Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Už se těším, až mi zase budou volat na telefon. :-x
U KH trochu pochybuji, že by se zabýval politickou situací v ČR.
Žádná agitka na jednu stranu. Jen suchý přepis pokusu o rozhovor se zástupci obou kandidátů. Toliko k pozitivní kamapani :-)
Statistiky typu lidé starší/mladší, s tou či onou úrovní vzdělání, svobodní/ženatí volili tak či onak nikdy nikdo neověří, protože tajná volba toto neumožňuje. Ve chvíli, kdy se volič prokáže platným dokladem a obdrží příslušnou obálku, tak už jeho personálie s jeho volebním hlasem nic nespojuje. Reprezentativnost vzorků, pomocí kterých tyto hypotézy vznikají, je zcela na vodě. To samozřejmě ještě neznamená, že se nemohou náhodou trefit :-)
http://www.rozhlas.cz/praha/jaktovidi/_zprava/v-utery-jsme-hovorili-s-politologem--1161460
Heky třeba zpochybňuješ ty volby a jestli jsem to pochopil, naznačuješ, že u tajné volby se prostě každý chová jinak než předstírá v průzkumu. Kupodivu, co má paměť sahá, volební exit polly mají poměrně dobré skóre. Bohužel letos zřejmě nebyly, jsou holt drahý.
Co se toho předstírání týká, vzpomínám si na jeden článek Erazima Koháka už někdy z 90. let, kdy psal o jedné z voleb v Británii, kdy se předpovídalo výrazné vítězství labouristů a vyhrála Thatcherová. Podle dodatečných zkoumání to mělo být tím, že se lidé styděli přiznat, že volí neokonzervativce. Nemám k tomu ovšem data, pouze ten článek.
Ještě mě k tomu napadá první díl Jistě, pane premiére:
Stranický průzkum ukázal, že lidé by byli z 63 % pro znovuzavedení branné povinnosti.
Tak udělejte jiný, z něhož vyplyne, že jsou lidé proti :)
Jinak loajálnost chválím, cítím dodnes to samé k policii, byť realita je někdy - hm - zavádějící? :)
Trochu z historie: http://www.sme.sk/c/1790536/odkedy-sa-robi-statistika.html
Vadí mi, že tohle v televizi prezentují jako fakta a ne jako hypotézy. A to naprosto neověřitelné.
Mimochodem, tohle vzniká jako součást předvolebních průzkumů, nebo odchytávají lidi, co už odvolili?
Já jen, že to venkov vs město na exaktních datech ověřit lze - tvoje bydliště (resp. voliště) je jediná informace, kterou i v té tajné volbě jaksi mimoděk poskytuješ.
Mimochodem od včerejška docela intenzivně přemýšlím o tom, koho vlastně bude Kalousek volit - není to tak jednoznačný, jak se zdá. Se Zemanem si moc rozumí (byl to Zeman kdo zachránil jeho a Topolánkovu vládu dodáním 3 poslanců). A pak Kalousek si musí uvědomovat, že s odchodem KS na hrad klesá TOPka na jednociferné preference. On se přitom těší, jak ho v jedněch volbách ještě využije jako kryt.
Teď mi to ale trochu zhatil tím, že se Respektu nakonec uvolil dát rozhovor a uznal, že to včera přepísk :-)