Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1969799101102581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    K tomu? K čemu? Co je na poměrném zastoupení v Senátu špatný? Neodráží právě to smysl Senátu jako pojistky/brzdy/protiváhy?
    Poměrný systém je pro to, aby bylo jakš takš rovnoměrně zastoupeno politické rozložení sil ve státě při tvorbě legislativy a pravidel jako takových. Pro to nikdy nebudu podporovat většínový volební systém pro dolní komoru, ve které se legislativní tvorba především odehrává. Nejsme státem, kde by existovaly stoleté tradiční dvě až tři strany (v podstatě jedinou stranou s takovou kontinuitou je socdem), které by do sebe absorbovaly ty ostatní názorové proudy jako je to v Británii. A horní komora, když už existuje (a existovat víceméně nemusí) by měl tedy jako pojistka představovat rozložení poněkud jiné, s čistě teoreticky zkušenějšími konkrétními osobami. Proto je nesmysl volit do něj poměrně, co by to pak mělo vyvažovat? To, že by v dolní komoře při většinovém systému vpodstatě asi vládla jedna strana by to nevyvážilo, považuju ten nápad fakt za takovou lidovou tvorbu :)
    Samozřejmě mi vadí, když člověk který veřejně vystupuje tak špatně mluví jako právě kníže.
    O to mi snad ani nejde. Já myslím, že by mě názory KS neměly čím oslovit ani bez řečových nedostatků.
  • Jak říká bonmot, KS nerozumíme, MZ zato rozumíme až moc dobře...
    Nejsme státem, kde by existovaly stoleté tradiční dvě až tři strany (v podstatě jedinou stranou s takovou kontinuitou je socdem), které by do sebe absorbovaly ty ostatní názorové proudy jako je to v Británii.
    Je načase to po všech těch marných pokusech s ODA, US, Starostů, ED, Zelení, VV (a z toho vyplývajících přeběhlíků - a v tom jsou MZ a Šlouf mistři, viz Topolánkova vláda) přesmyslet, řekl by můj profesor na optimalizaci procesů :-) A to říkám jako příslušník této voličské skupiny (vyjma VV) tzv. městských liberálů, či pravdoláskařů, chcete-li.
  • @BenNevis Média takovou moc nemají, to je taková bajka, co si vymysleli Zeman s Klausem, že tu rozhoduje nějaká skupinka šéfredaktorů. A proč mátedy tvou podporu Zeman, jestli můžu být tak smělý a zvědavý? Je to hlas proti KS? Proti vládě? (Nebudu přesvědčovat, fakt ne, to je kontraproduktivní, jen čistě zvědavost.)
    upraveno 18. ledna 2013
    @alek Jestli právě ty marné pokusy nesvědčí o tom, že na těch "pokusech" městských liberálů je něco principiálně špatně :)

Zvláště když si do čela údajně volí "nové tváře", ale v reálu to spíš připomíná "dveřmi ho vyhodíš, oknem se ti vrátí" :) pochopitelně zabalen do patřičného morálního poselství (což u KS je s podivem, páč je to člověk, který sám uplácel).
  • @alek Média mohou označit jednoho kandidáta jako úspěšnějšího (vyhrál debatu, je na něj lepší sázkový kurz, má lepší kampaň apod.) a tím zviklat ty, kteří se chtějí přidat na stranu vítěze.

líbí se mi na MZ: (ne zrovna v tomto pořadí)
    * umí se vtipně vyjadřovat
    * je proruský (vadí mi to věčné lezení do prdele velmocím, nejprve Franci, pak SSSR, teď USA) Když jsme odpustili komunistům, proč mít zrovna Rusko na černé listině?
    * Je pro EU, ale s výhradami
    * je buran, což je mi zázemím bližší než aristokrat :-)
    * podporuje ho Klaus a ač je to arogantní ***(doplňte si sprosté slovo), málokdy se mýlí.

nelíbí se mi na KS:
    * ve volební kalkulačce mi vyšel v mínusu
    * je starý, takže víc hrozí, že se nedožije. Působí na mě občas jako člověk po mrtvičce.
    * hrozně huhlá, i když v tom nevidím zásadní problém jako jiní. Česky mluví dobře, imho.
    * naštval mě, že si jednou vzal placku proti Putinovi a podle médií pak tvrdil "někdo mi ji dal a ani nevím, co na ni bylo".
    * Mafra ho propagovala na úkor jiných kandidátů (na mě to má opačný účinek)

Neřeším, jestli je větší hrdinství emigrovat nebo zůstat, rodiče, tchány apod.
    Jedno celkem zajímavé shrnutí, kdo je KS:
    http://www.blisty.cz/art/67021.html
  • A přiznal se k tomu (i když to úplatek nebyl), dokázali by to Klaus se Zemanem?

