Třeba to, že Aegon IV. dal Blackfyre svému bastardovi, namísto legitimního syna Daerona způsobilo, že polovina říše později uznala Daemonův nárok na trůn jako oprávněný. Ten meč byl symbol království (jako odkaz Aegona Dobyvatele). S Dark Sister to bylo podobné.
Lebo oheň Draka na ktorom jazdil Aegon menil všetko na čierno (popol, prach, ničota), on možno ten meč nemusel tasiť nikdy nemusel ale bol to symbol jeho moci.
To mi príde tak ako sme sa učili o dobej bronzovej, keď sa stretli 2 kmene, veliteľ kmeňu A mal meč z bronzu, ten meč možno mnoho neznamenal veliteľ s ním narábať veľmi nevedel, ale mal meč z bronzu, to bola technika ktorú druhý kmeň neovládal preto sa jej tak bál. Možno aj tak vznikla legenda o mečoch z valýrijskej ocele, boli ľahšie a odolnejšiey ale to z nich nerobili nepremožiteľné meče. Ich "nosiči" z nich robili meče hodné legiend...
@Dreamer Jo, led uz neni. Kdyz zajali Neda, tak mu Led sebrali a taky ho jim popravili. Potom ho Tywin vzal a nechal z nej vyrobit 2 mensi mece, ktery navic nabarvil na Lannisterskou cerven. Jeden dal Joffovi a druhej Jaimemu. Jaime pak ten svuj dal Brienne.
@MissUtahraptor asi to tak bude, Selmy bol na inom ostrove no niekto musel chrániť Roberta. Jaimeho chcel trápiť tak mu asi nechcel dopriať pôžitok z boja.
@JoeGyry Matně tuším, že v seriálu byl na Ostrovech- někde v první sérii proběhl rozhovor mezi ním- hlídajícím Robertovy komnaty- a Jorym- se vzkazem králi, či něčím podobným. Možná- a tady si vážně nejsem jistá, musela bych se podívat- to bylo právě o Rebelii.
Vím, že to zmiňovali v seriálu, v knihách si nepamatuji. Každopádně s ohledem na dobu to vypadá, že Jaime s Cersei ze samého smutku počali Myrcellu. Jentak mimochodem, Robert sám v boji byl, nikde vzadu se neschovával, takže pokud by ho Jaime měl chránit, bojoval by vedle něj. Opravdu děsné týrání :)
Za mě osobně tak na 90%: Varys je spřízněn s Targaryeny Samův roh je Joramunův roh zimy Jeyne Westerling má dítě Stannis a Jon žijí Syrio Forel má identitu Jaquena
@Lord Robb : S Varysom to môže byť pravda, s Jeyne tiež. Stannis asi žije, ale Jon podľa mňa nie. Predsalen 2. oživenie- to by Martin nedopustil. Sirio podľa mňa určite s Jaquenom nemá nič spoločné. A k tomu rohu - no neviem, je to možné.
Komentáře
Možno aj tak vznikla legenda o mečoch z valýrijskej ocele, boli ľahšie a odolnejšiey ale to z nich nerobili nepremožiteľné meče.
Ich "nosiči" z nich robili meče hodné legiend...
Samův roh je Joramunův roh zimy
Jeyne Westerling má dítě
Stannis a Jon žijí
Syrio Forel má identitu Jaquena
Stannis asi žije, ale Jon podľa mňa nie. Predsalen 2. oživenie- to by Martin nedopustil. Sirio podľa mňa určite s Jaquenom nemá nič spoločné. A k tomu rohu - no neviem, je to možné.