Hra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire

upraveno 20. dubna 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire

Napsal(a) Alek

Read the full story here

124678

Komentáře

• Anvil napsal(a):

Přes veškerou iluzi je seriál celkem bezdějový...

Souhlasím s tím, že děj v Králově přístavišti zbytečně natahují.
    Teď už věřím, že Joffreyho svatba ve 3. řadě nebude, což je podle mě chyba...

Ale na ostatních místech je tempo tak akorát...
  • Čekal někdo nějakou jinou reakci od Flankera ??? :spike:
  • Astaporská scéna je pro mě v knihách jedna z nejsilnějších a trochu jsem se bál, jak si s tím poradí, ale bylo to v rámci možností uděláno precizně a je to určitě(zejména pro nečtenáře) dechberoucí, nakonec bych měl jen dvě malé výhrady

- lidé Astaporu, kteří se jdou poprvé v životě podívat na draka se redukují počtem na obyvatelstvo menšího kozího chlívku..... wtf.... když už dokázali digitálně naklonovat pochodující neposkvrněné, tak tam víc lidí určitě dát mohli
    - dany měli posadit na stříbrnou hned po předání biče, bylo by to ještě o chlup víc epičtější
  • Mě právě KL baví nejvíc, pravda najdou se zbytečnosti, ale i tak se jedná jakousi páteř celého seriálu, bez které by se ty ostatní kousíčky roztříštily na prach. Okénka z KL fungují samostatně, divák s postavami strávil asi nejvíc času, takže by mu měly být bližší a chce je vidět více než ty další. Ostatní linie by lépe vynikly, kdybych si pustila všech deset dílů za sebou. Například pro mě naprosto vůbec nefunguje rozbitá dějová linie za Zdí, kde se absolutně nic zajímavého neděje, jen se žvaní a jednou za deset dílů se objeví nějaká ta oživlá mrtvola. Nedivila bych se, kdyby nečtenářům ty postavy byly po druhé sérii a kousku třetí naprosto ukradené, to samé Bran nebo Řekotočí a Robb jsou taky velmi slaboučké. Ani nemluvím o Stannisovi :roll: snad to v dalších dílech trochu poslepují a provážou.
  • Phoebea napsal(a):

Čekal někdo nějakou jinou reakci od Flankera ??? :spike:

ne, to snad ani nejde čekat nic jinýho... - poslední dobou mi je flankera opravdu líto, musí to bejt hrozný bejt takhle zatrpklej...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. dubna 2013
    @Stark z hor Ani ty jsi mě nepřekvapil, pro tebe existuje jedině nábožnej obdiv "milujeme seriál", jakejkoli jinej dojem rovná se ideozločin :)

Co takhle všechny vlákna k jednotlivejm dílům přejmenovat na "Soutěž kdo víc pochválí seriál"? =D

Problém je, že ty máš zřejmě dojem že z jakési zatrpklosti kritizuju cokoli. Ne, viděl jsem v poslední době řadu filmů, co se mi velmi líbily, četl jsem knihy co se mi líbily, potkal lidi s nimiž byla radost mluvit. Ne, nekritizuji ze zahořklosti, což je podle tebe zjevně jediný důvod, proč by mohl někdo seriál "tak úžasný" vůbec kritizovat. Nikoli. Dobré věci ocením a rád. Seriál nepatří mezi věci, které by si pochvalu ode mne zasloužily, tak na něm zkritizuji to co se mi nelíbí. Je na tom něco, co by tvůj mozek nedokázal pochopit?
  • @Stark z hor Flankera neřešte, má prostě jiný styl. Nemůžete čekat, že bude vychvalovat seriál, když dal odpad i Leonovi a Kill Bill :D.
  • @flanker.27 Akceptuji, že někomu se seriál nelíbí, ale vytýkat mu že Jaimie spadnul do bláta když vedle byla tráva je neuvěřitelně absurdní. Působí to na mě jako snaha najít za každou cenu něco, co by se dalo poplivat, aby náhodou nehrozila nějaká chvála. Scéna s Varysem stupidní? Tak co už proboha chceš? Neustále je seriálu vyčítáno, že se nedrží předlohy a když se jí drží, tak je stupidní? Nechápu. A doufám, že nejde o toho kouzelníka. Část s Neposkvrněnými ubohá? V čem? Tos čekal, že půlku dílu zabere plenění města? Jaký by to mělo význam?

Mě samotnému vadí změny charakterů, výrazné nesmyslné změny děje a podobné zásadní odchylky, ale ty tvoje výtky mi hlava fakt nebere...
    @Bortas Jako když okolo lán zelené trávy a jedna louže uprostřed a zrovna jak na potvoru pád do ní, toho jsem si teda všimnul. Uchází mi, proč se to prostě neděje na Harrenově, co to přináší novýho. To je podle mě absurdní, snažit se zcela zbytečně vymejšlet něco jinak.

A ne, fakt neni třeba půl dílu zobrazovat plenění města, ale tak jak to bylo se mi prostě nelíbilo, je mi líto.

