Hra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire

upraveno 20. dubna 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire

Napsal(a) Alek

Read the full story here

1234568»

Komentáře

• ale jo, tak nejmenovanej chlapec pobavil
  • Jsem milý chlapec a čistá osobnost, abyste věděli...

:dance:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    MissUtahraptor napsal(a):

Tom napsal(a):

... "nepodceňujte Poda, zabíjí členy Gardy a co víc, umí ženu uspokojit tak, že mu za to ještě ta kurva sama zaplatí" :D

Heh, mě tak napadá- v Hostině/GoT4-5 bude cestovat s Brienne, že? :?: =D
    :!:
  • Všichni chápeme proč vyřezávali Paynům jazyky =D
  • heh vidim že ste to uz nekdo zmáznul :d
    nj, nemá huliť, a aj piť (aj kávu) zároveň, potom to tak dopadá ;D

inak, u mňa - každý další diel je lepší, aspon v tejto 3.tej sezone

len tiež by som tam mal viacero takých "faktických poznámok, technickích - napr. o tej logistike zásobovania tej daenerysinej armády takejto velkosti, s niekolko tisíc vojakmi, to už myslím že to tu už nekdo spomínal,
    ale je tu aj dalšia vec -hoci mi tie vyrovnané nespočetné šíky kopijníkov dosť pripomínali rímske légie (mno, povedzme, že aj sú to také tamojšie légie), ale -ked ich chce Danys.mať a použiť jako invazní armádu na westeros, tak hoci sú tieto légie Unsullied určite 1 z najelitnejších,najvycvičenejších peších vojsk(čo sa týka výcviku, osobních kvalít,skúseností samotních viojakov) (na celej planéte,tamojšej, v tom *Inom "Kde", Inom "Kdy" ;D),
    ale čo sa týka ich výzbroje a výstroje, príde mi uplne nedostatočná, a taká dost chudobná :/( , v porovnaní s tým, (čo ich čaká pri dobývaní západních 7 královstiev -plno-pancierovou najlepšou zbrojov, najlepšími mečmi u ích najlepších *knights / paladins Westerosu ;)
    Plně opancířovaní jsou jsou povětšinou jen rytíři a nějací žoldáci. Většinu západozemského vojska tvoří obyčejní pěšáci, kteří mají podobně "kvalitní" výstroj jako Neposkvrnění.
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Tak asi to je tím, že je tam za a) hic (takže v plné zbroji by padali po stovkách vyčerpáním ještě než by došli na bojiště a za b) většinou pravděpodobně bojovali proti Dothrakům atd., kteří neměli prakticky žádnou zbroj.
    Dokoukala jsem podruhé tuhle epizodu a Jaime opravdu žuchne do jediného bláta široko daleko a není to kvůli žízni. Nemůžu si pomoct, ale připadne mi to od autorů pubertální a zbytečné.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 26. dubna 2013
    @Chmur Ty scény s Podem/o Podovi jsou zřejmě nutné zlo aby se divák u seriálu i "pobavil". Nakonec s nim udělají spin-off sitcom.
  • Thorar napsal(a):

@Chmur Ty scény s Podem/o Podovi jsou zřejmě nutné zlo aby se divák u seriálu i "pobavil". Nakonec s nim udělají spin-off sitcom.

Teď mi to došlo...pod nahrazuje děvku Ros!
  • Vydají nový seriál - Dobrodružství Ros a Poda.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nevada napsal(a):

Dokoukala jsem podruhé tuhle epizodu a Jaime opravdu žuchne do jediného bláta široko daleko a není to kvůli žízni. Nemůžu si pomoct, ale připadne mi to od autorů pubertální a zbytečné.

A hlavne veľmi nehygienické na nechirurgicky useknutú ruku. Ja nie som lekár, ale priveľa blata na otvorenú sečnú ranu asi nebude mať pozitívne účinky.
  • @Branislav_Gepeto Myslíš, že sečné rány si také rády nedopřejí bahenní zábal pro krásu? :-s
  • @Branislav_Gepeto
    Však Jaime z toho v knížce taky měl nějakou chorobu, ne? Horečka, hnisalo mu to atd. Předpokládala jsem, že je to právě kvůli tomu nehygienickému zacházení.
    V seriálu tam mohli toho bláta dát víc, ale asi si nechtěli zaprasit kamery a všecky hadry :D.
    Kolikokoli napsal(a):

@Branislav_Gepeto

Však Jaime z toho v knížce taky měl nějakou chorobu, ne? Horečka, hnisalo mu to atd. Předpokládala jsem, že je to právě kvůli tomu nehygienickému zacházení.
    V seriálu tam mohli toho bláta dát víc, ale asi si nechtěli zaprasit kamery a všecky hadry :D.
    Ja viem, že aj v knihe mu to hnisalo, lenže toto mi príde už moc - to mu začne hnisať trocha viac.
  • Tak dlouho házíš Starčata z věže až ti ruka upadne :)
  • @Branislav_Gepeto No, měl to zafáčované, třeba se mu to blatisko nedostalo úplně.
  • počita se s tim že prumernej divák serialu je tak blbej, že nejake hnisaní a neduhy ktere budou patrně v dalších dilech, museji byt vysvetleny vymachanim pahejlu v blatě, jinak by přece hloupemu divákovi nedošlo, že to muže hnisat i tak :-)
  • Ale bahno určitě chladí. Vsadím se, že se mu na chvíli ulevilo... :)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 29. dubna 2013
    No tak z lékařského hlediska musím říct, že se dost divím, že náš Jaime ještě žije.

Kolik dní už má tu ruku upajcnutou? Ošetřili mu amputační pahýl žhavým železem?
    A) Pokud ano, tak by to mohl přežít (pravděpodobnost pade na pade )
    B) Pokud ne, měl by dost krvácet a dostat sepsi za 24-48 hodin, při dobrém ošetřování (dost tekutin, jídla, odpočinak atd.) - zemřít za maximálně cca 3-4 dny. (Předpokládám, že tam nemaj antibiotika)

Pokud byl ošetřen žhavým železem a vyválel se s tím v bahně - následuje možnost B) ode dne vyválení.

jediná možnost, jak ho zachránit teď, když se vyválel, je dát mu širokospektrá antibiotika - který tam asi nemaj? - nebo udělat vyšší amputaci v aseptických podmínkách (vyvařený nástroje i obvazy) až do zdravé tkáně.
    K Jaimeho velkému štěstí to asi udělá Quyburn. Lucky arse..
  • @Phoebea Četla jsi knihu?
  • jo četla, i tak se divím, že to přežil :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Nevím jak vám, ale mé maličkosti přišla linka s Mormontem odfláknutá. A to hodně. Nakonec nebyla jeho smrt tak dojemná jak sem čekal :-|
  • @Benji souhlas, měli tam dát lepší hudbu, takovou tesknou - a nyní je jeho stráž u konce...
    Phoebea napsal(a):

@Benji souhlas, měli tam dát lepší hudbu, takovou tesknou - a nyní je jeho stráž u konce...

A Mormont mal mať svoje posledné slová Samovi. Žiadne "za toto budeš..." ale priamo ako sám priznáva, že Hliadka nebola pripravená a s tým posiela Sama preč.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.