Samozřejmě je to špatně. Stejně jako je špatně celý ten současný stranický systém - třeba to, že bývalí premiérové houfně opouštějí své strany (čest výjimce Špidlovi, uvidíme jestli to vydrží i po tom, co teď předváděj). Ono se to časem vytříbí.
  • nelíbí se mi na KS:
    * ve volební kalkulačce mi vyšel v mínusu
    Mně taky :-), ty kalkulačky jsou poměrně stejně nebezpečný jako průzkumy. Na většinu otázek se tam stejně nedá odpovědět Ano/Ne.

Díky za shrnutí.
    upraveno 18. ledna 2013
    A přiznal se k tomu (i když to úplatek nebyl), dokázali by to Klaus se Zemanem?
    Nevim, nejdřív bych musel vědět, že jsou z něčeho takovýho podezřelí. KS se přiznal, když to bylo promlčené a tudíž pro něj ne nebezpečné :) Je mimochodem klasická metoda odvraceníé pozornosti odpálkopvat to na jiného hypotézou, argumentem k něčí představě o něčím charakteru, to je velmi nečistý způsob, BTW :)
    A jakto, že to úplatek nebyl, to bych opotřeboval chytře vysvětlit :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já bych se chtěla zeptat - myslíte, že se něco změní, až bude prezident MZ či KS? Já tomu totiž nevěřím, tak by mě zajímal pohled někoho, kdo na to má jiný pohled.
  • Mně KS vyšel jako druhá volba hned po Sobotkovy. Což je divný - protože jsem byl pro všechny otázky co se týče EU.

Koukám, že se zase vytahují konspirace kolem Bilderberg. Zajímá mne kdy vytáhnou, že je Iluminát a svobodný židoboleševický zednář... :D
  • Krisa napsal(a):

Já bych se chtěla zeptat - myslíte, že se něco změní, až bude prezident MZ či KS? Já tomu totiž nevěřím, tak by mě zajímal pohled někoho, kdo na to má jiný pohled.

Já o tom pochybuji. Maximálně když vyhraje KS, tak z toho budou mít v zahraničí lepší pocit. :-)
    Na druhou stranu - je žádoucí, aby se něco změnilo? Máme se jako prasata v žitě, alespoň ti z nás, kteří studují nebo pracují a jsou zdraví.

Ohledně toho doporučuji román od S. Kinga Dallas 63 - hlavní hrdina se tam snaží zabránit atentátu na Kennedyho a tím změnit budoucnost.
  • flanker.27 napsal(a):

A přiznal se k tomu (i když to úplatek nebyl), dokázali by to Klaus se Zemanem?
    Nevim, nejdřív bych musel vědět, že jsou z něčeho takovýho podezřelí. KS se přiznal, když to bylo promlčené a tudíž pro něj ne nebezpečné :) Je mimochodem klasická metoda odvraceníé pozornosti odpálkopvat to na jiného hypotézou, argumentem k něčí představě o něčím charakteru, to je velmi nečistý způsob, BTW :)
    A jakto, že to úplatek nebyl, to bych opotřeboval chytře vysvětlit :)
    Včera to vysvětloval v debatě, mělo jít o to, že někomu prodal pozemek jako protislužbu. Mělo jít snad o nějaké sousedství a dotyčný to tam blokoval, páč chtěl ten pozemek. Ale víc o tom nevim, kdyžtak to rozveď ty :-) MZ z toho podezřelý třeba je, jedním z příkladů je třeba ten o kterém mluví Pavel Rychetský v nedávno vydané knize (cca 100 melounů při prodeji Spořky).
    Krisa napsal(a):

