no, podle mě teda Blackfyre nebo Úsvit, ale Dark sister ne... Úsvit pro jih, obzvlášť po A.Daynovi, ale obecně jinak asi vede Blackfyre - speciálně pokud se vrátí draci.. Podle mě je Dark sister něco jako Buzz Aldrin - všichni víme, kdo to je, že toho hodně dokázal a byl by největší badass nebejt toho jednoho "týpka" před nim... :-)
no som prekvapeny ze tu nikto nespomina Led, sice nemame dochovaneho typka kto by s nim bojoval, ale slavnym mecom rozhodne je. podbne ako lannistersky tusim jasny rev ci ako sa to volal (snad ho tyrion najde)
Ty jsou "známé" jen díky tomu, že patří mezi cca 200 mečů z valyrijské oceli v Západozemí. Nejsou proslavené právě jako ty tři už zmíněné. Lannisterský se ztratil ještě když existovala Valyrie. Starkové měli třeba vyhlášeného bojovníka Cregana. Ale o Ledu jako slavném meči se Martin nezmiňuje.
Tak jsem si to to prošel na awoiaf a dospěl jsem k názoru, že skutečně nejúžasnější když ne nejslavnější je Úsvit, protože je zřejmě jediný svého druhu a vyrovná se valyrijské oceli.
No konečne celá sága dočítaná, takže sa môžem vrhnúť do špekulácií: tak niektoré teorie by som považoval za 100% tné ako Varys, Robert Strong, Jaqen H´ghar ako alchemista a Pate, Manderley a jeho chutný pokrm. Iné vidím tak 50 na 50, majú logiku, ale záleží čisto od toho, ako sa nakoniec Martin rozhodne, sem by som zaradil Jaimeho ako valonqar, strýčka Benjena /fakt by ma potešilo, keby sa ukázal/ atď. Iné sú zas úplne odveci: Euron, Tyša, Ashara Dayne, Ashai... Medzi moje obľúbené teorie patrí to, že sa nedočkáme žiadneho Azora Ahaia, vôbec mi to nesedí na Martina, že sa zjaví nejaký superbojovník, ale páči sa mi ako slušne rozbehol alternatívy, kto ním všetko môže byť / Jon, Bran, Dany.../ Myslím, že prikladáte zbytočne veľkú pozornosť veciam, ktoré majú nejakú superschopnosť: svetlonoš a iné meče atď... Za najzaujímavejšie teorie považujem teorie ohľadom Rickona /som si istý, že ešte bude mať na dej významný vplyv/, Aegona /to isté/ a teorie ohľadom dvoch najväčších manipulátorov, čiže Varysa a Malíčka, rovnako dúfam, že nebudú mať nikdy pov.
:Nevada, no nespomínam si ani na jeden. Na wiki som našiel iba to, že Blackfyre a Temnú sestru doniesli Targaryani a že Úsvit mal Arthur Dayne. Ale preslávili sa niekým tie meče? Boli nimi zabitý nejaký významný ľudia alebo tak? Prečo sú zrovna tieto meče také slavné, keď je vľa ďalších valyrijských mečov?
Komentáře
Teraz sa tomu tusim hovori plastika :)
Podle mě je Dark sister něco jako Buzz Aldrin - všichni víme, kdo to je, že toho hodně dokázal a byl by největší badass nebejt toho jednoho "týpka" před nim...
:-)
tak niektoré teorie by som považoval za 100% tné ako Varys, Robert Strong, Jaqen H´ghar ako alchemista a Pate, Manderley a jeho chutný pokrm. Iné vidím tak 50 na 50, majú logiku, ale záleží čisto od toho, ako sa nakoniec Martin rozhodne, sem by som zaradil Jaimeho ako valonqar, strýčka Benjena /fakt by ma potešilo, keby sa ukázal/ atď. Iné sú zas úplne odveci: Euron, Tyša, Ashara Dayne, Ashai...
Medzi moje obľúbené teorie patrí to, že sa nedočkáme žiadneho Azora Ahaia, vôbec mi to nesedí na Martina, že sa zjaví nejaký superbojovník, ale páči sa mi ako slušne rozbehol alternatívy, kto ním všetko môže byť / Jon, Bran, Dany.../
Myslím, že prikladáte zbytočne veľkú pozornosť veciam, ktoré majú nejakú superschopnosť: svetlonoš a iné meče atď...
Za najzaujímavejšie teorie považujem teorie ohľadom Rickona /som si istý, že ešte bude mať na dej významný vplyv/, Aegona /to isté/ a teorie ohľadom dvoch najväčších manipulátorov, čiže Varysa a Malíčka, rovnako dúfam, že nebudú mať nikdy pov.