Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
18990929495581

Komentáře

• M1on napsal(a):

Trochu odbočim, za rok nás čeká poslanecká sněmovna a ODS to bude mít zatraceně těžký.

No to bude sranda. Jestli Zeman zvítězí, ČSSD naprosto zdecimuje (oni se teď střelili do nohy, když ho podpořili - jedinej Dienstbier si zachoval tvář). Takže tu bude zničená ČSSD a ODS dnes ukázala svůj potenciál. Takže ve výsledku to bude pěkný nárůst KSČM jako jejich velké vítězství po opoziční smlouvě.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. ledna 2013
    @alek A cos čekal? Že ČSSD opravdu podpoří místopředsedu současné vlády? To by měli říct voličům "my je sice kritizujeme, ale vlastně co jsme si to jsme si"? To by byla skutečná schizofrenie a jestli mají vypadat konzistentně před voliči, je to jediné logické řešení. Ani žádné "nedoporučíme nikoho", tím by řekli "ona nám ta vláda vlastně nevadí". Tak by si naprosto podtrhli stoličku a ztratili váhu coby opoziční strana.

A lidi to btw od styrany neodežene, ono nakonec stejně lidi volí stranu, u ODS to skončilo stejně, i když se víceméně rozkmotřili s Klausem, tak Klausovy Svobodné taky skoro nikdo nevolí. IMO žádná decimace nehrozí.
  • Fakt nechapem, o com tu tocite, ked si spomeniem na nasu volbu. Bud Meciar alebo Gasparovic. To bola vtedy otazka ;). Osobne som vtedy hodila prazdny listok.

Inak suhlasim s Chmurom.
    @Hildegarda Toť pohled nezaujatého :)
  • @Hildegarda moŽno som sprostý ale da sa v akejkoľvek voľbe na slovensku s čistým svedomím voliť niečo ine než nič?
  • @flanker.27 čekal jsem, že udrží stanovisko Dienstbiera. X týdnů lejou špínu na Zemana, připomínají jeho korupční aféry, označují ho za mafiána a teď s nim najednou budou kamarádi? Tohle nejsou volby o vládě, neutrální stanovisko by jim neublížilo, rozhodně míň než tohle. Mám z toho pocit, že už tam vypuknul boj o předsedu strany, Sobotka se bojí Dienstbiera a tak se potřebuje vymezit, nahnat body u Zemanovského křídla.

@Hildegarda To si skoro říká o trumfování se v Zemanových a Mečiarových aférách :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Gardien napsal(a):

@Hildegarda moŽno som sprostý ale da sa v akejkoľvek voľbe na slovensku s čistým svedomím voliť niečo ine než nič?

Vo voľbe zamestnania ;D
    @alek O vládě se to zoufale snaží nebýt ze strany KS, jak je vidět :)

Zemana obviňují protikandidáti z ledasčeho, leč nepřipadá mi, že by tu bylo jediné skutečné trestně postižitelné jednání. O vládě je to o programu strany jako takovém. Je to bohužel vláda, kdo má ohledně korupce nepříjemně mnoho másla na hlavě (vč. důvěry postavené na hlasu nyní již pravomocně odsouzeného poslance), což vyvrcholilo nedávnou amnestií, jež zastavila stíhání v mnoha korupčních kauzách, a kterou, to podotýkám, KS nejprve podpořil, ale pak zcela zbaběle otočil. A zbabělost nesnáším ze všeho nejvíc.
  • upraveno 12. ledna 2013
    Gardien napsal(a):

@Hildegarda moŽno som sprostý ale da sa v akejkoľvek voľbe na slovensku s čistým svedomím voliť niečo ine než nič?

Naco tolko depky v takom mladom veku ;)
    V 18tich si mozes zvolit vsetko a nic, zalezi len na tebe
  • @alek Prehral by si :)
    Vyraz "doba meciarizmu" si urcite pocul. Ja ale "zemanizmus" nepoznam :)
    Zemana jsem neslyšel zpívat :)
  • @Gardien Volba je niekedy tazsia ako nevolba - pripomenula som si to minule, ked som vyberala kachlicky do kupelne - zlata doba komunizmu, ked bol len jeden druh :-D
    @Hildegarda Schwarzenberga dneska ano. Neuměl hymnu :)
  • KS nejprve podpořil, ale pak zcela zbaběle otočil. A zbabělost nesnáším ze všeho nejvíc.
    Jak už jsem říkal, tohle je mimo - proto jsem právě nechtěl zabíhat do argumentů, nemám žádný zájem ho tu bránit (je to stejné jako když v diskuzích bráním Starky či Lannistery :-). On podpořil amnestii, sám předtím říkal, že by jí udělil, ale jakmile byl znám ten rozsah (bohužel Klaus Nečase zmáknul a vláda o tom tak nevěděla předem) a hlavně ten druhý článek, tak to odmít.
    Hildegarda napsal(a):

