Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
18687899192581

Komentáře

• Já se teda taky přikláním k názoru, že je lepší si zvolit někoho trošičku reprezentativnějšího, než je Franz...
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Takže řešením je nevolit? Lidi nevolej protože jsou zhnusený a pak vyhrávají strany které mají disciplinované voliče, proto je KSČSSD tak silná. A u prezidenta je to to samé. Nevolit je jen póza která nic nevyřeší a jako protest nemá žádný účinek.

S volbou nesouhlasím, ale taky tam nechci Fischera...takže jako protihlas jsem volit musel. A tak jsem volil, jak jsem volil.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 11. ledna 2013
    @Thorar Myslíš, že hození hlasu Franzovi zabrání Fischerovu postupu do 2. kola? Myslíš, že Franz bude mít hlasů, než Fischer?

Já osobně nemám nic proti tomu, jak Franz vypadá, to je jeho volba. Ale když jdu do předvolební debaty, tak si sakra něco o politice a věcí jí blízkých zjistím.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Krisa: Ale Thorar psal, že volil protihlas proti Fisherovi. To znamená, že volil Zemana.
  • @Thorar Když to zargumentuješ tímto tak budiž, i když tyhle protest volby, mi taky příjdou trochu divné. Těžko tím, ale dáš najevo, že nesouhlasíš s přímou volbou prezidenta, což chtěl vyjádřit Ugla tím, že vůbec nejde.
    @Krisa jestli to nakonec dopadne jak se očekává, že to bude souboj mezi Zemanem a Fischerem, tak to v druhém kole budu muset hodit Zemanovi, a to je mnohem větší morální dilema než Franz.

Já nechci prezidenta politika, nežijeme v USA.
    @sederik a toho že někdo nejde k volbám si všimnou? to je protest? Ne, to si jen můžou mnout ruce, že lidi jsou už tak otupělí, že je jim všechno jedno.
    @Montezuma3 Thorar psal, že protestuje hlasem Franzovi, takže pokud není dvakrát a tudíž má hlasy 2, Zemana nevolil.

Proto mi to přijde divné - nechci tam Fischera, tak to hodím někomu, kdo nemá šanci ho ohrozit (na to se ptám - jestli si Thorar myslí, že má Franz šanci)?
  • Jelikož mě neskutečně štve volební systém u nás (ale za přímé volby jsem, ještě by to chtělo do obcí) a je mi sympatický australský volební systém, pokusil jsem se ho trochu nasimulovat na www.respekt.cz - jen taková malá anketka, ale není to o hloupým taktizování, menší/větším zlu, druhých kolech apod. Prostě seřadíte dle preferencí a z toho se pak vybere konsenzuální kandidát. Pokud zahlasujete, uděláte mi radost - aspoň to nebude ak jednostranná cílovka, jakou Respekt má :-)
  • @Thorar Já neříkám, že s tím souhlasím, ale z pohledu jedince to má logiku. Nesouhlasím s přímou volbou = nejdu volit, to má logiku, neříkám že smysl, ale teoreticky, kdyby k prezidentským volbám přišlo velmi málo lidí, asi se v parlamentě zamyslí, jestli má potom přímá volba nějaký smysl.
    @Krisa Já hlavně nevěřím tomu, že Fischer je takový favorit.
    Proč by Franz neměl šanci? Kvůli předvolebním průzkumům? A kdo ty průzkumy dělal?
    @sederik to nemůžeš myslet vážně, že by se zamysleli a zrušili přímou volbu pro neúčast.
  • Průzkumy jsou zlo, hrozně to potom lidi ovlivňuje :wall:
    upraveno 11. ledna 2013
    Ano, asi jsem měl hned zpočátku říct, že průzkumům nevěřím a považuju je za podvod. Takže podle mě šanci má a v reálu i větší než vyhypeovaný Fischer.

EDIT:
    Tyhle volby lidi zajímají, mluví se o tom všude v okolí. A nikdy jsem nezaslechl že by někdo volil Fischera například.
    upraveno 11. ledna 2013
    @Montezuma3 Protože o politice nic neví. A osobně si myslím, že dost lidí bude mít problém s tím, jak vypadá (zvlášť ti starší, kteří mají prpblém s tetováním obecně).

