjemné překvapení. Další takové byl Sobotka a průzkumy nadstřelený Franz. A ze Zemana jde strach :-(
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mě to nepřekvapuje vůbec, páč vidím kolem sebe, jak jsou lidi schopní nějakým podivným myšlenkovým kotrmelcem oddělovat KS od vlády, kterou přitom nemají rádi :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 12. ledna 2013
    Bitva důchodců začíná! Dementní ožrala vs senilní Já-nemlufila-cesky.
  • zajímavé je, že Franz měl číslo 7 a dostal zhruba 7% hlasů... - škoda, že neměl číslo 51
    ;)))
  • flanker.27 napsal(a):

Mě to nepřekvapuje vůbec, páč vidím kolem sebe, jak jsou lidi schopní nějakým podivným myšlenkovým kotrmelcem oddělovat KS od vlády, kterou přitom nemají rádi :)

Třeba z nadhledu považují tu vládu vlastně za jednu z nejlepších, co jsme vůbec měli :-)
  • Tak Karel Schwarzenberg umí česky dobře, za to že má vadu řeči nemůže, je dobrý si takový věci zjistit než se začně jeden kritizovat
    upraveno 12. ledna 2013
    alek napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Třeba z nadhledu považují tu vládu vlastně za jednu z nejlepších, co jsme vůbec měli :-)
    Pak by to znamenalo, že KS volí ti, co nevědí co vlastně chtějí a co ve skutečnosti volí :)
  • alek napsal(a):

Stark z hor napsal(a):

Alek: tak schválně, kdo toho trefí víc(přesné procento u jednotlivých kandidátů a k tomu postupující do druhého kola) - a pokud se někdy potkáme, tak vítěz má právo na jedno pivo od každého, kdo se zúčastní
    :-)
    Zuzana Roithová 7 %
    Jan Fischer 13 %
    Jana Bobošíková 4 %
    Táňa Fischerová 4 %
    Přemysl Sobotka 9 %
    Miloš Zeman 25 %
    Vladimír Franz 14 %
    Jiří Dienstbier 11 %
    Karel Schwarzenberg 13 %

(zúčastnit se může kdo chce, jak chce, i kdy chce až do soboty, 12.1.2013, 13.59 našeho času)

Od boku se tedy prohlašuji za vítěze :-) Fakt jsem nevěřil, že KS přeleze 20 %, příjemné překvapení. Další takové byl Sobotka a průzkumy nadstřelený Franz. A ze Zemana jde strach :-(
    jj máš u mě pivo :-)
  • Teď naběhnou do ringu doktoři a maséři, aby nám naši borci vydrželi aspoň do druhého kola :-) Jak jsem tak teď poslouchal KS, tak mám vážné obavy, aby to nakonec Zeman nevyhrál kontumačně..
    Když se tu pořád tak prohlašuje, že Martin by mohl umřít než dopíše, tak u KS si též nejsem jist, jestli by se dožil konce volebního období.

Jen tak mimochodem se obávám, že pokud bude KS prezidentem, nebude mít pravice asi mnoho kandidátů na volební lídry v dalších parlamentních volbách.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Holt bude muset tentokrát Kalousek kandidovat sám za sebe. Loutku jako Schwarzenberg už asi nesežene. To bude asi jediné pozitivum toho, že se Sch. stane prezidentem.
  • To si fakt myslíte, že případně bude Zeman lepším prezidentem ? Tak to nechápu...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @derfel Ne, nechci za prezidenta burana (nemám ráda burany a nechci, aby "mě" buran reprezentoval).
    Alibistický člen současné vlády, který se vždycky tváří jako že on nic, on s tím co lidi štve nemá nic co do činění, jednou podpoří a vzápětí odsoudí amnestii a nevadí mu být loutkou a fasádou řečeného Kalouska není rozhodně něčím, co bych nazval dobrým kandidátem na prezidenta :)
  • no, výběr to není ideální, co si budeme povídat, bohužel slušňáci jsou od 5. do 7. místa, ale přeci jen ten Karel je objektivně lepší... - přeci jen jeho poradci neplánovali vraždit novináře...
    pro připomenutí, kdo je Miloš bych doporučoval dokument: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/407235100021003/

jeden je spící, nic nedělá.. - hrozný
    druhej rozhodně spící neni - a to co dělal - děsivý

takže asi tak ;)
  • flanker.27 napsal(a):

Když se tu pořád tak prohlašuje, že Martin by mohl umřít než dopíše, tak u KS si též nejsem jist, jestli by se dožil konce volebního období.

