Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
19192949697581

Komentáře

• Zeman je hlupák a primitiv.
    Souhlasím s tím, že MZ se někdy chová jako primitiv. V žádném případě se však nejedná o hlupáka. Když byly televizní debaty působil jistě, dokázal snadno vracet údery jak protivníkům tak moderátorovi. Je podezříván z různých nekalých činností, ale nikdo mu zatím nic nedokázal. Buď je tedy čistý a nebo dostatečně chytrý na to, aby se nenechal z ničeho usvědčit. Zatím.
  • @Griff: Docela vtipné srovnání:-)
  • @Chmur Já bych řekl spíš smutné.
  • Ke komu ze západozemí, když už jsme na foru asoiaf, by se dali naši dva kandidáti přirovnat?
  • upraveno 13. ledna 2013
    @Griff: Máš pravdu. Shodněme se, že je to tragikomické...

@Blackfish: Nad tím jsem také přemýšlel:
    KS - Gylles Rosby
    MZ - Wakder Frey
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    flanker.27 napsal(a):

Možná nosit čaj a zákusky :)

Vzpomněla jsem si na scénu z Podnikavé dívky, kdy Joan Cusack nabízí Harrisonu Fordovi: "Dáte si kávu, čaj, nebo mě?" :)
    Nevada napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Možná nosit čaj a zákusky :)

Vzpomněla jsem si na scénu z Podnikavé dívky, kdy Joan Cusack nabízí Harrisonu Fordovi: "Dáte si kávu, čaj, nebo mě?" :)
    Ty jsi mi zase připomněla scénu z Vesničková má středisková kde se Otíka ptají: "Dáte si čaj, kávu nebo něco ostřejšího?" a v odpověď zní Rohlík :D

Gylles Rosby? No kníže sice usíná a má vadu řeči ale tak nemocný stařec to zas není.

Jinak asi bych souhlasil s MZ jako Walder Frey, nenapadá mě teď nikdo jinej a z tech co pijou mě napadli jen Cersei a Robert :D Ale za KS bych dal Kevana Lannistra

• Kevan? No může být. Ale mě jako pvní napad Starý medvěd nebo Doran.
  • Co mě hodně zaujalo, je formování kulturní a společenské fronty za kandidáty. (Jsou nepoučitelní, viz třeba jejich tehdejší fotky s Bémem.) Z tohodle pohledu je to ale jinak možná ještě zajímavější souboj :-) Namátkou, co jsem zaznamenal:
    Bohdalová, Bílá, Dejdar, Renč vs. Svěrák, Polívka, Forman, Čáslavská
  • @alek Tak v tom případě je na tom kníže hodně dobře, Dorana i Jeora mám ráda :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. ledna 2013
    I kdybych byl nepřítelem MZ, tak k Walderovi bych ho právě nepřirovnal, protože ať si o něm kdo chce myslí cokoli, není zpozdilý lord Frey. Jeho přímost hraničící s neomaleností se dost podobá Bryndenovi a politická protřelost Varysovi :)

A KS? Rosby je asi nejbližší volba. Doran mě napadl taky, je to rovněž trochu tichá voda břehy mele, a kdo ví, jestli nevytáhne nějakého apomenutého následníka trůnu :) Ovšem dle mého KS dost chybí k Martelově jasnozřivosti.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    A KS? Rosby je asi nejbližší volba.
    Nebo taky Ros...
    Právě, Doran i Jeor mají zároveň trochu slabinu v tom, že to nejsou takoví ti vůdci, co mají poddané sešikované, mají své Kalousky, které nedokážou (nechtějí?) srovnat. Zdá se že jako Doran nic nedělá (spí), ale pak mu to vždycky nějak vyjde, prosadí si svou, vyhraje volby apod. Asi dobrý tým okolo. (Nesmělý a nečekaný následník trůnu může být třeba Heger, jeden z největších politických talentů v TOPce.)

MZ nevím, možná pozdější Robert - taky mu škodilo, když otevřel pusu :-) ale měl v minulosti svoje zářné momenty. Zároveň měl ale neskutečně špatné (nikoli neschopné) lidi ve svém okolí. Brynden a Varys asi ne, to jsou „manipulátoři“ v zákulisí, Zeman hraje hodně s otevřenými kartami, řekl bych.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jé, Heger by se mi jako prezident celkem dost líbil - potkala jsem ho osobně a je to nehorázně milý, slušný a příjemný člověk. Navíc je z HK a dělá vodní sport :D
    upraveno 13. ledna 2013
    Zeman hraje hodně s otevřenými kartami, řekl bych
    Právě proto bych ho nedal na Waldera :)

Heger - hm, ministr, který odmítl zaplatit vlastních 60 Kč za pobyt v nemocnici, toho neberu, na člověka s mými, hmm, blízkými kontakty se zdravotnictvím to nepůsobí moc dobře...
    @flanker.27 Já to brala z pohledu vystupování
    upraveno 13. ledna 2013
    @Krisa A to je právě ono, takhle to berou skoro všichni. Stačí se usmívat, vypadat uhlazeně a upraveně a hned se sypě přízeň, i když ti do ruky strčím podapsat spotřební úvěr, který nepůjde splatit. Tak to bohužel u řady lidí funguje. To je mi opravdu bližší upřímná neomalenost, než zubící se úlisnost.

