!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
15051535556243

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @MissUtahraptor @Branislav_Gepeto
    Mně to evokuje spíš něco hnijícího :( Díky tomu překladu mi při čtení ani nedošlo, o kom je to vlastně řeč. Spojila jsem si to až dodatečně při vyhledávání jména Daemon.
  • No týpek který se uměl Temnou sestrou ohánět lépe než A. D. s Úsvitem má můj obdiv:-)
  • To je fakt, ten uměl asi mečem máchat hodně dobře...
  • O tomhle se vedou debaty? =D Jasně že Úsvit je nejlegendárnější meč Západozemí! Aemon mohl být nejlepší rytíř, ale Temná sestra se s Úsvitem nemůže měřit. :)
    Podle toho, co o něm říkal GRRM, tak Dayne s Úsvitem byl prakticky neporazitelný (v souboji jeden na jednoho). Pořád čekám, až nám vysvětlí, jak se Nedovi a Howlandovi podařilo ho porazit.
    Líbí se mi teorie, že Úsvit je původní Světlonoš, i když je samozřejmě vycucaná z prstu. :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • Njn :-? Jak nerytířské!
  • @sveva Ty nevíš nic, ženo! :evil: =D Úsvit je sice legenda, ale Temná sestra... Temná sestra je strach a chvění, úpění duší všech zemřelých, kterých život a krev jeho čepel okusila! :-x ;-)
    Jak ho porazili, to už jsem tu snad jednou vysvětlil, ne? =D
    upraveno 6. února 2013
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Já myslím, že na něho šli se zrcadlovým štítem, jako na ten rytíř na draka. Mimochodem, když se drak nechá oblbnout zrcadlem, znamená to, že je blbej jako kde jaký zvíře.
  • @Nevada Jo, to je ta citace, asi. Takže takhle. ;-)
  • Nicméně to nic nemění na faktu, že Temná sestra budil největší hrůzu v srdcích nepřátel. Za tím si dál iracionálně stojím! :twisted:
  • @sveva "Ašara! Ašara!!!" :twisted:
  • @heavy_head Neříkej mi, že Neda nezabil proto, že ho milovala jeho sestra! (čemuž stejně nevěřím...)
    upraveno 6. února 2013
    Jo, to je z fan povídky (1. kolo).
  • Z vítězné povídky. =D :roll:
  • Z povídky, kterou jsem četla třikrát (a tohle si nepamatuju :roll: ).
    Tak tohle bylo její jediný mínus... =D
    Ovšemže!

Mně ta teorie, že do Neda byla zamilovaná celkem sedí. Ten čuprskok by mi "jen" kvůli smrti bratra připadl jako přehnaná reakce.
  • @sveva Jenom třikrát? :-( =D
    Kdyby měl Howland s sebou Temnou sestru, tak by Dayne couvnul, tím si jsem jistý. ;-)
  • @heavy_head :D To už bych spíš věřila, že ho chytil do sítě a propích trojzubcem...

Můj "most badass" žebříček by byl asi takto:

Arthur Dayne + Úsvit
    Daemon + Blackfyre
    Dračí rytíř + Temná sestra
    (dospělá) Arya + Temná sestra (uznávám, že to je z říše snů a halucinací, ale bylo by to super)
  • Úsvit, Blackfyre, Dark Sister - co to je za meče? jednoručky? obouručky? bastardi?
  • @Blackfish
    Blackfyre, Temná sestra - bastardí. Úsvit - obouruč (myslím).

@Nevada
    Ráda bych se pokusila, ale už nevím, na co bych se vymluvila vedoucímu diplomky, proč pořád nemám nic napsanýho... Moje literární pokusy by asi neocenil. :)
  • upraveno 6. února 2013
    Blackfyre je bastardí, alespoň to píše Wiki. :) Ale je tam i odkaz na So Spake Martin, a ten zas píše, že to je "greatsword" (čili obouruční?). Jenže je tam poznámka, že ho Martin někdy později popsal jako "hand-and-a-halfsword", tak si vyberte. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.