Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nakolik budou jeden či druhý ochotni nechat sebou manipulovat, toť otázka. I když musím přiznat, že ten Klaus ve mně moc naděje nenechal..
Mimochodem, velký rozdíl mezi Kalouskem a Šloufem a dalšími je ten, že Kalousek mám mandát voličů a ne malej, myslim, že měl docela dost prefrenčních hlasů v minulých volbách. Tim ho samozřejmě nebránim, ale je mi tenhle postoj přece jen sympatičtější než ten skrytí Dalíkovský, Tvrdíkovský, Šloufovský apod.
Dobrý prezident by měl tyhle konexe utnout v momentě, kdy nastoupí do úřadu. Ty skryté se zjevně dají utínat dost těžko (a když, tak nerady :P).
Kdyby nežebral před volbama o podporu u komunistů a nepotřeboval jejich voliče tak zaručeně bude chtít zrušit KSČ a KSČM.
Ještě pro zajímavost výsledek graficky:
Můj dojem pro Twitter:
A výborně to shrnul Petr Honzejk:
Ale samozřejmě je to pohled zaujatých, vcelku se dá počítat, že na potenciální voliče MZ mohl ten útočný a přednáškový styl zapůsobit.
@derfel: předpokládám, že Zeman se teď především snaží lovit "body", ale jinak bych otázku bezpečnosti státu rozhodně nepodceňoval. To, že německý státní aparát nechává potomky vystěhovaných Sudeťáků veřejně pindat ty jejich protičeské výmysly, nelze brát na lehkou váhu. Ne nadarmo se říká, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou a náš stát je v tomto ohledu nebezpečně laxní.
Ohlůedně těch slavných afér - problém je, že ohledně vlády samotné prakticky nedošlo k tomu, že by byl někdo byť jen obviněn. veškerá kritika vč. onoho slavného "dokumentu" ČT byla jen litanie bezzubých povídání, v nichž chyběla nějaká podstatná informace ten se obohatil tak a tak, svědčí o tom to a to.
I současná vláda (jakož i prakticky všechny před a po) má obdobných afér požehnaně, zcela upřímně nemyslím, že by jejich počtem období let 1998-2002 jakkoli vybočovalo.
Od KS prostě snad kromě té části dnešní debaty, která byla o Sudetských němcích a dekretech, prostě nikdy nepadne prakticky nic zajímavého, zapamatovatelného, hodnotitelného, konkrétního. Aspoň pro mě :) I když přiznávám, že můžu být též zaujatý, ani ne tak pro Zemana, jako spíš proti Karlovi :)
Zařekl jsem se, že tu nebudu rozebírat jednotlivý kauzy apod., tak raděj krátce, těch kauz je tolik, že těžko vybírat. Nejen že došlo k obvinění, došlo i k odsouzení činů spjatých s touto vládou. Nutno dodat, že v tomhle má Zeman nevýhodu, kauzy vlády Nečase vyjdou najevo ve větší míře s až pár roky zpožděním. Zase maj blbý, že už nemůžou doufat v podobnou amnestii.
Zahjímavý je, že refenrendum KS odmítá, páč to "odporuje naší tradici" (stejně jako větší účast prezidenta na jednáních parlamentu a vlády), zato volební sytém, který je též víceméně tradiční mu nedělá problém změnit :)
Já osobně, a všichni by mě asi sežrali ze všech stran, bych udělal superpoměrnej jednokomorovej parlament, kde by byl jedinej volební okrsek můj byt - ehm, teda, co to zase řikám :), chci říct celej stát jako jedinej obvod, páč při tom dělení do víc krajů budou vždycky některý hlasy mít větší váhu než jiný a mandáty nejsou pak stejně silný.
Samozřejmě mi vadí, když člověk který veřejně vystupuje tak špatně mluví jako právě kníže. Jsou jistě mnohem důležitější vlastnosti a schopnosti, kterými by měl prezident disponovat, ale mně osobně to působí takřka fyzickou bolest. Navíc si myslím, že to Karla hendikepuje i v tom, co chce říct a že nedokáže jistěji prezentovat své názory.
@derfel Četl jsem docela dobrý postřeh na FB. Tyhle volby podle něj vlastně vůbec nejsou o Zemanovi, tím hlavním polarizačním prvkem je KS. On dělí lidi na ty, kteří ho tam chtějí a nechtějí. U Zemana je zřejmě mnohem míň lidí, kteří by ho tam chtěli pro to, jaký vlastně je, ale chtějí ho tam hlavně pro to, že to není KS, není to ten rakušák, sudeťák, zbohatlíček, místopředseda nenáviděné vlády apod. A samozřejmě deset let zapomenutí...
Líbilo se mi, jak MZ mluvil o tom, že když někoho označí za debila, nemůže pak po něm chtít rozumnou debatu. To se děje teď MZ v kampani. Tak dlouho kopal do médií, až mu média prohrají volby. :-)
@alek Máš pravdu s tím, že národ je buď pro KS nebo proti němu. A že MZ pomohlo těch 10 nebo kolik let v ústraní. Lidi zapomínají...
No ani jeden není bez chyb, a začínám mít pocit, že je jedno, který z nich vyhraje, i když moji podporu má stále Zeman. :-)