@alek Prehral by si :)
    Vyraz "doba meciarizmu" si urcite pocul. Ja ale "zemanizmus" nepoznam :)

Opravdu ne? A co doba opoziční smlouvy? Psal o tom snad i SME (nenašel jsem bohužel ted ten odkaz, co jsem chtěl) v minulých dnech.To je dost známý pojem, tehdy právě začalo to, co až dnes vyplouvá na povrch. Jednotlivý kauzy jmenovat radši nebudu, je tu moc výbušné území, nerad bych ho dráždil :-)

Ve výsledku u mě stejně víc než politické názory a minulost rozhoduje to, co naznačil už Chmur. Po deseti letech sebestředného a arogantního prezidenta bych chtěl někoho umírněného, někoho kdo může jít spát bez toho, aniž by za den musel říct jeden bonmot či svého oponenta urazil, někoho kdo je schopný prosazovat nepopulární věci, někoho, kdo chápe limity role prezidenta a nebude aktivistický.
  • @flanker.27 Uz som to videla a zase Meciar vitaziiii :)
    @alek nechcem sa hadat, ale stale je to doba opozicni smlouvy. V nazve nie je zosobnene ziadne meno a to je presne ten rozdiel. A tiez som si akosi nevsimla, ze za Zemana bola CR v medzinarodnej izolacii ;)
  • @Hildegarda: co myslíš tou izolací? Se spoustou dnešních "mezinárodních" aktivit bych snad ani nic společného mít nechtěl. Slovensko mělo určitě těžší výchozí pozici, a třebaže z našeho pohledu jsou obě země přirozenými následníky společného státu, svět možná chvíli čekal, co se ze Slovenska vyklube - zatímco ČR brali jako to staré Československo, co zas někde poztrácelo část území, tedy nic nového pod sluncem :P

@alek: prezident si může dovolit prosazovat nepopulární věci, zejména tihle dva, kteří mají v lepším případě výhled na jednu pětiletku. Já navíc myslím, že to dělal i Klaus, a ačkoliv bych k němu měl různé jiné výhrady, přišlo mi, že dost záhy pochopil to, co psal Chmur.
    upraveno 13. ledna 2013
    bohužel Klaus Nečase zmáknul a vláda o tom tak nevěděla předem
    To je docela směšná výmluva a nesmysl i z technického hlediska. On to vůbec není dlouhý dokument, má celou jednu stránku textu, najdete to tady. Jediná druhá alternativa je, že se premiér a členové vlády nejsou schopni seznámit s dokumentem, za který nese premiér spoluzodpovědnost a členové vlády ho nejdřív podpoří (a hájí tak něco co vůbec neznají). Kecy jak byl nemile překvapen ať si nechá, nevěřím mu, zbabělému alibistovi jednomu :)
    za Zemana bola CR v medzinarodnej izolacii
    Jak se to změřilo? A jak je ta izolace definována? To jako byly zas na hranicích dráty, cizá státy odvolaly velvyslance, nikdo s náma neobchodoval či jak? To je s prominutím jen taková další bezobsažná fráze, která nemá v sobě nic reálného. Naopak nerad musím říct, že to byla Zemanova vláda, která prosadila naši podporu zásahu v Kosovu, vyjádřila podporu Izraeli, přijala nejvíce zákonů přibližujících naši legislativu Eu atd. Z hlediska naší proevropské orientace není (bohužel) na co si stěžovat. A vůbec, podle některých názorů začínám nabývat názoru, že budeme mít další světový unikát: jako jediná země budeme volit prezidenta podle toho, co tomu řeknou za hranicemi :)
  • @Ugla @flanker.27 Nemyslela som vychodziu poziciu SR, ale vladu 94-98. A odkedy je medzinarodna izolacia definovana dratmi? Ked je nejaka zena pekna, tak to tiez potrebujes nejako zmerat, flanker? ;). Je to vyraz, ktory v suvislosti s meciaró najdes vsade, nielen v ucebniciach. Nulove zahranicne kontakty, zmrazene rokovania a demarse na dennom poriadku. Aj to je forma izolacie. Alebo mate na to iny termin? ;)
  • Jediná druhá alternativa je, že se premiér a členové vlády nejsou schopni seznámit s dokumentem, za který nese premiér spoluzodpovědnost a členové vlády ho nejdřív podpoří
    Vláda dokument neposuzovala, Nečas jí ho nepředložil.