No jednoznačně se změní reprezentace státu navenek. Oba také budou myslím otevřenější - Klaus vystoupí v TV prakticky jen tehdy, když může držet projev, když nemusí odpovídat na otázky moderátora. KS bude více komunikativnější, ale politiku bude řešit nejdříve v zákulisí. MZ bude navíc k tomu kolem všeho dělat haló, bude chodit na vládu, do sněmovny apod.
    @alek Takže v podstatě nic :)
    @Krisa Pokud jde o zahranicí: patrně budema tak i tak v Evropské unii, Euro přijmeme nebo nepřijmeme podle konkrétní situace. Čili co se EU týče asi výrazná odlišnost nebude. V případě MZ předpokládám udržování vztahů se zeměmi mimo EU v zájmu spíše našeho státu než našeho současného velkého bratra.
    Pokud jde o vnitřní politiku, počítám, že v pířípadě MZ je šance na lepší vyváženost sil, aby nebyly vláda a prezident jeden sojuz něrušimyj.
    @flanker.27 Ale vždyť prezidentské veto stejně můžou přehlasovat, takže je to v podstatě taky jedno...
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Krisa pokud se nedostane do čela Malíček, ne nezmění :-D
  • @Krisa V případě MZ to asi změna moc nebude no :-) Pro mě je ale docela důležitý, jestli stát reprezentuje arogantní člověk, kterého zahraniční partneři nepřijmou k návštěvě, jestli stát reprezentuje někdo, kdo partnery uráží - to není o servilnosti, o podbízivosti, to je o prosazování zájmů, o seriózním jednání, o diplomacii, ne o vlastním egu.
    Pokud jde o vnitřní politiku, počítám, že v pířípadě MZ je šance na lepší vyváženost sil, aby nebyly vláda a prezident jeden sojuz něrušimyj.
    hehe, Nečas by to asi viděl jinak, vždyt spolu v jednom kuse bojujou, Klaus mu vládu v jednom kuse rozkládá :-)
    @alek Úplatkem je JAKÁKOLI výhoda spočívající v majetkovém obohacení nebo jiném zvýhodnění, to má smůlu :)

Ohledně MZ je prostě problém, že nikdy nikdo nebyl schopen prokázat vazbu čehokoli na něj. Upřímně si v tomto nedělám iluze, ale ty si nedělám ani o nikom jiném, rovněž tak snaha řesvědčovat mě o morální bezúhonnosti KS mě naplňuje veselím (viz např. ten linkovaný článek v BL). :)
    hehe, Nečas by to asi viděl jinak, vždyt spolu v jednom kuse bojujou, Klaus mu vládu v jednom kuse rozkládá
    Porovnávám přece MZ a KS, ne MZ a VK, to by měl pochopit i novinář :)
    (sorry, ale nemohl jsem si to odpustit :) )
  • Nejsem novinář, ale jsem schopen pochopit skrytou narážku :-) Zároveň ale nejsem momentálně schopen jasně říct, zda by pro vládu ČSSD byl vhodnější prezident Zeman či Schwarzenberg. Ani v jednom případě ale nehrozí „sojuz něrušimyj.“ O současné vládě již nemá smysl mluvit, prakticky skončila.
    Úplatkem je JAKÁKOLI výhoda spočívající v majetkovém obohacení nebo jiném zvýhodnění, to má smůlu
    Jsem tedy úplatkář (a opakovaný) a hrdě se k tomu hlásím. Nespočetně mnohokrát jsem pro dosažení nějakého cíle (a tedy mého zvýhodnění) ustoupil žádosti partnera.
  • upraveno 18. ledna 2013
    @flanker.27 Uplatky su bohuzial stale spomienkou na roky minule. Nech hodi kamenom, kto neuplacal. U nas su sudy na mizernej urovni, lekara pred operaciou podplaca kazdy druhy a dieta sa ti tiez nedostane do preplnenych skolok bez sponzorskeho. Mam zasadu neuplacat nikdy a doteraz som ju nemusela porusit, lebo som relativne zdrava, s nikym sa nesudim a som na materskej. Ale je kratkozrake predpokladat, ze MZ nikdy neuplacal nikoho. V tomto ma moje sympatie KS - priznal to, aj ked je to premlcane. To je odvaha (alebo blbost), ale stale mi to prijde sympatickejsie ako arogancia a superobrego.