Podotýkám, že Eliščiny náklady jen za samotný pobyt v nemocnici činily ročně asi 5000 Kč, jak myslíš, že na tebe pak působí, když ministr, jehož vláda navazuje na tu, která to zavedla a ještě je zvyšuje, sám nezaplatí blbých 60 Kč a ještě má blbý kecy. Tomu říkám sviňárna já, ať jsem klidně buran.
    @flanker.27 Tak znova - myslím tím, že bych chtěla, aby prezident ČR byl někdo, kdo TAKÉ (= ne hlavně, kromě jiného) umí slušně vystupovat!
  • MZ, tak k Walderovi bych ho právě nepřirovnal, protože ať si o něm kdo chce myslí cokoli, není zpozdilý lord Frey
    Vždyť trčel asi osm let na Vysočině:-))
    upraveno 13. ledna 2013
    Ned byl taky přes deset let na severu. :) MZ je osobnost vrcholné politiky, Walder nikdy nebyl někdo, kdo by se přímo podílel na chodu země. MZ ať je jaký chce je osobnost formátu Roberta Baratheona, lorda Tywina, Dorana, Varyse. Walder je druhořadá figurka. Takovej Bárta.
  • Inač práve sme sa uťli na dejepise o Schwarzcwnbergrovy či ako sa to píše
  • Jsem zvědav, kdy se vytáhne otázka češství...
    @heavy_head A kdy otázka Slovenství?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @heavy_head
    Myslíš u Schwarzenberga? U člověka, který kandidoval za tři různé strany během posledních 10 let a ministrem se stal jménem strany čtvrté? Ne, bez obav. Ten je náš.
    http://tn.nova.cz/zpravy/prezidentske-volby/vecer-u-zemana-rany-do-zad-od-posilneneho-viteze-a-kradez-kabatu.html

Zajímavé je, jak na otázku:Jak dokázal sehnat tak levně prezidetskou kampan odpověděl:"Kdo umí, ten umí"
  • Schwarzenberg králotvůrce.. Nemyslím súčasneho... toho predtým
  • @Gardien: myslíš toho, co se účastnil Napoleonova tažení do Ruska? Byl to vojevůdce s dostatečným politickým nadhledem, který dokázal poznat, že celý podnik jde do kelu a Vídeň bude měnit strany - zahrál to zkušeně a nenechal svoje vojáky zatáhnout do nevýhodné pozice. Detaily ti určitě doplní flanker - od něj jsem měl ostatně půjčeného Kovaříkova Napoleona v Rusku.
  • MZ je vlastně takovej mix Tywina (chytrost) a Roberta (bohorovnost, halasnost), z čehož mi vyplývá vlastně Cersei.
    Krisa napsal(a):

Jé, Heger by se mi jako prezident celkem dost líbil - potkala jsem ho osobně a je to nehorázně milý, slušný a příjemný člověk. Navíc je z HK a dělá vodní sport :D

Je skvělej. Právě ten styl politiky, co obdivuju. Žádný halasný gesta, troubený revoluční změny. A proto je to taky rekordman v úřadu. Tvrdá práce na pozadí, trpělivé vyjednávání, přitom nelpí na funkci, což mu rozvazuje ruce. Ale já ho tedy nemyslel na prezidenta, spíše na nástupce předsedy TOPky, jeho nebo Tůmu, ale ten do toho asi nepude.
    heavy_head napsal(a):

Jsem zvědav, kdy se vytáhne otázka češství...

jop, tu miluju a taky tu, že tam přece „nedáme katolíka a aristokrata - šlechtické tituly přitom byly zrušený“. A pak přihoděj básničku Zle, matičko, zle. :-)

@Nevada výborná glosa
  • OK, dobrá výzva - urči ke komu z písně se každý z prez. kandidátů hodí co nejvíce...

Zeman - Tywin - had,co se neštítí ničeho vůči nepříteli; zároveň schopný politik; Šlouf=Hora :-)
    Schwarzenberg - asi Jon Arryn - velice mocný, ale slušný; problém s dohledem na své blízké; stáří
    Fischer - 100% Walder Frey -spojí se s tím,s kým se mu to zrovna hodí;hledí jen na svůj prospěch
    Dienstbier - asi Jaime - měl by být nástupce Tywina; zkusil se vzepřít a moc to nedopadlo :-D
    Franz - asi Moroqo - celej potetovanej, s tajemným nadáním :-D
    Roithová - asi Catelyn (hlavní hodnota je rodina, drží se své víry)
    Fišerová - stará chůva, asi... (taková hodná babička)
    Sobotka - Griff (podporovatel vládnoucí strany, která asi brzy ztratá vliv) Šílený král = Klaus :-D
    Bobošíková - Cersei (tady sem měl jasno hned)

(pozn. největší oříšek byl pro mě Dienstbier - dlouho jsem myslel, že ho dám na někoho z menšího rodu, ale nevim koho)
    co vy, jak to vidíte?
    (ať se ta debata trochu odlehčí)
    :-)
    Zeman je spíše Tyrion. Takový chytrý arogantní vůl.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.