@Thorar Já taky průzkumům nevěřím, to ale nic nemění na tom, že Franzovi nevěřím. Já taky nezaslechla nikoho, kdo by volil komunisty a minule byli celkem vysoko, takže na tohle věřím asi tak stejně, jako na průzkumy.
  • @Thorar Vzhledem k tomu, že hlavním impulsem, proč je přímá volba, byl tlak veřejnosti, která ji chtěla, tak malá účast a nechuť lidí volit prezidenta, by klidně mohla vrátit prezidentskou volbu do parlamentu. Samozřejmě ne tuhle, ale třeba tu další. Už mi rozumíš?
    Já volit jdu, jen se snažím říct, že nejít volit jako protest proti přímé volbě, je logičtější než tam hodit Franze. Howg
    @sederik rozumim ti, ale prostě tomu nevěřim.
  • Já teda čekam jednu z nejvyšších volebních účastí za poslední roky vůbec. Když jsem se v minulých dnech prohrabával archivem a texty o minulé volbě, tak tahle kampaň a volba je fakt zlatá (i s těma prvotníma zádrhelama).
    upraveno 11. ledna 2013
    Krisa napsal(a):

@Thorar Já taky průzkumům nevěřím, to ale nic nemění na tom, že Franzovi nevěřím. Já taky nezaslechla nikoho, kdo by volil komunisty a minule byli celkem vysoko, takže na tohle věřím asi tak stejně, jako na průzkumy.

Ale určitě jsi slyšela o tom jak jsou lidi znechucený volbama a nepůjdou volit, stejně jako jsem to slyšel já. Komunistyy volí plus minus pořád stejně lidí, ale mají mnohem víc procent, protože lidé k volbám nejdou.
  • Montezuma3 napsal(a):

Proč by Franz neměl šanci? Kvůli předvolebním průzkumům? A kdo ty průzkumy dělal?

Franz měl šanci možná tak před TV debatama, když to oznámil, byl pro mě fakt zajímavej. Ale nadšení s každým jeho vyjádřením klesalo. V TV se IMO nadobro zesměšnil, že mu to pak dávali sežrat i jeho příznivci - měl vzít údajnou nabídku na kancléře od Schwarzenberga a odstoupit.
  • Mě osobně se přímá volba moc nelíbí a do menších útvarů jako jsou obce bych ji rozhodně nedával, v dokonalém světě by to jistě bylo super ale lidi jsou ovce a tak snadno zmanipulovatelní že by se i Malíček divil.
    @Thorar V tomhle máš pravdu, na to nemohu nic říci (bylo to myšleno nadneseně - že každý se pohybuje v prostředí, které je mu do jisté míry podobné, takže to není směroplatné)
    upraveno 11. ledna 2013
    @Krisa A hlavně já znám bohužel několik mladých lidí co je volej.
    Teda mladých... pražáků +- 30 let jako já.
    Prezidentská kandidátka Táňa Fischerová odevzdala svůj hlas ve volbách Jiřímu Dienstbierovi nebo Zuzaně Roithové. Hodila si prý korunou, kdo jí vyšel, nesdělila.
    Hodit jí hlas, tak si pro něj jdu zpátky.....
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Demokracia: Zvoľte si svojho diktátora

Socializmus: Myslite si, v akom skvelom štáte ste a zatiaľ podliehajte diktátorovi

Monarchia: Diktátor s titulom, ktorý má štýl a moc dedil (*síce takáto plná monarchia už asi nikde neexistuje, ale aj tak*)

Anarchia: Sto diktátorov - prijmite jedného, roztrhá vás tých 99 zvyšných

Diktatúra: Diktátor je k vám plne úprimný, že vám vládne a skrýva sa za dobré armádne myslenie a disciplinovanú armádu a fanatických dôverivcov (viď Hitler) a nepotrebuje vám tlačiť do hlavy kaleráby, že máte slobodu voľby zatiaľčo zneužíva podprahové vnímanie, štatistiky, reklamu a korupciu; nepotrebuje vám nasádzať klamlivé ružové okuliare o tom, aká je jeho vláda skvelá aj keď to tak nie je (plán sa splnil na 150%, hlavne že ľudia nemajú čo jesť); je to jeden vládca, ktorého rozhodnutia neničí banda sebeckých blbcov.