Co sa tyka vasho dvojkomoroveho parlamentu. Nas system by si bral?
  • A ohladom volby prezidenta. Pre mna je dolezita jeho reprezentativnost, kedze neoplyva ziadnou velkou mocou. A tu je uplne jasne, kto vedie.
  • Oba kandidáti jsou politici = vinní. :-)

KS má výhodu, že v době opoziční smlouvy nebyl vidět a MZ má výhodu, že se na čas stáhl z vrcholné politiky.

Morálně bezúhonní politici jsou nejpodezřelejší. Buď jsou to bezvýznamné rybky, ve kterých nikdo nevidí lídra, anebo se na nic nepřišlo. :-) Věřím, že zkorumpovat se dá každý (ještě když třeba věří, že je to pro správnou věc).
    Ale teď nevím, jestli je morálnější se tím chlubit nebo to tutlat. Jde vidět, že morálka ve státu hodně poklesla, protože nevěry nevadí, korupce nevadí, zdiskreditovaní politici nevadí...
    upraveno 18. ledna 2013
    Nejsem novinář, ale jsem schopen pochopit skrytou narážku
    Bylo to příliš lákavé, odpusť lorde veliteli :)
    Jsem tedy úplatkář (a opakovaný) a hrdě se k tomu hlásím. Nespočetně mnohokrát jsem pro dosažení nějakého cíle (a tedy mého zvýhodnění) ustoupil žádosti partnera.
    Ale asi jsi neposkytl výhodu v souvislosti s obstaráním věci obecného zájmu (to jsem nenapsal, to je mezi právníky notoricky známo, tak mi nedošlo, že musím být doslovný :) ) , například na technický prohlídce jsi asi nedal úplatek, aby ti tu polenici nechali projít - a jestli jo, tak to neříkej, nechci to vědět :)

P. S. Aby nevzniklo zase nedorozumění, radši odcituji příslušná ustanovení celá:

§ 331

Přijetí úplatku

(1) Kdo sám nebo prostřednictvím jiného v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu pro sebe nebo pro jiného přijme nebo si dá slíbit úplatek, nebo
    kdo sám nebo prostřednictvím jiného v souvislosti s podnikáním svým nebo jiného pro sebe nebo pro jiného přijme nebo si dá slíbit úplatek,
    bude potrestán odnětím svobody až na čtyři léta nebo zákazem činnosti.

(2) Kdo za okolností uvedených v odstavci 1 úplatek žádá, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let.

(3) Odnětím svobody na tři léta až deset let nebo propadnutím majetku bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 v úmyslu opatřit sobě nebo jinému značný prospěch, nebo

b) spáchá-li takový čin jako úřední osoba.

(4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 v úmyslu opatřit sobě nebo jinému prospěch velkého rozsahu, nebo

b) spáchá-li takový čin jako úřední osoba v úmyslu opatřit sobě nebo jinému značný prospěch.

§ 332
    Podplacení

(1) Kdo jinému nebo pro jiného v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu poskytne, nabídne nebo slíbí úplatek, nebo
    kdo jinému nebo pro jiného v souvislosti s podnikáním svým nebo jiného poskytne, nabídne nebo slíbí úplatek,
    bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.

(2) Odnětím svobody na jeden rok až šest let, propadnutím majetku nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 v úmyslu opatřit sobě nebo jinému značný prospěch nebo způsobit jinému značnou škodu anebo jiný zvlášť závažný následek, nebo

b) spáchá-li takový čin vůči úřední osobě.

§ 333
    Nepřímé úplatkářství

(1) Kdo žádá nebo přijme úplatek za to, že bude svým vlivem nebo prostřednictvím jiného působit na výkon pravomoci úřední osoby, nebo za to, že tak již učinil, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.

(2) Kdo z důvodu uvedeného v odstavci 1 jinému poskytne, nabídne nebo slíbí úplatek, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

§ 334
    Společné ustanovení

(1) Úplatkem se rozumí neoprávněná výhoda spočívající v přímém majetkovém obohacení nebo jiném zvýhodnění, které se dostává nebo má dostat uplácené osobě nebo s jejím souhlasem jiné osobě, a na kterou není nárok.