Jen tak mimochodem se obávám, že pokud bude KS prezidentem, nebude mít pravice asi mnoho kandidátů na volební lídry v dalších parlamentních volbách.

To je právě dobře. Já si skoro stejně přeju, aby KS skončil jako šéf TOPky jako aby byl prezident. Ta strana potřebuje provětrat, ukázat, že má na víc než Kalouska za KS. A pokud tomu bude nakonec šéfovat Kalousek, tak brzy skončí, což jí patří (to říkám s tím, že jsem jejím docela velkým podporovatelem).

A k tomu zdraví KS. Je zvláštní, jak se to probírá u KS, ale u zemana vůbec. Přitom co mám zprávy z okolí obou, tak Zeman na tom není vůbec dobře - vždycky ho jen někam odvedou, posaděj a „mluv“. V Hydeparku se nedávno skoro sklátil a zničil jim tak dekoraci :-) A pak, jak říkají vtipy, lepší státní pohřeb než pět let s Mlhou.
    jednou podpoří a vzápětí odsoudí amnestii
    No tohle je trochu podpásovka, ale budiž :-)
    upraveno 12. ledna 2013
    Ten jeden je sice spící, ale rozhodně se nedá říct, že nic nedělá. Má lví podíl na církevních restitucích, což je asi největší krádež v dějinách naší republiky. A přiznal se, že uplácel kvůli navrácení majetku. Jaká je naděje, že se z něj na Hradě najednou stane férový chlap, nezávislý na svém současném pánu (Kalouskovi)?
    A o jeho neustálém přikyvování EU, která z nás čím dál víc dělá jen provincii bruselského megastátu, nemluvě.
  • upraveno 12. ledna 2013
    Tak další kolo nevolim.
  • derfel napsal(a):

Tak Karel Schwarzenberg umí česky dobře, za to že má vadu řeči nemůže, je dobrý si takový věci zjistit než se začně jeden kritizovat

KS neví, s jakými pády se pojí jednotlivé předložky v češtině - často používá německé vazby přeložené do češtiny, neumí správně skoňovat ani časovat.

Vada řeči je u politika rovněž velký handicap, ale s tou těžko něco udělá. Jeho nedostatky bohužel nekončí u omezených vyjadřovacích schopností.
  • Jelikož je u nás prezident skoro čistě reprezentativní činnost je potřeba brát to v tomhle směru, Kníže má v zahraničí dobrou pověst, má zkušenosti, ví co má kde dělat a čekat. A rozhodně bych neřekl že je čistá Kalouskova loutka. Rozhodně je to lepší prezident než jezevec z vysočiny co sotva vylezl z díry, do které se schoval aby se zakryli věci které způsobil s ČSSD, tak začíná plivat jed na současnou politickou notu a vládu, dokonce i na vlastní spojence a aby měl nějakou podporu jde žebrat ke komunistům. Tímhle gestem se mi před volbami naprosto zprotivil. Já volil knížete v prvním kole, a budu ho volit i ve druhém, protože si myslím že i když mu někteří vytýkají že mu není rozumět tak to co říká je nejrozumnější ze všech kandidátů.
  • Sorry, ale nebudu to vyargumentovávat a někoho přesvědčovat, nevidím v tom smysl. Teď skoro lituju, že jsem tu debatu asi rozdmýchal. Tohle nemůže přinést nic dobrého.