Tým nechcem, sedemchráň, povedať, že Hitlerova vláda bola dobrá, že zneužívať zem vďaka armáde je vhodné, že túžim žiť v diktatúrnom štáte. Ale diktátori majú aspoň tú slušnosť vám povedať na rovinu "Vládnem ti" zatiaľčo demka, socka a iné sú postavené sa systéme lží a manipulácie.
    Socializmus - viď heslá typu "Včasným príchodom do práce zasadíme americkým imperialistom drvivý úder" - ľudí chcú presvedčiť, že tým, že si budú privádzať kŕčové žily postávaním pri bežiacom páse bude všetko v hladujúcej zemi lepšie.
    Demokracia - máte právo voľby. Avšak nie malé množstvo ľudí sa zaujímalo o vec podprahového vnímania. Mnohé rôčky dozadu do filmovej pásky pre každý xtý záber dali text "Si hladný? Daj si hamburger. Si smädný? Daj si CocaColu". Premietanie bolo také rýchle, že ľudia si nič nevšimli - napriek tomu sa predaj hamburgerov a cocacoli rapídne zvýšil od odvysielania toho filmu. Psychológovia zistili, že takto skryté veci si vedomie nevšimne, ale podvedomie áno a dáva signály vedomiu bez toho, aby si to človek uvedomil. Tak vznikajú tie "pocity" typu "Mám pocit, že táto voľba je dobrá", keď to neviete vysvetliť, ale máte proste taký pocit (signál podvedomia). Síce sa to vraj zakázalo, ale stále existuje množstvo dokumentácií o tom, že ľudia takto manipulujú s inými (napr. počas volieb (Talianskych? Neviem) sa v politickej relácií každých pár sekúnd v logu televízie zabliskol malý obrázok jedného kandidáta - manipulácia). A takých manipulácií sa našlo viac (Hlavne ukryté slovo Sex, ktoré má zvyšovať sexuálnu aktivitu u mladých ľudí a podporiť tak predaj antikoncepcie; a tiež rôzne sexuálne tématizované obrazy; reklamy so statočne odhalenými mužmi a ženami - nemám presné odkazy, možno po troche googlenia...)
    Človek to môže označiť ako výplod konšpirácie, avšak minimálne tie štatistiky, ktoré sa dajú podplatiť človeka výrazne ovplyvnia. Viď čo spomínal Throrar alebo Lady sansa => tento kandidát nemá šancu, nu a niektorí ľudia (nie všetci) to vzdajú a teda si povedia, že nemá zmysel na ňom plýtvať hlasom, ak to pomôže alternatívnemu kandidátovi, ktorého mal človek ako druhého v poradí.

Toľko k môjmu názoru. Bol síce podaný len so skromnej dávky vedomostí a skúseností nedospelého decka, čo nič nevie, takže to nemusíme brať vážne...

Len toľko k voľbám prezidenta - vyhrá ten najväčší čurák (porozumej ako odvodené od prechcaný človek).

+ Chvíľka konšpirácie z iného súd(o)ku: Na jednej stránke o konšpiračných teóriách dávali niečo desne odborné o peniazoch, dlhé texty to pointa bola takáto - politici si môžu privlastniť nepoužité financie určené na jedného občana, ktorý mal voliť. Ak teda nebudete voliť, tieto peniaze im pripadnú. Autori textu odporúčajú vhodiť prázdny lístok, bude označený za neplatný, ale financie budú brané ako použité. Ešte spomínali niečo o tom, že nepoužité hlasy sa rozdelia kandidátom alebo čo. Ale to bolo na mňa moc konšpirátorské a odborné, takže je tam malá pravdepodobnosť pravdivosti.
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

... Bol síce podaný len so skromnej dávky vedomostí a skúseností nedospelého decka, čo nič nevie, takže to nemusíme brať vážne...

Toto bych vyzdvihnul. Neber si to osobně, sám jsem ve tvém věku (mám pocit, že ti je kolem 17ti, mýlím se?) občas měl podobně nevyzrálé názory. Mám pocit, že ti časem některé věci dojdou.

Co se mi líbí, je to, že o tom přemýšlíš. To je vidět...
  • @Blackfish tak po včerejším divadle na ČT jsem akorát potvrdil své rozhodnutí.Bohužel jsem nabyl dojmu, že uchzeči jsou buď: nastrčení stranou která ho podpořila (aby strana měla někoho na hradě), senilní starci, jsou zkorumpovaný, nemají ekonomicko-právní vzdělání, nevypadají reprezentativně,
    Tolik lidí jsem u voleb ještě neviděl. Dokonce jsem si musel vystát i malou frontičku. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jo, i u nás se to trousí jak do kostela. Mediální masáž funguje spolehlivě.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.