(2) Úřední osobou podle § 331 až 333 se vedle osoby uvedené v § 127 rozumí též jakákoliv osoba

a) zastávající funkci v zákonodárném orgánu, soudním orgánu nebo v jiném orgánu veřejné moci cizího státu,

b) zastávající funkci nebo zaměstnaná nebo pracující v mezinárodním soudním orgánu,

c) zastávající funkci nebo zaměstnaná nebo pracující v mezinárodní nebo nadnárodní organizaci vytvořené státy nebo jinými subjekty mezinárodního práva veřejného nebo v jejím orgánu nebo instituci, nebo

d) zastávající funkci v podnikající právnické osobě, v níž má rozhodující vliv Česká republika nebo cizí stát,
    pokud je s výkonem takové funkce, zaměstnání nebo práce spojena pravomoc při obstarávání věcí obecného zájmu a trestný čin byl spáchán v souvislosti s touto pravomocí.

(3) Za obstarávání věcí obecného zájmu se považuje též zachovávání povinnosti uložené právním předpisem nebo smluvně převzaté, jejímž účelem je zajistit, aby v obchodních vztazích nedocházelo k poškozování nebo bezdůvodnému zvýhodňování účastníků těchto vztahů nebo osob, které jejich jménem jednají.
    Nech hodi kamenom, kto neuplacal.
    Plesk, už tam jeden máš :)
    KS - priznal to, aj ked je to premlcane
    On se ale jednou nevzbudil a neřekl si, tak já jim nan sebe jentak něco bonznu, nejdřív se to kupodivu objevilo v tisku a teprve když se ho dotazovali, tak byl nucen říct jak to bylo. A je mi líto, ale není mezi svými jediný, Havlova restituce Lucerny byla též velmi podivná. S prominutím, jak k tomu přijdou ostatní restituenti, kteří se musejí dlouze tahat o majetek desítky let? Proti nim získal KS jasnou výhodu a že pak si řekne že je menší zlo se tedy přiznat, když už je to stejně promčené a nezavřou ho, to opravdu není nic jiného než dvojí metr na ty nahoře a ty dole.

Celé to zní jako Kája může, Kája je náš :)

Navíc toto porušení zákona není jediné
    Co sa tyka vasho dvojkomoroveho parlamentu. Nas system by si bral
    Neznám ho moc dobře, možná když mi to přiblížíš :)
  • hm, takže třeba Standa Gross, Drobil, Palas nebo Íčko jsou křišťálově čistí? ale no tak, tomu sám, flankere, nevěříš...
    opo-smlouva jako taková by nebyla špatná, kdyby ale u toho Venoušek a Miloušek nerozjeli party hard co se korupce týče...
    :-)

Spíš bych si hleděl lidských hledisek - a pokud si někdo vybírá za své poradce lidi, kteří si objednají vraždu, v lepším případě cílenou diskreditační kampaň, tak o něm lecos svědčí...
    toť z mé strany asi ten hlavní důvod, proč nakonec KS

Ale jinak Vladimír Franz 4ever!
    :-)
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Stark z hor
    Franz? Někdy jsem si říkal, že kdyby nebyla při volbě věková hranice 18 let, asi by to mohl i vyhrát...brrr :hand:
    :-D
    hm, takže třeba Standa Gross, Drobil, Palas nebo Íčko jsou křišťálově čistí? ale no tak, tomu sám, flankere, nevěříš...
    Jasně jsem napsal, že si nedělám iluze, to především. Naivní skuečně nejsem. Bodejš bys ty starče trochu málo četlo :)

A jestli to říkám o jedněch, tak musím i o druhých, nemůžu si vybírat, jinak ztrácím jakýkoli punc objektivity. to je proč nesnáším české novináře, protože jsou vpodstatě stejní jako politici - informují podle svých vyhraněných názorů pod záštitou veřejného zájmu, ale když jasně vidím, jak jedné straně (to zdaleka nemluvím o prezidentské volbě) lezou do pozadí a druhou spalchují do záchoda, jak mám vnímat ta jejich "senzační odhalení", která nestačí ani na to, aby se tím někdo vůbec seriózně zabýval.

Zcela upřímně nebyla dosud vláda, která by byla v tak drtivé palbě médií jako ta Zemanova a to i dávno po roce 2002, a přesto všechno se dosud nenašlo prakticky nic, co by mělo jakoukoli hodnotu soudního důkazu? Co je za varianty - buď jsou novináři neschopní, nebo jsou politici tak schopní a nebo není nic, co by se dokázat dalo :)
  • je starý, takže víc hrozí, že se nedožije. Působí na mě občas jako člověk po mrtvičce.
    alespon se bude volit znova ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.