@MissUtahraptor@Branislav_Gepeto Mně to evokuje spíš něco hnijícího :( Díky tomu překladu mi při čtení ani nedošlo, o kom je to vlastně řeč. Spojila jsem si to až dodatečně při vyhledávání jména Daemon.
O tomhle se vedou debaty? =D Jasně že Úsvit je nejlegendárnější meč Západozemí! Aemon mohl být nejlepší rytíř, ale Temná sestra se s Úsvitem nemůže měřit. :) Podle toho, co o něm říkal GRRM, tak Dayne s Úsvitem byl prakticky neporazitelný (v souboji jeden na jednoho). Pořád čekám, až nám vysvětlí, jak se Nedovi a Howlandovi podařilo ho porazit. Líbí se mi teorie, že Úsvit je původní Světlonoš, i když je samozřejmě vycucaná z prstu. :)
@sveva Ty nevíš nic, ženo! :evil:=D Úsvit je sice legenda, ale Temná sestra... Temná sestra je strach a chvění, úpění duší všech zemřelých, kterých život a krev jeho čepel okusila! :-x;-) Jak ho porazili, to už jsem tu snad jednou vysvětlil, ne? =D
Já myslím, že na něho šli se zrcadlovým štítem, jako na ten rytíř na draka. Mimochodem, když se drak nechá oblbnout zrcadlem, znamená to, že je blbej jako kde jaký zvíře.
@heavy_head:D To už bych spíš věřila, že ho chytil do sítě a propích trojzubcem...
Můj "most badass" žebříček by byl asi takto:
Arthur Dayne + Úsvit Daemon + Blackfyre Dračí rytíř + Temná sestra (dospělá) Arya + Temná sestra (uznávám, že to je z říše snů a halucinací, ale bylo by to super)
@Blackfish Blackfyre, Temná sestra - bastardí. Úsvit - obouruč (myslím).
@Nevada Ráda bych se pokusila, ale už nevím, na co bych se vymluvila vedoucímu diplomky, proč pořád nemám nic napsanýho... Moje literární pokusy by asi neocenil. :)
Blackfyre je bastardí, alespoň to píše Wiki. :) Ale je tam i odkaz na So Spake Martin, a ten zas píše, že to je "greatsword" (čili obouruční?). Jenže je tam poznámka, že ho Martin někdy později popsal jako "hand-and-a-halfsword", tak si vyberte. :)
Komentáře
Mně to evokuje spíš něco hnijícího :( Díky tomu překladu mi při čtení ani nedošlo, o kom je to vlastně řeč. Spojila jsem si to až dodatečně při vyhledávání jména Daemon.
Podle toho, co o něm říkal GRRM, tak Dayne s Úsvitem byl prakticky neporazitelný (v souboji jeden na jednoho). Pořád čekám, až nám vysvětlí, jak se Nedovi a Howlandovi podařilo ho porazit.
Líbí se mi teorie, že Úsvit je původní Světlonoš, i když je samozřejmě vycucaná z prstu. :)
Jak ho porazili, to už jsem tu snad jednou vysvětlil, ne? =D
Tak tohle bylo její jediný mínus... =D
Mně ta teorie, že do Neda byla zamilovaná celkem sedí. Ten čuprskok by mi "jen" kvůli smrti bratra připadl jako přehnaná reakce.
Kdyby měl Howland s sebou Temnou sestru, tak by Dayne couvnul, tím si jsem jistý. ;-)
Můj "most badass" žebříček by byl asi takto:
Arthur Dayne + Úsvit
Daemon + Blackfyre
Dračí rytíř + Temná sestra
(dospělá) Arya + Temná sestra (uznávám, že to je z říše snů a halucinací, ale bylo by to super)
Blackfyre, Temná sestra - bastardí. Úsvit - obouruč (myslím).
@Nevada
Ráda bych se pokusila, ale už nevím, na co bych se vymluvila vedoucímu diplomky, proč pořád nemám nic napsanýho... Moje literární pokusy by asi neocenil. :)