@Kolikokoli Dal a jsem na to hrdý :D
  • tak 4. dilu nemam vicemeně co vytknout, ale jinak mne celkově štve špatně vykreslenej Stannis + pár dalších, ale on nejvic :-|
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jak tak čtu reakce všude možně, tak nejvíc jsou lidi pochopitelně odvaření ze závěru. Ale jen kvůli tomu vykřikovat "nejlepší díl z celého seriálu"? To je trochu moc, ne? Pro jednu scénu přehlížet nedostatky ostatních?
  • @flanker.27 Napis, co sa ti pacilo. Nech tu nie je Nevada taka samotna s tym vybornym a perfektnym. Ved musela byt aspon jedna vec, nie? ;)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    flanker.27 napsal(a):

Jako když okolo lán zelené trávy a jedna louže uprostřed a zrovna jak na potvoru pád do ní, toho jsem si teda všimnul

Tak zrovna tohle se mi přesně stalo - akorát já dopadla na záda s nohama ve vzduchu a ne na čumák, takže zas tak přehnaný to není :D.
    @Hildegarda No, jak jsem psal, víceméně se s Nevadou shoduju, to znamená co ona uvádí jako pozotiva, to já tak vidím taky, teda až na ten Astapor. Nevím, prostě když na začátku duhý série nařídí Joff pobít Robertovy levobočky, kamera si na tom smlsne. Tady Dany nařídí vybít celý město a v zájmu dobrých vztahů nevidíme nic...

Nevadí mi celkem vidět Jaimeho v blátě, ale ta loužička uprostřed zeleně mi zas přišla jako taková odbytost - na Harrenově je bahna dost.

@Krisa Komu se to nikdy nestalo že :) Ale to neni ten problém. Vadí mi laciná okatost tý scény, asi jako když se holka oblíkne jak z E55 aby si zajistila pozornost.
  • @flanker.27 Good job sir, těď se mi na to nechce koukat =D (protože jsem se přistihl, že na seriál většinou sdílím Tvé názory)
  • Tak zrovna tohle se mi přesně stalo - akorát já dopadla na záda s nohama ve vzduchu a ne na čumák, takže zas tak přehnaný to není .
    Tak zákon schvalnosti ne :-D ? nebo s autem narazit do jedineho stromu u silnice široko daleko :-D tyhle věci se dějou pořad, on mu taky ten koník začal schazet z rovne cesty k pangejtu ve chvíli kdy už začal omdlevat a nemohl ho řídit, vlastně ve chvíli kdy začal padat už byl vicemene mimo cestu v horšim terenu kde se v polomrtvem stavu pada z koně lip ... kdybych dneska nevenčil koně a nenarazil na rozblacene misto tak by mne to nenapadlo :D
    @Anvil Tak teď už budu mít toho rozvraceče morálky přišitýho úplně :)
    Tak si to pamatujte. Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil. To jen kdybyste si na mě chtěli někde počkat ;-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 23. dubna 2013
    Phoebea napsal(a):

Čekal někdo nějakou jinou reakci od Flankera ??? :spike:

Nu je to síce konverzačná dráma, ale musím súhlasiť, že by sa našlo okrem Hliadky ešte zopár iných postáv, ktoré tam prakticky veľa nenarobia, len tak prdelia. Naozaj s tou Hliadkou to mohli roztiahnuť - ukázať Mormonta taktizovať nad mapou, nejaké tie konverzácie namiesto zbytočných bordelákov. Takto Mormont pôbosil dosť zmútene - výjde si na prechádzku za Zeď a nemá ani plán. Aspoň teda to tak mohlo na niektorých pôsobiť. Keď sa nad tým človek zamyslí.

Mne je to v podstate jedno, ale taký nečitateľ mohol byť trocha zmútený a jeden z charakterov je zase vykreslený dosť blbo, tož ten problém :)
  • Tento diel bol jednoducho super. Bavil ma od začiatku až do konca, navyše Varys bolo prosto perfektný. :)
  • Když už tu byla řeč o starym Mormontovi, mohl by mi někdo připomenout, jak se dostal na k Černé hlídce a velitelování?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Astaldeo Potom co předal vládu nad Medvědím ostrovem svému synovi, rozhodl se připojit k Noční hlídce. Dobrovolně, stejně jako Starkové.
  • Kabrňák, díky ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Astaldeo napsal(a):

Když už tu byla řeč o starym Mormontovi, mohl by mi někdo připomenout, jak se dostal na k Černé hlídce a velitelování?

Na wiki som našiel jedine to, že to išlo rýchlo - netrvalo dlho a stal sa veliteľom. Ale konkrétne činy tam nie sú - asi ho uznávali už odkedy tam prišiel.
  • Ale nojo porád, však já vim :P
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. dubna 2013
    Jen pro upřesnění. Já chválila scénu "koupě" otroků. Vyvraždění Astaporu jsem nekomentovala, a popravdě jsem od něj nic nečekala. Po tom výjebu, který předvedli na Pěsti Prvních lidí a té trapárně, které říkali dobývání Králova přístaviště, jsem si myslela, že to dopadne nějak takhle. Pořád lepší jen oheň za zdmi, než takové pubertálně přemrštěné výjevy, jako byla třeba Sandorova záchrana znásilňované Sansy ve druhé sérii.
  • flanker - můj mozek nepobírá, proč na to furt ještě koukáš- když jde o věc, která Tě evidentně nebaví (nezaslouží si Tvou chválu, atp.) - logicky přece normální člověk nebude ztrácet čas s něčím, co mu přijde jako špatně udělané...
    Jedině, že bys byl jeden z těch, co je vyloženě baví neustále kritizovat a mají to jako koníček...
    (což si právě o Tobě myslím)
  • @Nevada Myslím že s rozpočom aký majú na jednotlivé diely robia skutočne čo môžu, a myslím že je jasné že veľké bitky nemožno čakať. V jednom videu vraveli, že pre Unsullied mali len 200 kopií a štítov...

@Stark z hor aj ked tu na fóre som prevažne čitatel, úplne súhlasím.

Pre mňa osobne zatiaľ v 3tej sérii kvalita epizódu od epizódy len a len stúpa, takže sa rozhodne teším na 9. diel a
    RW. Snáď sa dočkám aj vymenených hláv :3
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.