Pro mě je prostě MZ absolutní zlo (viz ten linkovaný dokument), navázání na Klause v ještě horší variantě, izolace před světem (pozurážel ve své době, koho mohl). Chápu, že v KS mnozí nevidí to co my, příznivci, a respektuju to. Nechápu, že tolik lidí zapomnělo, co je MZ zač, že vůbec není levicový kandidát, jak se snaží namluvit atd., ale také to respektuju. Howgh. (A prosím o zdrženlivost i ostatní, tohle totiž jinak musí skončit velkou hádkou.)
    Nj, jestli chceš jednoho hanět, nesmíš u druhého nad podobnými věcmi zavírat oči.
    (Netvrdím, že Zeman je zázrak, jediný správný a spravedlivý. Jen mi připadne na hlavu nesmyslná adorace jeho knížecí milosti, z boží vůle pána našeho a vládce.)
  • Já ho nechci adorovat každý má své chyby ale ne každý by se k nim přiznal.
    Trochu odbočim, za rok nás čeká poslanecká sněmovna a ODS to bude mít zatraceně těžký.
    alek napsal(a):

A k tomu zdraví KS. Je zvláštní, jak se to probírá u KS, ale u zemana vůbec. Přitom co mám zprávy z okolí obou, tak Zeman na tom není vůbec dobře.

Proč myslíš, že Bobina nehodlá v druhém kole podpořit žádného z nich. Šetří síly, vymýšlí údernější hesla a v létě do toho jde s plnou vervou nanovo :D
    To by v tom byl čert, abych skončila zas poslední!

Ještě, že tu TV poslouchám akorát tady u rodičů na baráku. Ale buď to, anebo mizernej signál v patře. Že sem tu vůbec dával tu podělanou wifi, na jaře popadnu štafle, vrtačku, a ukáže se, zač je toho ethernet!
    upraveno 12. ledna 2013
    Kníže má v zahraničí dobrou pověst
    Přijde na to v kterém. Österreich, Deutschland? Na ja. :)

Ten linkovaný dokument jsem viděl, a zcela upřímně není to nic než snůška jedna paní povídala bez jakékoli důkazní hodnoty, kde vesměs vypovídají vysloužilí politici, kteří mnoho nepřesvědčili sami o sobě a právě Šlouf se projevuje jako poměrně argumentačně schopný. Což není btw postřeh čistě můj, ale takto byl onen "dokument" ohodnocen na Britských listech Janem Čulíkem, který Zemanovi zrovna nefandil.

Naproti tomu senilní KS se zcela přímo podílel na největší krádeži veřejného majetku od dob privatizace a sám se o to zasazoval, jen má tu kliku, že za vládu nikdy neříká ty nepopulární věci. neco jako byl svého času "uznávaný ekonom" Dlouhý, ten taky stavěl svou někdejší popularitu na "poslovi dobrých zpráv".
    M1on napsal(a):

Trochu odbočim, za rok nás čeká poslanecká sněmovna a ODS to bude mít zatraceně těžký.

No, je vidět, že nemají koho nabídnout, nemají jedinou silnou osobnost. Že nominovali právě Sobotku to jen potvrzuje. Možná kdyby tam strčili Kuberu, ten je aspoň občas vtipnej, myslim, že by minimálně neskončil předposlední :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nevada napsal(a):

A o jeho neustálém přikyvování EU, která z nás čím dál víc dělá jen provincii bruselského megastátu, nemluvě.

Tak naozaj s ním súhlasím na -11% :D
  • Ani jeden z kandidátu mi nepřijde jako šťastná volba, ale tak už to prostě bývá. Zeman je dle mého názoru určitě inteligentnější, politicky zdatnější a rétoricky o hodně výš. KS na mě působí zase jako člověk, který je méně sebestředný a politicky čistší. Nesouhlasím s tím, že církevní restituce je nějaká zlodějina, byť s nimi nejsem zcela v souznění. Je to pro mě těžká volba a ještě nejsem zcela rozhodnut.
    @Chmur To je fér hodnocení.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.