Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A lidi to btw od styrany neodežene, ono nakonec stejně lidi volí stranu, u ODS to skončilo stejně, i když se víceméně rozkmotřili s Klausem, tak Klausovy Svobodné taky skoro nikdo nevolí. IMO žádná decimace nehrozí.
Inak suhlasim s Chmurom.
@Hildegarda To si skoro říká o trumfování se v Zemanových a Mečiarových aférách :-)
Zemana obviňují protikandidáti z ledasčeho, leč nepřipadá mi, že by tu bylo jediné skutečné trestně postižitelné jednání. O vládě je to o programu strany jako takovém. Je to bohužel vláda, kdo má ohledně korupce nepříjemně mnoho másla na hlavě (vč. důvěry postavené na hlasu nyní již pravomocně odsouzeného poslance), což vyvrcholilo nedávnou amnestií, jež zastavila stíhání v mnoha korupčních kauzách, a kterou, to podotýkám, KS nejprve podpořil, ale pak zcela zbaběle otočil. A zbabělost nesnáším ze všeho nejvíc.
V 18tich si mozes zvolit vsetko a nic, zalezi len na tebe
Vyraz "doba meciarizmu" si urcite pocul. Ja ale "zemanizmus" nepoznam :)
Ve výsledku u mě stejně víc než politické názory a minulost rozhoduje to, co naznačil už Chmur. Po deseti letech sebestředného a arogantního prezidenta bych chtěl někoho umírněného, někoho kdo může jít spát bez toho, aniž by za den musel říct jeden bonmot či svého oponenta urazil, někoho kdo je schopný prosazovat nepopulární věci, někoho, kdo chápe limity role prezidenta a nebude aktivistický.
@alek nechcem sa hadat, ale stale je to doba opozicni smlouvy. V nazve nie je zosobnene ziadne meno a to je presne ten rozdiel. A tiez som si akosi nevsimla, ze za Zemana bola CR v medzinarodnej izolacii ;)
@alek: prezident si může dovolit prosazovat nepopulární věci, zejména tihle dva, kteří mají v lepším případě výhled na jednu pětiletku. Já navíc myslím, že to dělal i Klaus, a ačkoliv bych k němu měl různé jiné výhrady, přišlo mi, že dost záhy pochopil to, co psal Chmur.
@Hildegarda U nás to tiž byla dvě jména :-) Máš pravdu, v izolaci jsme za Zemanovy vlády nebyli, to je silný slovo. Jen jsme vždy trnuli, když někam vyjel, koho zase v přiopilém stavu urazí :-)
Špidla projevil politickou inteligenci (i když by imo stačilo nepodpořit nikoho) a vidí dál než za volební kongres ČSSD. Proč jich tam jen není víc, kéž by se vrátila doba, kdy jsem ČSSD docela fandil. Snad to Dienstbier protrhne.
podľa mňa to je prímer Gašparovič - Radičová, nie Gašparovič - Mečiar. Schwarzenberg/Radičová majú niekotré vážne nedostatky, ale sú prídu mi ľudskejší, morálnejší. A to je podľa mňa špeciálne pri "slabom prezidentovi" to najdôležiotejšie. jeho legislatívne a iné právomoci sú malé, ale je dôležité, aby bol hodnotou.
MZ je hulvát, teď bude i mezinárodní hulvát, bonmotama to nespraví. A KS může říkat co chce, stejně mu nebudu rozumět dokud k němu nepřiložej titulky. Taky se pořád bojim kdy usne a už se neprobere.
U Miloše Zemana se bojím, že se bude podobně jako Václav Klaus snažit zbytečně zviditelňovat, jeho zahraniční reprezentace bude v rozporu se zájmy ČR, místo uklidnění přinese svár, má prsty ve spoustě špinavých a nedořešených kauz, ale byl příliš chytrý (podobně jako Vašek), než že by si nechal něco dokázat. U KS se obávám, že bude loutkou jiných (Kalousek) nebo si minimálně nedokáže nic prosadit, bude na všechno z EU nekriticky přikyvovat. Je to pro mě těžké. Já jsem volil Roithovou, i když jsem věděl, že nemá šanci.
Nemyslím si, že prezident u nás nemá žádnou moc a je jen na ozdobu viz. amnestie či Lisabonská smlouva.