@Hildegarda U nás to tiž byla dvě jména :-) Máš pravdu, v izolaci jsme za Zemanovy vlády nebyli, to je silný slovo. Jen jsme vždy trnuli, když někam vyjel, koho zase v přiopilém stavu urazí :-)
  • upraveno 13. ledna 2013
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/boj-o-hrad/spidla-cssd-by-mela-podporit-schwarzenberga_258075.html

Špidla projevil politickou inteligenci (i když by imo stačilo nepodpořit nikoho) a vidí dál než za volební kongres ČSSD. Proč jich tam jen není víc, kéž by se vrátila doba, kdy jsem ČSSD docela fandil. Snad to Dienstbier protrhne.
  • mne príde voľba zemana ako vracanie sa do minulosti. na jednej strane by to doplnilo na hrade trilógiu mužov, ktorý (de)formovali českú republiku prvých 20 rokov, na druhú stranu by to bolo priklonenie sa k horším hodnotám, podľa mňa.

podľa mňa to je prímer Gašparovič - Radičová, nie Gašparovič - Mečiar. Schwarzenberg/Radičová majú niekotré vážne nedostatky, ale sú prídu mi ľudskejší, morálnejší. A to je podľa mňa špeciálne pri "slabom prezidentovi" to najdôležiotejšie. jeho legislatívne a iné právomoci sú malé, ale je dôležité, aby bol hodnotou.
  • len dodatok: hovorím to z pozície voliča radičovej, ktorý si však uvedomuje, že bol veľmi slabým premiérom, ktorý urobil veľa chýb. ale ako prezident by bola milión krát lepšia, ako hocikto kto tam bol.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já si myslím, že je v podstatě skoro jedno, kdo bude prezidentem, protože jeho pravomoci jsou "dělat pěkné fotky a dávat je do hezkých rámů a na známky" a vůbec, ale vůbec nic se nezmění. Takže se rozhoduji spíš podle toho, kdo bude (dle mého názoru) lépe reprezentovat - bude se umět chovat slušně, nebude urážet lidi a působí na mě vychovaněji a méně buransky. Budu volit KS, i když se mi všechny jeho názory a činy nelíbí, přijde mi, že je na roli prezidenta vhodnější než MZ (asi bude velmi inteligentní a šikovný, ale jeho chování na mě nepůsobí dobře).
  • myslím, že to je formálne jedno. vskutočnosti je to jedna z dôležitých drobností, ktoré formujú náladu, sebavedomie, morálku spoločnosti
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    No co se týče důstojné reprezentace tak mi přišlo, že jediná Roithová by neudělala ostudu.
    MZ je hulvát, teď bude i mezinárodní hulvát, bonmotama to nespraví. A KS může říkat co chce, stejně mu nebudu rozumět dokud k němu nepřiložej titulky. Taky se pořád bojim kdy usne a už se neprobere.
  • to chápem, úplne. preto by som tiež nebol ultra nadšený z KS. ale to čo si napísal je v obrovskom nepomere voči tomu, čo si napísal o MZ. navyše MZ ma za ušami omnoho horšie veci.
  • Já myslím, že oba kandidáti mají své přednosti a své slabiny. Docela se ztotožňuji se sarvenem.
    U Miloše Zemana se bojím, že se bude podobně jako Václav Klaus snažit zbytečně zviditelňovat, jeho zahraniční reprezentace bude v rozporu se zájmy ČR, místo uklidnění přinese svár, má prsty ve spoustě špinavých a nedořešených kauz, ale byl příliš chytrý (podobně jako Vašek), než že by si nechal něco dokázat. U KS se obávám, že bude loutkou jiných (Kalousek) nebo si minimálně nedokáže nic prosadit, bude na všechno z EU nekriticky přikyvovat. Je to pro mě těžké. Já jsem volil Roithovou, i když jsem věděl, že nemá šanci.
    Nemyslím si, že prezident u nás nemá žádnou moc a je jen na ozdobu viz. amnestie či Lisabonská smlouva.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Pro mě jsou oba nic moc. Ale když si vezmu který je menší zlo tak mi vychází Zeman. Je chytřejší, politicky daleko zkušenější i obratnější a má svojí hlavu takže z něj nebude loutka. To že urazí každého druhého člověka se kterým bude jednat už je věc druhá. Ale pořád lepší než KS. Ten ze sebe nechal udělat cvičenou opici kterou Kalousek ukazuje lidem vždycky když je chce zblbnout.
  • chytrejší je výborná hodnota pre grázla. myslím, že prezidentom by mal byť lepší človek.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.